Laatste update: december 2022

Door: Sam

Beste Kleine Smartphone

Samsung Galaxt S22

Samsung Galaxy S22

De Samsung Galaxy S22 is de beste kleine smartphone die op dit moment te koop is. Dit is een compacte smartphone die ondanks zijn kleine formaat toch razendsnel is. Verder beschikt hij over een uitstekende camera waarmee je ook in het donker de mooiste foto's maakt. Daarnaast heeft hij een helder en goed te lezen display en is hij snel genoeg om meerdere apps te gelijk te draaien.

Ben jij die grote smartphones ook zo zat? Op zoek naar een goede smartphone met een klein scherm? Goed nieuws! Wij hebben de beste kleine smartphones voor je op een rijtje gezet!

Alle Smartphone worden met de dag groter. Een Iphone 5 (2012) had bijvoorbeeld een scherm van 4 inch, terwijl een Iphone 14 (2022) al een scherm heeft van 6,1 inch. 

Dit betekent dat in 10 jaar tijd een smartphonescherm 2.1 inch groter is geworden. Bedrijven als Apple en Samsung fabriceren steeds grotere telefoons, omdat zij zien dat de vraag daarin stijgt. Voor films, video’s of gamen is dit ideaal, maar praktisch niet echt.

Als jij daarom een goede, kleine smartphone zoekt is dit artikel voor jou. In ons onderzoek hebben wij gekeken naar de beste kleine smartphones van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten vergeleken

8

Uur onderzoek gedaan

19

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kleine Smartphones

Samsung Galaxy S22

Beste Koop Kleine Smartphone
1. Samsung Galaxy S22

Apple iPhone 13 mini

Beste Kleine Smartphone Apple
2. Iphone 13 Mini

Google Pixel 6a

Beste Budget Kleine Smartphone
3. Google Pixel 6a

Sony Xperia 10 IV

Beste Kleine Smartphone Gaming
4. Sony Xperia IV

CAT S42H+

Beste Kleine Smartphone voor op de werkvloer
5. CAT S42H+


Top 10 Beste Kleine Smartphones

Wil je direct weten hoe de Top 10 beste kleine smartphones eruit zien? Hieronder vind je buttons naar de Top 10 meest verkochte kleine smartphones op Bol.com en Coolblue. Deze zijn ook van zeer goede kwaliteit en zorgen ervoor dat je gerust de dag doorkomt.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kleine Smartphone?

Wanneer je zelf opzoek bent naar een nieuwe kleine smartphone dan is de keuze enorm, maar de vraag is:

“Waar moet je op letten bij het kopen een nieuwe smartphone?” en “Wat is de beste kleine smartphone?”

Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een uitgebreide test gedaan onder de kleine smartphones in 2023.

Voor het uitvoeren van dit onderzoek hebben wij rekening gehouden met alle relevante specificaties van een smartphone. Denk hierbij aan: scherm, geheugen, accu, camera, merk, updates etc.

Scherm

Bij deze sectie is het belangrijk om te kijken naar: grootte, kwaliteit, en verversingsnelheid (Hz). Al deze componenten samen zorgt voor een goede kwaliteit. Persoonlijke voorkeuren spelen hierin een grote rol. Gebruik je de kleine smartphone voor gamen dan is een goede verversingsnelheid belangrijk. Bij het kijken van video’s is een kwalitatief scherm belangrijk en omdat dit onderzoek naar kleine smartphones is gedaan blijven de afmetingen beperkt.

Geheugen

Er is onderscheid te maken in werkgeheugen en opslaggeheugen van een telefoon. Het opslaggeheugen bepaalt hoeveel documenten, foto's en vakantiefilmpjes je op je telefoon kunt bewaren. Werkgeheugen wordt ook wel het interne geheugen of RAM genoemd en is het geheugen waar de processor tijdelijk zijn informatie op kan slaan om er snel mee te kunnen werken.

Accu

Iedereen kent het probleem wel. Je bent weg van huis, oplader vergeten en er is überhaupt nergens een stopcontact. Dit kan allemaal voorkomen worden met een goede accu. Een smartphone is vandaag de dag niet meer weg te denken, maar dan moet deze niet leeg zijn.

Camera

Een camera is erg belangrijk als je de kleine smartphone veel gaat gebruiken om foto’s te nemen of video’s maken. Ben je gek op reizen en leg je alles vast om aan dit mooie moment terug te denken? Dan is een camera van essentieel belang. Aspecten om rekening mee te houden is: diafragma, het aantal megapixels, het soort lens en beeldstabilisatie.

Merk

Elk merk heeft zijn eigen functionaliteiten en specialiteiten. Sommige merken onderscheiden zichzelf ook met andere besturingssystemen. Het is belangrijk om zelf een keuze te maken in welk merk en besturingssysteem voor jou het gebruiksvriendelijkst is. Elk merk maakt ook onderscheid in hoelang zij updates vertrekken voor je telefoon. Neem dit mee in je keuze voor een merk.


Wat is de beste Kleine Smartphone van 2023? 

Welke kleine smartphone van 2023 is het beste? In onze test is een verrassende winnaar naar voren gekomen..

Wij van Top-X hebben veel verschillende kleine smartphones getest een op basis van deze testen een top 5 gemaakt. In deze selectie zijn alleen de beste kleine smartphones meegenomen.

Bij elke smartphone staat een korte review van onze test en gebruikservaring. Naast de review zie je een visualisatie van de voor- en nadelen van een product. Ben jij benieuwd naar de smartphones uit onze top 5? Lees dan snel verder!

1. Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De Samsung S22 is wat ons betreft de beste kleine smartphone van dit moment. Waarom? Geen enkele kleine smartphone beschikt over zoveel "power" als deze smartphone. 

Samsung is anno 2022 niet meer weg te denken uit de tech- industrie. Samsung scoort al jaren hoog met zijn techproducten en heeft de industrie met zijn merknaam overgenomen.

De Galaxy serie is het de beste lijn van Samsung en wordt veelal vergeleken met de top van de top. De Samsung Galaxy S22 is opnieuw een veelbelovend model van Samsung heeft met zijn specificaties nieuwe records weten te breken.

Met zijn 6,1 inch AMOLED, 120Hz scherm, 3700 mAh accu, 50MP hoofdcamera en standaard 8GB RAM geheugen is deze telefoon een uniek product.

De telefoon heeft functies als, Snelladen, Draadloos laden niet uitgesloten. Het toestel is waterdicht, stofdicht en draait op de nieuwste versie van Android (12). Al bij al een echte aanrader!

Voordelen Samsung Galaxy S22

 • Ondanks het kleine formaat een telefoon met ontzettend veel kracht en snelheid
 • De accu gaat ontzettend lang in vergelijking met andere telefoons
 • Uitstekende camera

Nadelen Samsung Galaxy S22

 • Geen

2. Apple iPhone 13 mini

Apple iPhone 13 mini

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je gewend aan het IOS besturingssysteem van Apple en wil je een kleine compacte versie van een Iphone? Denk dan aan de Apple Iphone 13 mini.

Met een 5,1 inch OLED scherm, 3.22hz, 2438 mAh accu, 12 MP hoofdcamera en standaard 4GB RAM, doet deze telefoon net iets onder aan de Samsung Galaxy S22.

Apple is in de afgelopen jaren enorm gegroeid als bedrijf en doet ook zeker niet onder als A-merk in de smartphone-industrie. Apple is revolutionair, omdat zij een eigen bestuderingssysteem hebben.

Omdat het toestel een 5.1 inch is zijn er beperkingen gelegd op de accu van de telefoon en doet deze onder aan de S22. Ook het werkgeheugen van de telefoon is 4GB RAM en doet daarmee iets onder aan de Samsung S22.

Voordelen Apple IPhone 13 mini

 • Goede camera

Nadelen Apple Iphone 13

 • Aparte oplader

3. Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Google is een nieuwkomer op gebied van het produceren van te telefoons, maar doet zeker niet onder aan Samsung en Apple. De Google Pixel 6a is een goedkopere en lichtere versie van de Pixel 6 en kan daardoor worden gecategoriseerd onder de naam: “mini”.

De prijs van telefoon ligt lager en daarom is dit een goed alternatief op de S22 of Iphone 13 mini.

Net als bij de Samsung S22 draait de Pixel 6a op het android besturingssysteem. Het toestel heeft een 6.1 inch OLED scherm, 3.22Hz, 4410mAh accu, 8 megapixel hoofdcamera en 6GB RAM. De telefoon heeft een grotere accu dan de andere telefoons, maar heeft een minder goede accu.

Voordelen Google Pixel 6a

 • Goedkoop
 • Strak design

Nadelen Google Pixel 6a

 • Accu

4. Sony Xperia IV

Sony Xperia 10 IV

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Sony is al ruime tijd actief in de techsector. De Sony Xperia 5 IV is een razendsnelle topklasse smartphone. Dankzij de Snapdragon 8 Gen 1 processor en het 8 GB werkgeheugen gebruik je dit toestel voor de zwaarste games voor op je telefoon.

Met de camera’s achterop de telefoon zoom je tot 2 keer in zonder kwaliteitsverlies. De Xperia IV heeft een 6.1 inch OLED scherm, 3.22Hz, 5000mAh accu, 12 megapixel hoofdcamera en 8GB RAM.

De telefoon is erg snel en heeft een goede accu, maar doet onder op gebied van camera kwaliteit.

Voordelen Sony Xperia IV

 • Voor het gamen
 • Snelle processor

Nadelen Sony Xperia IV

 • Camera

5. CAT S42H+

CAT S42H+

7.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

CAT is een merk dat niet gelijk geassocieerd wordt met de tech-industrie, maar eerder met de bouwsector. De telefoon heeft een robuust ontwerp en heeft een goede behuizing.

Deze telefoon blijft onder de meest extreme omstandigheden werken en heeft een compact formaat. De telefoon kan tegen een onderdompeling in water op de bouwplaats of boerderij. 

Dit toestel is uitstekend voor mensen die ook tijdens hun arbeidsintensieve baan contact willen blijven houden met hun familie.

Het toestel is voorzien van een 5,5 inch HD scherm, 60hz, 4200mAh accu, 13 megapixel camera en 3GB Ram. De telefoon is robuust en sterk, maar daardoor vervalt de kwaliteit van de bijvoorbeeld, de camera en snelheid van het toestel.

Voordelen S42H+

 • Goede telefoon voor op de werkvloer en kan tegen een stootje
 • Kan ook tegen water

Nadelen S42H+

 • Langzamer dan andere modellen in deze laast

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel kleine smartphones hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kleine smartphones getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de kleine smartphones op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste smartphones op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP