fbpx

Publicatie datum: 23 mei, 2023

Door: Puck

Best Geteste Lavalamp

LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

De LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren beschikt over 2 levensechte synthetische kwallen, 18 verschillende LED lampen en 5 stijlvolle kleuren. Wow gaaf, hè! Deze lava lamp heeft een stimulerende werking op mensen met ADHD, dementie en autisme. Ook ervaar je minder stress en angst door gebruik te maken van deze lavalamp.

Sinds de jaren 70 is deze tijdloze sfeermaker nog altijd uiterst populair. Een lavalamp is uiterst geschikt om een oase van rust te brengen op het kantoor, in de slaapkamer of in een andere omgeving. Wist jij dat naast de rustgevende en uniek sfeer een lavalamp ook een stimulerende werking heeft op mensen met speciale behoeftes zoals ADHD, autisme en dementie. 

Wij van Top-X zien steeds vaker vragen voorbij komen ten aanzien van de beste lavalamp. Om hier voor eens en voor altijd antwoord op te geven, hebben we de afgelopen tijd tientallen lavalampen uitvoerig getest en de resultaten verwerkt in een handig overzicht. Ben jij benieuwd naar de beste opties van 2023? Lees dan gauw verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Lavalampen

LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

Beste Koop Lavalamp
1. LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

SafeTech™ Lavalamp - Rood - Moederdagcadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren

Beste Lavalamp Aanbieding
2. SafeTech™ Lavalamp - Rood - Moederdagcadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren

Disco lavalamp - 35 CM

Beste Disco Lavalamp
3. Disco lavalamp - 35 CM

i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig

Beste Regenboog Lavalamp
4. i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig

Balvi - Lavalamp - Magma Lava - Roze - lavalampen

Beste Roze Lavalamp
5. Balvi - Lavalamp - Magma roze Lava - Goud - lavalampen

Top 10 Beste Lavalampen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste lavalampen. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de lavalampen test 2023. Neem dus gauw een kijkje!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Lavalamp?

Wellicht vind je het lastig om een goede lava lamp aan te schaffen. Wij streven ernaar om je hierin zo goed moeilijk te begeleiden en om deze reden hebben we hieronder een aantal criteria opgesteld die je kunnen helpen bij de aankoop van een lavalamp. Deze criteria lijken sterk op de beste lavalamp volgens de consumentenbond, overigens hebben we deze criteria ook zelf gebruikt in onze lavalamp test.

Ga dus niet voor de eerste de beste lavalamp aanbieding, maar houd deze criteria in je achterhoofd. Op deze manier bespaar je veel tijd en verklein je de kans op een miskoop!

Kleurmodus

Allereerst is het verstandig om rekening te houden met de kleuren van een lavalamp en of deze goed waar te nemen zijn in je interieur. Lavalampen beschikken over alle denkbare kleurcombinaties, de juiste kleuren kunnen veel teweeg brengen. Het ziet er veel beter uit als de kleuren van je lavalamp er duidelijk uit springen.

Vaak zijn de kleuren rood, geel en blauw zeer populair in de wat donkere en sfeervolle ruimtes waarbij de kleuren groen, paars en wit zeer effectief zijn in lichte en koelere kamers. Ook is het goed om te weten dat de kleuren van een lavalamp veel invloed kunnen hebben op je stemming. 

Design

Daarnaast is het handig om te kijken naar het ontwerp van een lavalamp, hier kun je gerust afgaan op je eigen smaak. Tegenwoordig komen lavalampen in allerlei verschillende vormen en formaten. Naast het design komt de behuizing van de lamp ook in variërend kleurenpallet.

De meeste lavalampen komen in de originele astro vorm maar je kunt ook gaan voor een raketvormige lavalamp of je kiest een lavalamp met een klassieke cilindervorm. Schroom bij twijfel niet om de hulp van een vriend(in) of familie te vragen!

Gebruikswijze

Ten slotte is het zeer belangrijk om te kijken naar de gebruikswijze van een lavalamp en dat je deze lamp ten alle tijden veilig gebruikt. Houd de lavalamp altijd weg bij kinderen, lavalampen kunnen ontzettend warm worden wat voor onveilige situaties kan zorgen.

Bij het eerste gebruik van een lavalamp dien je rekening te houden met een opwarmtijd, de lava heeft tijd nodig om op te warmen en in beweging te raken. Naarmate de lamp vaker gebruikt wordt zal de opwarmtijd op den duur korter worden.

Bovendien raden we je aan om te lamp na langdurig gebruik uit te zetten en minimaal een uurtje af te laten koelen. Daarnaast adviseren wij ook de lavalamp niet te schudden, door het schudden kan de vloeistof namelijk verkleuren.


Wat is de beste lavalamp van 2023? 

Welke lavalamp is het beste? We zijn nu eindelijk aangekomen bij de testresultaten en onze felbegeerde top 5 lijst. In de onderstaande sectie hebben we de lavalampen gecategoriseerd zodat niemand deze pagina teleurgesteld verlaat. Hieronder worden de beste lavalampen kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen van ieder item op een rijtje worden gezet.

Tevens kun je een overzicht vinden van de beoordelingscriteria die zijn gekoppeld aan de eindbeoordelingen van iedere lavalamp. De eindbeoordelingen zijn gebaseerd op de testresultaten, externe reviews en de mening van de tientallen deelnemers die mee hadden gewerkt aan de test. We zouden het zeer op prijs stellen als je ons laat weten welke lavalamp jouw persoonlijke favoriet is! 

1. LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

9.4

Eindbeoordeling

Design

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil jij een lava lamp kopen? Dan hebben we iets leuks voor je! De LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren is namelijk verkozen tot de beste koop lavalamp 2023. 

Niet alleen zorgen de fascinerende kleuren en de realistische bewegingen van de kwallen voor een aangename sfeer, verschillende specialisten hebben geconcludeerd dat deze lavalamp een stimulerende werking heeft op mensen met ADHD, dementie en autisme. Ook ervaar je minder stress of angst door gebruik te maken van deze lavalamp.

De lavalamp beschikt over 18 LED-lampen waarbij je de keuze hebt tussen 5 verschillende klassieke kleuren. Verder is deze lavalamp veilig en geschikt om langdurig te gebruiken dankzij de beveiliging die de lamp na 4 uur automatisch uitschakelt. Tevens is deze lavalamp eenvoudig te gebruiken middels een USB-kabel.

Voordelen LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

 • Stimulerende werking voor mensen met een beperking
 • Oase van rust goed voor angst en stress symptomen
 • Uitgebreid kleuren pallet
 • Levensechte bewegende kwallen

Nadelen LYGHT® Jellyfish Lavalamp – Nachtlamp – LED Lamp – 5 Kleuren

 • Geen

2. SafeTech™ Lavalamp - Rood - Moederdagcadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren

SafeTech™ Lavalamp - Rood - Moederdagcadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren

9.0

Eindbeoordeling

Design

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.4

Mocht je nog op zoek zijn naar een hele voordelige lavalamp aanbieding dan is dit wellicht de perfect match voor jou. Aanschouw de SafeTech™ Lavalamp - Groen - Moederdag cadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren! Hoe meer lavalampen je aanschaft hoe voordeliger je uitkomt. Ideaal om als cadeautje weg te geven dus!

Deze raketvormige lavalamp werkt op netstroom en biedt de ideale warme sfeer dat net even het verschil kan maken. Ook is deze lavalamp geschikt voor elk interieur aangezien de lava verkrijgbaar is in 3 verschillende kleuren. Wel moeten we erbij vermelden dat je deze lamp zelf in elkaar dient te zetten, maar geen zorgen, dit is in een paar kleine stapjes zo gepiept. 

Mocht er wat mis gaan dan is het misschien fijn om te weten dat er een reservelamp bij zit inbegrepen die je eenvoudig kunt vervangen.

Voordelen SafeTech™ Lavalamp - Rood - Moederdagcadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren

 • Zeer voordelige aanbieding
 • 3 verschillende kleuren geschikt voor elk interieur
 • Inclusief reserve lamp
 • Retro raket design

Nadelen SafeTech™ Lavalamp - Rood - Moederdagcadeau - Tafellamp - Nachtlampje - Sfeer Lamp - 3 Kleuren

 • Zelf in elkaar zetten

3. Disco lavalamp - 35 CM

Disco lavalamp - 35 CM

8.8

Eindbeoordeling

Design

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

9.0

De volgende topper in onze top 5 lijst brengt de disco van de jaren 70 weer terug in je slaap of woonkamer. We hebben het natuurlijk over de Disco lavalamp - 35 CM! Deze lavalamp is groot en heeft een hypnotiserende werking doordat het lava zich steeds op een andere manier vervormt. 

Daarnaast is deze lavalamp uit de verpakking in een keer te gebruiken en heb je geen last van gedoe omdat je de lamp eerst nog eens helemaal in elkaar te zetten. Verder kom dit artikel met een handige adapter waardoor je ook geen gebruikt hoeft te maken van batterijen. Wel dien je rekening te houden met een opwarmtijd van ruim 2 uur voor het gewenste effect van deze lavalamp.

Voordelen Disco lavalamp - 35 CM

 • Retro jaren 70 disco lavalamp
 • Unieke bubbelige lavavulling
 • Inclusief adapter & gelijk klaar voor gebruik

Nadelen Disco lavalamp - 35 CM

 • Langere opwarmtijd

4. i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig

i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig

8.4

Eindbeoordeling

Design

8.5

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.3

We zijn alweer aangekomen bij de beste regenboog lavalamp van 2023. Deze rechtsvoetige lavalamp creëert een ongekende unieke en warme sfeer binnenin je kantoor of woonomgeving. We praten natuurlijk over de i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig!

Naast het feit dat deze lavalamp verschillende primaire kleuren weet om te zetten in een prachtige regenboog sensatie komt deze lavalamp komt in een uniek design, gedetailleerd afgewerkt met glas en aluminium. Ook deze lavalamp is vrij groot en ideaal voor het jonge publiek die de sfeer van de jaren 60 en 70 in een nieuw jasje willen ervaren. Daarnaast zit er een duidelijke gebruiksaanwijzing bij inbegrepen waarbij veiligheidsvoorschriften goed aanbod komen. 

Tevens is de bijbehorende kabel vrij lang waardoor je de lamp verder van het stop contact kunt zetten dan de overige lavalampen in deze top 5 lijst.

Voordelen i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig

 • Unieke regenboog kleuren
 • Gedetailleerd en uniek ontwerp
 • Lange kabel
 • Populair bij het jonge publiek

Nadelen i-total lavalamp rechte voet | regenboog | meerkleurig

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar

5. Balvi - Lavalamp - Magma Lava - Roze - lavalampen

Balvi - Lavalamp - Magma Lava - Roze - lavalampen

8.3

Eindbeoordeling

Design

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze top 5 lijst af met een mooie roze lavalamp die zeker in de smaak zal vallen bij de vrouwelijke lezers onder ons (of voor de mannen die stiekem fan zijn van een roze lavagloed). De Balvi - Lavalamp - Magma Lava - Roze - lavalampen zorgt voor ontspanning en is een rustgevend voor het oog na een lange stressvolle dag op het werk.

Ook deze lavalamp is voorzien van een lange stroomkabel die ervoor zorgt dat je de lamp verder van het stopcontact kunt plaatsen. Naast deze roze variant is de lamp ook beschikbaar in goud, rood en paars! Daarnaast is deze lavalamp redelijk snel opgewarmd en wordt de lamp tevens niet gloeiend heet waardoor hij veiliger te gebruiken is.

Tot slot is de onderkant afgewerkt met aluminium en de behuizing gemaakt van robuust glas waardoor je minder kans hebt dat het glas breekt en de vloeistof eruit lekt. 

Voordelen Balvi - Lavalamp - Magma Lava - Roze - lavalampen

 • Zorgt voor rust en ontspanning
 • Lange stroomkabel
 • Snel opgewarmd
 • Stevig & veilig

Nadelen Balvi - Lavalamp - Magma Lava - Roze - lavalampen

 • Verbruikt iets meer energie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel lavalampen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten lavalampen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de lavalampen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste lavalampen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>