fbpx

Publicatie datum: 15 juni, 2023

Door: Sanne

Best Geteste koffiebeker to go

beo o cup

BE O Cup

De BE O cup is uit de test gekomen als beste koffiebeker to go van dit moment! Deze beste koffiebeker to go kan gewoon in de vaatwasser en is perfect om je warme dranken uit te drinken. Ook is deze koffiebeker to go geschikt voor andere warme dranken zoals cappuccino of thee. Heel belangrijk: de cup is volledig vrij van BPA! Een groot voordeel waar we veel waarde aan hechten.

Leuk weetje: de BE O cup is volledig van planten gemaakt en heeft daarom een Green Concept Award gewonnen.

Je kent het wel je verslaapt je of je kan het echt niet over je hart verkrijgen om nu al uit bed te gaan. Oftewel ochtenden zijn echt niet je ding. Als je te lang blijft liggen moet je je natuurlijk wel haasten om op school of op werk te komen. Alleen hou je zo geen tijd meer over voor je kopje koffie. Die moet je nu halen op het station of op werk, maar de koffie daar is natuurlijk lang niet zo lekker als thuis. 

Hoe los je dit op? Eerder opstaan is natuurlijk geen optie en dat snappen we heel goed. Daarom is een koffiebeker to go echt wat voor jou. Zo kan je gewoon je koffie meenemen onderweg naar school of werk. Ook krijg je met je koffiebeker to go bij de meeste koffiezaken korting omdat je je eigen beker bij je hebt. Win win dus, maar wat is nou een goede koffiebeker to go? 

Je komt erachter in dit artikel. Benieuwd naar de bekers? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste koffiebekers to go 

beo o cup

Beste koop koffiebeker to go 
1.  BE O Cup

Beste duurzame koffiebeker to go
2. Retulp voordeelpakket Travel Cup Blue

Beste budget koffiebeker to go
3. VOLCAN - Premium RVS Koffiebeker To Go

Beste lekvrije koffiebeker to go
4. SIP !T® Premium RVS Koffiebeker To Go Thermosbeker

Beste design koffiebeker to go
5. Mmoods Thermosbeker voor Koffie en Thee

Top 10 beste koffiebekers to go 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste koffiebekers to go.


Waar moet je op letten bij het kopen van een koffiebeker to go?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een koffiebeker to go kopen. Toch raden wij je aan om op een aantal punten te letten als je een koffiebeker to go gaat kopen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen bij het uitvoeren van onze beste koffiebeker to go test. Wij raden je aan om dit ook te doen. Kijk dus niet alleen naar een koffiebeker to go aanbieding maar kijk ook naar de beste koffiebeker to go volgens de consumentenbond. Op deze manier weet je zeker dat je een beste koffiebeker to go aanschaft en nog belangrijker je voorkomt een miskoop! 

Materiaal 

Allereerst is het belangrijk om te controleren van welk materiaal de koffiebeker to go is gemaakt. De meeste koffiebekers to go zijn gemaakt van duurzame materialen zoals RVS, kunststof, metaal, siliconen en plastic. Afhankelijk van je voorkeur voor een bepaald materiaal kan je een koffiebeker to go kiezen. Houd er wel rekening mee dat niet alle materialen vaatwasserbestendig zijn. Controleer dit altijd in de productomschrijving. 

Inhoud

Als tweede is het belangrijk om de inhoud van de koffiebeker to go te controleren. je wilt natuurlijk wel dat je voldoende koffie kan meenemen. De meeste koffiebeker to go hebben een inhoud van 380ml. Ook zijn er koffiebekers to go met een inhoud van 275ml en 510ml. Afhankelijk van de hoeveelheid koffie die je dagelijks drinkt en de voorkeur voor een bepaald formaat kan je een geschikte koffiebeker to go uitkiezen. De inhoud van de door jou gekozen koffiebeker to go is te vinden in de productomschrijving. 

BPA-vrij 

Als derde is het belangrijk om te controleren of de koffiebeker to go BPA-vrij is. BPA is een afkorting voor de chemische stof Bisfenol A. Dit is een weekmaker die wordt gebruik om plastic en kunststoffen elastisch te maken. Te veel BPA kan schadelijk zijn voor je lever, nieren en je vruchtbaarheid. Controleer daarom altijd op de koffiebeker to go BPA-vrij is zo kan jij zonder zorgen genieten van je koffie to go! 

Hoe lang blijft de koffie warm? 

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk raden wij je aan om te controleren hoe lang de koffie warm blijft. Je wilt natuurlijk wel dat je koffie de hele dag goed warmt blijft. De tijd dat je koffie warm blijft kan verschillen tussen drie kwartier en acht uur. Houd hier dus rekening mee als je een koffiebeker to go gaat kopen. Dit is altijd terug te vinden in de productomschrijving dus wij raden je aan om deze goed door te lezen. 


Wat is de beste koffiebeker to go van 2023? 

Welke koffiebeker to go is het beste? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie van het artikel beantwoorden! Aan de hand van de resultaten van onze beste koffiebeker to go test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle koffiebekers to go voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten koffiebekers to go geselecteerd in onze top 5 zodat er voor iedereen een beste koffiebeker to go tussen zit! Ben jij benieuwd welke koffiebeker to go het beste bij je past/ Lees dan snel verder! 

1. BE O Cup (Green Mostera)

beo o cup

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar de beste koffiebeker to go? Zie hier de BE O cup! Grote kans dat je het product al voorbij hebt zien komen in het nieuws, de BE O cup is namelijk beloond met een Green Concept Award. Dit is een award die wordt gegeven aan producten die duurzaamheid en productontwikkeling naar een nieuw niveau weten te trekken. In dit geval hebben ze de herbruikbare beker volledig van gebruikt, plantaardig materiaal gemaakt. Daarnaast wordt het niet in een goedkoop derde wereldland geassembleerd, maar gewoon hier in het Hollandse Nijmegen. Duurzaam en lokaal dus!

Het is dan ook niet moeilijk om iets positiefs te zeggen over deze koffiecup. Wat dacht je van een perfect formaat van 340 ml? Je hoeft niet bang te zijn dat je de beker elke dag weer moet schoonmaken aangezien de BE O cup 'gewoon' in de vaatwasser mag.  Naast een stukje gemak en duurzaamheid is het ook fijn om te zien dat gezondheid ook geen onderbelicht aspect is bij de makers van deze duurzame koffiebeker. De cup is namelijk BPA vrij. BPA is een chemische stof die helaas nog in te veel producten en materialen gebruikt wordt door producenten. In dit geval zijn ze hier gelukkig ver weg van gebleven.

Al met al een heerlijke beker die doet waar het voor gemaakt is; genieten van heerlijke warme dranken zonder te morsen!

Voordelen BE O Cup (Green Mostera)

 • Vrij van BPA
 • Super duurzaam (gemaakt van planten!)
 • Beker past in zowat iedere bekerhouder
 • Nederlands product

Nadelen BE O Cup (Green Mostera)

 • Geen

2.  Retulp voordeelpakket Travel Cup Blue 

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij het Retulp voordeelpakket Travel Cup Blue geselecteerd als beste duurzame koffiebeker to go. Dit voordeelpakket van het merk Retulp bestaat uit drie verschillende koffiebekers to go. De bekers zijn normaal gesproken €18,95 per stuk. Dit voordeelpakket kost €42,50, hierdoor is dit pakket maar liefst 25% goedkoper. 

Deze koffiebekers to go zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en BPA-vrij. Het merk Retulp zet zich in voor een betere planeet, daarom doneert het merk bij iedere verkochte koffiebeker to go 1000x de inhoud aan schoon drinkwater aan derdewereldlanden. Naast het verminderen van het gebruik van wegwerp bekers ben je dus ook goed bezig voor de rest van de wereld met deze koffiebeker to go. De koffiebekers to go zijn gemaakt van kunststof en hebben een inhoud van 275ml per stuk. 

Voordelen Retulp voordeelpakket Travel Cup Blue 

 • 25% procent goedkoper als set 
 • Verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren 
 • Het merk Retulp doneert 1000X de inhoud aan schoon drinkwater aan derdewereldlanden bij aankoop van een koffiebeker to go
 • De koffie blijft 3 kwartier warm

Nadelen Retulp voordeelpakket Travel Cup Blue 

 • Niet vaatwasserbestendig

3. VOLCAN - Premium RVS Koffiebeker To Go

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je wel een koffiebeker to go kopen, maar wil je er liever niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij van Top-x de VOLCAN - Premium RVS Koffiebeker To Go. Deze koffiebeker to go is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal. De deksel van deze koffiebeker is gemaakt van kunststof is lekvrij en 100% BPA-vrij. Dit zorgt ervoor dat de koffiebeker to go de ideale vervanger is voor de wegwerpbekers. 

Deze koffiebeker to go heeft een geïsoleerde dubbele wand die jouw koffie of thee wel 4 uur lang warm houdt. De koffiebeker to go heeft een inhoud van 380ml, dit staat gelijk aan 3 kopjes koffie. Kortom, met deze beker heb je altijd genoeg koffie bij je. Door middel van het lipje op de deksel kan je de beker goed afsluiten zodat deze niet lekt in je tas. Door het lipje opzij te schuiven kan je gemakkelijk een slok van je koffie nemen tijdens het autorijden.  

Voordelen VOLCAN - Premium RVS Koffiebeker To Go

 • Goedkoopste optie uit de top 5 
 • Afsluitbare deksel voor morsvrij vervoer
 • Geschikt voor 3 kopjes koffie 
 • Deze koffiebeker to go houdt je koffie tot 4 uur lang warm

Nadelen VOLCAN - Premium RVS Koffiebeker To Go

 • Na een tijd blader de verf van de koffiebeker af

4. SIP !T® Premium RVS Koffiebeker To Go Thermosbeker

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de SIP !T® Premium RVS Koffiebeker To Go Thermosbeker geselecteerd als beste lekvrije koffiebeker to go. Deze koffiebeker to go is niet alleen geschikt voor je warme dranken maar ook voor je koude dranken. Deze koffiebeker to go houdt je dranken tot 6 uur warm of koud! Dit komt door de dubbele wand van deze koffiebeker to go. Zo kan jij waar je maar wilt genieten van je favoriete drankje. 

Deze koffiebeker to go is gemaakt van duurzaam voedselveilig roestvrijstaal. Ook is deze koffiebeker to go 100% lekvrij door de deksel met schroefdraad zo kan jij de koffiebeker to go gemakkelijk meenemen in je tas. De onderkant van de koffiebeker to go is voorzien van een antislip laag. Je koffiebeker blijft dus gewoon staan als je deze neerzet op een onstabiel oppervlak. De koffiebeker to go heeft een inhoud van 380ml waardoor jij altijd genoeg koffie of thee mee kan nemen. 

Voordelen SIP !T® Premium RVS Koffiebeker To Go Thermosbeker

 • houdt je dranken tot 6 uur warm of koud
 • Verkrijgbaar met een inhoud van 380ml en 510ml 
 • Comfortabele grip
 • Magnetron- en vriezerbestendig

Nadelen SIP !T® Premium RVS Koffiebeker To Go Thermosbeker

 • Deze koffiebeker to go kan je alleen met de hand wassen

5. Mmoods Thermosbeker voor Koffie en Thee

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Mmoods Thermosbeker voor Koffie en Thee geselecteerd als beste design koffiebeker to go. Deze koffiebeker to go is geschikt voor warme en koude dranken. De koffiebeker to go houdt je drinken 10 uur koud of 8 uur warm. Ook heeft deze koffiebeker to go een inhoud van 510ml, hierdoor heeft deze beker genoeg plek voor maar liefst 5 kopjes koffie. Ideaal dus als je de hele dag onderweg bent. 

Deze koffiebeker is gemaakt van een combinatie van RVS, metaal, siliconen en plastic. Dit zorgt voor het strakke en mooie design van de koffiebeker to go. Ook heeft deze koffiebeker to go een zeer comfortabele grip waardoor je koffiebeker fijn in de hand ligt. De koffiebeker to go is 100% lekvrij dankzij de handige drinkopening die goed afgesloten kan worden, dit dankzij de silicone binnenrand. Zo ontstaat er geen condens aan de binnenkant van de koffiebeker to go.

Voordelen Mmoods Thermosbeker voor Koffie en Thee

 • 100% BPA-vrij en lekvrij
 • Comfortabel in de hand
 • Tot 10 uur koud of 8 uur warm
 • Past goed in bekerhouder in de auto

Nadelen Mmoods Thermosbeker voor Koffie en Thee

 • Niet verkrijgbaar in een kleiner formaat

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel koffiebekers to go hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten koffiebekers to go getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koffiebekers to go op beoordeeld?

Om te bepalen wat de koffiebekers to go op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • Wat jammer dat jullie de TKwide bekers van Klean Kanteen niet meegenomen hebben in deze test. Allemaal te koop bij Bol.com en uitgevoerd met een Café-Cap maar ook te gebruiken met andere doppen.

  • Thanks voor je reactie! Wij updaten onze artikelen periodiek, we zullen dit product de volgende keer zeker meenemen! Bedankt voor de feedback, wordt gewaardeerd!:)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >