...

Laatst geüpdate: september 2020

Best geteste kattenvoer

In dit artikel vergelijken we het beste kattenvoer in een handige top 4. Droogvoer, natvoer, kattenbrokken en kittenvoer. Ontdek welk voedsel het beste is. Bekijk hieronder de tabel met de uitslag. Wil je van al het geselecteerde kattenvoer een review lezen? Scroll dan verder naar beneden.

Product Eigenschap

Beste droogvoer voor katten

beste kattenvoer

Felix - Elke dag Feest

Bekijk op Bol.com

Beste natvoer

beste kattenvoer

Royal Canin Indoor

Bekijk op Bol.com

Beste kattenbrokken

Beste kattenbrokken

Prins Vitalcare Kitten

Bekijk op Bol.com

Beste voor kittens

Beste kittenvoer

5/5

WHISKAS® Droge Brokjes met Dental Protection kunnen de tanden en het tandvlees op 2 manieren helpen gezond te houden. Ze bevatten een actief ingrediënt, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de mondhygiëne helpt te verbeteren door de vermindering van de opbouw van tandplak en tandsteen. Bovendien heeft WHISKAS® Droge Brokjes vanaf nu een hogere voedingswaarde per gram, zowel in vitaminen als mineralen.

Waar moet je op letten bij het kopen van kattenvoer?

Kattenvoer is er in alle soorten en maten. Als katteneigenaar kun je wel eens door de bomen het bos niet meer zien in het aanbod van verschillende soorten kattenvoer. Welk kattenvoer is het beste voor mijn huisdier en welke ingrediënten moeten er wel en niet inzitten? In dit artikel worden verschillende soorten voer beoordeeld en met elkaar vergeleken, op basis van ervaringen van consumenten. Uiteindelijk wordt het best geteste kattenvoer bepaald. Niet alleen is het ene merk beter dan het andere, ook het soort voer bepaalt hoe gezond jouw kat is. Over het algemeen kunnen we zeggen het beste kattenvoer, nat of droog, een hoog vlees- en eiwitpercentage heeft. Dit is noodzakelijk voor elke kat. Ook moeten de beste kattenbrokken belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine A bevatten. Goed kattenvoer bevat vlees van bijvoorbeeld kip, kalkoen, rund of vis en de belangrijke voedingsstof taurine. Toch heeft elke kat andere behoeftes. 

Kittens?

Als je een kitten hebt, is een krachtige voersoort met veel essentiële voedingsstoffen en veel eiwitten noodzakelijk voor de groei van de kat. Een gecastreerde kat heeft dan weer een grotere kans op overgewicht, omdat hij na de castratie meer honger krijgt en tegelijk minder voeding nodig heeft. Oudere katten hebben meer risico op ziektes, die voorkomen kunnen worden met een gebalanceerd dieet. De keuze voor het beste merk voer is bepalend voor de gezondheid van je kat.

Wanneer je kat kwalitatief goed voer krijgt merk je dat aan zijn gedrag en uiterlijk. De vacht glanst, de kat eet graag en is speels, en de ontlasting is normaal tot stevig en bevat geen extreem sterke geur. Dit zijn allemaal positieve gevolgen van een voedzaam dieet. In principe vinden katten het meeste voer goed te eten, behalve wanneer zij eenmaal aan één soort gehecht zijn waardoor ze minder trek hebben in ander voer. Afwisseling in bijvoorbeeld vleessoort is goed om de kat minder kieskeurig te maken. 

Afwisseling

Ook is het goed om droge brokjes met natvoer af te wisselen voor een zo gevarieerd mogelijk voedingspatroon. De meeste katten genieten ontzettend van natvoer, het is een verwennerij die tegelijkertijd erg gezond voor ze is. Natvoer lijkt bovendien meer op de natuurlijke prooi van katten, die een hoog vochtgehalte heeft. Ook voor het beste kattenvoer nat geldt dat het een hoog percentage vlees moet bevatten, evenals proteïnen, en weinig plantaardige elementen en kunstmatige toevoegingen. Weinig poespas, veel vlees en eiwit is de richtlijn en het criterium voor het beste kattenvoer consumentenbond. 

Van nature drinkt een kat vrij weinig, dus is het belangrijk dat het voedsel vocht bevat. Bij droogvoer is al het water uit de brokken geperst waardoor het langer houdbaar is. Natvoer compenseert de natuurlijke neiging van de kat om weinig water te drinken. Zo krijgt ook een binnenkat die geen prooien in het wild vangt toch genoeg essentiële voedingsstoffen binnen.

Beste droogvoer: Whiskas 1+ droge brokjes

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 80%
Prijs / Kwaliteit 92%
Voedingswaarden 84%

Dit product is het beste kattenvoer van 2020 voor een volwassen kat die van lekker en gevarieerd voedsel houdt maar verder geen speciale allergieën of behoeften heeft. Voor €3,56 per kilo is dit het beste kattenvoer droog in deze categorie. 

De kattenbrokken bevatten voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond urinestelsel, dit komt met name door de mineralen die toegevoegd zijn. Ook zorgen de Omega-6 vetzuren en zink voor een glanzende vacht en een gezonde huid. De toegevoegde vitamine A draagt bij aan een gezond en optimaal gezichtsvermogen. De zak is hersluitbaar waardoor de brokjes lang vers blijven, een bijkomend pluspunt, zeker als het gaat om zakken kattenvoer van bijna 10 kilo. 

Het voordeel van dit best geteste kattenvoer is dat het veel vitamines en mineralen bevat, waaronder vitamine A, taurine en zink. Ook is het een smaakvolle brok die veel katten waarderen, waarbij ook afwisseling mogelijk is door de verschillende smaken.
Een ander positief punt van het beste droogvoer voor je kat is de hersluitbare verpakking. Hierdoor blijven zelfs de brokken uit de grote verpakking lang lekker.

Een nadeel van deze brokjes is het percentage granen en plantaardige voedingsstoffen, dat aan de hoge kant is.

Voordelen Whiskas 1+ droge brokjes

 • Bevat veel vitamines en mineralen
 • Hersluitbare verpakking

Nadelen Whiskas 1+ droge brokjes

 • Percentage granen en plantaardige voedingsstoffen is aan de hogere kant

Beste natvoer: Felix elke dag feest katten natvoer

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Voedingswaarden 90%

Het beste natvoer voor je kat van 2020? Dat is de heerlijke selectie van Felix. Deze stukjes in gelei komen in handige maaltijdzakjes met verschillende smaken. De maaltijden zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenkatten en bevatten veel vitaminen. Dit beste kattenvoer bevat onder meer vitamine A, D3 en E en is daarom een gezonde keuze. In de grote verpakking met 80 zakjes zijn vier verschillende smaken opgenomen, namelijk kabeljauw, tonijn, rund en kip, waardoor je de mogelijkheid hebt om af te wisselen. 

Een voordeel van dit kattenvoer nat is de grote hoeveelheid maaltijden die geleverd worden, inclusief vier verschillende vleessoorten. In deze categorie is dit het best geteste kattenvoer omdat veel katten dit een waar sterrendiner vinden, dat tegelijk veel vitaminen bevat. Een gezonde keuze dus!

Een nadeel van dit kattenvoer is dat een enkele kat hier sterker geurende ontlasting van krijgt. Dit kan nadelig zijn voor de omgeving als je kat binnen in de kattenbak zijn behoefte doet.

Voordelen Felix elke dag feest katten natvoer

 • Geschikt voor binnen- en buitenkatten
 • Wordt in grote hoeveelheid geleverd

Nadelen Felix elke dag feest katten natvoer

 • Ontlasting kan sterk gaan reuken

Beste kattenbrokken: Royal Canin Indoor 27

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Voedingswaarden 78%

Welk voer zouden dierenartsen aanraden? Dat is een vraag die veel gesteld wordt als het gaat om het beste kattenvoer. Deze kattenbrokken zijn speciaal ontwikkeld voor binnenkatten, en zorgen voor een vermindering van sterke ontlastingsgeuren. Bovendien is Royal Canin het beste kattenvoer volgens dierenarts.

 Deze kattenbrokken dragen bij aan een goede huid, vacht, gebit, gewrichten en spijsvertering en een gezond gewicht. Ook bevorderen zij het natuurlijke afweersysteem. Het merk Royal Canin biedt verschillende soorten kattenvoer waarvan de samenstelling gebaseerd wordt op de eigenschappen en de leefomgeving van de kat. 

Het grote voordeel van deze brokken is dat deze lijn speciaal voor binnenkatten ontwikkeld is. Daarom bevat het een kleine hoeveelheid calorieën en helpt het haarballen te verminderen. Een nadeel van dit beste kattenvoer is het lage percentage eiwit, wat een belangrijke bron voor een goede gezondheid en energie voor de kat is.

Voordelen Royal Canin Indoor 27

 • Speciaal ontwikkeld voor binnenkat
 • Bevat minder calorieën

Nadelen Royal Canin Indoor 27

 • Bevat weinig eiwitten

Beste kattenvoer voor kittens: Prins VitalCare Kitten Gevogelte

0
Eindcijfer
Houdbaarheid 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Voedingswaarden 77%

Een kitten heeft veel essentiële bouwstoffen nodig om een gezonde groei door te maken. Speciaal beste kittenvoer is daarom belangrijk, zeker in de eerste maanden. Groeien kost energie, daarom bevat dit kittenvoer extra veel eiwit en belangrijke bouwstoffen. Hierdoor kunnen de botten en spieren optimaal groeien en bouwt de kitten een natuurlijke weerstand op. De beste kattenbrokken in deze categorie bevatten alle bouwstoffen die kittens nodig hebben in hun eerste levensjaar. 


Een voordeel van dit beste kattenvoer droog is het hoge percentage eiwit van 34% wat het energiegehalte en de groei van de kitten bevordert. Over het algemeen geldt ook: hoe hoger het eiwitpercentage, hoe meer de kat aan het voedsel heeft, dus hoe minder brokken er nodig zijn om aan een bepaalde hoeveelheid energie te komen.Een tweede voordeel betreft de hoeveelheid diverse mineralen die de brokjes bevat. Calcium, fosfor en magnesium zijn onmisbaar voor de groei van een jonge kat. 

Een nadeel van dit beste kittenvoer is de prijs: voor ruim 9 euro per kilo is dit kittenvoer aan de dure kant.

Voordelen Prins VitalCare Kitten Gevogelte

 • Bevat hoog eiwitpercentage
 • Brokjes bevatten verschillende belangrijke mineralen

Nadelen Prins VitalCare Kitten Gevogelte

 • Prijs is aan de hoge kant

Beste kattenvoer volgens de consumentenbond

De consumentenbond is een betrouwbare organisatie die, net als ons, testen serieus neemt. De consumentenbond heeft echter geen product  gekozen wat volgens hun het beste kattenvoer is. Wel geven ze advies waar je op kan letten;

– let op voeding waar een grote hoeveelheid vetten en eiwitten in zitten. Je kat heeft dit nodig en is hier ook dol op.
– Graan of groente kan op zich geen kwaad, maar je kat heeft dit totaal niet nodig. Van nature krijgen ze deze ook niet binnen omdat ze leven van andere dieren. 
– bepaalde vitamines of mineralen zijn wel belangrijk, waaronder vitamine A en E

Deze producten zijn het meest populair onder duizenden klanten van bol.com.

Veelgestelde vragen

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten kattenvoeding getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Om te bepalen wat het beste kattenvoer is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, gezondheid en beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen kattenvoer. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}