fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Thea

Best Geteste Kniebrace

Best geteste Kniebrace

Novamed kniebrace met scharnieren

Een goede kniebrace scoren? Dan ben je hier uiteraard op de juiste plek. Waarom? Nou, deze Novamed kniebrace met scharnieren is verkozen tot de beste kniebrace van 2023! Met deze kan je dus niet verkeerd gaan!

En wat 'm dan zo goed maakt? Allereerst heeft de brace de lichtste scharnieren en een maximale stabiliteit. Dat zorgt voor extra veel comfort tijdens het dragen. Verder is de brace ook erg luchtig en krijgt je knie de volledige ruimte om te kunnen 'ademen'.

Hierdoor heb jij er dus ook het minste last van. Overigens kan je met behulp van het klittenband heel simpel de brace precies zo strak doen als jij fijn vindt. 

Een kniebrace moet goed zitten. Dat is super belangrijk. Het aanbod in kniebraces is dan ook enorm groot. Het is dan ook niet gek dat je je misschien afvraagt: welke kniebrace is het beste? En precies hierbij gaan we je helpen. Zo staan er in dit artikel een aantal punten op een rijtje die kunnen helpen bij een kniebrace kopen.

Op die manier voorkom je een miskoop. Daarnaast zijn wij zelf ook op zoek gegaan naar de beste kniebraces in een speciale kniebrace test. Hiervoor hebben wij tientallen verschillende braces uitgebreid getetst én met elkaar vergeleken. Wil jij nou meer weten? Scrol dan vooral gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kniebraces

Best geteste Kniebrace

Beste koop Kniebrace
1. Novamed kniebrace met scharnieren

Beste budget Kniebrace
2. Dunimed Wikkel Kniebandage

Beste prijs-kwaliteit verhouding Kniebrace
3. LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace


Beste design Kniebrace
4. Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren

Beste Luxe Kniebrace
5. Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren

Top 10 Beste Kniebraces 

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken wordt je automatisch doorverwezen naar de meest populaire kniebraces bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top 10 kniebraces bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kniebrace?

Als je een goede kniebrace aanbieding wil scoren is het belangrijk dat je let op een aantal punten. Deze punten zorgen ervoor dat je een brace koopt waar je ook daadwerkelijk tevreden mee bent. En zo voorkom je dus spijt achteraf! Deze punten waar je op moet letten tijdens een kniebrace kopen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Op die manier wordt dit een appeltje eitje!

Pasvorm

Allereerst is de pasvorm van een kniebrace natuurlijk super belangrijk. Iedereen heeft weer een andere soort knie en heeft daardoor een brace nodig die perfect aansluit. Anders kan dit niet comfortabel zitten tijdens het bewegen. En dan ben je eigenlijk nog verder van huis. Check dus goed je maat en zorg dat je de brace met bijvoorbeeld klittenband goed kan laten aansluiten op je knie. 

Soort klachten

Je kan om verschillende medische redenen een brace dragen. Zo kan dit zijn voor een betere bloedsomloop of bijvoorbeeld tegen reuma. Maar ook bijvoorbeeld voor het sporten. Check altijd even waarvoor de brace die jij op het oog geschikt is. Zo zorg je ervoor dat de brace een optimaal effect heeft voor je klachten.

Luchtigheid

En dan tot slot nog de luchtigheid van de brace. Een brace moet goed kunnen 'ademen'. Dat betekent dat zweet goed moet worden opgenomen, om te voorkomen dat jij een klam gevoel krijgt aan je been. Niet erg comfortabel zoals je je misschien kan voorstellen. Zorg er dus voor dat je een brace kiest die dit wel goed kan.


Wat is de beste Kniebraces van 2023? 

Ondertussen ben je aangekomen bij het allerlaatste onderdeel van dit artikel. De kniebrace test. In deze test hebben wij tientallen verschillende braces uitgebreid met elkaar vergeleken. Hierbij kan je denken aan populaire modellen zoals bijvoorbeeld de beste kniebrace volgens de consumtenbond.

Aan de hand van de test is er een selectie gemaakt van de braces die als beste wisten te scoren. Hierdoor staan deze voor je op een rijtje. En wie weet zit jouw nieuwe brace er wel tussen. Al nieuwsgierig geworden? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste kniebraces van 2023!

1. Novamed kniebrace met scharnieren

Best geteste Kniebrace

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De kniebrace die uiteindelijk op een eerste plek wist te eindigen is deze Novamed kniebrace met scharnieren. De brace is te koop voor een prima prijsje. En daar krijg je dan ook een goede kwaliteit voor terug! Niet gek dat dit de beste kniebrace van 2023 is.

Zo is de brace extra comfortabel dankzij de lichtgewicht scharnieren. Hierdoor heb jij extra veel stabiliteit. Verder absorbeert het materiaal zweet erg goed waardoor je knie droog blijft. Ook kan je de brace zo strak zetten als je zelf wil met behulp van handig klittenband. Kortom: dit is een terechte nummer één.

Voordelen Novamed kniebrace met scharnieren 

 • De brace is gemaakt van zweet absorberend materiaal
 • Erg comfortabel dankzij lichtgewicht scharnieren
 • Met het klittenband kan je de brace zo strak zetten als je zelf wil

Nadelen Novamed kniebrace met scharnieren

 • Niet iedereen vindt het design met de opvallende gele lijnen mooi

2. Dunimed Wikkel Kniebandage

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op een keurige tweede plek staat wederom een kniebrace van Dunimed. Deze keer gaat het om de Dunimed Wikkel Kniebandage. De brace is enorm goedkoop en verdiende daarom een terechte tweede plek in de top vijf. En deze lage prijs doet overigens niks af aan de kwaliteit. 

Zo is 'ie perfect bij lichte instabiliteitsklachten en overbelaste knieën. Maar ook wanneer je zwakke knieën hebt is 'ie perfect. Er zijn overigens verschillende maten om uit te kiezen en de spieren worden bovendien ook lekker warm gehouden. 

Voordelen Dunimed Wikkel Kniebandage

 • Ideaal voor zwakke en overbelaste knieën
 • Verschillende maten om uit te kiezen
 • Te koop voor een behoorlijk lage prijs

Nadelen Dunimed Wikkel Kniebandage

 • Minder goed geschikt voor zware of ernstige klachten

3. LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is deze LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace meer dan perfect. De brace is te koop voor een goed prijsje en biedt kwaliteit vergelijkbaar aan hogere prijsklasses. 

Allereerst komt de brace natuurlijk in een prachtige, blauwpaarse kleur. Dat is toch uniek voor een brace, maar zeker een leuke toevoeging. Daarnaast is 'ie ideaal bij matige tot middelzware instabiliteitsklachten.

De brace biedt een optimale teun en bescherming. De brace heeft overigens ook baleinen aan beide zijden én een speciale knieschijf uitsnijding. Kortom: een goede kniebrace.

Voordelen LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace

 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • De brace heeft een unieke, blauwpaarse kleur
 • Heeft aan beide zijden baleinen en een speciale knieschijf uitsnijding

Nadelen LP Support 721 Patella Luxatie kniebrace

 • Voornamelijk gericht op problemen met de knieschijf

4. Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze Morsa GenuBerg M4 Kniebrace heeft een ontzettend handig design. En dit design heeft er ook voor gezorgd dat 'ie een plekje heeft gekregen in deze top vijf. De elastische pelotte rond de knieschijf kan niet verschoven worden.

Dit zorgt ervoor dat de bandage correct gepositioneerd kan worden. Verder heeft de brace een soort massage-effect wat het omliggende spierweefsel activeert en de doorbloeding stimuleert. Ook verdwijnen bloeduitstortingen een stuk sneller. 

Voordelen Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren

 • Bloeduitstortingen verdwijnen aanzienlijk sneller 
 • De brace heeft een massage-effect wat het omliggende spierweefsel activeert
 • Door het slimme design zit de brace erg comfortabel

Nadelen Morsa GenuBerg M4 Kniebrace met scharnieren

 • De brace heeft een iets minder mooi uiterlijk

5. Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste brace die nog een plekje heeft bemachtigd in deze top vijf is de Bauerfeind softec genu kniebrace. De brace is nogal aan de prijzige kant, maar de investering meer dan waard als je het ons vraagt. 

Je bent met deze brace super snel weer op de been. De knie wordt extra veel stabiliteit geboden zonder dat je wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Precies wat je wil eigenlijk. Daarnaast wordt het herstel bevorderd en worden gezonde bewegingen ondersteund. Precies wat je verwacht van een goede kniebrace!

Voordelen Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren

 • Het herstel wordt optimaal bevorderd
 • Helpt bij lichte en zware klachten

Nadelen Bauerfeind SofTec Genu Kniebrace met instelbare scharnieren

 • De kniebrace is behoorlijk prijzig

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel kniebraces hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kniebraces getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kniebraces op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kniebraces op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP