fbpx
 • Home
 • /
 • Kat
 • /
 • Beste Kattenverjager [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Beste kattenverjager

Beste kattenverjager

Pest- Tech supersonische kattenverjager

De strijd was super spannend, maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar eentje de winnaar zijn. En dat werd ons team al vrij snel duidelijk! Het Pest- Tech Supersonische Kattenverjager is verkozen tot de beste kattenverjager van 2023!

En dat kwam voor ons dan ook totaal niet als een verrassing. Dit handige apparaatje beschikt namelijk over een sonisch én ultrasonisch geluid. 

Dat betekent dat het bij sonisch hoorbaar is voor zowel mens als kat, maar bij ultrasonisch alleen voor katten. Super handig dus!

En dat is dan ook nog niet alles: deze verjager heeft een dubbele zender en een systeem van wisselende frequenties, wat ervoor zorgt dat terugkerende viervoetige bezoekers weer even goed worden verjaagd uit je mooie tuin.

Je kent het wel: je werkt graag in de tuin en bent zo uren bezig met het planten van nieuwe plantjes en ze goed verzorgen. Het is dan natuurlijk nogal vervelend als die schattige viervoeters door je tuin heen gaan rennen, springen en de plantjes kapt bijten.

Wegjagen helpt dan misschien heel even. Maar naast dat dat effect van korte duur is kost het jou ook telkens weer onnodige moeite en frustraties. 

Gelukkig is de mens ontzettend slim en innovatief, en is voor ieder klein probleem tegenwoordig wel een slimme oplossing bedacht. Zo ook voor dit kattenprobleem!

En dan heb ik het natuurlijk, je raadt het waarschijnlijk wel over kattenverjagers. Deze handige apparaatjes ontnemen jou het werk en zorgen ervoor dat de katten voortaan je tuin met rust laten.

Want hoe schattig ze ook zijn, het kan wel erg vervelend zijn wanneer jij veel tijd en moeite stopt om je tuin goed te onderhouden. De kattenverjagers zijn dan ook erg populair en zijn terug te vinden in redelijk wat tuinen.

Omdat het product zo populair is, zijn er ook erg veel aanbieders van dit handige technische snufje. Dit is natuurlijk heel erg fijn, want jij als consument hebt dan alle ruimte om goed te kunnen kiezen.

Echter kan je bij teveel keuze misschien door de bomen het bos niet meer zien, wat op zijn duur weer kan zorgen voor een ontzettend overweldigend gevoel.

Omdat wij dit gevoel natuurlijk erg goed kunnen begrijpen willen we je graag een eindje op weg helpen. Hoe we dat doen?

Nou, speciaal voor jou hebben we alle informatie die jij nodig hebt bij het kopen van de beste kattenverjager op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook nog ontzettend veel verschillende kattenverjagers met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen garanderen van de beste testresultaten!

En aan het eind van dit artikel staat je ook nog een spannende review te wachten over de allerbeste kattenverjagers!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kattenverjagers

Beste kattenverjager

                    Beste kattenverjager
1.  Pest- Tech Supersonisch kattenverjager

kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

Beste kattenverjager op zonne-energie
2. kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

Ultrasone Kattenverjager Max 2023

Beste design kattenverjager
3. Ultrasone Kattenverjager Max 2023

Beste luxe kattenverjager
4. Weitech kattenverjager

Beste prijs- kwaliteitverhouding kattenverjager
5. LuxerGoods 3 in 1 kattenverjager

Top 10 beste kattenverjager

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste kattenverjager , dit zijn direct de meest verkochte kattenverjagers bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een kattenverjager?

Welke specificaties hebben we dan zo op gelet, en waar beoordelen we de kattenverjager in de 2023 kattenverjager test eigenlijk op? Om zelf ook een goed oordeel te kunnen vellen over wat de beste kattenverjager voor jou is, hebben we een aantal van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een kattenverjager gaat kopen, voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zelf ook een goede verjager te onderscheiden van minder goede verjager, en weet je zeker dat je geen miskoop doet straks!

Bereik

Het eerste belangrijke punt waar we het over willen hebben is het bereik van je aanstaande kattenverjager. In het aanbod kattenverjagers kan dit namelijk best wat verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld kattenverjagers die een bereik van slechts een paar meter hebben. 

Het totale bereik is dan minder dan 100 vierkante meter. Er zijn ook kattenverjagers die een bereik van maar liefst 9 meter hebben, en hierdoor een oppervlakte van wel 200 vierkante meter kunnen detecteren.

Wanneer je een kleine tuin hebt of een klein oppervlak hebt dat beschermd moet worden tegen de katten, is een kattenverjager met een klein bereik uiteraard prima. Heb je een grote tuin?

Dan wil je natuurlijk dat de kattenverjager een groot oppervlak kan detecteren. We raden je in dit geval aan om een verjager aan te schaffen met een groot bereik. Zo is je hele tuin beschermd!

Werking van de verjager

De werking van de kattenverjager is ook iets om rekening mee te houden. Kattenverjagers kunnen namelijk op 3 verschillende manieren werken. Deze manieren zijn: elektriciteit, batterijen en zonne-energie. 

Hierbij is naar onze mening een kattenverjager op zonne- energie het beste. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van elektriciteit. De batterijen hoef je dan niet steeds te verwisselen, en hoef je er maar weinig nog naar om te kijken.

Hangend of staand

Een kattenverjager kun op verschillende manieren plaatsen in de tuin. De eerste manier is om de kattenverjager in de grond te bevestigen. Met de ‘spitse’ grondpen druk je de kattenverjager probleemloos de grond in.

Niet in alle tuinen is het mogelijk om de kattenverjager in de grond te bevestigen. In dit geval kun je het beste kiezen voor een kattenverjager die je op kunt hangen aan de muur of aan een schutting. Er zijn kattenverjagers die je zowel in de grond kan steken als op kan hangen.

Lichtflits en/ of geluid

Er zijn kattenverjagers die een hoge toon geven en daarnaast ook een lichtflits geven wanneer er een kat in de buurt van het apparaat komt. Deze flits zorgt ervoor dat de kat schrikt van zo’n onverwachte factor.

En dat is niet alles: stel er komt een inbreker, is er ook een kans dat deze er afgeleid van raakt en er toch maar vandoor gaat. Dubbel geluk dus eigenlijk.

Verstelbare frequentie

Sommige kattenverjagers hebben een verstelbare frequentie. Het instellen van de frequentie kan handig zijn om andere diersoorten ook te kunnen schrikken, zoals muizen of marters.

Het verstellen van de frequentie is ook handig wanneer er iemand last heeft van het geluid of jij het zelf te storend vindt. Horen je buren het geluid of heb je kinderen die het geluid horen, dan zou je de frequentie aan kunnen passen waardoor dit niet meer hoorbaar is. Wel zo handig om klagende buren tegen te gaan!

Garantie

Het laatste punt dat we bespreken in dit artikel is de garantie. Dit is natuurlijk niet te missen! Wanneer je een product koopt, is het natuurlijk wel zo fijn dat hier garantie op zit.

Dit is namelijk een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer een product dan geen garantie heeft, moet je jezelf afvragen waarom dat zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Ook geeft het jou als consument zijnde natuurlijk een stukje rust en zekerheid. Wanneer er dan wat mis blijkt te zijn met het product, kan je altijd terugvallen op de garantie. 

Daarom adviseren wij je om een kattenverjager te kopen met een garantie van ten minste één jaar. Zo kan jij deze rustig in je tuin zetten zonder bang te zijn dat de katten alsnog alles vies maken. 


Wat is de beste kattenverjager van 2023? 

Wij hebben op basis van bovenstaand genoemde punten, en natuurlijk nog wel meer, een uitgebreide test uitgevoerd onder tientallen verschillende kattenverjagers

Waarom? Zodat wij jou kunnen verzekeren van de allerbeste kwaliteit! De test was dan ook een interessante. 

Er kwamen veel kattenverjagers voorbij die erg gelijk aan elkaar op gingen. Maar uiteindelijk konden er uiteraard maar een paar in de felbegeerde top vijf terecht komen. En dat is na een tijdje wikken en wegen uitermate goed gelukt!

Elke kattenverjager in de top vijf blinkt uit in een andere categorie, er verdiende hierdoor een unieke plek in de review. Zo zit er voor ieder wat wils tussen. 

Ben je nou ook benieuwd naar welke zitzakken er in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste kattenverjagers van 2023!

1.  Pest- Tech Supersonische kattenverjager

Beste kattenverjager

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Maar eentje kan de beste zijn natuurlijk, en dit was zonder twijfels de Pest- Tech kattenverjager! Dit handige technologische snufje heeft een dubbele zender en een systeem met wisselende frequenties.

Hierdoor worden de dieren keer op keer verjaagt, en kunnen ze niet wennen aan het geluid. Ook werkt deze verjager met lichtflitsen, waardoor het effect eigenlijk alleen nog maar sterker zal worden.

Voordelen Pest- Tech supersonische kattenverjager

 • Keuze uit zowel sonisch als ultrasonisch geluid
 • Heeft ook flitsen om te gebruiken
 • Een dubbele zender met wisselende frequenties zodat katten langer wegblijven

Nadelen Pest- Tech supersonische kattenverjager

 • Kan opvallen in je tuin

2. kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar een alles-in-een-kattenverjager op zonne-energie? Dan ben je op zoek naar de kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager. Deze kattenverjager hebben we op de tweede plaats gezet dankzij zijn vele kwaliteiten. Dit geweldige apparaat beschermt 360° a.d.h.v. van ultrasone golven en lichtflitsen die automatisch aan gaan dankzij de geoptimaliseerde PIR-sensor!

De kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager beschikt namelijk over ingebouwde zonnepaneeltjes waardoor hij automatisch oplaadt wanneer de zon schijnt.

Verder verjaagd hij naast katten ook muizen en heeft hij een bereik van 20 meter. Deze kattenverjager heeft een 360 graden werking waardoor het niet uitmaakt hoe je hem plaatst.

Ook is de kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager IP44 waterdicht en kun je hem dus gerust in de regen buiten laten staan. De kattenverjager is ook op te laden door middel van een USB-kabel. Niet voor niets heeft deze kattenverjager de tweede plaats in onze top 5 verovert. 

Voordelen kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

 • Is waterdicht en kan daardoor het hele jaar in de tuin blijven staan
 • Werkt op zowel zonne-energie als met een oplaadkabel
 • Heeft een 360 graden werking voor optimale bescherming

Nadelen kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

 • Kan opvallen in je tuin

4. Ultrasone Kattenverjager Max 2023

Ultrasone Kattenverjager Max 2023

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je bezighoudt met het uiterlijk van je tuin wil je natuurlijk geen lelijke verjager in je tuin hebben staan. Daarbij is deze kattenverjager verkozen tot het beste design, zodat deze mooi aansluit op de rest van je tuin!

De kattenverjager heeft een enorm groot bereik van maar liefst 40 meter. Hierdoor is hij ook zeer geschikt voor de grotere tuinen. Er zijn 4 verschillende modi waardoor je bijna alle dieren kan verjagen!

En misschien nog het mooiste van alles, naast het uiterlijk, is dat deze verjager werkt op zonne- energie! Geen gedoe met batterijen vervangen dus.

Voordelen Ultrasone Kattenverjager Max

 • Heeft een groot bereik (40 meter) en is dus goed geschikt voor grote tuinen
 • 4 verschillende modi voor verschillende dieren
 • Werkt op zonne-energie

Nadelen Ultrasone Kattenverjager Max

 • Handleiding engelstalig

4. Weitech Kattenverjager

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je wel wat meer te besteden hebt, wil je misschien graag investeren in de beste kwaliteit. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een grote tuin hebt. Hiervoor is de Weitech verjager meer dan geschikt.

Deze is misschien iets duurder dan vergelijkbare modellen, maar is het geld meer dan waard! Zo beschermt deze voor een oppervlakte tot wel 200 vierkante meter.

En dat is nog niet alles: er is een speciale infrarood detectie aanwezig in een hoek van 90 graden, tot wel 16 meter. Daarnaast zijn er maar liefst 7 verstelbare frequenties.

Voordelen Weitech kattenverjager

 • Heeft een groot bereik en is dus goed geschikt voor grote tuinen
 • Heeft infrarood detectie in een hoek van 90 graden tot wel 16 meter
 • Er zijn maar liefst 7 verschillende verstelbare frequenties

Nadelen Weitech kattenverjager

 • Werkt op batterijen die met enige regelmaat vervangen moeten worden

5. LuxerGoods 3 in 1 kattenverjager

7,8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan heb je het over de verjager van Luxergoods natuurlijk! Deze kattenverjager is namelijk niet alleen geschikt voor katten maar ook voor andere beesten zoals muizen!

Je krijgt daarnaast zelfs speciale muizenvallen gratis meegeleverd om de dieren extra goed te kunnen bestrijden. En uiteraard alles op zonne- energie zodat jij hier geen last van hebt. Echt een goede kwaliteit dus!

Voordelen Luxergoods 3 in 1 Kattenverjager

 • Je krijgt twee muizenvallen gratis meegeleverd
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Werkt op zonne- energie 

Nadelen Luxergoods 3 in 1 Kattenverjager

 • Minder groot bereik

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kattenverjagers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten kattenverjager getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kattenverjagers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kattenverjager dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP