Laatste update: juni 2022

Door: Sanne

Best Geteste kattenvoer

beste kattenvoer

Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer

Als jij op zoek bent naar het beste kattenvoer voor de meeste katten dan is dit kattenvoer van Royal Canin een goede optie. Dit voer is wel iets duurder dan andere soorten kattenvoer, maar hier krijg je wel wat voor terug. Zo bestaat dit voer voor 33% uit eiwit, zit het vol belangrijke vitamines en bevat het voer weinig calorieën. Verder gaat het haarballen tegen. Benieuwd naar de prijs? Klik op de knop hieronder.

In dit artikel leggen wij uitgebreid uit welk kattenvoer het beste past bij jouw kat. In de top 5 beste kattenvoer hebben wij per categorie het beste kattenvoer uitgekozen.

De categorieën die gekozen zijn, beste koop-, droog-, nat-, kittenvoer en goedkoop kattenvoer. Voor elke categorie is het beste kattenvoer gekozen. Zo weet jij welk kattenvoer het beste past bij jouw kat.

Met het ruime aanbod aan verschillende soorten kattenvoer geeft dit een duidelijk beeld van de top 5 kattenvoer van dit moment. Hierbij is er gekeken naar belangrijke factoren zoals vitamine, mineralen en prijs- kwaliteitverhouding. 

Onder de top 5 vind je een review per gekozen kattenvoer om een duidelijk beeld te geven over hoe de score tot stand zijn gekomen. Zo weet je zeker dat jouw kat voorzien wordt van het beste kattenvoer.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

20

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kattenvoer

beste kattenvoer

Beste koop kattenvoer
1. Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer
Niet voor niets het beste kattenvoer volgens de dierenarts. Bevat veel eiwitten en weinig calorieën en zorgt voor minder haarballen.

beste kattenvoer

Beste droogvoer voor katten
2. Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes

beste kattenvoer

Beste natvoer voor katten
3. Felix Original Mix Selectie in Gelei

beste kattenvoer

Beste kittenvoer
4. Royal Canin Kitten

beste kattenvoer

Beste goedkope kattenvoer
5. Felix Soup Vis Selectie 

Top 10 beste kattenvoer

Wil je direct weten wat de top 10 beste kattenvoer is? Kattenvoer vergelijken is lastiger dan je zou denken.  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar op letten bij het kopen van kattenvoer? 

Kattenvoer is er in alle soorten en maten. Als katteneigenaar kun je wel eens door de bomen het bos niet meer zien in het aanbod van verschillende soorten kattenvoer.

Welk kattenvoer is het beste voor mijn huisdier en welke ingrediënten moeten er wel en niet inzitten? In dit artikel worden verschillende soorten voer beoordeeld en met elkaar vergeleken, op basis van ervaringen van consumenten. Uiteindelijk wordt het best geteste kattenvoer bepaald. Niet alleen is het ene merk beter dan het andere, ook het soort voer bepaalt hoe gezond jouw kat is. 

Eiwitgehalte

Over het algemeen kunnen we zeggen het beste kattenvoer, nat of droog, een hoog vlees- en eiwitpercentage heeft. Dit is noodzakelijk voor elke kat. Ook moeten de beste kattenbrokken belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine A bevatten. Goed kattenvoer bevat vlees van bijvoorbeeld kip, kalkoen, rund of vis en de belangrijke voedingsstof taurine. Toch heeft elke kat andere behoeftes. 

Kittens?

Als je een kitten hebt, is een krachtige voersoort met veel essentiële voedingsstoffen en veel eiwitten noodzakelijk voor de groei van de kat. Een gecastreerde kat heeft dan weer een grotere kans op overgewicht, omdat hij na de castratie meer honger krijgt en tegelijk minder voeding nodig heeft. Oudere katten hebben meer risico op ziektes, die voorkomen kunnen worden met een gebalanceerd dieet. De keuze voor het beste merk voer is bepalend voor de gezondheid van je kat.

Wanneer je kat kwalitatief goed voer krijgt merk je dat aan zijn gedrag en uiterlijk. De vacht glanst, de kat eet graag en is speels, en de ontlasting is normaal tot stevig en bevat geen extreem sterke geur. Dit zijn allemaal positieve gevolgen van een voedzaam dieet. In principe vinden katten het meeste voer goed te eten, behalve wanneer zij eenmaal aan één soort gehecht zijn waardoor ze minder trek hebben in ander voer. Afwisseling in bijvoorbeeld vleessoort is goed om de kat minder kieskeurig te maken. 

Afwisseling

Ook is het goed om droge brokjes met natvoer af te wisselen voor een zo gevarieerd mogelijk voedingspatroon. De meeste katten genieten ontzettend van natvoer, het is een verwennerij die tegelijkertijd erg gezond voor ze is. Natvoer lijkt bovendien meer op de natuurlijke prooi van katten, die een hoog vochtgehalte heeft. Ook voor het beste kattenvoer nat geldt dat het een hoog percentage vlees moet bevatten, evenals proteïnen, en weinig plantaardige elementen en kunstmatige toevoegingen. Weinig poespas, veel vlees en eiwit is de richtlijn en het criterium voor het beste kattenvoer consumentenbond. 

Van nature drinkt een kat vrij weinig, dus is het belangrijk dat het voedsel vocht bevat. Bij droogvoer is al het water uit de brokken geperst waardoor het langer houdbaar is. Natvoer compenseert de natuurlijke neiging van de kat om weinig water te drinken. Zo krijgt ook een binnenkat die geen prooien in het wild vangt toch genoeg essentiële voedingsstoffen binnen.


Wat is het beste kattenvoer 2022? 

Op basis van bovenstaande criteria hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan om zo tot de beste resultaten te komen. Dit heeft er voor gezorgd dat wij met trots een top 5 kunnen presenteren van het beste kattenvoer 2022. 

Door het grote aanbod aan kattenvoer hebben wij erg goed moeten zoeken naar de perfecte producten om jouw van de allerbeste kwaliteit te verzekeren. Het was daarom ook een interessante test.

Elke kattenvoer in de top 5 blinkt uit in een andere categorie. Zo zit er voor elke kat een product tussen wat precies aansluit bij jouw kat. 

Ben je ook benieuwd naar welke producten er in onze top 5 zijn belandt en waarom? Lees dan hieronder de reviews per kattenvoer product om zo tot de beste keuze te komen.

1. Royal Canin Indoor 27 - Kattenvoer

beste kattenvoer

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Welk voer zouden dierenartsen aanraden? Dat is een vraag die veel gesteld wordt als het gaat om het beste kattenvoer. Deze kattenbrokken zijn speciaal ontwikkeld voor binnenkatten, en zorgen voor een vermindering van sterke ontlastingsgeuren. Bovendien is Royal Canin het beste kattenvoer volgens dierenarts.

 Deze kattenbrokken dragen bij aan een goede huid, vacht, gebit, gewrichten en spijsvertering en een gezond gewicht. Ook bevorderen zij het natuurlijke afweersysteem. Het merk Royal Canin biedt verschillende soorten kattenvoer waarvan de samenstelling gebaseerd wordt op de eigenschappen en de leefomgeving van de kat. 

Het grote voordeel van deze brokken is dat deze lijn speciaal voor binnenkatten ontwikkeld is. Daarom bevat het een kleine hoeveelheid calorieën en helpt het haarballen te verminderen. Een nadeel van dit beste kattenvoer is het lage percentage eiwit, wat een belangrijke bron voor een goede gezondheid en energie voor de kat is.

Klik hier voor meer informatie en de prijs van dit kattenvoer.

Voordelen Royal Canin Indoor 27

 • Speciaal ontwikkeld voor binnenkat
 • Bevat minder calorieën

Nadelen Royal Canin Indoor 27

 • Bevat weinig eiwitten

2. Whiskas 1+ Adult Droge Brokjes

beste kattenvoer

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Dit product is het beste kattenvoer van 2022 voor een volwassen kat die van lekker en gevarieerd voedsel houdt maar verder geen speciale allergieën of behoeften heeft. Benieuwd naar de prijs? Klik hier! 

De kattenbrokken bevatten voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond urinestelsel, dit komt met name door de mineralen die toegevoegd zijn. Ook zorgen de Omega-6 vetzuren en zink voor een glanzende vacht en een gezonde huid. De toegevoegde vitamine A draagt bij aan een gezond en optimaal gezichtsvermogen. De zak is hersluitbaar waardoor de brokjes lang vers blijven.

Het voordeel van dit best geteste kattenvoer is dat het veel vitamines en mineralen bevat, waaronder vitamine A, taurine en zink. Ook is het een smaakvolle brok die veel katten waarderen, waarbij ook afwisseling mogelijk is door de verschillende smaken.
Een ander positief punt van het beste droogvoer voor je kat is de hersluitbare verpakking. Hierdoor blijven zelfs de brokken uit de grote verpakking lang lekker.

Een nadeel van deze brokjes is het percentage granen en plantaardige voedingsstoffen, dat aan de hoge kant is.

Voordelen Whiskas 1+ Adult droge brokjes

 • Bevat veel vitamines en mineralen
 • Hersluitbare verpakking

Nadelen Whiskas 1+ Adult droge brokjes

 • Percentage granen en plantaardige voedingsstoffen is aan de hogere kant

3. Felix Original Mix Selectie in Gelei

beste kattenvoer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Het beste natvoer voor je kat van 2022? Dat is de heerlijke selectie van Felix. Deze stukjes in gelei komen in handige maaltijdzakjes met verschillende smaken. De maaltijden zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenkatten en bevatten veel vitaminen. Dit beste kattenvoer bevat onder meer vitamine A, D3 en E en is daarom een gezonde keuze. In de grote verpakking met 44 zakjes zijn vier verschillende smaken opgenomen, namelijk zalm, tonijn, rund en kip, waardoor je de mogelijkheid hebt om af te wisselen. 

Een voordeel van dit kattenvoer nat is de grote hoeveelheid maaltijden die geleverd worden, inclusief vier verschillende vleessoorten. In deze categorie is dit het best geteste kattenvoer omdat veel katten dit een waar sterrendiner vinden, dat tegelijk veel vitaminen bevat. Een gezonde keuze dus!

Een nadeel van dit kattenvoer is dat een enkele kat hier sterker geurende ontlasting van krijgt. Dit kan nadelig zijn voor de omgeving als je kat binnen in de kattenbak zijn behoefte doet.

Voordelen Felix Original Mix Selectie in Gelei

 • Geschikt voor binnen- en buitenkatten
 • Wordt in grote hoeveelheid geleverd

Nadelen Felix Original Mix Selectie in Gelei

 • Ontlasting kan sterk gaan ruiken

4. Royal Canin Kitten

beste kattenvoer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Een kitten heeft veel essentiële bouwstoffen nodig om een gezonde groei door te maken. Speciaal beste kittenvoer is daarom belangrijk, zeker in de eerste maanden. Groeien kost energie, daarom bevat dit kittenvoer extra veel eiwit en belangrijke bouwstoffen. Hierdoor kunnen de botten en spieren optimaal groeien en bouwt de kitten een natuurlijke weerstand op. De beste kattenbrokken in deze categorie bevatten alle bouwstoffen die kittens nodig hebben in hun eerste levensjaar. 

Een voordeel van dit beste kattenvoer droog is het hoge percentage eiwit van 36% wat het energiegehalte en de groei van de kitten bevordert. Over het algemeen geldt ook: hoe hoger het eiwitpercentage, hoe meer de kat aan het voedsel heeft, dus hoe minder brokken er nodig zijn om aan een bepaalde hoeveelheid energie te komen. Een tweede voordeel betreft de hoeveelheid diverse mineralen die de brokjes bevat. Calcium, fosfor en magnesium zijn onmisbaar voor de groei van een jonge kat.

Klik hier voor de beste prijs van dit moment!

Voordelen Royal Canin Kitten

 • Bevat hoog eiwitpercentage
 • Brokjes bevatten verschillende belangrijke mineralen

Nadelen Royal Canin Kitten

 • Prijs is aan de hoge kant

5. Felix Soup Vis Selectie 

beste kattenvoer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een andere favoriet van katten is deze Felix Soup Vis selectie. Dit voer is erg goedkoop en daarom een goede aanvulling voor het standaard dieet van katten. Deze zakjes zijn de perfecte brandstof voor katten groot en klein. Ook bevatten deze zakjes geen toegevoegde kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen. Het perfecte product om variatie te geven aan het dagelijkse standaard voerpatroon van jouw kat. 

Doordat het product 24 pakjes bevat kan jouw kat dagenlang genieten van een lekker en gezond tussendoortje. Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen Felix Soup Vis Selectie 

 • Bevat geen toegevoegde kunstmatige smaak- en kleurstoffen.
 • Bevatten verschillende mineralen
 • Bevat geen conserveermiddelen

Nadelen Felix Soup Vis Selectie 

 • Product soms moeilijk uit het zakje te halen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kattenvoer hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kattenvoer getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het kattenvoer op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kattenvoer op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>