Laatste update: Juni 2021

Door: Soraya

Best Geteste Littekencrème

Biodermal Littekencrème 

5/5

De beste creme tegen littekens is de littekencrème van Biodermal.  Na meer dan 23 verschillene crèmes getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat dit de allerbeste optie is van 2021Deze creme vermindert de zichtbaarheid van littekens. De crème helpt het littekenweefsel, dat soms pijnlijk of hard aan kan voelen, soepel en zacht te houden. Littekencrème ondersteunt de huid bij haar natuurlijk herstel en is geschikt voor de verzorging van zowel oude en nieuwe littekens als kleine littekentjes die ontstaan door puistjes. Klik op de knop hieronder om te zien waar deze creme momenteel het best geprijsd is!

Waar moet je op letten als je opzoek bent naar goede littekencrème?

Nog geen littekencreme ervaring? Wij wel! Als je opzoek bent naar een goede littekencreme, dan is het belangrijk dat je goed onderzoek verricht voordat je een crème koopt. Hier kan je het best op letten:

De ingrediënten

Als je een goede crème wilt vinden, dan is het belangrijk dat je goed naar de ingrediënten kijkt. Ingrediënten zoals parfum kan je beter vermijden, de crème ruikt dan wel lekker maar is daarom niet voldoende effectief. Parfum kan zelfs zorgen voor huidirritatie. Zoek naar ingrediënten waarvan ze bewezen zijn om een gunstig effect te hebben op littekens. Doe dus op voorhand onderzoek en zorg er ook voor dat er genoeg van het doeltreffende ingrediënt in het product zit, anders zal het product niet of niet voldoende werken. Ga ook opzoek naar ingrediënten die voor langdurige hydratatie zorgen, dat zijn meestal vitamines. Hydraterende ingrediënten zijn belangrijk, want als de crème niet voldoende hydrateert, dan kan er uitdroging van je huid onder het litteken optreden. Daardoor kan het litteken verdikken of verharden, waardoor het nog zichtbaarder wordt en dat is absoluut niet de bedoeling!

De verpakking

Ook de verpakking van een crème kan je vertellen of het product goed is of niet. Een goede littekencreme dient namelijk luchtdicht gesloten te zijn, omdat er antioxidanten in verwerkt worden. Antioxidanten kunnen alleen doeltreffend blijven wanneer ze voldoende afgesloten worden voor lucht. Een luchtdichte verpakking kan je herkennen aan een folie onder het deksel.


Product


1. Biodermal Littekencreme

Beste littekencreme

5/5


2.VSM Calendulan

Beste prijs/kwaliteit


4.5/5

3. Drs. Hans Schreuder
Goede littekencreme voor alle soorten littekens


4.5/5

4. Lucovitaal Anti-litteken

Goedkoopste optie

4/5

5. Andelia Krappa olie
Onderdrukt Psoriasis


4/5

Wat is de beste littekenzalf?

Er zijn heel wat littekenzalven op de markt. De beste eruit kiezen is dus niet zo simpel. Om het jou makkelijker te maken, gingen we voor jou opzoek naar de beste creme tegen littekens en we vonden een aantal toppers. Hieronder delen we onze littekencreme ervaringen!

1. Biodermal littekencrème

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Makkelijk in gebruik 90%

De beste littekencreme is de crème van Biodermal is een absolute aanrader. Met deze crème doet Biodermal zijn populariteit voor de zoveelste keer eer aan. De crème vermindert niet alleen je littekens, maar houdt je huid ook soepel en zacht. Ze zit boordevol vitamine E, een essentieel ingrediënt dat zorgt voor een perfecte hydratie. 

Op die manier ondersteunt ze ook het natuurlijk herstel van je huid. Deze crème is dermatologisch getest en ook geschikt voor de gevoelige huid, daarnaast is ze prettig in gebruik. Het is dus veilig om te zeggen dat Biodermal zichzelf opnieuw heeft overtroffen met deze kwaliteitsvolle crème!

Voordelen Biodermal littekencrème

 • Bevat vitamine E, die herstel van de huid bevordert
 • Dermatologisch getest
 • PH-neutraal

Nadelen Biodermal littekencrème

 • Iets prijziger

2. VSM Calendulan 50 gr

0
Eindcijfer
Geur 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Makkelijk in gebruik 90%

De Calendulan littekencrème van VSM is de ideale crème als je opzoek bent naar een littekencrème die ook geschikt is voor de zeer gevoelige huid. Het is niet altijd simpel om een crème te vinden die zacht genoeg is om je gevoelige huid niet te irriteren, maar toch doeltreffend genoeg is om je littekens te bestrijden. 

Toch heeft deze crème het allemaal!De zachte formule van de crème zorgt voor een aangenaam gevoel. De crème trekt snel in en voelt niet vettig aan, waardoor hij geen vlekjes achterlaat op je kledij. De kracht van deze crème werd geput uit de natuur, de Calendulan crème is namelijk een plantaardig middel die gebruikmaakt van krachtige, natuurlijke ingrediënten zoals calendula en eucalyptus. 

Voordelen VSM Calendulan 50 gr

 • Vooral plantaardige ingrediënten
 • Geschikt voor zeer gevoelige huid

Nadelen VSM Calendulan 50 gr  

 • Bevat alcohol

3. Drs. Hans Schreuder littekencrème

0
Eindcijfer
Geur 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Makkelijk in gebruik 78%

Ben je opzoek naar een natuurlijke crème voor je littekens? Dan is de Drs Hans Schreuder littekencrème een goede optie voor jou! Deze crème gebruikt de kracht van soja, rijst, kamille extract en andere natuurlijke ingrediënten om littekens te bestrijden. Soja heeft daarboven nog een ander positief effect: het egaliseert de kleur en textuur van je huid. 

Als je deze crème gebruikt, dan zullen je littekens niet enkel zichtbaar verminderen, maar zal ook je huid voldoende verzorging krijgen, waardoor je weer stralend door het leven kunt gaan. Vitamine E zorgt ervoor dat je huid steeds gevoed blijft en bevordert tevens de herstellende werking. Je kunt deze crème ook gebruiken als dagcrème, want de natuurlijke en voedende ingrediënten verminderen ook rimpeltjes en andere oneffenheden.

Voordelen Drs. Hans Schreuder littekencrème

 • Natuurlijk product
 • Aangenaam om te gebruiken (geur en textuur)
 • Bruikbaar als dagcrème en antirimpel crème

Nadelen Drs. Hans Schreuder littekencrème

 • Prijzig

4. Lucovitaal Anti-litteken gel

0
Eindcijfer
Geur 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Makkelijk in gebruik 77%

De Lucovitaal Anti-Litteken gel is de ideale remedie tegen littekens, het middel helpt goed tegen zowel bestaande als nieuwe littekens. Deze littekengel is makkelijk aan te brengen, aangenaam in gebruik en transparant. Het plakt niet en slechts een kleine hoeveelheid zorgt al voor een doeltreffende werking. 

Het product maakt je huid zachter en elastischer. Het helpt je tevens verlossen van roodheid en de vervelende jeuk die vaak met littekens gepaard gaat. Ook bij pijn kan het verlichting bieden. Opzoek naar een littekengel voor je kind? Dan is dit een goede keuze, want deze gel is geschikt voor alle leeftijden, vanaf drie jaar.

Voordelen Lucovitaal Anti-litteken gel 

 • Goedkoop
 • Geschikt voor alle leeftijden vanaf drie jaar

Nadelen Lucovitaal Anti-litteken gel

 • Kleine hoeveelheid in grote tube

5. Andelia Krappa olie

0
Eindcijfer
Geur 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Makkelijk in gebruik 74%

Andelia Krappa olie is niet zomaar littekenolie, maar olie die bovendien ook nog goed werkt tegen allerlei andere kwaaltjes. Zo kan je de olie ook gebruiken voor je haar. 

Het product voorkomt namelijk haaruitval, verstevigt je haar en zorgt ervoor dat roos en luizen geen kans meer maken. Als je de olie op je huid gebruikt, dan zal de olie je helpen om wonden te verzachten, littekens te verminderen en eczeem en acne tegen te gaan. 

De olie kan bovendien ook ingezet worden tegen pijn en ongemakkelijkheden, zoals spierpijn en jeukende insectenbeten. Dit product is een uitstekende keuze, omdat het bestaat uit een zeer krachtig natuurlijk ingrediënt: krappa ollie. Deze olie werd gewonnen uit de zaden van een boomsoort(krappa) die voorkomt in het Amazonegebied. De olie heeft sterke medicinale eigenschappen.

Voordelen Andelia Krappa olie

 • Doeltreffend tegen allerlei kwaaltjes
 • Krachtig en natuurlijk product

Nadelen Andelia Krappa olie

 • Moeilijk te bewaren (stolt op kamertemperatuur)

Soraya

Over de productexpert

Hey you, take care of yourself! Het liefst maak ik elke week een momentje voor mezelf vrij om tot rust te komen. Een leuk feitje is dat ik een carriere switch heb gemaakt van stewardess en mijn eigen beauty salon ben begonnen! Ik merk dat het voor veel mensen vaak lastig is om te vinden wel product nou echt bij ze past. Daarom deel ik met vol enthousiasme mijn ervaringen met anderen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>