Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Kruimeldief

Beste kruimelzuiger

Eufy by Anker video doorbell

Philips Kruimelzuiger FC6149/01 laat je genieten van dagelijks schone ruimtes. Met deze handige afneembare kruimelzuiger reinig je niet alleen de vloer, maar ook de meubels. Het is genieten met deze draadloze 2-in-1-steelstofzuiger. Met een zuigkracht van 22 Watt heb je binnen een mum van tijd de diverse plekken tot in de verste hoeken schoon. Zeer ideaal voor het opruimen van droog vuil. De oplaadtijd is 16-18 uur voor een volledig opgeladen batterij en het batterijtype is NiMH. Het gewicht is 3300 g en de afmetingen van de verpakking (BxDxH): 235 x 225 x 625 mm.

De kruimeldief of kruimelzuiger is een ontzettend handig apparaat waarmee je snel en gemakkelijk kleinere oppervlaktes in je huis kan zuigen. Denk hierbij aan kruimels, huisdierharen of zelfs vloeistoffen.

Het grootste voordeel van de kruimeldief ten opzichte van een stofzuiger is het gemak. Zo is het ontzettend simpel om even de kruimeldief te pakken aangezien deze geen lang snoer bevat en vaak een stuk handzamer is dan een stofzuiger.

We krijgen vaak de vraag: 'welke kruimeldief is het beste?' Wij hebben een uitgebreide test gedaan waarbij we maar liefst 19 verschillende kruimelzuigers hebben getest. Op basis hiervan hebben we een top selectie gemaakt van de producten die het allerbest uit de test kwamen. De top 5 van best geteste kruimelzuigers van 2021 vind je hieronder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kruimeldieven

Beste kruimelzuiger

Beste koop van 2021:
1.Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

Beste kruimeldief met lange accuduur
2.Ring Video Deurbel

Beste Kruimeldief voor groot vuil
3. BLACK+DECKER NVC115WAl

Beste compacte kruimeldief
4. Philips MiniVac FC6148/01

Beste betaalbare kruimelzuiger 
5. TurboTronic Lux400 - Kruimelzuiger


Top 10 Beste slimme kruimelzuigers

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte koffers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald voor je koffer!


Wat is de beste kruimeldief van 2021?

In de sectie hieronder gaan we antwoord geven op de vraag: 'welke kruimeldief deurbel is de beste?'. Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden hebben we maar liefst 19 verschillende kruimeldieven getest en met elkaar vergeleken.

Alleen de allerbeste opties hebben we opgenomen in deze top 5. Benieuwd naar de reviews? lees gauw verder!

1. Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

Beste kruimelzuiger

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Wat ons betreft is de Philips MiniVac de allerbeste kruimeldief van 2021. Geen enkele kruimeldief scoorde zo goed in onze test als dit model. Niet voor niets wordt dit artikel op verschillende webshops met honderden reviews als beste koop beoordeeld.

Met deze multifunctionele kruimeldief kun je niet alleen functioneel je vloer schoonmaken, maar ook nog eens verschillende soorten meubels. Niet alleen op makkelijke plekken weet deze kruimeldief je huis schoon te maken, maar ook op lastige plekken is deze kruimeldief zeer effectief gebleken. 

Het grootste pluspunt aan deze kruimeldief is dan ook de zuigkracht. Je hoeft niet meerdere keren langs een bepaalde plek. Dit scheelt tijd en is bovendien zeer effectief. Daarnaast is de kruimeldief ook zeer gemakkelijk in gebruik. Het product is namelijk zeer licht, waardoor je ook geen blessures oploopt door gebruik te maken van deze kruimelzuiger.

Het product heeft echter ook enkele nadelen. Een bekend nadeel die gebruikers ondervinden is dat de kruimeldief moeilijk sluit nadat hij is gebruikt. Ook ervaren verschillende gebruikers een matige zuigkracht, maar hierover zijn de meningen dus verdeeld. Velen stellen namelijk dat de zuigkracht juist heel goed is.

De kruimeldief is enkel toepasbaar voor het opnemen van droog vuil. Het product kan niet gebruikt worden voor nat vuil. Deze kruimeldief behoort in ieder geval tot de kruimeldief beste koop. Ook wordt er vaak korting op dit product gegeven, omdat het een zeer populair product is. Voor effectief schoonmaken is dit dus een goede kruimeldief test.

Overigens is dit model ook als best uit de test van de consumentenbond gekomen. Door te kiezen voor dit model weet je dus zeker dat je een top aankoop doet.

Voordelen Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

 • Zeer gemakkelijk in gebruik
 • Goede zuigkracht
 • Zeer licht

Nadelen  Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

 • Sluit moeilijk na gebruik

2. AEG HX6-35TM

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Een van de belangrijke voordelen van deze kruimelzuiger is de lange gebruikstijd. De kruimelzuiger kan namelijk ongeveer 35 minuten achter elkaar worden gebruikt. 

In vergelijking met andere kruimelzuigers is dit een lange periode. Het is dan dus ook ideaal. Naast de lange gebruikstijd heeft de kruimeldief bovendien een zeer korte laadtijd.

Binnen 4 uur is de kruimeldief opgeladen en klaar voor gebruik. In vergelijking met andere kruimelzuigers is dit ook een lange periode. De krachtige accu van deze kruimelzuiger maakt dit product dan ook uniek. Gebruikers zijn over het algemeen verbaasd over de zuigkracht van dit apparaat. Deze kruimeldief staat garant voor effectiviteit.

Natuurlijk heeft deze kruimelzuiger ook enkele nadelen. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat er weinig nadelen zijn te vinden. Als er dan toch een nadeel genoemd moet worden: de kruimeldief kan erg kwetsbaar zijn. Bij het legen van de kruimeldief is er een grote kans dat je gaat knoeien.

Daartegenover staat natuurlijk wel dat je een krachtige kruimeldief hebt die zeer effectief zijn werk doet. Dus wat betreft is het niet een heel groot probleem. In de kruimeldieftest scoort deze kruimeldief dan ook erg hoog.

Voordelen AEG HX6-35TM

 • Lange gebruikstijd
 • Korte laadtijd
 • Goede zuigkracht

Nadelen AEG HX6-35TM

 • Kan kwetsbaar zijn

3. BLACK+DECKER NVC115WA

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.2

Prijs / kwaliteit

8.6

Een van de belangrijke krachten van deze kruimeldief is dat hij voorzien is van een brede zuigmond. Dit heeft als voordeel dat je er niet alleen klein vuil mee kunt opruimen, maar daarentegen ook groter vuil. Het voordeel daarvan is dat de kruimeldief een beetje de functie van een handstofzuiger overneemt. 

Ook is de kruimeldief voorzien van een zachte borstel. Schoonmaken wordt daardoor extra eenvoudig en je kunt extra glans aan je huis geven. Ben je dus op zoek naar een kruimeldief die zowel klein als groot vuil kan ontnemen? In dat geval is deze kruimeldief echt iets voor jou. Ook kun je bij deze kruimeldief precies zien wanneer deze vol is. Hierdoor kun je altijd effectief blijven schoonmaken.

Het nadeel van de kruimeldief is dat deze voorzien is van weinig vermogen. Dit is zeker het geval wanneer de kruimeldief enigszins leeg begint te raken. In die gevallen is het zo dat de kruimeldief minder zuigkracht heeft en dus minder effectief is. Maar buiten dit nadeel heeft de kruimeldief vrijwel alleen maar voordelen. Voor een effectieve kruimeldief heb je dan ook het juiste product te pakken. De oplader van de kruimeldief is ook zeer effectief.

Voordelen  BLACK+DECKER NVC115WA

 • Brede zuigmond, ideaal voor klein vuil en groter vuil
 • Makkelijk te zien wanneer hij vol ziet

Nadelen BLACK+DECKER NVC115WA

 • Weinig vermogen dus minder zuigkracht

4. Philips MiniVac FC6148/01

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze multifunctionele kruimeldief (FC6148/01) kan in meerdere situaties zeer effectief gebruikt worden. Niet alleen kun je de kruimeldief gebruiken om regulier, klein vuil van je vloer te halen. Ook een borstel en spleetmondstuk kunnen aan de kruimeldief worden gemonteerd. Hierdoor kun je ook bij de meer lastige plekken terecht. Bijvoorbeeld onder tafels, of in rare hoekjes. Deze locaties zijn vaak lastig te benaderen met een gewone kruimeldief. Een ander positief kenmerk aan deze kruimelzuiger is het feit dat deze zeer licht is. Daardoor is de kruimelzuiger zeer mobiel en dit zorgt ervoor dat het fysiek ook niet belastend zal zijn.

Er zijn echter ook enkele nadelen te benoemen, zoals bij elk product wel het geval is. Zo wordt er meermaals verkondigd dat de zuigkracht van deze krachtige kruimeldief soms te wensen overlaat. Dit heeft ook onder andere met de accu te maken. Zodra de accu leeg begint te lopen, begint de zuigkracht af te nemen. Ondanks deze nadelen wordt het product toch goed beoordeeld door vele personen. Het is dan ook een effectieve kruimeldief waarmee je vuil van allerlei mogelijke plekken kunt wegnemen. Dit bovendien ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs.

Voordelen Philips MiniVac FC6148/01

 • Kan in meerdere situaties gebruikt worden
 • Zeer licht

Nadelen Philips MiniVac FC6148/01

 • Iets minder zuigkracht

5. TurboTronic Lux400 - Kruimelzuiger

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Dan nu de TurboTronic Lux400 review. Het eerste wat opvalt bij deze kruimelzuiger is het prachtige futuristische design. Door de transparante lichtblauwe kleur van deze kruimeldief heb je het idee dat deze uit de toekomst komt. Een groot voordeel van deze kruimelzuiger is dat deze vrijwel geen geluid maakt. Ook is deze kruimelzuiger volledig draadloos, waardoor je niet afhankelijk bent van stopcontacten. Bovendien kan de kruimelzuiger 20 minuten gebruikt worden alvorens deze op is. In deze 20 minuten zuigt de kruimelzuiger zeer effectief. Ook op lastige plekken kun je met deze kruimelzuiger het vuil wegnemen. Zo krijg je elk gedeelte van je huis op een goede manier schoon.

Een nadeel van deze kruimelzuiger is dat deze snel kapot kan gaan. Dit is een veelgehoorde klacht van mensen die hem gebruiken. Hoewel de kruimeldief dus zeer effectief is, kan deze wel fragiel zijn. Dit probleem kun je echter oplossen door er zuinig mee om te gaan. Dan is de kans klein dat de kruimeldief snel kapot zal gaan. Deze kruimeldief is dus ideaal om je hele huis schoon te maken. Door het lichte gewicht zal je niet snel last ondervinden en fysieke problemen krijgen. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk, want daar zit niemand op te wachten.

Voordelen TurboTronic Lux400 - Kruimelzuiger

 • Futuristische design
 • Volledig draadloos

Nadelen  TurboTronic Lux400 - Kruimelzuiger

 • Kan snel kapot gaan

Niet gevonden waar je naar zocht? Bekijk ook onze reviews over stofzuigers met zakde beste kruimeldieven en snoerloze stofzuigers.

Hoeveel soorten kruimeldieven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 19 kruimelzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kruimeldieven op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste kruimeldieven is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>