Laatste update: Juni 2021

Door: Gerard

Best Geteste Ladder 

ALDORR Home - Telescoopladder 3,80 meter

Na 27 ladders getest en vergeleken te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de ALDORR Home - Telescoopladder 3,80 meter momenteel de beste koop is. Deze ladder is uit te schuiven tot maar liefst 3,80, is licht in gewicht en makkelijk op te bergen. Wanneer je deze ladder helemaal inklapt is hij slechts 97 cm lang. Verder beschikt deze ladder over de Nederlandse Warenwet en de vernieuwde en strenge EN131.6:2019 norm.

Als jij op zoek bent naar de beste ladder van 2021 dan zit je hier goed. Wij hebben bij Top-X namelijk een uitgebreide ladder test gedaan waarbij we meer dan 27 verschillende soorten ladders hebben getest. 

We hebben hierbij gekeken naar de prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en extra functionaliteiten. Door deze koopgids te volgen weet je zeker dat jij een goede aankoop doet.

Het kopen van een goede ladder kan namelijk moeilijker zijn dan je op voorhand zou verwachten. Lees gauw verder om de te ontdekken wat de best geteste opties van dit moment zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ladder

Beste koop van 2021:
1.ALDORR Home - Telescoopladder 3,80 meter

Beste Ladder voor huishoudelijk gebruik
2. Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treeds

 Beste Reformladder
3. Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

Beste vouwladder
4. Altrex Varitrex-Do-it-All

Beste betaalbare ladder
5. Telescopische ladder 2,6 meter


Top 10 Beste  Ladders

Heb je weinig tijd en geen zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! We hebben hieronder een aantal buttons opgenomen van onze favoriete webshops voor het kopen van een goede ladder.

De webshops die hieronder staan bieden een breed assortiment van ladders tegen een aantrekkelijke prijs. Je bekijkt direct de top 10 best verkochte ladders op de betreffende webshops. 

Vergeet overigens niet om alle buttons aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je profiteert van de beste prijs.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Ladder?

Het kopen van een ladder kan lastiger zijn dan je op voorhand zou denken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten ladders en lang niet alle laders zijn even goed en geschikt voor alle werkzaamheden.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria opgenomen die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van de beste ladder van dit moment.

Hoogte van de ladder

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar de hoogte die je wilt gaan bereiken. Als je bijvoorbeeld een goot schoon gaat maken heb je een veel hogere ladder nodig dan wanneer je het raamkozijn moet lappen.

Kijk daarom voor je over gaat tot het kopen van een ladder altijd naar de maximale hoogte waarop de ladder staat, dit noem je ook wel de stahoogte. Naast de stahoogte heb je ook nog de werkhoogte, dit is de hoogte die de ladder bereikt wanneer je hem volledig uitstrekt.

Gemakkelijk op te bergen

Een trap of ladder kan veel ruimte in beslag nemen. Om die reden is het verstandig om altijd te kijken naar hoe makkelijk de ladder op te bergen is. Vaak zijn grote ladders lastiger op te bergen dan kleine ladders, houd hier dan ook rekening mee voor je een ontzettend grote ladder koopt.

Wil je de ladder losstaand gebruiken?

Als jij een ladder wilt gebruiken zonder dat je hem tegen de muur hoeft te zetten dan kan dat. Hiervoor heb je echter wel speciale ladders nodig. Dit soort ladders zijn ideaal voor het schilderen van het plafond bijvoorbeeld. Ook zijn dit vaak populaire ladders in het huishouden, ze zijn namelijk vaak makkelijk op te bergen en wegen niet heel veel.

Prijs

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de ladder. Ladders zijn er tegenwoordig in een breed scala aan verschillende prijzen. Om te voorkomen dat je teveel uitgeeft zouden we je adviseren om altijd een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel uitgeeft aan je ladder.


Wat is de beste Ladder?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte ladder is het tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de testresultaten! 

In dit onderdeel geven we antwoord op de vraag: 'wat is de beste ladder?'

Zoals we eerder al aangaven hebben we meer dan 20 verschillende ladders getest op verschillende criteria. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten.

Ook hebben we gekeken naar de goedkoopste aanbieder van deze producten. Wanneer je op de knop 'Bekijk beste prijs' klikt word je automatisch doorverwezen naar de webshop die op dat moment de voordeligste prijs heeft.

1. ALDORR Home - Telescoopladder 3,80 meter

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn, in dit geval is dat wat ons betreft de ALDORR Home - Telescoopladder. Deze ladder is ideaal voor alle klussen binnen- en buitenshuis en is uit te schuiven tot de bizarre hoogte van maar liefst 3,80 meter. 

Het fijne van deze ladder is dat hij heel goed in te klappen is, wanneer de ladder helemaal ingeklapt is, is hij slechts 97 cm lang. Hierdoor is hij makkelijk op te bergen in een trapkast of in de kofferbak van je auto.

Verder voldoet deze telescoopladder aan alle vereisten van de Nederlandse warenwet en de vernieuwde en de strenge EN131.6:2019 norm.

De maximale belasting van deze ladder is 150 kilogram en hij weegt 11,6 kilogram. Dankzij het lichte gewicht veplaats je deze ladder snel en gemakkelijk.

Kortom wat ons betreft is dit momenteel de beste ladder van 2021. Overweeg je deze ladder aan te schaffen? Bij deze webshop is hij momenteel het best geprijsd!

Voordelen ALDORR Home - Telescoopladder 3,80 meter

 • Hoogte van maar liefst 3,80 meter
 • Makkelijk in te klappen (slechts 97 cm wanneer hij helemaal is ingeklapt
 • Voldoet aan de Nederlandse warenwet en de vernieuwde en de strenge EN131.6:2019 norm

Nadelen ALDORR Home - Telescoopladder 3,80 meter

 • Geen

2. Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treeds

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een de beste ladder voor in huis? Kies dan voor de Altrex Double Decker huishoudtrap. Deze ladder heeft een maximale werkhoogte van 2,85 meter, hierdoor is hij ideaal voor klussen is huis als ramen lappen, schoonmaken en schilderen. 

Ook beschikt deze ladder over een handig uitschuifbaar plateau, hier kun je bijvoorbeeld gereedschap in opbergen. Ideaal voor de handige klussers onder ons.

Deze ladder beschikt verder over 4 traptreden en heeft een uitgeschoven lengte van 1,65 meter. Dit is een goede ladder voor huishoudelijk gebruik maar we zouden deze niet aanraden voor professioneel gebruik.

Voordelen Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treeds

 • Ideaal voor huishoudelijke taken zoals schoonmaken, schilderen en de ramen lappen
 • Uitgeschoven lengte is 1,65 meter
 • Makkelijk op te bergen

Nadelen Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treeds

 • Niet geschikt voor professioneel gebuik

3. Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Zoek jij een professionele reformladder? Kies dan voor de Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat. Deze ladder biedt een werkhoogte van maar liefst 7,5 meter. Hierdoor is het een ideale ladder voor hoge klussen zoals dakinspectie of het reinigen van de dakgoot.

Deze ladder is gemaakt van een coating die vuilafstotend werkt, hierdoor voelt de ladder niet heel koud aan wanneer hij voor een langere tijd buiten staan.

Ook kun je deze ladder aan beide kanten beklimmen.

Nadeel van dit model? Hij weegt maar liefst 16,5 kilogram. Dit is wat ons betreft aan de zware kant, het verplaatsen van deze ladder is niet heel gemakkelijk en hij neemt dan ook veel ruimte in beslag.

Voordelen  Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

 • Werkhoogte tot 7,5 meter (ideaal voor hoge klussen)
 • Coating is vuilafstotend

Nadelen Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

 • Met 16,5 kilogram aan de zware kant
 • Moeilijk te verplaatsen

4. Altrex Varitrex-Do-it-All

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij de beste vouwladder? Kies dan voor de Altrex Varitrex-Do-it-All. Deze ladder biedt je een maximale werkhoogte van 4,5 meter, hierdoor is hij uitermate geschikt voor werkzaamheden als het schoonmaken van je plafond of het uitpluizen van je dakgoot.

Het grote voordeel van dit model is dat je volledig vrijstaand kunt werken, je bent dus nooit afhankelijk van een steunpunt. Ook is het mogelijk deze ladder van beide kanten te beklimmen.

Nadeel van dit model? De trap is met 16 kilogram aan de zware kant, hierdoor til je hem dus niet zo makkelijk op. Ook is deze ladder niet uitschuifbaar.

Voordelen Altrex Varitrex-Do-it-All

 • Maximale werkhoogte van 4,5 meter
 • Geen steunpunt nodig

Nadelen Altrex Varitrex-Do-it-All

 • Niet uitschuifbaar
 • Aan de zware kant

5. Telescopische ladder 2,6 meter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de beste betaalbare ladder. Als jij op zoek bent naar een goedkope ladder die wel beschikt over alle eisen die nodig zijn dan is de Telescopische ladder 2,6 meter waarschijnlijk je beste optie. 

De aluminium telescoopladder is een compacte telescoopladder met een uitschuiflengte van 2,6 meter. Door de uitschuiflengte van 2,6 meter is de werkhoogte al snel 3 tot 3,5 meter en kun je gemakkelijk overal bij tijdens het klussen. Wanneer de HG-5260S ingeschoven is heeft de telescoopladder een hoogte van 73,5 centimeter. De telescoop ladder is hierdoor zeer compact en gemakkelijk op te bergen in bijvoorbeeld een kast of schuur.

Kortom, een goede ladder voor iedereen die niet te veel geld wil uitgeven.

Voordelen Telescopische ladder 2,6 meter

 • Beste betaalbare ladder
 • Uitschuiflengte van 2,6 meter

Nadelen Telescopische ladder 2,6 meter

 • Geen

Hoeveel soorten ladders hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 27 ladders getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ladders op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste ladder is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties zijn.

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>