Laatste update: oktober 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Laser Afstandsmeter

Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

Ben jij op zoek naar de beste laster afstandsmeter van dit moment? Wij hebben het beste model achterhaald door een uitgebreid onderzoek uit te voeren naar de beste opties van dit moment. Zo hebben wij verschillende kwaliteit laser afstandsmeters voorbij zien komen. 

Toch hebben wij mogen concluderen dat de Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter de beste optie van dit moment is. Deze laser afstandsmeter heeft namelijk een bereik van maximaal 50 meter. Ook beschikt deze laster afstandsmeter over een verlicht display.

Benieuwd naar de beste prijs? Klik op de onderstaande button!

Werk jij in de bouw of ben jij een gepassioneerde klusjesman? Dan ben jij vast vaak genoeg bezig met het meten van een grote afstand. Hierbij komt er wel eens het probleem voor waarbij je rolmaat te klein is om de te meten afstand te meten. Ook kan het zo zijn dat jij de afstand hebt proberen te meten maar de meting uiteindelijk onnauwkeurig blijkt te zijn.

De laser afstandsmeter is hier de oplossing op. Met een laser afstandsmeter is het namelijk mogelijk om kleine en grote afstanden heel nauwkeurig te meten. Deze professionele apparaten beschikken namelijk over uiterste nauwkeurigheid en zijn daarnaast heel makkelijk in te stellen. Vaak is het ook nog mogelijk om deze apparaten te verbinden met jouw telefoon of laptop.

Het geklooi met meetlinten of het 10 keer opnieuw moeten meten van een bepaalde afstand is hiermee verleden tijd. Wel zijn er ontzettend veel verschillende modellen. Om die reden hebben wij van Top-X een onderzoek gedaan naar de beste laser afstandsmeters van dit moment. Benieuwd? Lees gauw verder en kom er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Laser Afstandsmeters

Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

Beste koop laser afstandsmeter
1. Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

Bosch PLR 50 C

Beste laser afstandsmeter Bosch
2. Bosch PLR 50 C

Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

Beste professionele laser afstandsmeter
3. Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

JACKMEND Professionele Laserafstandmeter met 100 Meter Bereik

Beste afstandsmeter
4. VONROC Decoupeerzaag – 550W – snelwisselsysteem – Incl. 5 zaagbladen

LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

Beste budget laser afstandsmeter
5. FERM JSM1014 Decoupeerzaag - 710 Watt - 4 pendelposities - incl. stofzuigeraansluiting

Top 10 beste laser afstandsmeters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste laser afstandsmeters!


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een laser afstandsmeter?

Bij het kopen van een goede laser afstandsmeter zijn er verschillende criteria waar naar gekeken moet worden. Door hier rekening mee te houden beantwoord jij de vraag: Welke laser afstandsmeter past het beste bij mij? Er is namelijk voor elk type klusser een geschikte laser afstandsmeter. 

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van de beste laser afstandsmeter op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij ook getest op de afstandsmeters uit onze beste laser afstandsmeter test. Daarnaast zijn dit dezelfde criteria als getest in de beste laser afstandsmeter volgens de consumentenbond test. 

Maximaal te meten afstand

Allereerst is het belangrijk om naar de maximaal te meten afstand te kijken. Dit kan namelijk per afstandsmeter flink verschillen. Zo zijn de goedkopere modellen vaak geschikt voor een maximale afstand van 30 meter teerwijl duurdere varianten tot 100 á 120 meter ver kunnen meten.

Het kan dus flink verschillen welke meter het beste bij jou past. Dit is volledig afhankelijk van de afstanden die jij wilt gaan meten. Bedenk dus vooraf goed welke afstanden jij vaak meet en of deze afstandsmeter hiervoor geschikt is.

Nauwkeurigheid

Daarnaast is de nauwkeurigheid van het apparaat een belangrijke factor. Duurdere varianten beschikken uiteraard over betere specificaties waardoor zij vaak nauwkeuriger zijn in de berekeningen. Goedkopere varianten zijn vaak ook erg nauwkeurig maar verliezen hun nauwkeurigheid bij een grotere afstand.

Dit is in eerste instantie vaak minimaal waardoor je er geen last van zult ondervinden. Meet jij echter meerdere berekeningen en combineer jij deze? Dan kan het nauwkeurigheidsprobleem een stuk groter worden.

Oppervlaktes berekenen

Naast het meten van een afstand beschikken sommige laser afstandsmeters ook over de functie om oppervlakken te berekenen. Hierbij worden meerdere metingen gecombineerd om zo bijvoorbeeld het oppervlak van een kamer te berekenen. Heb jij behoefte aan deze functie, bekijk dan vooraf goed of de gewenste laser afstandsmeter ook over deze functie beschikt.

Prijsklassen

Als laatste zijn er de verschillende prijsklassen van de laser afstandsmeters. Ze zijn er namelijk in goedkope en veel duurdere varianten. Afhankelijk van de wensen en eisen aan een goede laser afstandsmeter is er voor ieder een ander model geschikt. 

Geef niet te veel geld uit als de laser afstandsmeter slechts sporadisch gebruikt wordt. Aan de andere kant is het niet handig om te besparen wanneer de laser afstandsmeter regelmatig gebruikt wordt voor bijvoorbeeld werk.


Wat is de beste laser afstandsmeter van 2022? 

Maar wat is dan de beste laser afstandsmeter van 2022? Wij hebben het onderzocht in onze beste laser afstandsmeter test. Hierbij hebben wij tientallen modellen onderworpen aan de ultieme test. Hierbij hebben wij de bovenstaande criteria getest en reviews van andere consumenten vergeleken om zo onze ultieme top 5 beste laser afstandsmeters op te stellen.

Hieronder onder hebben wij de 5 beste modellen voor jouw op een rijtje gezet. Hierbij hebben wij elk model voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model toegelicht zodat jij precies weet of hij geschikt is voor jouw werkzaamheden. 

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op plek 1 hebben wij de Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display geselecteerd als beste koop laser afstandsmeter van dit moment. Deze Bosch laser afstandsmeter is namelijk in verschillende varianten verkrijgbaar. Hierdoor kun je een afstandsmeters kiezen die tot 30, 40, 50 en zelfs 80 meter kunnen meten. 

De nauwkeurigheid van de Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display is ook optimaal met een maximale afwijking van 2 mm. Ook beschikt hij over een heldere kleurendisplay waarmee jij de afstandsmeter goed kunt instellen. 

Het compacte formaat van de Bosch afstandsmeter is zeer fijn waardoor hij gemakkelijk in elke broek- of jaszak te steken is. 

Voordelen Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

 • Zeer licht en compact
 • In verschillende varianten verkrijgbaar
 • Bevat stofafzuiging

Nadelen Bosch Professional GLM 50 C Afstandsmeter - Tot 50 meter - Verlichte display

 • Duurste variant

2. Bosch PLR 50 C

Bosch PLR 50 C

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op plek 2 hebben wij de Bosch PLR 50 C geselecteerd als beste goedkopere variant Bosch. Deze laser afstandsmeter beschikt namelijk ook over een bereik van 50 meter met een maximale afwijking van 2 mm. Daarnaast beschikt hij over vele functies waarmee jij meerdere manieren voor metingen en berekeningen kunt uitvoeren.

De Bosch PLR 50 C maakt het mogelijk om tot 10 metingen op te slaan in het geheugen. Ook kan er door middel van de ingebouwde bluetooth functie meetwaardes geëxporteerd worden naar jouw smartphone, tablet of laptop.

De beste prijs van deze laser afstandsmeter vind je via de bovenstaande button! 

Voordelen Bosch PLR 50 C

 • Maximaal bereik van 50 meter
 • Kan 10 metingen opslaan
 • Beschikt over bluetooth

Nadelen Bosch PLR 50 C

 • Batterij moet vervangen worden om zoveel tijd

3. Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste professionele laser afstandsmeter voor een lage prijs? Dan kan de Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P de beste optie voor jou zijn. Deze laser afstandsmeter heeft namelijk een bereik van 30 meter en beschikt over zeer nauwkeurigheid. 

De Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P is zeer compact en is IP54 stof- en waterdicht wat hem geschikt maakt voor elke werkomgeving. De functies waar deze laser afstandsmeter over beschikt zijn het nauwkeurig meten van afstanden en deze vervolgens duidelijk weergeven op het display.

Met de Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P zit jij nooit meer te klooien met een te korte duimstok of een rolmaat dat niet meewerkt. Meer weten over dit apparaat? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

 • Nauwkeurigheid: 2mm
 • Meetbereik van 30 meter
 • Handige display

Nadelen Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P

 • Geen kleurendisplay

4. JACKMEND Professionele Laserafstandmeter met 100 Meter Bereik

JACKMEND Professionele Laserafstandmeter met 100 Meter Bereik

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een professionele laser afstandsmeter met een groot bereik? De JACKMEND Professionele Laserafstandmeter heeft een bereik van wel 100 meter en een nauwkeurigheid van 1,5 mm. Dit maakt de JACKMEND een van de beste laserafstandsmeters van dit moment.

Ook beschikt de JACKMEND Professionele Laserafstandmeter met 100 Meter Bereik over een helder kleurendisplay waarop jij de gemeten afstand duidelijk kunt terugzien. De JACKMEND laser afstandsmeter werkt op batterijen welke gemakkelijk te vergvangen zijn en ook nog eens lang mee gaan.

Met deze laserafstandsmeter heb jij in 0,1 tot 3 seconden alle benodigde cijfers van jouw meting. Daarnaast wordt er een gratis beschermhoes meegeleverd en werkt de laser op AAA-batterijen.

Voordelen JACKMEND Professionele Laserafstandmeter met 100 Meter Bereik

 • Licht van gewicht
 • Zeer compact
 • 100 meter bereik en 1,5 mm nauwkeurigheid

Nadelen JACKMEND Professionele Laserafstandmeter met 100 Meter Bereik

 • Mindere kwaliteit

5. LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Met de LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel beschik jij over een laser afstandsmeter met een bereik van wel 40 meter. Daarnaast is dit de goedkoopste variant laser afstandsmeter uit onze beste laser afstandsmeter top 5. De afstandsmeter kan opgeladen worden via de USB kabel en heeft een nauwkeurigheid van 2 mm.

Aangezien deze laser afstandsmeter een stuk goedkoper is, is de kwaliteit van deze afstandsmeter ook wat minder. Dit mag de pret niet drukken omdat deze afstandsmeter alsnog over 5 verschillende meetfuncties beschikt. Hierdoor is iedere klus in no-time gedaan. De beste prijs vind je via de bovenstaande button!

Voordelen LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

 • Nauwkeurigheid van 2 mm
 • Meetbereik van 40 meter
 • Lage prijs
 • Geen batterijen nodig

Nadelen LifeGoods Laser Afstandsmeter - USB Oplaadbaar incl. Kabel - 40 Meter Bereik

 • Geen kleurendisplay

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel laser afstandsmeters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten laser afstandsmeters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de laser afstandsmeters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste laser afstandsmeters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>