Laatste update: september 2021

Door: Bernadine

Best Geteste kledingstomer

SteamOne DP80SB Dualys Plus

De kledingstomer test was erg spannend, maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de SteamOne DP80SB Dualys Plus! Deze is verkozen tot de beste kledingstomer van 2021 en is daarmee ook de beste koop kledingstomer.

En dat heeft natuurlijk zo zijn redenen. Om te beginnen kan je met deze kledingstomer stomen in verschillende standen voor zowel zijde en wol als katoen en linnen! 

Daarnaast heeft het waterreservoir een inhoud van maar liefst 1,6 liter en erg makkelijk bij te vullen. Zo kan je een flink tijdje bezig zonder steeds er water bij in te hoeven doen. En omdat deze stomer een kalkverzamelaar heeft kan je normaal kraanwater hiervoor gebruiken!

Wanneer je je kleding graag wil opfrissen of vrij wil maken van vervelende kreukels kan dit nogal een werkje zijn. Zeker wanneer je dit met bijvoorbeeld een strijkijzer doet ben je lang bezig en zal het er (waarschijnlijk) niet perfect uit gaan zien. 

Gelukkig is hiervoor een oplossing: de kledingstomer! Hierbij hang je simpelweg je kleding op en gebruik je de stomer om je kleding volledig kreukvrij te maken. Daarnaast ben je dan ook nog een stuk sneller klaar!

De kledingstomer is dan ook razend populair, en het aanbod is erg groot. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste kledingstomer? Omdat wij je graag willen helpen bij deze vraag, hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste kledingstomer.

Ook hebben wij tientallen verschillende kledingstomers met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. En als afsluiter hebben wij dé ultieme review geschreven met daarin de beste kledingstomers!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kledingstomers

Beste koop kledingstomer
1. SteamOne DP80SB Dualys Plus

Beste Philips kledingstomer
2. Philips STH3010/70

Beste compacte kledingstomer 
3. SteamOne S- Nomad Plus

Beste prijs- kwaliteitverhouding kledingstomer
4. Philips GC364/20

Beste inklapbare kledingstomer
5. Tefal Master IT6540


Top 10 beste kledingstomers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kledingstomers , dit zijn direct de meest verkochte kledingstomers bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kledingstomer?

Omdat de kledingstomers erg populair zijn is het aanbod erg groot. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste kledingstomer?

Daarom hebben wij zoals beloofd hieronder alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste kledingstomer. Zo weet je zeker dat je er nog jaren plezier van zal hebben. 

En houd hierbij ook goed rekening met wat jij zelf belangrijk vindt. Kijk hierbij bijvoorbeeld niet naar de beste kledingstomer volgens de consumentenbond, maar naar wat jíj ervan vindt.

Instelbare temperatuur

Het eerste punt is het zelf in kunnen stellen van de temperatuur. Bij sommige kledingstomers kan je dat namelijk zelf doen. Zeker wanneer jij kwetsbare stoffen zoals wol in je kast hebt hangen kan die functie handig zijn. 

Wanneer je van die kwetsbare stoffen gaat stomen met een te hoge temperatuur kan dit een negatieve reactie hebben op je kleding. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Bekijk dus van tevoren even je kledingkast zodat je zeker weet of hier ook kwetsbare stoffen tussen zitten. Mocht dit het geval zijn, kies dan voor een kledingstomer met instelbare temperatuur.

Wanneer je niet zulke stofjes in je kast hebt hangen, is dit natuurlijk ook niet nodig. Dan is een kledingstomer met één standaardtemperatuur meer dan prima.

Continue stoomproductie

Een ander puntje is de continue stoomproductie van jouw toekomstige kledingstomer. Hiermee wordt aangegeven hoeveel stroom er uit je kledingstomer komt per minuut. Dat is aangegeven in grammen.

Hierbij is de vuistregel: hoe meer stoomproductie, hoe beter het resultaat. Vaak betaal je voor een kledingstomer met een hogere stoomproductie ook meer geld. Maar dan heb je wel betere en snellere resultaten.

Stoomstoot functie

Niet te vergeten is natuurlijk de stoomstootfunctie. Hiermee kan je in één keer met extra hoge druk stoom uit het apparaat duwen. Hiermee kan je dan hardnekkige kreukels vooralsnog uit je kleding halen.

Super handig natuurlijk. Maar ook hier betaal je meestal voor. Maak dus even bij jezelf de afweging of je hier het geld voor over hebt of niet.

Garantie

En alweer het laatste punt is de garantie! Dit is een soort indicatie vanuit het bedrijf/ de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets mis zijn met het product, is de fabrikant verplicht je hierbij verder te helpen.

Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals bijvoorbeeld een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product. Mocht er dan geen garantie zitten op jouw toekomstige kledingstomer, moet je hier je vraagtekens bij zetten.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie van jouw nieuwe kledingstomer ten minste twee jaar is.


Wat is de beste kledingstomer van 2021? 

Als jij op zoek bent naar de beste kledingstomer van 2021, lees dan goed verder. In onderstaande sectie ontdek je namelijk de top 10 beste kleingstomers van dit moment.

We gaan je antwoord geven op de vraag welke kledingstomer het beste is en wat de beste kledingstomer volgens de consumentenbond is.

1. SteamOne DP80SB Dualys Plus Zwart

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Er kan natuurlijk maar één de beste zijn, en dit is overduidelijk deze van het merk SteamOne! Met deze stomer kan je kiezen uit specifieke standen voor zijde, wol, katoen én zelfs linnen! 

Daarnaast is er een super handig waterreservoir aanwezig met een inhoud van maar liefst 1,6 liter. Deze is makkelijk afneembaar en bij te vullen. En het bijvullen kan zelfs met doodnormaal kraanwater, omdat de stomer is uitgerust met een speciale kalkverzamelaar!

Voordelen SteamOne DP80SB Dualys Plus Zwart

 • Er is een waterreservoir aanwezig met een inhoud van 1,6 Liter die je ook makkelijk kan aanvullen
 • Je kan uit specifieke standen kiezen voor zijde, wol, katoen en linnen
 • Je kan normaal kraanwater gebruiken voor deze stomer door de speciale kalkverzamelaar

Nadelen SteamOne DP80SB Dualys Plus Zwart

 • Voor de meest hardnekkige kreukels heb je een strijkijzer nodig

2. Philips STH3010/70

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Veruit de beste kledingstomer van het bekende merk Philips is deze. Deze handstomer is zó snel, dat je binnen 30 seconden kan beginnen met stomen. Daarnaast kan je deze stomer super makkelijk meenemen onderweg dankzij het opvouwbare design.

En nog een handig pluspuntje: je krijgt zelfs een opbergetui meegeleverd. Zo bescherm je je kledingstomer tegen eventuele beschadigingen tijdens het reizen

Voordelen Philips STH3010/70

 • Handstomer is binnen 30 seconden volledig opgewarmd en klaar voor gebruik
 • Deze stomer is heel makkelijk mee te nemen op reis door het compacte formaat
 • Je krijgt een gratis opbergetui meegeleverd

Nadelen Philips STH3010/70

 • De stomer heeft geen antikalksysteem en zal handmatig ontkalkt moeten worden

3. SteamOne S- Nomad Plus

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je graag thuis je kleding wil stomen is deze topper van SteamOne misschien wel wat voor jou. Deze is van compact formaat en daardoor super handig op te bergen.

Daarnaast krijg je een borstel meegeleverd en een stoomproductie van 30 gram per minuut. Hierdoor kan je heel makkelijk dikkere stoffen stomen zoals van bijvoorbeeld een colbert. 

Nog een klein pluspuntje: binnen 40 seconden ben je klaar om te gaan stomen. Erg handig natuurlijk, dat bespaar je weer tijd.

Voordelen SteamOne S- Nomad Plus

 • Ideaal om thuis te gebruiken door het compacte formaat
 • Stoomproductie van 30 gram per minuut waardoor de stomer ook geschikt is voor dikke stoffen
 • Binnen 40 seconden ben je klaar om te gaan stomen

Nadelen SteamOne S- Nomad Plus

 • Je moet deze kledingstomer zelf ontkalken

4. Philips GC364/20

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze kledingstomer van Philips. Dankzij de meegeleverde borstel gaat stoom super makkelijk door dikke stoffen. 

Daarnaast kan je binnen een minuut al beginnen met je kleding stomen. En dat allemaal voor een scherp prijsje!

Voordelen Philips GC364/20

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Binnen één minuut is de kledingstomer klaar voor gebruik
 • Dankzij de meegeleverde borstel kan je ook dikkere stoffen stomen

Nadelen Philips GC364/20

 • Je moet het waterreservoir regelmatig bijvullen, één vol reservoir is goed voor slechts twee kledingstukken

5. Tefal Master IT6540

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze kledingstomer had veruit het beste en slimste design. Zo is de stang van de stomer in hoogte verstelbaar waardoor je deze makkelijk kan opbergen. Ook is de onderkant rolbaar waardoor je niet zelf onhandig hoeft te gaan tillen.

Daarnaast zitten er ingebouwde clips aan de kledinghanger waardoor het stomen van bijvoorbeeld rokjes veel makkelijker is. En dat is niet alles. Het waterreservoir kan je namelijk heel erg makkelijk zelf bijvullen doordat deze afneembaar is.

Voordelen Tefal Master IT6540

 • Komt met slimme, ingebouwde clips waardoor je kledingstukken zoals rokjes ook makkelijk kan stomen
 • Het waterreservoir is makkelijk afneembaar en daardoor heel handig en snel bij te vullen
 • Heeft een erg praktisch design waardoor je de kledingstomer makkelijk kan opbergen

Nadelen Tefal Master IT6540

 • Lichte kreukels haal je met deze kledingstomer er makkelijk uit, maar voor hardnekkige kreukels heb je helaas toch een strijkijzer nodig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kledingstomers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kledingstomers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kledingstomers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kledingstomers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>