fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Koelbox

beste koelbox

Auronic Elektrische Koelbox - Coolbox - 20L

Met de Auronic Elektrische Koelbox haal je de beste koelbox van 2023 in huis. Zo heeft deze koelbox een inhoud van maar liefst 20 liter waardoor je genoeg ruimte hebt om je favoriete dranken en snacks te koelen. Deze koelbox biedt ruimte voor 30 blikjes tegelijk(!). Verder beschikt de koelbox over 4 verschillende standen en kun je zelfs verwarmen (ideaal voor het bewaren van warm eten).  De koelbox is licht in gewicht en dankzij het handvat neem je hem gemakkelijk mee. Deze koelbox is ook aan te sluiten op een auto oplader.  

Ben jij op zoek naar de beste koelbox van dit moment? Goed nieuws!

Wij hebben een uitgebreide test gedaan waarbij we de meest populaire koelboxen hebben vergeleken op meerdere criteria. Zo hebben we o.a. gekeken naar de prijs / kwaliteit, duurzaamheid, het koelvermogen en natuurlijk de ervaringen van consumenten.

De resultaten waren verrassend. Helaas zijn er ontzettend veel koelboxen die van een dermate lage kwaliteit zijn dat je ze beter niet kunt kopen. Ook zijn er ontzettend veel koelboxen eigenlijk veel te duur voor wat je krijgt. 

Kortom, voorkom dat jij een miskoop doet en check onze top-5 met beste koelboxen van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Koelboxen

beste koelbox

Beste koop van 2023:
1. Auronic Elektrische Koelbox - Coolbox - 20L

Luvego Koelbox

Beste Koelbox met Bluetooth Speaker
2. Luvego Koelbox

Beste veelzijdige koelbox
3. Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

Beste betaalbare koelbox
4. Tristar KB-7532 koelbox

Beste Compacte koelbox
5. EDA Koelbox - Iceberg


Top 10 Beste Koelboxen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Koelboxen op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een goede Koelbox?

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een goede koelbox? Er zijn tal van verschillende koelbox modellen op de markt. Het vinden van de beste koelbox is dan ook een lastige klus.

Gelukkig zijn er diverse factoren waarmee je rekening kunt houden en waardoor de zoektocht naar de juiste koelbox wat eenvoudiger wordt.

Let er bijvoorbeeld op of de koelbox ook kan verwarmen en tot hoeveel graden de box verkoelt en verwarmd. Bekijk daarnaast of de koelbox elektrisch is en hoe deze kan worden opgeladen. Ook kun je rekening houden met de totale inhoud van de box en het gebruiksgemak.

Koelen en verwarmen

Tegenwoordig zijn er tal van koelboxen die, naast koelen, ook kunnen verwarmen. Bekijk tot hoe hoog de temperatuur in de box kan worden verkoeld en verwarmt. Over het algemeen kunnen de meeste elektrische koelboxen verkoelen tot 18 à 20 graden onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot ongeveer 65 graden.

Elektrisch

Wil je graag een zo gekoeld mogelijke koelbox? Bekijk dan of de koelbox elektrisch verkoelt en beschikt over een oplaadbare accu. De meeste elektrische koelbox systemen kunnen eenvoudig worden aangesloten op 12v of op 230 v. Ook zijn er koelbox systemen die met behulp van een carplug opgeladen kunnen worden in de auto. 

Inhoud

Wanneer je een koelbox koopt is het altijd belangrijk dat je let op de inhoud van de box. Gemiddeld variëren de boxen tussen de 20 tot 40 liter. Indien je graag zoveel mogelijk ruimte wilt voor het opbergen van je snacks en drankjes, kun je het best kiezen voor een ruim model met een inhoud van minimaal 30 tot 40 liter. Bekijk daarnaast of de inhoud van de box eenvoudig in te delen is en of de box eventueel beschikt over verschillende vakken.

Gebruiksgemak

De meeste koelboxen zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Handige functies aan een koelbox zijn onder andere wieltjes, een comfortabel handvat, een goed sluitingssysteem en een handig snoeropbergsysteem.

Met een sluitingssysteem zorg je ervoor dat het handvat van de box de box eenvoudig vergrendelt. Het snoeropbergsysteem is ontwikkeld om de snoer veilig op te bergen, waardoor de snoer niet in de weg zit wanneer je de box mee wilt nemen.


Wat is de beste Koelbox?

Ben je op zoek naar een goede koelbox voor op het strand, het park of op het werk, maar kun je maar niet goed kiezen? Neem dan een kijkje bij de onderstaande beste koop koelbox modellen.

Onderstaande koelboxen zijn uitvoerig getest in de koelbox test en geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. De beste koelbox modellen voldoen aan strenge kwaliteitseisen waaraan een hoogwaardige koelbox te voldoen en hebben elk zo hun unieke eigenschappen en voor- en nadelen.

1. Auronic Elektrische Koelbox - Coolbox - 20L

beste koelbox

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

We trappen deze lijst af met de Auronic Elektrische Koelbox - Coolbox - 20L. Dit is wat ons betreft voor de meeste mensen de beste koelbox van 2023. 

Met deze koelbox haal je een ware topper in huis. Zo is dit een koelbox van 20 liter waar je maar liefst 30 blikken in kwijt kunt, ideaal dus voor een dagje park.

Verder is deze koelbox gemakkelijk mee te nemen dankzij het lichte gewicht en het handige handvat.

De koelbox heeft 4 verschillende standen waardoor je binnen een mum van tijd koud eten of drinken hebt. Overigens heeft deze koelbox ook een warmtestand. Hierdoor kun je hem ook gebruiken voor het bewaren van eten bijvoorbeeld. 

Kortom, een absolute aanrader als je het ons vraagt. Voor deze prijs zijn wij geen beter model tegen gekomen. 

Voordelen Auronic Elektrische Koelbox - Coolbox - 20L

 • Uitstekende koeling en verwarmingZeer licht gewicht 
 • Handig te doseren. Dankzij het pipet gebruik je niet snel teveel.
 • Praktisch design met handige dekselvergrendeling en snoeropbergsysteem

Nadelen Auronic Elektrische Koelbox - Coolbox - 20L

 • Geen

2. Luvego Koelbox

Luvego Koelbox

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Luvego Koelbox is een uitstekende koelbox voor op een feestje. Door dat hij de drankjes lekker koud kan houden en hij als een box kan dienen kan je feestje niet meer stuk.

De inhoud van 32 liter is ruim genoeg om al je eten en drinken in te stoppen voor een lange strabddag. Leuk voordeel van deze goede koelbox is dat je dingen niet alleen kunt koelen, maar ook verwarmen tot wel 65 graden. Hij kan tot 17 graden lager koelen dan de buitentemperatuur. Is het buiten 25 graden Dan koelt deze Luvego koelbox jouw producten af tot 8 graden.

Wil je een muziekje horen, maar ben je je box vergeten? Geen probleem. Er zit een bluetooth speaker in de koelbox ingebouwd waardoor je altijd een box bij de hand hebt. Het geluid van deze bluetooth box is ook nog eens veel beter dan verwacht!

Dat de makers overal rekening mee hebben gehouden zien we ook terug in het display. Vanaf hier is alles makkelijk te regelen en stel je eenvoudig de juiste temperatuur in. Dat maakt het net altijd even wat makkelijker waardoor jij lekker kan genieten van een drankje in het mooie weer.

Voordelen Luvego Koelbox

 • Een inhoud van 32 liter
 • Er zit een ingebouwde bluetooth speaker in
 • Uitstekende koeling en verwarming
 • Een digitaal display

Nadelen Luvego Koelbox

 • Geen

3. Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Travellife TL32 beschikt over een praktisch design met handige dekselvergrendeling en snoeropbergsysteem. De box is met een inhoud van 32 liter zeer compact en eenvoudig mee te nemen op pad.

De koelbox kan net als de Travellife TL45 uitstekend verkoelen tot 20 graden onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot 65 graden. Je kunt de box zowel via de carplug als op 12V en 230V aansluiten. 

Voordelen  Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

 • Uitstekende koeling en verwarming
 • Zowel via carplug als netstroom op te laden
 • Praktisch design met handige dekselvergrendeling en snoeropbergsysteem

Nadelen Travellife TL32 Thermo-Elektrische Koelbox

 • Minder grote inhoud

4. Tristar KB-7532 koelbox

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Tristar KB-7532 koelbox koelt tot 18 graden onder de omgevingstemperatuur en kan tot 65 graden verwarmen. De koelbox beschikt over een inhoud van 26 liter, waarmee de koelbox eenvoudig in de auto past en gemakkelijk te vervoeren is.

De koelbox kan zowel op 12V als op 230V worden aangesloten en is voorzien van een energielabel A++ energielabel. Daarnaast heeft de koelbox een afneembare deksel met vergrendeling en een handig snoeropbergsysteem. Hierdoor neem je de box altijd eenvoudig en veilig overal mee naar toe.

Voordelen Tristar KB-7532 koelbox

 • Zeer licht gewicht
 • Uitstekende koeling en verwarming
 • Praktisch design met handige dekselvergrendeling en snoeropbergsysteem

Nadelen Tristar KB-7532 koelbox

 • Slechts 26 liter inhoud

5. EDA Koelbox - Iceberg

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Een EDA Koelbox Iceberg is een sterk isolerende koelbox met tal van handige eigenschappen. De koelbox behoort daarom zeker tot de beste koelboxen van dit moment. De koelbox is compact en beschikt over voldoende ruimte voor 2 liter flessen.

Dankzij het handige blokkeersysteem, blokkeert het handvat van de deksel, hierdoor kan de koelbox goed worden afgesloten en blijven de producten in de box zo lang mogelijk koel. Het materiaal van de box is van licht gewicht, waardoor je de box zonder al te veel moeite mee neemt naar de gewenste locatie.

Voordelen EDA Koelbox - Iceberg

 • Compact design
 • Praktisch design met handige dekselvergrendeling

Nadelen  EDA Koelbox - Iceberg

 • Verwarmt niet
 • Niet elektrisch

Hoeveel soorten koelboxen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 koelboxen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de koelboxen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste koelbox is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP