fbpx
 • Home
 • /
 • Sfeer
 • /
 • Beste Kunstplanten [Test 2023]

Publicatie datum: 15 mei, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste kunstplant

Ficus Exotica

Ficus Exotica

De Ficus Exotica is door ons verkozen tot beste kunstplant van 2023. Deze plant is niet te onderscheiden van een echte plant terwijl je hier niks voor hoeft te doen. Ideaal voor de drukke mensen die een plant snel vergeten. Door de hoogwaardige kwaliteit zal de plant niet snel kapot gaan waardoor jij voor een zeer lange tijd kan genieten van deze plant. Hij is beschikbaar in 3 maten waardoor hij in elke kamer past.

Wil je nou wel een plant in huis halen, maar wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan het verzorgen van de plant? Dan is een kunstplant misschien wel wat voor jou! Nu denk je waarschijnlijk 'Een kunstplant? Maar je ziet toch meteen dat die nep is toch?' Niets is minder waar! Tegenwoordig is een goede kunstplant bijna niet van een echte plant te onderscheiden. Er zullen dus weinig mensen zijn die zien dat jij een nep plant in huis hebt staan.

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten kunstplanten dus het kan lastig zijn om een goede kunstplant uit te kiezen. Om deze reden hebben wij een beste kunstplant test 2023 uitgevoerd om er zo achter te komen wat de beste kunstplanten zijn van dit moment. Aan de hand van de test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 beste kunstplanten van dit moment. 

Benieuwd naar de resultaten? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kunstplanten

Ficus Exotica

Beste Koop Kunstplant
1. Ficus Exotica

Beste Bamboe Kunstplant 
2. New Japanese Bamboo

Beste Gras Kunstplant
3. Grass Pompom

Beste Budget Kunstplant 
4. Long Hair Yellow 

Beste Luxe Kunstplant 
5. Monstera Deliciosa Zuil

Top 10 Beste Kunstplanten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste kunstplanten. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een kunstplant?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een beste kunstplant kopen. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een kunstplant wilt kopen. Laat je niet verleiden door een kunstplant aanbieding maar let goed op de onderstaande criteria. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze kunstplant test. Ook hebben wij gekeken naar de beste kunstplant volgens de consumentenbond. 

Wij raden je aan om de onderstaande criteria goed in je achterhoofd te houden als je een kunstplant gaat kopen. Zo weet je zeker dat je een kunstplant koopt die het beste bij je past en misschien wel nog belangrijker zo voorkom je een miskoop! 

Plek

Als eerste is het handig dat je een plek in gedachte hebt voor de kunstplant. Het maakt natuurlijk niet uit waar de kunstplant staat want hij heeft geen zonlicht nodig om te groeien. Toch is het handig dat je alvast een plek in zoekt voor je kunstplant. Op deze manier hoef je niet de kunstplant door je huis te slepen dit bespaard je een hoop tijd. 

Hoogte in cm 

Als tweede is het belangrijk dat je goed kijkt naar de hoogte van de kunstplant. De meeste kunstplanten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. De hoogte van de plant staat altijd aangegeven in cm. Zo zijn er kunstplanten van 80cm hoog en er zijn kunstplanten van 190cm hoog. Wij raden je daarom aan om goed te kijken naar de verschillende formaten van de kunstplant. Ook raden wij je aan om de door jouw gekozen plek voor de kunstplant op te meten zo weet je zeker dat de plant goed op de plek past en voorkom je een teleurstelling. 

Kwaliteit

Als derde is het belangrijk om de kwaliteit van de kunstplant te controleren. Kunstplanten van een hoge kwaliteit zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Ook verkleuren deze kunstplanten niet door (dag)licht daardoor kun je de kunstplant overal in huis neerzetten. Kunstplanten van een mindere kwaliteit zijn niet zo goed afgewerkt waardoor je eerder ziet dat de plant nep is. Ook bestaat er een kans dat deze kunstplanten verkleuren door (dag)licht. 

Budget

Als laatste is het handig als je voor jezelf een budget vaststel voordat je een kunstplant gaat aanschaffen. kunstplanten zijn er in verschillende soorten en maten en daar horen natuurlijk verschillende prijzen bij. De prijzen van een kunstplant kunnen variëren van 25 euro tot 280 euro. Niet iedereen wil en/of kan even veel geld uitgeven aan een kunstplant. Check daarom altijd de prijs van de plant om zo een teleurstelling te voorkomen. 


Wat is de beste kunstplant van 2023? 

Welke kunstplant is het beste? Deze vraag gaan we nu voor je beantwoorden. Aan de hand van onze beste kunstplant test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de 5 best geteste opties van dit moment. In de onderstaande top 5 hebben wij alle kunstplanten voorzien van een productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten kunstplanten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste kunstplant tussen zit. Ben jij benieuwd naar de beste kunstplant voor jou? Lees dan snel verder en ontdek welke kunstplant het beste bij jou past! 

1. Kentia palm

Ficus Exotica

9.3

Eindbeoordeling

Hoogte 

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plek staat de Ficus Exotica. Deze plant is niet van een echte plant te onderscheiden. Ideaal als je wel wat groens in huis wilt, maar niet elke keer aan de plant hoeft te denken.

Deze plant ziet er niet alleen zeer echt uit hij is ook van hoogwaardige kwaliteit. Dat betekent dat hij niet snel kapot zal gaan. Als er niks geks mee gebeurt kan hij heel lang in je huis staan.

Het grootte probleem met echte planten is dat ze na een paar dagen er toch minder mooi uitzien en na een tijdje dood gaan. Doordat deze plant helemaal nep is hoef je er niks aan te doen en blijft hij altijd er mooi uitzien. Ideaal voor de mensen die vaak de planten vergeten om water te geven.

Dit model is in 3 maten beschikbaar:

 • 120 cm
 • 150 cm
 • 180 cm

Hierdoor past er altijd wel een model in de kamer waar jij hem wilt hebben.

Voordelen Ficus Exotica

 • Hoogwaardige kwaliteit 
 • Niet van echt te onderscheiden 
 • Verkleurd niet door (dag)licht 
 • In 3 hoogtes beschikbaar

Nadelen Ficus Exotica

 • Geen

2. New Japanese Bamboo

9.1

Eindbeoordeling

Hoogte 

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de New Japanse Bamboo geselecteerd als beste bamboe kunstplant. Veel mensen vinden bamboe mooi en exotisch, maar het is echt een hels karwei om bamboe te onderhouden. Bamboe groeit heel snel en gaat woekeren hierdoor staat je tuin binnen de kortste keren vol met bamboe. Ook kan bamboe tot 4 meter hoog worden! Kortom, echte bamboe is echt geen aanrader voor in de tuin. 

Gelukkig is de New Japanse Bamboo kunstplant de perfecte oplossing. Met deze kunstplant hoef jij je natuurlijk geen zorgen te maken over het woekeren en groei tempo van deze plant. Ideaal dus voor mensen die bamboe heel mooi vinden maar geen zin hebben in alle lasten die de plant met zich mee brengt. Deze kunstplant is van goede kwaliteit waardoor hij bijna niet van echt te onderscheiden is. Ook is deze kunstplant verkrijgbaar in twee verschillende formaten. 

Voordelen New Japanese Bamboo

 • Verkrijgbaar in de formaten 110cm en 140cm 
 • De plant is smal waardoor de plant weinig ruimte in beslag neemt
 • Verkleurd niet door licht
 • Bijna niet van echt te onderscheiden

Nadelen New Japanese Bamboo

 • Je moet een sierpot apart bestellen bij de plant 

3. Grass Pompom

8.9

Eindbeoordeling

Hoogte 

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Grass Pompom geselecteerd als beste gras kunstplant. Als je zelf last hebt van hooikoorts, een allergie voor graspollen of misschien een hond hebt met een allergie voor grassen is dit misschien wel een kunstplant voor jou. Grassen zijn natuurlijk mooi en makkelijk in onderhoud, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de hele dag loopt te niesen door je eigen plant. 

De Grass Pompom is dan echt een uitkomst. Deze kunstplant is heel goed afgewerkt waardoor je bijna niet kan zien dat het een kunstplant is. En misschien wel het belangrijkste voordeel je hebt met deze plant geen last van hooikoorts of andere allergieën. Deze kunstplant is echt een statement voor je interieur en je hebt er geen omkijken naar. De kunstplant kan je dus neerzetten op plekken in huis met weinig daglicht. Verder is deze kunstplant verkrijgbaar in twee verschillende formaten. 

Voordelen Grass Pompom

 • Past bij elk interieur
 • Mooi design 
 • Verkrijgbaar in de hoogtes 92cm en 120cm 
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding 

Nadelen Grass Pompom

 • De plant kan een klein beetje verkleuren door daglicht

4. Long Hair Yellow

8.7

Eindbeoordeling

Hoogte 

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je wel een kunstplant aanschaffen maar wil en/of kan je niet heel veel geld uitgeven aan een kunstplant? Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen even veel geld kan/wil uitgeven aan een kunstplant. Daarom hebben wij van Top-x de Long Hair Yellow geselecteerd als beste budget kunstplant. Deze kunstplant is namelijk de goedkoopste optie uit onze lijst, maar doet qua kwaliteit zeker niet onder voor de andere planten uit onze top 5 lijst.

De Long Hair Yellow kunstplant is perfect om neer te zetten op een plank of op een kast. Deze kunstplant doet zijn naam eer aan. Deze kunstplant doet denken aan lang haar en hangt daarom dus naar beneden. Hierdoor is het dus handig om deze plant op een hoog oppervlak neer te zetten. Zo komt deze kunstplant het beste tot zijn recht. Deze kunstplant is verkrijgbaar in een hoogte van 80cm. 

Voordelen Long Hair Yellow

 • Perfect om neer te zetten op hoge oppervlaken 
 • Goedkoopste optie van de top 5
 • De plant is gemaakt van goede kwaliteit  

Nadelen Long Hair Yellow

 • Deze plant kan je niet neerzetten op de grond en andere lage oppervlakken  

5. Monstera Deliciosa Zuil

8.5

Eindbeoordeling

Hoogte 

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Monstera Deliciosa Zuil geselecteerd als beste luxe kunstplant. Deze kunstplant is gemaakt van zeer goede kwaliteit en mooi afgewerkt. Hierdoor is deze kunstplant niet van echt te onderscheiden. Door deze mooie afwerking en zeer goede kwaliteit is deze plant de duurste optie uit deze lijst. 

De Monstera Deliciosa Zuil is verkrijgbaar een standaard formaat, dit is 190cm. Ook is deze plant echt een statement door zijn hoogte en past hij goed bij elk interieur. Doordat deze kunstplant van goede kwaliteit is verkleurd hij niet door (dag)licht dus je kan deze kunstplant zonder zorgen naast een lichtbron neerzetten, maar hij kan natuurlijk ook goed op schaduwrijken plekken staan. Kortom, wil jij een luxe kunstplant die niet van echt te onderscheiden is en waar je geen omkijken naar hoeft te hebben? Dan is dit echt de kunstplant voor jou! 

Voordelen Monstera Deliciosa Zuil

 • Verkrijgbaar in een hoogte van 190cm 
 • Niet van echt te onderscheiden 
 • Kan worden neergezet op elke plek in huis
 • Deze kunstplant is mooi afgewerkt

Nadelen Monstera Deliciosa Zuil

 • Duurste optie uit de lijst 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kunstplanten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kunstplanten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kunstplanten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kunstplanten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>