...

Laatst geüpdate: september 2020

5/5

Philips Kruimelzuiger FC6149/01 laat je genieten van dagelijks schone ruimtes. Met deze handige afneembare kruimelzuiger reinig je niet alleen de vloer, maar ook de meubels. Het is genieten met deze draadloze 2-in-1-steelstofzuiger. Met een zuigkracht van 22 Watt heb je binnen een mum van tijd de diverse plekken tot in de verste hoeken schoon. Zeer ideaal voor het opruimen van droog vuil. De oplaadtijd is 16-18 uur voor een volledig opgeladen batterij en het batterijtype is NiMH. Het gewicht is 3300 g en de afmetingen van de verpakking (BxDxH): 235 x 225 x 625 mm.

Welke kruimeldief is het best?

De kruimeldief of kruimelzuiger is een ontzettend handig apparaat waarmee je snel en gemakkelijk kleinere oppervlaktes in je huis kan zuigen. Denk hierbij aan kruimels, huisdierharen of zelfs vloeistoffen. Het grootste voordeel van de kruimeldief ten opzichte van een stofzuiger is het gemak. Zo is het ontzettend simpel om even de kruimeldief te pakken aangezien deze geen lang snoer bevat en vaak een stuk handzamer is dan een stofzuiger.

We krijgen vaak de vraag: ‘welke kruimeldief is het beste?’ Om jullie op weg te hebben vind je hieronder onze Top 5!

 

Product Eigenschap

Philips MiniVac FC6149

Bekijk op Bol.com

Best beoordeeld!

AEG HX6-35TM

Bekijk op Bol.com

Langste accuduur

Black+Decker NVC115WA

Bekijk op Bol.com

Laagste prijs

Philips MiniVac FC6148/01

Bekijk op Bol.com

Zeer licht en zuinig

1. Philips MiniVac FC6149/01 - Kruimelzuiger

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 90%
Prijs / Kwaliteit 95%
Zuigkracht 90%

Met deze multifunctionele kruimeldief kun je niet alleen functioneel je vloer schoonmaken, maar ook nog eens verschillende soorten meubels. Niet alleen op makkelijke plekken weet deze kruimeldief je huis schoon te maken, maar ook op lastige plekken is deze kruimeldief zeer effectief gebleken. Het grootste pluspunt aan deze kruimeldief is dan ook de zuigkracht. Je hoeft niet meerdere keren langs een bepaalde plek. Dit scheelt tijd en is bovendien zeer effectief. Daarnaast is de kruimeldief ook zeer gemakkelijk in gebruik. Het product is namelijk zeer licht, waardoor je ook geen blessures oploopt door gebruik te maken van deze kruimelzuiger.

Het product heeft echter ook enkele nadelen. Een bekend nadeel die gebruikers ondervinden is dat de kruimeldief moeilijk sluit nadat hij is gebruikt. Ook ervaren verschillende gebruikers een matige zuigkracht, maar hierover zijn de meningen dus verdeeld. Velen stellen namelijk dat de zuigkracht juist heel goed is. De kruimeldief is enkel toepasbaar voor het opnemen van droog vuil. Het product kan niet gebruikt worden voor nat vuil. Deze kruimeldief behoort in ieder geval tot de kruimeldief beste koop. Ook wordt er vaak korting op dit product gegeven, omdat het een zeer populair product is. Voor effectief schoonmaken is dit dus een goede kruimeldief test.

Voordelen Philips MiniVac

 • Zeer gemakkelijk in gebruik
 • Goede zuigkracht
 • zeer licht

Nadelen Philips MiniVac

 • Sluit moeilijk na gebruik
 • Alleen toepasbaar voor het opnemen van droog vuil

2. AEG HX6-35TM

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 90%
Prijs / Kwaliteit 93%
Functionaliteiten 90%

Een van de belangrijke voordelen van deze kruimelzuiger is de lange gebruikstijd. De kruimelzuiger kan namelijk ongeveer 35 minuten achter elkaar worden gebruikt. In vergelijking met andere kruimelzuigers is dit een lange periode. Het is dan dus ook ideaal. Naast de lange gebruikstijd heeft de kruimeldief bovendien een zeer korte laadtijd. Binnen 4 uur is de kruimeldief opgeladen en klaar voor gebruik. In vergelijking met andere kruimelzuigers is dit ook een lange periode. De krachtige accu van deze kruimelzuiger maakt dit product dan ook uniek. Gebruikers zijn over het algemeen verbaasd over de zuigkracht van dit apparaat. Deze kruimeldief staat garant voor effectiviteit.

Natuurlijk heeft deze kruimelzuiger ook enkele nadelen. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat er weinig nadelen zijn te vinden. Als er dan toch een nadeel genoemd moet worden: de kruimeldief kan erg kwetsbaar zijn. Bij het legen van de kruimeldief is er een grote kans dat je gaat knoeien. Daartegenover staat natuurlijk wel dat je een krachtige kruimeldief hebt die zeer effectief zijn werk doet. Dus wat betreft is het niet een heel groot probleem. In de kruimeldieftest scoort deze kruimeldief dan ook erg hoog.

Voordelen AEG HX6-35TM

 • Lange gebruikstijd
 • Korte laadtijd
 • Goede zuigkracht

Nadelen AEG HX6-35TM

 • Kan kwetsbaar zijn

3. BLACK+DECKER NVC115WA

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 80%
Functionaliteiten 90%

Een van de belangrijke krachten van deze kruimeldief is dat hij voorzien is van een brede zuigmond. Dit heeft als voordeel dat je er niet alleen klein vuil mee kunt opruimen, maar daarentegen ook groter vuil. Het voordeel daarvan is dat de kruimeldief een beetje de functie van een handstofzuiger overneemt. Ook is de kruimeldief voorzien van een zachte borstel. Schoonmaken wordt daardoor extra eenvoudig en je kunt extra glans aan je huis geven. Ben je dus op zoek naar een kruimeldief die zowel klein als groot vuil kan ontnemen? In dat geval is deze kruimeldief echt iets voor jou. Ook kun je bij deze kruimeldief precies zien wanneer deze vol is. Hierdoor kun je altijd effectief blijven schoonmaken.

Het nadeel van de kruimeldief is dat deze voorzien is van weinig vermogen. Dit is zeker het geval wanneer de kruimeldief enigszins leeg begint te raken. In die gevallen is het zo dat de kruimeldief minder zuigkracht heeft en dus minder effectief is. Maar buiten dit nadeel heeft de kruimeldief vrijwel alleen maar voordelen. Voor een effectieve kruimeldief heb je dan ook het juiste product te pakken. De oplader van de kruimeldief is ook zeer effectief.

Voordelen BLACK+DECKER NVC115WA

 • Brede zuigmond, ideaal voor klein vuil en groter vuil
 • Makkelijk te zien wanneer hij vol ziet

Nadelen BLACK+DECKER NVC115WA

 • Weinig vermogen dus minder zuigkracht

4. Philips MiniVac FC6148/01

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 90%
Functionaliteiten 70%

Deze multifunctionele kruimeldief (FC6148/01) kan in meerdere situaties zeer effectief gebruikt worden. Niet alleen kun je de kruimeldief gebruiken om regulier, klein vuil van je vloer te halen. Ook een borstel en spleetmondstuk kunnen aan de kruimeldief worden gemonteerd. Hierdoor kun je ook bij de meer lastige plekken terecht. Bijvoorbeeld onder tafels, of in rare hoekjes. Deze locaties zijn vaak lastig te benaderen met een gewone kruimeldief. Een ander positief kenmerk aan deze kruimelzuiger is het feit dat deze zeer licht is. Daardoor is de kruimelzuiger zeer mobiel en dit zorgt ervoor dat het fysiek ook niet belastend zal zijn.

Er zijn echter ook enkele nadelen te benoemen, zoals bij elk product wel het geval is. Zo wordt er meermaals verkondigd dat de zuigkracht van deze krachtige kruimeldief soms te wensen overlaat. Dit heeft ook onder andere met de accu te maken. Zodra de accu leeg begint te lopen, begint de zuigkracht af te nemen. Ondanks deze nadelen wordt het product toch goed beoordeeld door vele personen. Het is dan ook een effectieve kruimeldief waarmee je vuil van allerlei mogelijke plekken kunt wegnemen. Dit bovendien ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs.

Voordelen Philips MiniVac FC6148/01

 • Kan in meerdere situaties gebruikt worden
 • Zeer licht

Nadelen Philips MiniVac FC6148/01

 • Iets minder zuigkracht

5. TurboTronic Lux400 - Kruimelzuiger

0
Eindcijfer
Gebruiksvriendelijk 86%
Prijs / Kwaliteit 75%
Functionaliteiten 91%

Dan nu de TurboTronic Lux400 review. Het eerste wat opvalt bij deze kruimelzuiger is het prachtige futuristische design. Door de transparante lichtblauwe kleur van deze kruimeldief heb je het idee dat deze uit de toekomst komt. Een groot voordeel van deze kruimelzuiger is dat deze vrijwel geen geluid maakt. Ook is deze kruimelzuiger volledig draadloos, waardoor je niet afhankelijk bent van stopcontacten. Bovendien kan de kruimelzuiger 20 minuten gebruikt worden alvorens deze op is. In deze 20 minuten zuigt de kruimelzuiger zeer effectief. Ook op lastige plekken kun je met deze kruimelzuiger het vuil wegnemen. Zo krijg je elk gedeelte van je huis op een goede manier schoon.

Een nadeel van deze kruimelzuiger is dat deze snel kapot kan gaan. Dit is een veelgehoorde klacht van mensen die hem gebruiken. Hoewel de kruimeldief dus zeer effectief is, kan deze wel fragiel zijn. Dit probleem kun je echter oplossen door er zuinig mee om te gaan. Dan is de kans klein dat de kruimeldief snel kapot zal gaan. Deze kruimeldief is dus ideaal om je hele huis schoon te maken. Door het lichte gewicht zal je niet snel last ondervinden en fysieke problemen krijgen. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk, want daar zit niemand op te wachten.

Voordelen TurboTronic Lux400

 • Futuristische design
 • Volledig draadloos

Nadelen TurboTronic Lux400

 • Kan snel kapot gaan

Niet gevonden waar je naar zocht? Bekijk ook onze reviews over stofzuigers met zak, de beste kruimeldieven en snoerloze stofzuigers.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}