fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kookboek

Beste kookboek

TOP kookboek Natalia rakhorst

De kookboek test was erg spannend, en één sprong er echt uit. En in dit geval is dat het TOP kookboek van Natalia rakhorst! Deze is verkozen tot het beste kookboek van 2023 en is hiermee ook het beste koop kookboek. 

En dat kwam bij ons ook niet als een verrassing. Zo staan in dit kookboek de absolute toprecepten van de afgelopen jaren allemaal overzichtelijk op een rijtje. Daarnaast is dit boek ook heel erg geschikt wanneer je wil afvallen doordat de meeste recepten ook erg gezond zijn.

Verder zijn de gerecht vlot en makkelijk te maken, dus voor de mannen en vrouwen onder ons die niet zo van het koken zijn is dit ook prima te doen! Ook staan bij alle recepten de exacte voedingswaarden vermeld.

Een recept aflezen van een klein schermpje zoals je telefoon kan best onhandig zijn. Ook staan op het internet zóveel recepten dat je gauw het overzicht kwijt kan raken. Natuurlijk is daarvoor de perfecte oplossing: een kookboek!

Hierin staan recepten altijd overzichtelijk weergegeven en hoef je niet het hele internet af te speuren om een goed gerecht te kunnen maken. Kookboeken komen dan ook voor in ontzettend veel huishoudens. 

Hierdoor is het aanbod natuurlijk ook ontzettend groot. Daardoor vraag je je misschien af: Wat is het beste kookboek? Omdat wij begrijpen dat zo’n groot aanbod zorgt voor twijfels, willen wij je graag helpen.

Daarom hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste kookboek. Oom hebben wij tientallen verschillende kookboeken met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten, met daarin alleen de allerbeste kookboeken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kookboeken

Beste kookboek

Beste kookboek
1. Top
100 heerlijke recepten die je absoluut wilt proeven

The Big Green Egg Book

Beste kookboek voor de BBQ
2. The Big Green Egg Book
Alle kooktechnieken die op een Big Green Egg mogelijk zijn zoals bakken, braden, stoven, grillen, roken en slow cooking komen in dit boek uitgebreid aan bod.

Samen eten

Beste kookboek Jamie Oliver
3. Samen eten, aan tafel!
Aan tafel! Meer dan 120 makkelijke recepten voor familie en vrienden.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Beste kookboek voor gezond eten
4. Afvallen met gezond en vooral lekker eten
Dit boek bevat 8 complete weekmenu's, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen.

Lekker & simpel

Beste kookboek voor dummy's
5. Lekker & Simpel
Met ruim 200 gerechten welke je ook nog eens binnen 20 minuten op tafel kan hebben is dit het ideale boek voor diegenen die niet lang in de keuken willen staan, maar toch lekker willen eten.

Top 10 beste Kookboeken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Kookboeken , dit zijn direct de meest verkochte Kookboeken bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kookboek?

Kookboeken zijn tegenwoordig nog steeds razend populair en dé redder in nood wanneer je geen inspiratie hebt voor het eten. Het aanbod is dan ook ontzettend groot en er komen steeds weer nieuwe kookboeken op de markt.

Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is het beste kookboek? En daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste kookboek! 

Ook is een veel gestelde vraag: Wat is het beste kookboek volgens de consumentenbond? het liefst kies je het beste kookboek naar jouw smaak natuurlijk zelf uit. Dat wordt een eitje met onderstaande tips!

Aantal ingrediënten per recept

Het eerste punt dat we willen bespreken is het aantal ingrediënten dat je nodig hebt voor het maken van een recept. Je wil natuurlijk niet, zeker niet als je gewerkt hebt, meer dan 15 verschillende ingrediënten moeten zoeken en kopen.

Dat kost veel werk en daarnaast meestal ook veel geld. Toch zijn er sommige kookboeken waarbij je ten minste 15 ingrediënten nodig hebt om zo’n recept te maken. Probeer van tevoren even door het boek te bladeren of een voorbeeldrecept te bekijken.

Zo weet je zeker dat je niet een hele waslijst aan spullen nodig hebt voordat je überhaupt gaat koken. Scheelt weer een hoop tijd achteraf natuurlijk!

Allergenen en voedingswaarden

Ook belangrijk is natuurlijk de vermelding van allergenen en voedingswaarden. Wanneer jij bijvoorbeeld allergisch bent voor noten of graag af wil vallen is het wel zo fijn om te weten wat er allemaal in zo’n gerecht verwerkt zit.

Ook staan hier dan vaak het aantal calorieën in vermeld wanneer je je aan een bepaald dieet moet houden. Wel zo fijn dat je dan weet wat je eet. Lees dus even goed op de achterzijde van het boek of in de reviews of dit er ook daadwerkelijk in staat

Plaatjes

We leven tegenwoordig in een wereld waarin je per dag minstens 200 plaatjes ziet. Een mens van vroeger zag er gemiddeld maar 200 in zijn of haar hele leven! Moet je nagaan.

Plaatjes kunnen een handig hulpmiddel zijn om te weten hoe je een gerecht moet opdienen of als indicatie of je het recept goed gemaakt hebt. Mocht het er dan totaal anders uitzien dan op het plaatje, weet je dat je misschien iets niet goed hebt gedaan.

Zo voorkom je dat je iets op tafel zet voor bijvoorbeeld vrienden of familie dat niet te pruimen is. Zo’n ongemakkelijke situatie voorkom je uiteraard liever, zeker wanneer je hier zelf werk in hebt gestopt. Kies daarom bij voorkeur een kookboek mét plaatjes van de gerechten.


Wat is het beste kookboek van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande criteria hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende kookboeken, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit én testresultaten. 

De kookboek test was dan ook erg interessant en veel gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar zich overduidelijk te onderscheiden van de rest. Hierbij blinken de boek uit in verschillende categorieën zoals het beste kookboek voor gezond eten en het beste jamie oliver kookboek. 

Hierdoor hebben zij een plekje weten te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf beste kookboeken. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar welke kookboeken dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste kookboeken van 2023!

1. Top

Beste kookboek

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Veruit het beste kookboek is het ‘TOP’ boek van Natalia Rakhorst. Hierin staan snelle, makkelijke recepten. Erg fijn wanneer je bijvoorbeeld niet zo handig bent in de keuken.

Daarnaast is dit boek een soort samenvatting van de beste recepten van de afgelopen jaren. Alle populaire gerechten die je voorbij hebt zien komen staan dus haast zeker óók in dit kookboek!

Wat ook fijn is: bij ieder recept staan zowel de calorieën als de voedingswaarden vermeld. Ideaal wanneer je wat extra wil letten op je voeding of een speciaal dieet aan het volgen bent.

Voordelen Top

 • Ieder recept bevat een plaatje, waardoor je altijd een richtlijn hebt van hoe je gerecht er uiteindelijk uit moet gaan zien
 • De voedingswaarden staan bij ieder recept vermeldt, wat erg fijn is wanneer je op je voeding let of een speciaal dieet volgt
 •  Alle recepten in dit kookboek zijn makkelijk en snel te maken, ook wanneer je niet goed bent in koken

Nadelen Top

 • De meeste recepten in dit kookboek zijn gezond. Mocht je ook interesse willen hebben in andere recepten, dan is dit kookboek minder geschikt

2. The Big Green Egg Book

The Big Green Egg Book

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij nou een reuze fan van barbecuen en doe je dit ook met enige regelmaat? Dan is dit kookboek net wat voor jou. In dit kookboek komen talloze kooktechnieken en recepten voorbij om de lekkerste dingen van de barbeque te maken. 

Je leert er over verschillende technieken zoals bakken, braden, stoven, grillen en zelfs slow cooking. Daarnaast wordt alles duidelijk stapsgewijs uitgelegd met duidelijke foto’s. Zo kan je de fout niet ingaan!

Voordelen The Big Green Egg Book

 • Ideaal wanneer je houdt van barbecueën
 • Er komen in dit kookboek talloze technieken voorbij zoals bakken, braden, stoven, grillen en zelfs slow cooking
 • Alles wordt duidelijk stapsgewijs uitgelegd met duidelijke foto’s

Nadelen The Big Green Egg Book

 • Vrij prijzig in verhouding met andere kookboeken

3. Samen eten, aan tafel!

Samen eten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Iedereen kent natuurlijk Jamie Oliver om zijn vele lekkere recepten en kookboeken. Hierbij is zijn nieuwste kookboek Samen eten razend populair. In dit kookboek staan maar liefst 120 recepten, waardoor er meer dan genoeg is om uit te proberen. 

Daarnaast is dit kookboek goed geschikt om voor grote groepen te gebruiken, dus ideaal wanneer je bijvoorbeeld vrienden of familie over de vloer hebt. Daarnaast zijn alle recepten voorzien van duidelijke instructies en plaatjes voor een topresultaat in de keuken

Voordelen Samen eten, aan tafel!

 • In dit kookboek staan maar liefst 120 recepten waardoor je genoeg inspiratie op kan doen
 • Ideaal wanneer je voor grote groepen zoals vrienden of familie wil gaan koken
 • Voorzien van heldere instructies en plaatjes voor een goed resultaat

Nadelen Samen eten, aan tafel!

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke kookboeken

4. Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil jij graag lekker maar verantwoord en gezond eten? Dan is dit kookboek nét wat voor jou. Dit kookboek bevat maar liefst 8 (!) volledige weekmenu’s met heerlijke recepten die ideaal passen bij een gezonde levensstijl.

Daarnaast helpen de recepten ook wanneer je graag af wil vallen of een speciaal dieet volgt. De recepten in het kookboek zijn makkelijk te maken en staan binnen een handomdraai op tafel.

Voordelen Afvallen met gezond en vooral lekker eten

 • Bevat genoeg recepten voor maar liefst 8 volledige weekmenu’s. Dat betekent dat je met alle recepten maar liefst twee maand vooruit kan
 • Helpt mee aan afvallen en een gezonde levensstijl
 • De recepten zijn redelijk makkelijk te maken en staan binnen no-time op tafel

Nadelen Afvallen met gezond en vooral lekker eten

 • Voor sommige van de recepten heb je vrij veel ingrediënten nodig

5. Lekker & Simpel 

Lekker & simpel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je net op jezelf woont of gewoon niet zo goed kan koken kan een hele maaltijd maken soms best een opgave zijn. Daarvoor is dit kookboek de redder in nood. Hierin staan maar liefst 200 makkelijke en snelle hoofdgerechten. 

Zo heb jij binnen 20 minuten een lekkere maaltijd op tafel staan waar je zelfs je familie en vrienden mee kan verrassen. Daarnaast zijn de instructies helder en makkelijk stap voor stap aangegeven. Zo kan er eigenlijk niks misgaan.

Voordelen Lekker & Simpel 

 • Ideale kookboek wanneer je nog niet zo goed kan koken of net begint met zelf koken
 • Met dit kookboek heb je binnen 20 minuten een volledige avondmaaltijd op tafel staan
 • De instructies in het kookboek staan helder stap voor stap aangegeven

Nadelen Lekker & Simpel 

 • Hierin staan alleen recepten voor het avondeten en dus niet voor de lunch of ontbijt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kookboeken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kookboeken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kookboeken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kookboeken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>