Laatste update: april 2022

Door: Sam

Best Geteste Kindertablet

Kurio Tab

Kurio Tab Ultra Studio 100

Top-X heeft een aantal van de beste kindertablets van 2022 uitgebreid getest, en er is gelukkig een duidelijke winnaar uit de test gekomen; de Kurio Tab Ultra Studio 100! Deze slimme kindertablet zit vol met spelletjes die niet alleen vermakelijk zijn, maar ook educatief en dus goed voor de ontwikkeling van je kind. Met het besturingssysteem Android en maar liefst 16 GB aan geheugen kun je je kind uren vermaken en zichzelf laten ontwikkelen. Ook de beschermende bumper aan de zijkant maakt dat de tablet volledig kind-proof is! Al met al is de Kurio Tab Ultra Studio 100 een ideaal apparaat voor jouw kinderen!

Wat is de beste koop kindertablet van 2022? Dat is een vraag die veel drukke ouders waarschijnlijk graag beantwoord zien. Een tablet voor kinderen is soms een hele handige optie om de opvoeding minder stressvol en tegelijkertijd beter te maken. 

Kinderen kunnen met een goede kindertablet zichzelf flink lang vermaken door de vele spelletjes die er voor zijn te downloaden. Daarnaast heeft een kindertablet altijd de beschikking over ouderlijke toezicht functies, waardoor jij bepaalt wat jouw kind wel en niet kan doen op de tablet.

Zo is het soms waarschijnlijk wel handig om een tijdslimiet op de tablet te zetten, om te voorkomen dat je kind vierkante oogjes krijgt – en ook is het voor de ontwikkeling van je kind goed om wat meer educatieve spelletjes te spelen.

Als ouder kun je dit allemaal bepalen met een kids tablet. In onze kindertablet test hebben we een aantal kindertablets op de proef gesteld om zo uw vraag te beantwoorden; Wat is de beste kindertablet voor mijn kinderen?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste tablets voor kinderen

Kurio Tab

Beste koop 
1.  Kurio Tab Ultra Studio 100

Kurio Tab XL - 10.1 inch

Beste grote kindertablet
2.  Kurio Tab XL - 10.1 inch

Kurio Tab Lite - 7 inch

Beste kleine kindertablet 
3.  Kurio Tab Lite - 7 inch

Tekenbord kinderen WBTT

Beste tablet om te tekenen
4.   Tekenbord kinderen WBTT

Lipa Veidoo kinder tablet

Beste betaalbare kindertablet
5.   Lipa Veidoo kinder tablet

Top 10 beste Kindertablets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kindertablets!


Waar op letten bij het kopen van een Kindertablet?

Voor de meeste ouders is het gebruiken van een tablet voor kinderen vrij nieuw. Tablets zelf zijn ook nog niet heel erg lang uitgevonden en het is in de opvoeding een recente ontwikkeling geweest om de kinderen op een tablet te laten spelen.

Daarom is het kiezen van een tablet voor kinderen ook niet al te makkelijk – ze komen in vele soorten en maten en ook zijn er verschillende prijsregio’s. Daarom helpen we u graag met het op een rijtje zetten van de belangrijkste specificaties aan een kindertablet, zodat u zelf niet meer uren onderzoek hoeft te doen om de beste kindertablet uit te kiezen!

Ouderlijk toezicht

Het belangrijkste aspect van een goede kindertablet en tegelijkertijd ook het grootste verschil met normale tablets, is de mogelijkheden tot ouderlijk toezicht. Een tablet zelf heeft eigenlijk geen limieten, en zo kunnen kinderen gewelddadige spelletjes spelen, of websites bezoeken die alleen voor volwassenen gemaakt zijn. Met een goede kindertablet voorkom je dit door gebruik te maken van de ouderlijk toezicht functies.

Bescherming

Kinderen staan er over het algemeen niet bepaald om bekend dat ze heel voorzichtig omgaan met je spullen. Daarom beschikt een goede kindertablet dan ook over een beschermende omheining, vaak een plastic of siliconen hoes om de tablet te beschermen als hij valt of door de kamer wordt gegooid.

Bluelight Filter

Als je kind vaak op de tablet zit is een bluelight filter wel zo prettig. Ogen van kinderen zijn nog erg kwetsbaar, en blauw licht dat van een tablet af komt kan daardoor wat schade veroorzaken. Met een bluelight filter haal je de meeste blauwe lichtdeeltjes die schadelijk zijn voor de ogen weg.

Batterij

Een goede kindertablet beschikt over een goede batterij die lang mee gaat. Dit zal niet altijd nodig zijn, maar als je met je kind wel eens lang in de auto zit kan je maar beter een lange batterijduur in de tablet hebben. Dan kan het kind zich stil vermaken achter de tablet terwijl jij je kunt focussen op het autorijden.


Wat is de beste Kindertablet van 2022? 

Op basis van de bovenstaande criteria, maar ook dingen als gebruikerservaringen en het gemak van de producten, hebben we voor u uitgekozen wat de beste kindertablet is van 2022 volgens de consumentenbond, maar vooral volgens onze uitgebreide test.

We hebben de best geteste kindertablets verdeeld over verschillende categorieën en prijsklassen. Dit alles zodat u minder moeite hoeft te steken in onderzoeken welke tablet het beste past bij uw kinderen!

1.  Kurio Tab Ultra Studio 100

Kurio Tab

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Als beste uit de test gekomen is de Kurio Tab Ultra Studio 100! Deze kindertablet is volgens de gebruikersreviews en volgens onze test de beste koop kindertablet van 2022, mede door de goede opties met betrekking tot ouderlijk toezicht. 

Kurio heeft een eigen app ontwikkeld voor hun tablets waarmee ouders echt alles kunnen instellen, van een kinderslot tot tijdsbeperkingen, maar ook 18+ websites worden automatisch geblokkeerd op de tablet.

Ook beschikt de tablet over een beschermende hoes waarmee het haast knap te noemen is als de kinderen hem nu nog weten te slopen.

Voordelen Kurio Tab Ultra Studio 100

 • Leuk en leerzaam voor kinderen
 • Veilig in gebruik door ouderlijk toezicht
 • Niet kapot te krijgen door de beschermende hoes
 • Wieltjes maken de speaker erg handig om mee te nemen

Nadelen Kurio Tab Ultra Studio 100

 • Studio100 app voor veel exclusieve leerzame spelletjes

2. Kurio Tab XL - 10.1 inch

Kurio Tab XL - 10.1 inch

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Het kan voor kinderen goed voor de ogen zijn om een iets groter scherm op de tablet te hebben zitten. Ook is dit handiger voor multiplayer games waarbij je kinderen op één scherm moeten samenwerken, en mooier voor het kijken van kinder tv programma’s en films. Verder beschikt deze tablet over dezelfde ouderlijk toezicht functies als de Kurio Tab Ultra Studio 100.

Voordelen  Kurio Tab XL - 10.1 inch

 • Groter scherm, beter om samen te spelen en video’s te kijken
 • Leuk en leerzaam voor kinderen
 • Veilig in gebruik door ouderlijk toezicht
 • Studio100 app voor veel exclusieve leerzame spelletjes

Nadelen Kurio Tab XL - 10.1 inch

 • Weinig geheugen van zichzelf, maar kan wel uitgebreid worden met een sd kaart
 • Minder stevige bescherming dan de Kurio Tab Ultra Studio 100

3. Kurio Tab Lite - 7 inch

Kurio Tab Lite - 7 inch

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een lichtere en wat goedkopere variant van de Kurio kinder tablets is de Kurio Tab Lite. Deze heeft maar een 7 inch scherm en zit erg compact in elkaar, waardoor het handiger is om hem mee te nemen aan boord van een vliegtuig of om er lekker mee te gaan kamperen. Zo heeft je kind altijd en overal iets te doen, dat zowel leerzaam is als vermakelijk. 

Voordelen Kurio Tab Lite - 7 inch

 • Kleiner scherm met lagere resolutie, hierdoor gaat de tablet langer mee
 • Leuk en leerzaam voor kinderen
 • Veilig in gebruik door ouderlijk toezicht
 • Studio100 app voor veel exclusieve leerzame spelletjes

Nadelen Kurio Tab Lite - 7 inch

 • Erg weinig geheugen van zichzelf, maar kan wel uitgebreid worden met een sd kaart
 • Betaalde versie van de Studio 100 Go app alleen beschikbaar tot Proximus klanten

4. Tekenbord kinderen WBTT

Tekenbord kinderen WBTT

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je kind niet zo houdt van digitale spelletjes spelen op een tablet, maar liever zijn jeugdige creativiteit verder ontwikkelt, dan is het een goed idee om de Tekenbord kinderen WBTT tekentablet aan te schaffen. 

Dit is geen digitale tablet waar je apps op kunt downloaden en waar je ouderlijk toezicht voor nodig hebt, maar gewoon een simpele tablet waar je kind zijn tekenkunsten verder op kan oefenen. Erg leuk voor creatievelingen en misschien wel beter voor de ontwikkeling van je kind!

Voordelen Tekenbord kinderen WBTT

 • Beter voor de ogen van je kind
 • Ontwikkelt de creativiteit van je kind
 • Geen zorgen over ouderlijk toezicht – tablet heeft geen toegang tot bijvoorbeeld internet
 • Veel goedkopere optie

Nadelen Tekenbord kinderen WBTT

 • Educatieve games zijn niet beschikbaar op deze game

5. Lipa Veidoo kinder tablet

Lipa Veidoo kinder tablet

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Lipa Veidoo kinder tablet is geschikt voor ouders die liever geen enorme som geld uitgeven aan zo’n tablet voor kids. De Lipa Veidoo kinder tablet is geschikt voor alle kinderen onder de 12 jaar en komt in een hele stevige beschermende hoes. 

Ook is het draaghandvat erg handig om de tablet mee te nemen zonder hem in een tas te hoeven doen. Dankzij het lichte gewicht kan je kind de tablet ook prima met zich mee dragen, dus dat scheelt weer op lange vakantie reizen.

Voordelen Lipa Veidoo kinder tablet

 • Lichtgewicht tablet
 • Moeilijk kapot te krijgen door de handige beschermende hoes
 • Handvat om hem mee te dragen, wat ook door je kind gedaan kan worden
 • Oudercontrole beschikbaar op deze tablet
 • Geschikt voor lagere budgetklasses

Nadelen Lipa Veidoo kinder tablet

 • Ouderlijk toezicht is minder krachtig dan op sommige andere kindertablets
 • Weinig intern geheugen, ook al is dit wel uit te breiden

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kindertablets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 kindertablets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kindertablets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kindertablets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste kindertablet zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>