• Home
 • /
 • Dieren
 • /
 • Beste Koelmat voor honden [Test 2021]

Laatste update: Mei 2021

Door: Sanne

Best Geteste Honden koelmat

Aldori Koelmat XL

5/5

De hete zomers kunnen niet alleen voor ons als mensen heel warm zijn, ook je hond kan in deze temperaturen wel wat verkoeling gebruiken. De Pawise Koelmat helpt je hond om af te koelen.

Wanneer de temperatuur buiten stijgt, gaan we zweten om de warmte kwijt te kunnen raken. Honden kunnen niet zweten, zoals mensen. Zij hijgen om hun lichaamstemperatuur weer op het goede niveau te krijgen. Via de buik, liezen, oksel en de onderkant van de poten kunnen honden het snelst afkoelen. Daarom zoeken zij het liefst de schaduw of een koele vloer op om op te liggen en zo de warmte kwijt te raken.

Een koelmat is voor je viervoeter een van de beste manieren om sneller af te koelen. Maar wat is nu de beste koelmat voor de hond? Om daar achter te komen hebben we gekeken naar de specificaties voor de best geteste koelmat voor honden.


Product

1. Adori Koelmat XL
Best getest

5/5

2. 51 Degrees North koelmat 
Trendy koelmat

4.5/5

3. Pets koelmat
Polyester mat geschikt voor kleine honden of katten

3/5

4. @Pet
Perfect voor grote honden

4/5

Waar moet een verkoelingsmat voor honden aan voldoen?

Wanneer je een goed koelkussen voor de hond zoekt, dan moet je op een aantal zaken letten.

In de eerste plaats is het belangrijk dat de koelmat groot genoeg is. Gelukkig is een verkoelingsmat voor je hond in verschillende groottes verkrijgbaar. Heb je nog een pup, dan doe je er goed aan om een mat te kopen in een formaat waar je hond ook op volwassen leeftijd nog op kan liggen.

Daarnaast wil je waarschijnlijk dat de mat goed schoon te maken is. De materialen van de matten die wij voor je hebben uitgezocht zijn eenvoudig met een natte doek te reinigen.

Tenslotte wil je dat je hond snel afkoelt. Deze matten hoef je alleen maar even in de schaduw te leggen. Na enkele minuten in de schaduw zijn de koelmatten alweer klaar voor gebruik.

Wat is de beste koelmat voor honden?

Diverse merken hebben een koelmat voor honden in het assortiment. Gebleken is, dat honden op warme dagen graag verkoeling zoeken op zo’n fijne mat. Wij hebben voor jou een Top 4 samengesteld die voldoen aan de eisen voor de beste koelmat voor de hond.

Top 10 honden koelmatten

Wil je direct weten hoe de top 10 koelmatten voor honden eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Adori Koelmat XL

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

De Adori koelmat van het merk Pawise helpt jouw hond om bij hoge temperaturen snel af te koelen. Met een formaat van 96 x 81 cm is deze mat geschikt voor kleine tot grote honden.

Je neemt de mat overal gemakkelijk mee naar toe en legt hem op ieder gewenste plek neer. Een groot voordeel is, dat je deze koelmat niet hoeft te vullen met water. Bovendien is hij na korte tijd in de schaduw of een andere koele plaats weer goed afgekoeld.

Voordelen Adori Koelmat XL

 • Geschikt voor kleine tot grote honden
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Na enkele minuten in de schaduw weer geschikt voor gebruik

Nadelen Adori Koelmat XL

 • Niet iedere hond ligt graag op het gladde kunststof
 • Mat kan er kreukelig uitzien

2. 51 Degrees North koelmat

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Vind je het belangrijk dat jouw viervoeter het lekker koel heeft in een warme omgeving, maar wil je daarnaast ook dat de koelmat er trendy uitziet? Dan is de 51 Degrees North koelmat echt iets voor jou.

Deze mat is in verschillende formaten verkrijgbaar. De trendy koelmat is geschikt voor zowel honden als katten. De gel in de mat verkoelt het lichaam van je huisdier. De mat is tweezijdig te gebruiken en is verkrijgbaar in de kleuren blauw/grijs en blauw/groen.

Voordelen 51 Degrees North koelmat

 • Trendy uitstraling
 • Tweezijdig te gebruiken

Nadelen 51 Degrees North koelmat 

 • Niet iedere hond ligt graag op de kunststof ondergrond

3. Pets koelmat

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

De Pets koelmat voor huisdieren houdt de hond of kat heerlijk koel op warme zomerse dagen. Het formaat van deze mat is 40×50 cm.

Dat maakt deze polyester mat geschikt voor kleine honden of katten. De binnenkant van deze mat is gevuld met koelgel. De mat is gemakkelijk op te rollen en mee te nemen, zodat uw hond overal heerlijk op de mat kan afkoelen.

Voordelen Pets koelmat

 • klein formaat om gemakkelijk mee te nemen
 • Na enkele minuten op een koele plek weer te gebruiken
 • Geschikt voor kleine honden en katten

Nadelen Pets koelmat

 • Slechts in een kleur verkrijgbaar

4. @Pet koelmat

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Ook grote honden liggen graag op een koele ondergrond om hun lichaamswarmte kwijt te raken. De @Pet koelmat is verkrijgbaar in 120×80 cm. Daarmee is dit XXL formaat verkoelingsmat ideaal voor grotere huisdieren.

Deze koelmat is gemaakt van nylon en gevuld met gel. Leg de mat regelmatig even in de schaduw of op een andere koele plek. Hierna kan de hond weer snel genieten van de verkoelende werking van de koelmat. Je hoeft de mat niet te wassen, dit wordt zelfs afgeraden. Een nat doekje over de blauwe mat heen wrijven en hij is zo weer schoon.

Voordelen  @Pet koelmat

 • Koelmat geschikt voor grote honden
 • Na korte tijd in de schaduw is de mat snel weer te gebruiken

Nadelen  @Pet koelmat

 • Slechts in één kleur verkrijgbaar
 • Kan niet in de wasmachine

Geen verkoelingsmat nodig? Bekijk onze andere reviews

Furbo HD-WIFI- Hondencamera snackuitgave
Hondencamera's
hondenomheining
Honden omheining
Hondensnoepjes
Hondensnoepjes
graanvrije brokken
Hondenbrokken
hondenkussen
Hondenkussens
Trixie Turn around
Hondenspeeltjes

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>