fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste koksmes

Beste koksmes

KitchenBrothers professioneel koksmes

Het KitchenBrothers professioneel koksmes is de beste optie voor elke thuiskok of professionele chef die op zoek is naar kwaliteit en comfort tijdens het koken. Het mes is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal dat lang meegaat en gemakkelijk te onderhouden is. 

Het ergonomische handvat biedt een stevige grip en perfecte balans tijdens het gebruik, wat zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige snijervaring. Het mes heeft een vlijmscherp lemmet dat gemakkelijk door elk soort voedsel snijdt, van groenten tot vlees en vis!

Wanneer je de perfecte maaltijd op tafel wilt zetten kan een goed koksmes natuurlijk niet ontbreken! Een koksmes is scherp en snijd fijne stukken zonder dat je te veel moeite hoeft te doen. Het is erg lastig om het 'perfecte' mes te vinden, omdat er zo ontzettend veel aanbod is.

Wij van Top-X zijn op zoek gegaan naar het beste koksmes dat er op dit moment te koop is om jou het een stuk makkelijker te maken. In dit artikel zetten wij de 5 beste koksmessen op een rijtje en vertellen wij waar je op moet letten als je er een aan gaat schaffen.

Om deze top 5 te bepalen hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koksmessen

Beste koksmes

Beste koksmes algemeen
1. KitchenBrothers professioneel koksmes

Beste koksmes

Beste prijs- kwaliteitverhouding koksmes 
2. Master Knives Professioneel Japans Koksmes

Damascus Mes - Professioneel - Koks mes - Hakbijl - Damascus staal - Chef - Vlijmscherp - Damast Mes - Keuken Mes - Damast staal - Koken - Japans staal - Koksmes 33,5 cm - Damascus - Koksmes - Cadeau Tip - MOEDERDAG - VADERDAG

Beste luxe koksmes
3. Damascus mes STORX

Damascus Mes - Professioneel - Koksmes - Hakmes - Damascus staal - Chef - Vlijmscherp - Damascus bijl - Keuken - Damast staal - Koken - Japans staal - Koksmes 31 cm - Damascus - Snijmes - Cadeau Tip

Beste design mes
4. Damascus mes STORX 31cm

Swilix Professioneel Koksmes 20 CM - Universeel RVS Keukenmes

Beste budget koksmes
5. Swilix koksmes

Top 10 beste koksmessen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koksmessen , dit zijn direct de meest verkochte koksmessen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een koksmes?

Een koksmes is dus ideaal om het koken net wat makkelijker te maken. Deze is fijn voor thuis in de keuken, maar ook zeker wanneer je in een restaurant werkt is zo’n mes onmisbaar. Er zijn dan ook super veel aanbieder van zulke koksmessen.

Omdat wij kunnen begrijpen dat dit zorgt voor een aardig overweldigend gevoel, hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste koksmes.

Dan kan jij weer verder met je zoektocht!

Materiaal

Het eerste punt dat we bespreken is het materiaal. Dit kan namelijk ontzettend uiteen lopen, en het hangt hierbij ook heel erg af van wat je persoonlijke voorkeur is. Zo heb je bijvoorbeeld rvs- messen.

Deze soort koksmessen zijn heel erg makkelijk schoon te houden. Heb je geen vaatwasser of vind je afwassen nou een tergend werkje? Dan kan zo’n koksmes best een uitkomst zijn.

Daarnaast heb je ook keramische koksmessen. Deze worden niet snel bot en zijn daardoor een goede lange termijn aankoop. Wanneer je dus van plan bent het mes geruime tijd te gebruiken kan zo’n keramische erg fijn zijn.

Het nadeel van deze keramische messen is dat wanneer ze wel bot zijn, dit heel moeilijk nog weer is op te lossen met het slijpen van het mes. Ook zijn de handvaten van de messen er in verschillende materialen natuurlijk.

Hierbij geldt ook dat het maar net is wat je zelf fijn vindt. Je hebt de handvaten in materialen als bamboe, leer, hout maar ook kunststof. Als je van tevoren bedenkt welk materiaal je het fijnste vindt, maak je je zoektocht al net iets makkelijker.

Ook is een mes van roestvrij staal erg handig, zeker wanneer je van plant bent je mes in de vaatwasser te doen.

Afmetingen

Naast het materiaal komen koksmessen ook in verschillende afmetingen. Hierbij is de één net wat groter dan de ander. Een breder en langer koksmes snijdt meer in één vaste beweging. Dat kan zowel handig als onhandig zijn.

Het ligt hierbij er dus ook aan hoe jij het liefste kookt. Vaak is het handig om te beginnen met een wat kleiner mes zodat je wat meer grip kan krijgen. Wanneer je dit onder de knie hebt kan je altijd nog kijken naar een groter mes.

Ben je nou een professionele kok of heb je een restaurant? Dan adviseren wij de iets grotere koksmessen die te koop zijn, omdat dit vaak zorgt voor iets meer snelheid tijdens het koken. En dat is natuurlijk precies wat je wil wanneer gasten aan het wachten zijn.

Garantie

Het laatste punt dat we bespreken in dit artikel is de garantie. Garantie is namelijk een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoelang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer er dan geen garantie zit op een product, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je wil gaan kopen? Ook wanneer er dan wat mis lijkt te zijn met het product, kan je nergens op terugvallen.

Dat is natuurlijk erg vervelend. Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw aanstaande koksmes ten minste twee jaar is, zodat je dan iets hebt om op terug te vallen wanneer er iets niet goed blijkt te zijn.


Wat is het beste koksmes van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaand genoemde factoren, en natuurlijk nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende koksmessen.

Dit hebben we zo uitgebreid gedaan zodat we jou konden verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit en ook de allerbeste testresultaten. Dat is wel zo fijn natuurlijk!

Deze beste koksmes test was dan ook erg spannend en interessant! Veel messen gingen gelijk aan elkaar op. Maar na goed wikken en wegen hebben wij vijf beste koksmessen kunnen kiezen.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke koksmessen in deze felbegeerde top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je graag met trots de top vijf beste koksmessen van 2023!

1. KitchenBrothers professioneel koksmes 

Beste koksmes

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Het KitchenBrothers Koksmes is een topkwaliteit keukengereedschap dat metgezel is voor elke gepassioneerde thuiskok of professionele chef. Met een lengte van 20 cm is dit mes de ideale grootte voor het snijden van allerlei soorten voedsel, van vlees en vis tot groenten en fruit. 

Het mes is gemaakt van duurzaam roestvrij staal en heeft een scherp lemmet dat gemakkelijk door elk soort voedsel snijdt. Het ergonomische handvat zorgt voor een stevige grip en perfecte balans tijdens het snijden, waardoor het gemakkelijk en comfortabel in gebruik is. Het mes is ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, zodat het altijd klaar is voor gebruik.

Voordelen KitchenBrothers professioneel koksmes

 • Stijlvolle uitstraling
 • Word geleverd met beschermdoos
 • Erg scherp

Nadelen KitchenBrothers professioneel koksmes

 • Geen

2. Master Knives Professioneel Japans Koksmes 20 CM

goed koksmes

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Het Master Knives Professioneel Japans Koksmes 20 CM is een absolute must-have voor elke ambitieuze thuiskok en professionele chef-kok. Het mes is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en ontworpen volgens traditionele Japanse technieken, wat zorgt voor precisie, controle en efficiëntie bij het snijden, hakken en snijden van voedsel.

Het ergonomische handvat biedt een comfortabele grip en perfecte balans tijdens het gebruik, wat zorgt voor een moeiteloze kookervaring. Het mes heeft een scherp lemmet dat lang meegaat en gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien wordt het mes geleverd met een beschermhoes voor veilige opslag en transport.

Het Master Knives Professioneel Japans Koksmes 20 CM is niet alleen een hoogwaardig en duurzaam stuk keukengereedschap, maar ook een stijlvolle aanvulling op elke keuken!

Voordelen Master Knives Professioneel Japans Koksmes 20 CM

 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Kwalitatief handvat
 • Gemaakt van hoogwaardig staal

Nadelen Master Knives Professioneel Japans Koksmes 20 CM 

 • Geen

3. Damascus mes van STORX


Damascus Mes - Professioneel - Koks mes - Hakbijl - Damascus staal - Chef - Vlijmscherp - Damast Mes - Keuken Mes - Damast staal - Koken - Japans staal - Koksmes 33,5 cm - Damascus - Koksmes - Cadeau Tip - MOEDERDAG - VADERDAG

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je wat meer budget om te besteden en wil je graag investeren in een goed koksmes? Dan is dit mes van STORX echt perfect! Je betaalt er dan misschien net wat meer voor, maar je krijgt er een ongelooflijk goede kwaliteit voor terug.

Het mes ziet er prachtig uit met speciaal gegrafeerde patroontjes. Daarnaast is het mes vervaardigd uit het beste Japanse staal dat je kan vinden.

Voordelen Damascus mes van STORX

 • Opvallend design
 • Lekkere geur
 • Blijft de hele dag zitten

Nadelen Damascus mes van STORX

 • Prijzig

4. Damascus mes STORX 31cm

Damascus Mes - Professioneel - Koksmes - Hakmes - Damascus staal - Chef - Vlijmscherp - Damascus bijl - Keuken - Damast staal - Koken - Japans staal - Koksmes 31 cm - Damascus - Snijmes - Cadeau Tip

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Het andere formaat van het Damascus mes is verkozen tot het beste design. Wil je graag opvallen met je keuken gerei? Dan zit je absoluut goed. Het mes heeft een mooie houten handvat en het mes zelf is voorzien van een prachtig gegraveerd patroon. Hiermee val je zeker op!

Voordelen Damascus mes STORX 31cm

 • Heel mooi patroon
 • Fijn handvat
 • VG10 stalen kern

Nadelen Damascus mes STORX 31cm

 • Prijzig

5. Swilix koksmes

Swilix Professioneel Koksmes 20 CM - Universeel RVS Keukenmes

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je wat minder te besteden maar wil je graag een goed mes? Dan is deze perfect. Ondanks de lage prijs krijg je er een hele goede kwaliteit voor terug. En daarnaast is het uiterlijk natuurlijk ook heel erg mooi.

Voordelen Swilix koksmes

 • Hardheid van 58-60
 • Mooi uiterlijk
 • Goedkoop

Nadelen Swilix koksmes

 • Kortere garantie

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel koksmessen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koksmessen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koksmessen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste koksmessen dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>