fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste laserprinter

Best geteste

Canon PIXMA IX6850 

De best geteste printer van 2023 is bekend! Top-X heeft de beste printers volgens de consumentenbond voor u op een rijtje gezet. Uit deze uitgebreide test is een winnaar gekomen, namelijk de HP LaserJet Pro MFP M28w! De LaserJet Pro M28w is een goede printer op alle beoordelingsvlakken. Zo kan deze printer goed foto’s afdrukken, is hij zuinig in kleurgebruik en is het gebruikersgemak van de beste printer van 2023 van ongeëvenaarde klasse.

Printers staan er om bekend dat ze lastig in gebruik zijn en dat ze vaak net niet helemaal doen wat je wil. Dit is een probleem bij veel mensen, maar dit probleem kan verholpen worden door simpelweg een goede printer uit te kiezen. Maar hoe doe je dat? Printers komen in duizenden soorten en maten en er zijn een hoop criteria die een printer wel of niet goed maken. Op basis van al deze criteria heeft Top-X de beste printers van 2023 voor je op een rij gezet.

Hierbij is gekeken naar het gebruikersgemak, de afdrukkwaliteit van verschillende soorten bestanden, de prijs van de printer en inkt, en nog veel meer. Lees dus vooral verder als je een goede printer uit wil kiezen, die zonder problemen doet wat hij moet doen!

 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste laserprinter

Best geteste

Best geteste printer 2023
1.  HP LaserJet Pro MFP M28w

Brother HL-1110 - Laserprinter

Beste printer voor thuis
2. Brother HL-1110

HP Laser 107w - Mono laserprinter

Beste printer voor kantoor
3. HP LaserJet Pro M404dn

Brother HL-L2350DW

Beste printer met scanner
4. Brother HL-L2350DW

HP Laser 107w - Mono laserprinter - zwart wit

Beste budget printer
5. HP Laser 107w


Waar op letten bij het kopen van een laserprinter? 

Voor het aanschaffen van een goede printer is een nauwkeurige aankoop aanbevolen. En aangezien er duizenden printers zijn die allemaal net iets anders in elkaar zitten, is het niet zo makkelijk om er een uit te kiezen. Heb je een printer nodig om af en toe wat kleine bestanden te printen voor bijvoorbeeld je kinderen?

Of heb je een werkprinter nodig die in een hoog tempo meerdere belangrijke A4’tjes achter elkaar uit kan printen voor het kantoor? Per categorie en gebruikswijze hebben we een best geschikte printer voor je uitgekozen, zodat er altijd een printer voor jou tussen staat. De printers die we hebben getest, zijn beoordeeld op onder andere de volgende aspecten.

Printsnelheid

Een goede printer is een snelle printer, wordt wel eens gezegd. Zeker als je bijvoorbeeld voor je werk meerdere PDF’s uit moet printen, om uit te delen aan collega’s of voor welke reden dan ook. Daarom is het bij printers belangrijk om te letten op het aantal printbare pagina’s per minuut.

Verbruikskosten

Een ander belangrijk aspect aan een goede printer, is de kosten per pagina, of te wel de verbruikskosten. Als je veel uit moet printen, gaat je inkt sneller leeg als de verbruikskosten erg hoog zijn. Dit is niet alleen duur, maar zorgt ook voor extra stress als de inkt een dag voor je tentamen leeg is. Om maar een voorbeeld te noemen.

Invoercapaciteit

Er zijn printers waar maar tien velletjes A4 tegelijk in passen. Deze printers zijn minder geschikt voor lang durende printopdrachten, omdat je dan om de tien velletjes alweer een nieuwe batch papier in de printer moet doen. Daarom is het voor de beste printers handig als ze een hoge invoercapaciteit hebben, zodat je de printopdracht lekker kan afwachten zonder in de tussentijd het papier bij te vullen.

Functionaliteit

Ook belangrijk bij het aanschaffen van een printer is het aantal functies dat het heeft. Een all-in-one printer kan zowel scannen als printen en kopiëren, maar een reguliere printer kan dit niet. Als je dus documenten in moet scannen voor werk of school, of je moet vaak kopietjes maken van bijvoorbeeld een huiswerkopdracht, dan is een all-in-one printer een betere keuze dan een normale waarmee je alleen kan afdrukken.

Kleur

Uiteraard is kleur een bepalende factor als je een printer aanschaft. De meeste moderne printers kunnen zowel in kleur als in zwart wit hun bestanden afdrukken, maar lang niet allemaal. Zo zijn printers gemaakt voor scholen of bedrijven soms niet in kleur, omdat dit geld en tijd bespaart. Ga je foto’s afdrukken met je printer? Of een gekleurd merk document van je bedrijf? Kies dan sowieso voor een printer met kleurenondersteuning.

Dubbelzijdig of enkelzijdig

Een dubbelzijdige printer is vaak iets duurder, maar uiteindelijk kan het je geld besparen doordat je twee keer minder papier nodig hebt. Daarom kan een dubbelzijdige printer het geld zeker waard zijn.

Verbindingen

Dan nog de mogelijkheden tot verbinding. Bij hele grote en dure kantoorprinters zit vaak gewoon een netwerkkabel in het systeem, zodat iedereen in het netwerk zonder apart verbinding te hoeven maken, hun bestanden kan uitprinten. Bij kleinere printers die meer voor thuisgebruik bedoeld zijn, zit meestal een WiFi-verbinding inbegrepen. Zo kun je via een app bestanden afdrukken, zonder in de war te raken van usb- en internetkabels.


Top 10 Beste laserprinter

Wil je direct weten hoe de top 10 fotoprinters eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste laserprinter van 2023?

De bovenstaande criteria, en nog veel meer, hebben we bij Top-X eens uitgebreid aan de proef gesteld, zodat we voor jou de keuze voor de beste fotoprinter veel makkelijker kunnen maken. Naast de bovenstaande aspecten van een goede fotoprinter, hebben we ook gekeken naar gebruikersreviews. Zo weet je dus ook wat de beste fotoprinter volgens de consumentenbond is, en welke printers hun krachtige beloftes en specificaties naleven (en welke vooral niet!).

1. HP LaserJet Pro MFP M28w

Best geteste

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om het af te maken hebben we de best geteste printer van 2023 voor je! De LaserJet Pro M28w van het bekende merk HP is een compacte alleskunner, die je zowel thuis als op kantoor prima kan gebruiken. Je kunt kiezen uit een WiFi model waarmee je draadloos verbinding kan maken, maar ook via een bekabelde verbinding is afdrukken op bijvoorbeeld je kantoor mogelijk. Al met al is dit de beste koop printer van 2023, en dus altijd een goede keuze!

Voordelen  HP LaserJet Pro MFP M28w

 • De printer is uitgebreid getest en als beste geselecteerd door vele gebruikers 
 • Een snelle afdruksnelheid zorgt er voor dat je niet lang hoef te wachten tot je bestanden zijn afgedrukt. 
 • De printer maakt beperkt geluid, dus je wordt niet gestoord terwijl de printer op de achtergrond aan staat 
 • Deze printer is met gemak te installeren en gebruiken en laat je nooit in de steek

Nadelen HP LaserJet Pro MFP M28w

 • Er zit geen display op deze printer, waardoor het kiezen van printopties allemaal via de computer gedaan moet worden.

2.  Brother HL-1110

Brother HL-1110 - Laserprinter

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.9

Ook een lekker makkelijke laserprinter die maar een functie heeft, en dat is printen. Dat voor een lage prijs en in een vrij compacte vorm, want deze printer heeft niet meer nodig dan een plekje in je boekenkast om zijn werk te kunnen doen. De setup is gemakkelijk en je kan er zowel kleur als zwart en wit bestanden mee printen.

Voordelen Brother HL-1110

 • Een compact design zorgt voor een makkelijk te installeren printer die in iedere huiskamer past
 • De Brother HL-1110 is gemaakt om sierlijk binnen je huiskamer te passen en heeft dus een mooi, simpel design.
 • Deze printer kan snel bestanden afdrukken, namelijk met zo’n 25 pagina’s per minuut

Nadelen Brother HL-1110

 • De HL-1110 beschikt niet over een scanner en kan dus geen bestanden kopiëren of scannen. Hiervoor heb je een all-in-one printer nodig.

3. HP LaserJet Pro M404dn

HP Laser 107w - Mono laserprinter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Thuisgebruik en kantoorgebruik is natuurlijk een hele bepalende factor voor printers. Een goede kantoor printer kan veel bestanden tegelijk in de wachtrij zetten, die van verschillende computers afkomstig zijn. Ook is het voor een kantoorprinter al helemaal van belang dat de capaciteit van de papierlade groot is, zodat hij niet elke dag bijgevuld moet worden. Al die dingen vind je terug in de LaserJet Pro M404dn van HP.

Voordelen  HP LaserJet Pro M404dn

 • De M404dn is een efficiënte en snelle printer, waardoor het hele kantoor niet lang op de bestanden hoeft te wachten
 • Een laserprinter zorgt voor lagere kosten dan bij een normaal printsysteem
 • Een hoge invoercapaciteit zorgt voor minder onderhoud aan de printer, je hoeft namelijk minder vaak het papier bij te vullen
 • Ook als je niet op het netwerk van het bedrijf zit, kan je rechtstreeks verbinding maken met de printer via de optionele wifi functie

Nadelen HP LaserJet Pro M404dn

 • Op deze printer zit geen scanner of kopieerapparaat.

4. Brother HL-L2350DW

Brother HL-1110 - Laserprinter

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Om dan gelijk maar verder te gaan met een printer die wel een scanner meegeleverd heeft: de Brother HL-L2350DW. Deze multi functionele printer zorgt voor een fijne gebruikerservaring qua printen. Daarnaast is hij ook veel stiller dan een gewone printer, waardoor je op de achtergrond ongestoord verder kan gaan met je werk terwijl de printer zijn werk doet. Lang zal je niet hoeven wachten, want de HL-L2350DW print met een snelheid van tot wel 39 pagina’s per minuut.

Voordelen Brother HL-L2350DW

 • Met deze all-in-one printer kun je alles doen wat nodig is, namelijk printen, maar ook bestanden scannen of kopiëren
 • De printer maakt gebruik van een laserprinter, waardoor de kosten per print lager liggen dan bij normale printers
 • De grote papierlade zorgt ervoor dat je 250 vellen tegelijk in de printer kwijt kunt. Hierdoor hoef je minder vaak het papier te vervangen

Nadelen Brother HL-L2350DW

 • De printer kan niet via een app worden ingesteld, en via de kleine touchscreen op de printer zelf is dit soms niet zo handig

5. HP Laser 107w

HP Laser 107w - Mono laserprinter - zwart wit

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Laser 107w van HP is een laserprinter die ervoor gemaakt is om draadloos verbinding te maken met je computer, tablet of smartphone. Hierdoor print je makkelijk en razendsnel al je bestanden zonder te moeten stoeien met kabels of bluetooth. De kosten van een laserprinter liggen per vel lager dan een normale inktprinter.

Voordelen Beste budget printer: HP Laser 107w

 • Makkelijk, draadloos al je bestanden printen met maar 1 druk op de knop, vanaf al je apparaten.
 • Door het gebruik van een laser printer heb je bij deze printer lagere kosten dan bij een reguliere printer.
 • De Laser 107w is mede door de WiFi-functie makkelijk te installeren.

Nadelen  Beste budget printer: HP Laser 107w

 • Je kan met deze printer niet scannen of kopiëren, maar alleen printen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel laserprinters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 laserprinters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de laserprinters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste laser printers van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste laserprinters zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>