fbpx
 • Home
 • /
 • Kat
 • /
 • Beste Kattenbakvulling [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste kattenbakvulling

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling 

Met de Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling is veruit de beste kattenbakvulling voor jouw kat. Deze kattenbakvulling bestaat uit houtkorrels wat jouw kattenbak duurzaam maakt. Kattenbakken gevuld met klein, silicia of bentoniet kan namelijk verschillende nadelen met zich meebrengen. De houtkorrels absorberen het vocht goed waardoor je ook geen last hebt van nare geurtjes. De korrels breken 100% natuurlijk af. Kortom, onze favoriete kattenbakvulling van 2023!

Op zoek naar de beste kattenbakvulling? Wij ook! Als trotse kattenbezitters weten we hoe belangrijk het is om een kattenbakvulling te vinden die écht werkt.

Eentje die niet alleen onaangename geurtjes vasthoudt, maar ook makkelijk in gebruik is én duurzaam. We snappen dat je niet urenlang wilt speuren naar het perfecte product, dus hebben we het zware werk alvast voor je gedaan.

Het voelde een beetje alsof we op een schattenjacht waren, maar dan eentje die je huis fris laat ruiken en je kat blij maakt. We hebben merken vergeleken, prijzen afgewogen en, ja, zelfs de ‘klonter-factor’ getest.

En wat we hebben gevonden, wil je echt niet missen. Dus lees verder, want wij duiken diep in de wereld van kattenbakvulling om jou te helpen de allerbeste keuze te maken. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

20

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kattenbakvullingen

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

Beste Koop Kattenbakvulling
1. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling 

JC Pets Kattenbakvulling

Beste Kattenbakvulling tegen Geur
2. JC Pets Kattenbakvulling

Catsan Hygiene Plus

Beste Kattenbakvulling Kittens
3. Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling 

Biokat's Classic Fresh 3in1

Beste Kattenbakvulling Klontvormend
4. Biokat's Classic Fresh 3in1

Biokat's Micro Fresh

Beste Goedkope Kattenbakvulling
5. Biokat's Micro Fresh

Top 10 beste kattenbakvullingen

Wil je direct weten wat de top 10 beste kattenbakvulling is? Kattenbakvulling vergelijken is lastiger dan je zou denken. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers.

Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wist je dat?

Wist je dat sommige mensen gebruikte kattenbakvulling in hun tuin verspreiden om ongedierte af te schrikken? Het aroma van de gebruikte vulling zou namelijk helpen om bijvoorbeeld muizen en ratten op afstand te houden! Natuurlijk is dit alleen aan te raden met biologisch afbreekbare kattenbakvulling en als je zeker weet dat het niet schadelijk is voor andere dieren in je tuin.

Waar op letten bij het kopen van kattenbakvulling? 

Voordat je kattenbakvulling koopt, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten kattenbakvullingen zijn. Elke kat is anders, waardoor ook de beste kattenbakvulling voor iedere kat anders zal zijn. Het is daarom belangrijk dat je in het begin verschillende soorten probeert. Maar wat zijn de mogelijkheden?

Wij kregen vaak de vraag van mensen over waar zij op moeten letten bij het kopen van kattenbakvulling. Speciaal daarom hebben wij enkele belangrijke punten op een rij gezet waar naar gekeken kan worden.

Denk hierbij aan de verschillende grondstoffen waaruit de kattenbakvulling kan bestaan of de kattenbakvulling klontvormend is. Maar welke kattenbakvulling past nu het beste bij mijn kat? Lees gauw verder en kom er achter!

Geurcontrole

Dit is voor veel mensen een dealbreaker. Een goede kattenbakvulling moet in staat zijn om geurtjes effectief te neutraliseren. Sommige producten gebruiken hiervoor actieve kool, terwijl anderen kruiden of andere natuurlijke ingrediënten gebruiken.

Het is belangrijk om hier een balans in te vinden; je wilt geen vulling die zó sterk ruikt dat het je hele huis overneemt. Maar het moet ook sterk genoeg zijn om onaangename kattengeurtjes te maskeren.

Verschillende grondstoffen

Kattenbakvulling verschilt vooral in grondstof. Elke grondstof heeft zijn eigen voor- en nadelen. De grondstoffen kunnen vooral in twee groepen ingedeeld worden: kattenbakvulling van plantaardige vezels en kattenbakvulling op basis van mineralen.

Kattenbakvulling op basis van plantaardige vezels zijn houtkorrels of papieren korrels. Het voordeel van dit soort kattenbakvulling is dat het milieuvriendelijk en zacht is. Kattengrind (op basis van mineralen) is meestal goedkoper in aankoop.

Hiervoor wordt vooral klei, betoniet of silica gebruikt. Welke kattenbakvulling een kat het liefst heeft, is afhankelijk van kat tot kat, maar de meeste katten verkiezen een fijne korrel.

Klontvormende kattenbakvulling

Er bestaat ook zoiets als klontvormende kattenbakvulling. Dit is vulling voor de kattenbak die samenklontert, nadat het in aanraking met vocht is geweest. Klontvormende kattenbakvulling is een goede optie als je het jezelf makkelijk wilt maken.

Doordat het samenklontert, kan je het makkelijker uit de kattenbak scheppen en verlies je weinig tijd aan het schoonmaken van de kattenbak. Dit soort kattenbakvulling is niet aangeraden voor kittens, omdat ze hier soms van durven eten en dat kan erg gevaarlijk zijn!

Duurzaamheid 

In deze tijd is het steeds belangrijker om ecologisch bewuste keuzes te maken. Gelukkig zijn er diverse biologisch afbreekbare kattenbakvullingen op de markt die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn.

Deze zijn vaak gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen zoals hout, maïs of papier. Kijk dus niet alleen naar hoe goed de vulling presteert, maar ook naar de impact op de planeet.

Gevoeligheid van je kat

Uiteindelijk draait het allemaal om het comfort van je kat. Sommige katten hebben gevoelige poten of zijn allergisch voor bepaalde stoffen.

In dat geval wil je een hypoallergene vulling die zacht is voor de pootjes. Het is ook verstandig om eerst een kleinere hoeveelheid van een nieuw soort vulling te kopen om te testen hoe je kat erop reageert voordat je groot inkoopt.

Misschien ook interessant:


Wat is het beste kattenbakvulling 2023? 

Op basis van bovenstaande criteria hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan om zo tot de beste resultaten te komen. Dit heeft er voor gezorgd dat wij met trots een top 5 kunnen presenteren van het beste kattenbakvulling 2023. Bij deze ultieme kattenbakvulling test hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond.

Zo weet jij zeker dat je alleen de beste soorten kattenbakvullingen aanschaft. Door te kijken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding en het gebruiksgemak in combinatie met de reviews hebben wij alleen de beste producten geselecteerd. Als laatste hebben wij elke kattenbakvulling een eindbeoordeling gegeven waardoor jij precies weet welke kattenbakvulling het beste is.

Ben je ook benieuwd naar welke producten er in onze top 5 zijn beland en waarom? Lees dan hieronder de reviews per kattenbakvulling product om zo tot de beste keuze te komen.

1. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling 

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De kattenbakvulling van PeeWee zijn houtkorrels. Houtkorrels hebben een aantal voordelen tegenover minerale kattenbakvulling. Zo zijn ze een erg milieuvriendelijke keuze en dat is altijd mooi meegenomen.

De korrels zijn volledig biologisch afbreekbaar. En er is meer: houtkorrels geven totaal geen stof af, waardoor je geen last zal hebben van witte pootafdrukjes overal in huis.

Hierdoor zal je je woning minder moeten kuisen. Van deze kattenbakkorrels zal ook jij blij worden! Houtkorrels zijn bovendien erg absorberend en laten geen nare geurtjes na. Deze soort kattenbakvulling is niet klontvormend en daarom ook geschikt voor de allerkleinste katjes. Al bij al een échte aanrader voor zowel jonge als oude katjes!

Voordelen PeeWee Houtkorrels

 • Milieuvriendelijk
 • Geen last van witte pootafdrukken
 • Geen nare geurtjes in huis

Nadelen PeeWee Houtkorrels

 • Niet klontvormend

2. JC Pets Kattenbakvulling

JC Pets Kattenbakvulling

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind je het vervelend om altijd zo te moeten sleuren met je kattenbakvulling? Dan zijn de JC Pets Kattenbakvulling voor jou een goede keuze! Deze houtkorrels zijn licht in gewicht en daarom makkelijk om in je huis te krijgen. Maar er zijn nog heel wat andere voordelen die dit product te bieden heeft!

Deze kattenbakkorrels zijn volledig biologisch afbreekbaar en daardoor erg milieuvriendelijk. Ze zijn daarnaast erg fijn, waardoor de meeste katten ervan zullen genieten. Ideaal als je een kieskeurige kat in huis hebt! Hout absorbeert ook goed vocht, waardoor je minder gehinderd wordt door nare geurtjes. Je ruikt namelijk een lekkere dennengeur

Doordat het van hout gemaakt is blijft het niet plakken aan je katten. Zo zit niet je hele woonkamer vol met kattengrind. Met al deze voordelen zal je vast wel begrijpen waarom dit zo'n populair product is! 

Voordelen JC Pets Kattenbakvulling

 • Milieuvriendelijk
 • Blijft niet plakken
 • Geen nare geurtjes

Nadelen JC Pets Kattenbakvulling

 • Korrels worden zaagsel waardoor het wat lastiger eruit te halen kan zijn

3. Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling

Catsan Hygiene Plus

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Catsan Hygiëne Plus is een soort kattenbakvulling waar je vast wel al van gehoord zal hebben. Dit merk is namelijk bijzonder populair en dat heeft ook zo zijn redenen. Catsan kattenzand staat ervoor bekend om geurloos te zijn. De korrels die gebruikt worden voor deze kattenbakvulling zijn namelijk sterk absorberend. Het is daarom de ideale keuze als je op zoek bent naar kattenbakvulling die geen nare geur afgeeft.

Dat is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je kat. Katten hebben namelijk van nature een sterke reukzin. Je moet je dan eens voorstellen dat ze hun behoeften moeten doen in een kattenbank die stinkt. Aangenaam is anders! Verwen je beestje met deze minerale korrels en maak het hem comfortabel en aangenaam. Dat verdient hij!

Voordelen Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling

 • Geen last van geurhinder
 • Voordelig

Nadelen Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling 

 • Dikker kattengrind (niet elke kat vindt dit fijn)

4. Biokat's Classic Fresh 3in1

Biokat's Classic Fresh 3in1

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De Classic Fresh 3 in 1 kattenbakvulling is uniek in zijn soort. Deze kattenbakvulling bestaat uit drie korrelgroottes, die elk hun eigen functie hebben. De kleinste korrels zorgen ervoor dat je het lang kan gebruiken, de middelgrote korrels zorgen ervoor dat de korreltjes goed kunnen samenklonteren en de grote korrels absorberen de geur.

Deze kattenbakvulling heeft dus alles wat je kat nodig heeft om comfortabel en hygiënisch zijn behoefte te kunnen doen. Doordat de korrels een fris geurtje afgeven zal het kuisen van de kattenbak zoveel aangenamer worden. Dus ook voor jou als baasje is deze kattenbakvulling een échte aanrader!

Voordelen Biokat's Classic Fresh 3in1

 • Klontvormend (makkelijk uit te kuisen)
 • 3 in 1 functies

Nadelen Biokat's Classic Fresh 3in1

 • Niet geschikt voor kittens (klontvormend grind kan gevaarlijk zijn)

5. Biokat's Micro Fresh

Biokat's Micro Fresh

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Micro Fresh Zomergeur kattengrind is gemaakt van fijne kleikorrels die samenklitten als ze nat worden. Hierdoor is het makkelijk uit de kattenbak te scheppen en zal je niet te veel last hebben van nare geurtjes.

De extra geur dat eraan toegevoegd werd, zorgt er zelfs voor dat er sporadisch een fris zomergeurtje vrijkomt. Dat maakt dit kattenzand extra aangenaam in gebruik, niet alleen voor jou, maar ook voor je kat!

Doordat de korreltjes erg fijn zijn, zullen de meeste katten deze kattenbakvulling erg graag gebruiken. Dit is de ideale keuze als je een kieskeurige kat hebt die niet zomaar met elk soort kattenbakvulling tevreden is. De vulling is ook extra stofarm en zal hierdoor prettig en proper in gebruik zijn.

Voordelen Biokat's Micro Fresh

 • Fris zomergeurtje
 • Extra fijn grind
 • Extra stofkarm

Nadelen Biokat's Micro Fresh

 • Fijn grind kan tussen nageltjes terechtkomen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kattenbakvullingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kattenbakvullingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het kattenbakvullingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kattenbakvullingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP