fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Leeslamp

Best geteste Leeslamp

LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem

Zoek je de beste leeslamp om 's avonds net wat extra licht te hebben tijdens het lezen? Dit LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem is een ontzettend praktisch lampje met een accu van 60 uur. Je kan dit lampje met de handige klem overal op monteren, zodat je in iedere hoek van de kamer een draagbare lichtbron hebt. Je kan de LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem opladen via USB, en je kan hem in drie lichtstanden instellen. Zo heb je altijd en overal een draagbare leeslamp op zak!

Wil je graag een leeslamp kopen? Een goede leeslamp kan een handige oplossing zijn voor leesliefhebbers. Voor lezen heb je namelijk licht nodig, maar te veel licht kan juist last aan je ogen veroorzaken. Ook heb je misschien niet in iedere hoek van je kamer een geschikte lichtbron om goed te kunnen lezen. 

Dit probleem ken ik maar al te goed. Daarom vond ik het een goed idee om een leeslamp test uit te voeren. Zo weet jij straks welke leeslamp het beste is, en voorkom je een miskoop. We hebben de beste leeslampen 2023 voor je op een rijtje gezet, met alle voordelen en nadelen in een duidelijk overzicht!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Leeslampen

Best geteste Leeslamp

Beste Koop Leeslamp
1. LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem

Beste leeslamp met blauwlicht filter
2. Woodoro LED Leeslampje

Beste flex leeslamp
3. Monx Draadloos USB Leeslampje

Beste lichtgewicht leeslamp
4. TIGIOO LED Leeslamp Oplaadbaar

Beste oogbeschermende leeslamp
5. Relievo Draadloos Led Leeslampje met Klem

Top 10 beste Leeslampen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Leeslampen.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Leeslamp?

Een leeslamp kopen moet je niet blindelings doen. De producten kunnen dan wel op elkaar lijken, maar er zit een groot verschil tussen de beste leeslamp volgens de consumentenbond en de beste leeslamp voor jou. Daarom lees je hieronder waar je op moet letten als je de beste leeslamp kopen wil. 

Accuduur

Een leeslamp op batterijen kan erg praktisch zijn. Je kan hem zo overal mee naartoe nemen. Dit soort lampen moeten dan wel een lange accuduur hebben, zodat je ongestoord je boekje kunt lezen. 

Lichtstanden

Het is niet altijd ideaal als je een leeslamp hebt die heel fel schijnt. Soms is iets minder licht juist fijner voor je ogen. Bij de beste leeslampen kun je zelf de lichtsterkte instellen, zodat je altijd de goede hoeveelheid licht hebt bij het lezen.

Opladen

Als je inderdaad een draadloos leeslampje met accu koopt, is het handig dat je checkt hoe je hem moet opladen. Met USB is het handigst, omdat je hier vast al kabeltjes van in huis hebt. Check trouwens ook of er een oplaadkabel wordt meegeleverd.

Bevestiging

De beste leeslampen kun je bevestigen aan je stoel, tafel of bureau. Dit kan op verschillende manieren, maar meestal gaat het met een eenvoudig klemmetje. We raden aan om goed te checken hoe stevig dit klemmetje is. Kijk hiervoor naar gebruikersreviews, of lees gewoon onze top 5 door.


Wat is de beste Leeslamp van 2023? 

De beste leeslamp 2023 kun je vinden op Top-X! We hebben met onze redactie een test gedaan voor de beste leeslampen en hebben voor de beste vijf producten een korte review geschreven. Check alle voordelen van de beste leeslampen 2023 in de lijst hieronder. Zoek je de beste leeslamp aanbieding? Via de rode knop vind je de beste prijs van dit moment. Veel leesplezier, en vergeet niet om ook de reviews goed door te lezen!

1. LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem

Best geteste Leeslamp

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoek je de beste leeslamp om 's avonds net wat extra licht te hebben tijdens het lezen? Dit LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem is dan zeker een optie om te overwegen. Dit handige lampje heeft een accu van maar liefst 60 uur als je hem op de laagste lichtstand zet, waardoor je hem dus wekenlang kunt gebruiken zonder op te hoeven laden. 

Je kan dit lampje met de handige klem overal op monteren, zodat je in iedere hoek van de kamer een draagbare lichtbron hebt. In onze test vonden we deze lamp het makkelijkst te monteren; de klem is lekker breed en past om iedere tafelhoek heen.

Je kan de LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem opladen via USB, en je kan hem in drie lichtstanden instellen. Dit is erg fijn voor je ogen tijdens het lezen. Met dit LifeGoods USB leeslampje heb je altijd en overal een draagbare leeslamp op zak!

Voordelen LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem

 • Stevige klem om hem vast te zetten aan je bureau
 • Accu tot wel 60 uur
 • Drie lichtstanden in te stellen
 • Op te laden met USB-kabel (meegeleverd)

Nadelen LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem

 • Op fellere lichtstanden gaat de accu een stuk minder lang mee

2.  Woodoro LED Leeslampje

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het Woodoro LED Leeslampje verdient de tweede plek in onze top 5 beste leeslampen 2023. De reden dat we dit lampje besloten te testen, is de belofte dat het een 'oog-vriendelijke' leeslamp is. Dat vonden we interessant klinken, want onze gevoelige ogen kunnen wel wat hulp gebruiken tijdens het lezen in de avonduren.

Gelukkig was dit geen loze belofte! Het Woodoro LED Leeslampje heeft inderdaad een blauw licht filter, waardoor het licht uit het lampje een stuk minder vervelend is voor vermoeide ogen. Dit is het belangrijkste voordeel van het Woodoro LED Leeslampje, maar niet het enige.

Je kan het Woodoro LED Leeslampje namelijk makkelijk aan je bureau, stoel of tafel klemmen. Zo heb je overal licht waar je het maar nodig hebt - ook best handig tijdens het koken, bijvoorbeeld. Je laadt hem op via USB, en je kan hem instellen in drie lichtsterktes. Om het af te maken wordt er een handig draagtasje meegeleverd zodat je hem op vakantie kunt meenemen. Ideaal!

Voordelen Woodoro LED Leeslampje

 • Drie lichtstanden
 • Blauw licht filter om vermoeide ogen tegen te gaan
 • Makkelijk te bevestigen
 • Draagtasje om hem makkelijk mee te nemen

Nadelen Woodoro LED Leeslampje

 • Accuduur valt tegen

3. Monx Draadloos USB Leeslampje

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De vorige twee leeslampjes hadden allerlei slimme functies, maar het Monx Draadloos USB Leeslampje heeft iets unieks. Dit leeslampje kun je namelijk veel flexibeler draaien dan andere lampjes door het lichtere gewicht. Kan heel handig zijn als je ergens zit waar je het lampje niet echt ergens aan vast kunt maken, bijvoorbeeld.

Naast extra flexibiliteit viel de beloofde accuduur van het Monx Draadloos USB Leeslampje ons op. Ze beloven een acuuduur van 36 uur, wat voor zo'n compact lampje behoorlijk wat is. Uit onze tests bleek dat deze accuduur niet overdreven is! Het is misschien minder dan andere lampjes, maar 36 uur voor zo'n compacte accu vinden we best knap.

Ook het Monx Draadloos USB Leeslampje kun je in drie lichtstanden instellen, en je bevestigt hem met een soortgelijk klemmetje. Als hij leeg is laad je hem op via USB. Dit compacte lampje is vooral een aanrader voor onderweg.

Voordelen Monx Draadloos USB Leeslampje

 • Zeer compact lampje, ideaal voor onderweg
 • Flexibel te draaien naar de ideale leespositie
 • Drie lichtstanden
 • Lange accuduur voor zo'n klein apparaatje

Nadelen Monx Draadloos USB Leeslampje

 • Het Monx Draadloos USB Leeslampje geeft wat minder licht dan andere leeslampen

4. TIGIOO LED Leeslamp Oplaadbaar

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zet je je leeslampje het liefst aan je boek vast? Dat kan met deze TIGIOO LED Leeslamp! Dit lampje is met 40 gram namelijk zo licht, dat je hem makkelijk aan de kaft van je boek kunt bevestigen. Bij paperbacks kunnen de bladzijdes het ook wel aan om hem gewoon op het papier zelf vast te maken, dus je hebt bij ieder boek een makkelijk bruikbaar leeslampje bij je.

De TIGIOO LED Leeslamp Oplaadbaar is 360 graden draaibaar en verlicht dus altijd de bladzijde die je wil lezen. Laad het lampje simpelweg op via USB en hij gaat rond de 30 uur mee op een volle accu. Ook fijn: je kan niet alleen de lichtsterkte aanpassen bij de TIGIOO LED Leeslamp, maar ook de kleur. Zo kun je 's avonds een iets geler tintje gebruiken om je ogen te beschermen.

Voordelen TIGIOO LED Leeslamp Oplaadbaar

 • Erg licht, zodat je hem op je boek zelf kunt zetten
 • 360 graden draaibaar voor meer flexibiliteit
 • Aanpasbare lichtkleur en sterkte voor minder oogirritatie

Nadelen TIGIOO LED Leeslamp Oplaadbaar

 • Nek soms juist iets te flexibel; zakt soms een beetje weg

5. Relievo Draadloos Led Leeslampje met Klem

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Is de gezondheid van je ogen belangrijk voor je tijdens het lezen? We raden in dat geval aan om een leeslamp te kopen die een minder fel en minder wit licht uitstraalt. Deze Relievo Draadloos Led Leeslampje met Klem is een goede optie als je zo min mogelijk blauw licht in je ogen wil krijgen.

De Relievo Draadloos Led Leeslampje met Klem geeft namelijk amber licht af, dat is een tint oranje die redelijk veel licht geeft maar erg weinig blauwtinten. Dit beschermt je ogen tegen vermoeidheid, en zorgt dat je ook na het lezen nog heerlijk in slaap kunt vallen.

We konden in onze test het lampje prima op de kaft van het boek zetten. Wel is hij iets te zwaar om op een paperback boek te gebruiken. De accuduur is best prima, maar gelukkig kan je het lampje makkelijk en snel opladen via USB. Een echte aanrader om je ogen te beschermen tijdens het lezen!

Voordelen Relievo Draadloos Led Leeslampje met Klem

 • Beschermt je ogen van blauw licht
 • USB oplaadbaar
 • Makkelijk te gebruiken

Nadelen Relievo Draadloos Led Leeslampje met Klem

 • Iets mindere accuduur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel leeslampen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten leeslampen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de leeslampen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste leeslampen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP