Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Best Geteste Ligbed

R&S Design Capri ligbed

R&S Design Capri ligbed

Ben jij opzoek naar het beste ligbed voor in de tuin? Wij helpen je! Wij hebben een beste ligbed test gehouden en het R&S Design Capri ligbed is als beste uit de test gekomen. Dit op basis van de goede prijs-kwaliteitverhouding en comfort van het ligbed. 

Het R&S Design Capri ligbed is een ligbed gemaakt van aluminium en textileen. Door zijn moderne uitstraling past dit ligbed goed bij de meeste tuinen. 

Dit ligbed is ideaal om lekker op te chillen met een drankje of een goed boek. Deze eigenschappen maken dit ligbed het beste ligbed 2022.

Wil je meer weten over dit beste ligbed? Klik dan snel op de button hieronder!

Stel je voor het is zomer en het is eindelijk eens mooi & warm weer in Nederland. Je wil het liefst naar het strand toe maar je hebt geen zin om 2 uur een parkeerplek te zoeken en hutje mutje met de rest van Nederland op het strand te zitten. Je het wel een grote tuin maar er ontbreekt iets, een ligbed! 

Door een ligbed te kopen creëer je de ideale plek om tot rust te komen in je eigen tuin. Dus vergeet de parkeer stress en al die overvolle stranden, een ligbed is de perfecte oplossing. Maar wat is het beste ligbed? 

Van alle honderden ligbedden die online te koop zijn, zijn er ook heel veel ligbedden die niet geschikt zijn en aan de door jou gestelde eisen voldoen. Dat kan een hoop oorzaken hebben denk hierbij aan: de prijs, kwaliteit, materiaal, het onderhoud, noem maar op. 

Wij hebben een beste ligbed test gehouden en onszelf steeds de vraag gesteld: 'welke ligbedden zijn het beste?'. Op deze manier selecteren wij alleen de beste producten zodat je minder tijd kwijt bent aan het uitzoeken van een ligbed en sneller van het zonnetje kan gaan genieten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ligbedden

R&S Design Capri ligbed

Beste koop ligbed
1.  R&S Design Capri ligbed

Sunyard county deckchair

Beste houten ligbed
2. Sunyard country deckchair

Bellagio Padua lounge daybed

Beste tweepersoons ligbed  
3. Bellagio Padua lounge daybed

Hartman Rosario ligbed

Beste ligbed met kussens
4. Hartman Rosario ligbed

R&S Design Armilla relaxstoel

Beste budget ligbed
5. R&S Design Armilla relaxstoel

Top 10 beste ligbedden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste ligbedden. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een ligbed?

Hoe kies je dan het beste ligbed uit? En wat is het verschil met een ligbed van mindere kwaliteit? Je wordt misschien wel overspoeld met allerlei soorten ligstoelen en ziet door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen wij gaan je helpen! Hieronder leggen we even kort uit waar we op gelet hebben in onze beste ligbed test 2022, en we raden aan dat jij dit ook doet!

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van het ligbed. Je wil natuurlijk wel weten of het ligbed niet te veel ruimte in beslag neemt. Het is daarom belangrijk om goed de afmetingen te bekijken en om de plek waar je het ligbed wil neerzetten op te meten. 

Materiaal

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de ligbedden. Zo bestaan de meeste ligbedden uit hardhout of aluminium. Beide materialen zijn geschikt om het hele jaar door buiten te staan. 

Voor de ligbedden die gemaakt zijn van hardhout is het raadzaam om ze een keer per jaar in de olie of in de beits te zetten. Door dit een keer per jaar te doen verzorg je het hout en kan je langer van het ligbed genieten. 

Montage

Als derde is het belangrijk om rekening te houden met eventuele montage van het ligbed. De meeste ligbedden worden geleverd in de verpakking om beschadiging te voorkomen. Een aantal ligbedden worden in losse onderdelen aangeleverd. Deze zijn makkelijk zelf te monteren aan de hand van een instructieboekje of instructievideo.

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de ligbedden te controleren. De garantieperiode is meestal twee jaar. Mocht het ligbed binnen de garantieperiode stuk gaan dan kan dit gemakkelijk worden opgelost met de verkoper. 

Let op! Zorg dat je gedurende de gehele garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit is namelijk je garantie bewijs. 


Wat is het beste ligbed van 2022? 

De beste ligbedden moeten aan een hoop eisen voldoen ze zijn natuurlijk niet voor niets de beste. In onze test hebben wij verschillende soorten ligbedden voor in de tuin en opvouwbare ligbedden met elkaar vergeleken. We hebben de beste 5 ligbedden verdeeld in verschillende categorieën, om zo een divers aanbod te creëren. 

1. R&S Design Capri ligbed 

R&S Design Capri ligbed

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Het R&S Design Capri ligbed is het beste ligbed van 2022! Niet alleen is dit ligbed zeer comfortabel, maar heeft ook een zeer luxe en moderne uitstraling door de combinatie van materialen. De materialen waarvan dit ligbed is gemaakt zijn aluminum en textileen, waardoor het ligbed zeer geschikt is om buiten te staan. Ook zijn deze materialen onderhoudsarm. Wel wordt er geadviseerd om het ligbed in de winter op te bergen, maar als je hier geen plek voor hebt kan je het ligbed onafgedekt buiten laten staan. 

Het ligbed is uitgerust met een neksteun die verstelbaar is zodat iedereen comfortabel kan liggen. Ook zijn de armleuningen van dit ligbed verstelbaar waardoor je in een handomdraai van een actieve zit naar een luie zit kan gaan. Dit ligbed is dus ideaal om lekker op te relaxen. 

De beste prijs voor het R&S Design Capri ligbed vind je bij de rode knop!

Voordelen R&S Design Capri ligbed

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Opvouwbaar 
 • Verstelbare leuningen 

Nadelen R&S Design Capri ligbed

 • Wordt geadviseerd om het ligbed in de winterperiode op te bergen 

2.  Sunyard Country deckchair 

Sunyard county deckchair

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Sunyard Country deckchair geselecteerd als beste houten ligbed. Dit ligbed is gemaakt van de hardhout soort teak. Teak is een vettige houtsoort waardoor dit ligbed zeeg geschikt is om het hele jaar door buiten te staan. 

Een andere eigenschap van de houtsoort teak is dat deze vergrijst door de weersomstandigheden. Mocht je dit nou niet mooi vinden dan raden wij je aan om het ligbed een keer per jaar in de olie of beits te zetten. Op deze manier krijgt het hout zijn normale kleur weer terug.

De Sunyard Country deckchair is erg comfortabel en gemakkelijk in verschillende standen te verstellen. Ook is het ligbed geheel opklapbaar en daardoor gemakkelijk op te bergen. 

Voordelen Sunyard Country deckchair

 • Kan het hele jaar door buiten staan 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Gemakkelijk te monteren

Nadelen Sunyard County deckchair

 • Moeren en bouten zijn niet van roestvrijstaal

3. Bellagio Padua lounge daybed

Bellagio Padua lounge daybed

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij het Bellagio Pandua lounge daybed geselecteerd als beste tweepersoons ligbed. Dit ligbed heeft een zeer luxe uitstraling door de combinatie van het witte aluminium en het lichtgrijze texileen. Het ligbed wordt geleverd met de kussens en zonneschermen. 

De zonneschermen zijn aan de onderkant verzwaard zodat ze beter op hun plek blijven hangen. Ook kunt u de schaduwplek zelf gemakkelijk vergroten of verkleinen. De kussens zijn ergonomisch waardoor het ligbed heel comfortabel is. Wel wordt geadviseerd de kussen op te bergen bij regen en als je de kussens niet gebruikt. Door zonlicht kan de kleur van de kussens vervagen. 

Ook zijn het hoofd-en voeteneinde van het ligbed in verschillende standen te verstellen. Zo kun je in elke gewenste houding comfortabel liggen op dit ligbed. 

Voordelen Bellagio Padua lounge daybed

 • Geschikt voor twee personen
 • Inclusief kussens en zonneschermen
 • Past ook in een wat kleinere tuin

Nadelen Bellagio Padua lounge daybed

 • Dit ligbed moet je zelf in elkaar zetten

4. Hartman Rosario ligbed

Hartman Rosario ligbed

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben wij het Hartman Rosario ligbed geselecteerd als beste ligbed met kussens. Dit ligbed is gemaakt van aluminium waardoor het ligbed onderhoudsarm is. Ook worden er kussens geleverd bij het ligbed. Deze hoef je dus niet los bij het ligbed te kopen. 

De kussens worden geleverd in de kleur River Grey. De kussens zijn dik en van goede kwaliteit waardoor je comfortabel kan liggen. Ook is het ligbed gemakkelijk te verstellen en aan beide zijkanten zitten panelen die je uit kan schuiven waar je een drankje op kan zetten. 

Wel wordt geadviseerd de kussen op te bergen bij regen en als je de kussens niet gebruikt. Door zonlicht kan de kleur van de kussens vervagen. 

Voordelen Hartman Rosario ligbed 

 • Kussens worden bij het ligbed geleverd
 • Afmetingen staan op de productpagina 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Hartman Rosario ligbed 

 • De kussens kunnen alleen in de kleur Riven Grey bij het ligbed worden geleverd 

5. R&S Design Armilla relaxstoel 

R&S Design Armilla relaxstoel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je liever een wat goedkopere ligstoel? Tuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij de R&S Design Armilla relaxstoel geselecteerd als beste budget ligbed. Dit ligbed heeft een luxe uitstraling, maar is gelukkig zeer betaalbaar. Het ligbed is gemaakt van gecoat metaal en textileen. 

Het ligbed is uitgerust met een neksteun die verstelbaar is zodat iedereen comfortabel kan liggen. Ook zijn de armleuningen en de onderkant van dit ligbed verstelbaar waardoor je in een handomdraai je houding kan veranderen. Hierdoor is het gemakkelijk om in dit ligbed lekker te relaxen. 

Er wordt geadviseerd om het ligbed in de winter op te bergen. Doordat het ligbed inklapbaar is neemt het ligbed niet te veel ruimte in beslag. Mocht je hier echt geen plek voor hebben kan je het ligbed onafgedekt buiten laten staan. 

Voordelen R&S Design Armilla relaxstoel 

 • Luxe uitstraling 
 • Wordt geleverd met een verstelbare neksteun 
 • Het ligbed is inklapbaar

Nadelen R&S Design Armilla relaxstoel

 • Ligbed kan buiten blijven staan maar het wordt geadviseerd het ligbed op te bergen in de winterperiode

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel ligbedden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ligbedden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ligbedden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste scooter beenkleden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>