• Home
 • /
 • Dieren
 • /
 • Beste Kattenbakvulling [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste kattenbakvulling

Beste kattenbakvulling

Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9 kg (14l)

Op zoek naar het best geteste kattenbakvulling? De Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9 kg (14l) is veruit de beste kattenbakvulling voor jouw kat. Deze kattenbakvulling bestaat uit houtkorrels wat jouw kattenbak duurzaam maakt. Kattenbakken gevuld met klein, silicia of bentoniet kan namelijk verschillende nadelen met zich meebrengen. 

Uit de kattenbakvulling test is gebleken dat de kattenbakvulling van PeeWee met kop en stuk uitsteekt boven de andere merken. De vulling is dus van goede kwaliteit en door de lage prijs is deze duurzame kattenbakvulling perfect voor jouw kat. Klik op onderstaande button voor de beste prijs!

Je kat is een groot deel van je leven. Je wilt er dan ook alles aan doen om hem gelukkig te maken. Een van de beste manieren om dit te doen is door goed op zoek te gaan naar de beste kattenbakvulling. Met de juiste kattenbakvulling verhoog je het comfort van je lieve beestje. Ook voorkomt dit nare geurtjes en een vies huis.

Maar wat is de beste kattenbakvulling? We gingen op onderzoek en deden de grote kattenbakvulling test. In dit artikel vind je de best geteste kattenbakvulling! Aan de hand van onze uitgevoerde kattenbakvulling test hebben wij een top 5 opgesteld met de beste kattenbakvulling van dit moment. Benieuwd naar de top 5? Lees gauw verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

20

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste kattenbakvullingen

Beste kattenbakvulling

Beste koop kattenbakvulling
1. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9 kg (14l)

beste kattenbakvulling

Beste kattenbakvulling tegen geur
2. Cat's Best Oko Plus Korrels - Kattenbakvulling - 40 l

beste kattenbakvulling

Beste kattenbakvulling kittens
3. Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

beste kattenbakvulling

Beste kattenbakvulling klontvormend
4. BIOKAT'S CLASSIC FRESH 18 L PAP

beste kattenbakvulling

Beste goedkope kattenbakvulling
5. BIOKAT'S MICRO FRESH 14 L PAP

Top 10 beste kattenbakvullingen

Wil je direct weten wat de top 10 beste kattenbakvulling is? Kattenbakvulling vergelijken is lastiger dan je zou denken. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van kattenbakvulling? 

Voordat je kattenbakvulling koopt, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten kattenbakvullingen zijn. Elke kat is anders, waardoor ook de beste kattenbakvulling voor iedere kat anders zal zijn. Het is daarom belangrijk dat je in het begin verschillende soorten probeert. Maar wat zijn de mogelijkheden?

Wij kregen vaak de vraag van mensen over waar zij op moeten letten bij het kopen van kattenbakvulling. Speciaal daarom hebben wij enkele belangrijke punten op een rij gezet waar naar gekeken kan worden. Denk hierbij aan de verschillende grondstoffen waaruit de kattenbakvulling kan bestaan of de kattenbakvulling klontvormend is. 

Maar welke kattenbakvulling past nou het beste bij mijn kat? Lees gauw verder en kom er achter!

Verschillende grondstoffen

Kattenbakvulling verschilt vooral in grondstof. Elke grondstof heeft zijn eigen voor- en nadelen. De grondstoffen kunnen vooral in twee groepen ingedeeld worden: kattenbakvulling van plantaardige vezels en kattenbakvulling op basis van mineralen. Kattenbakvulling op basis van plantaardige vezels zijn houtkorrels of papieren korrels. Het voordeel van dit soort kattenbakvulling is dat het milieuvriendelijk en zacht is. Kattengrind (op basis van mineralen) is meestal goedkoper in aankoop. Hiervoor wordt vooral klei, betoniet of silica gebruikt. Welke kattenbakvulling een kat het liefst heeft, is afhankelijk van kat tot kat, maar de meeste katten verkiezen een fijne korrel.

Klontvormende kattenbakvulling

Er bestaat ook zoiets als klontvormende kattenbakvulling. Dit is vulling voor de kattenbak die samenklontert, nadat het in aanraking met vocht is geweest. Klontvormende kattenbakvulling is een goede optie als je het jezelf makkelijk wilt maken. Doordat het samenklontert, kan je het makkelijker uit de kattenbak scheppen en verlies je weinig tijd aan het schoonmaken van de kattenbak. Dit soort kattenbakvulling is niet aangeraden voor kittens, omdat ze hier soms van durven eten en dat kan erg gevaarlijk zijn!


Wat is het beste kattenbakvulling 2022? 

Op basis van bovenstaande criteria hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan om zo tot de beste resultaten te komen. Dit heeft er voor gezorgd dat wij met trots een top 5 kunnen presenteren van het beste kattenbakvulling 2022. Bij deze ultieme kattenbakvulling test hebben wij dezelfde criteria gehanteerd als de consumentenbond.

Zo weet jij zeker dat je alleen de beste soorten kattenbakvullingen aanschaft. Door te kijken naar de prijs-/kwaliteitsverhouding en het gebruiksgemak in combinatie met de reviews hebben wij alleen de beste producten geselecteerd. Als laatste hebben wij elke kattenbakvulling een eindbeoordeling gegeven waardoor jij precies weet welke kattenbakvulling het beste is.

Ben je ook benieuwd naar welke producten er in onze top 5 zijn belandt en waarom? Lees dan hieronder de reviews per kattenbakvulling product om zo tot de beste keuze te komen.

1. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling - 9 kg (14l)

Beste kattenbakvulling

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De kattenbakvulling van PeeWee zijn houtkorrels. Houtkorrels hebben een aantal voordelen tegenover minerale kattenbakvulling. Zo zijn ze een erg milieuvriendelijke keuze en dat is altijd mooi meegenomen. De korrels zijn volledig biologisch afbreekbaar. En er is meer: houtkorrels geven totaal geen stof af, waardoor je geen last zal hebben van witte pootafdrukjes overal in huis.

Hierdoor zal je je woning minder moeten kuisen. Van deze kattenbakkorrels zal ook jij blij worden! Houtkorrels zijn bovendien erg absorberend en laten geen nare geurtjes na. Deze soort kattenbakvulling is niet klontvormend en daarom ook geschikt voor de allerkleinste katjes. Al bij al een échte aanrader voor zowel jonge als oude katjes!

Klik hier voor meer informatie en de prijs van dit kattenbakvulling.

Voordelen PeeWee Houtkorrels

 • Milieuvriendelijk
 • Geen last van witte pootafdrukken

Nadelen PeeWee Houtkorrels

 • Niet klontvormend

2. Cat's Best Oko Plus Korrels - Kattenbakvulling - 40 l

beste kattenbakvulling

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Vind je het vervelend om altijd zo te moeten sleuren met je kattenbakvulling? Dan zijn de Oko Plus Korrels voor jou een goede keuze! Deze houtkorrels zijn licht in gewicht en daarom makkelijk om in je huis te krijgen. Maar er zijn nog heel wat andere voordelen die dit product te bieden heeft!

Deze kattenbakkorrels zijn volledig biologisch afbreekbaar en daardoor erg milieuvriendelijk. Ze zijn daarnaast erg fijn, waardoor de meeste katten ervan zullen genieten. Ideaal als je een kieskeurige kat in huis hebt! Hout absorbeert ook goed vocht, waardoor je minder gehinderd wordt door nare geurtjes.

Bovendien is deze kattenbakvulling klontvormend, waardoor je de kattenbak makkelijk schoonmaakt, het volstaat om de klontertjes eruit te scheppen. Met al deze voordelen zal je vast wel begrijpen waarom dit zo'n populair product is! 

Voordelen Cat's Best Oko Plus Korrels - Kattenbakvulling - 40 l

 • Milieuvriendelijk
 • Geliefd bij vele katten (door het fijne grind)

Nadelen Cat's Best Oko Plus Korrels - Kattenbakvulling - 40 l

 • Korreltjes zijn zo fijn dat ze overal terechtkomen

3. Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

beste kattenbakvulling

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Catsan Hygiëne Plus is een soort kattenbakvulling waar je vast wel al van gehoord zal hebben. Dit merk is namelijk bijzonder populair en dat heeft ook zo zijn redenen. Catsan kattenzand staat ervoor bekend om geurloos te zijn. De korrels die gebruikt worden voor deze kattenbakvulling zijn namelijk sterk absorberend. Het is daarom de ideale keuze als je op zoek bent naar kattenbakvulling die geen nare geur afgeeft.

Dat is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je kat. Katten hebben namelijk van nature een sterke reukzin. Je moet je dan eens voorstellen dat ze hun behoeften moeten doen in een kattenbank die stinkt. Aangenaam is anders! Verwen je beestje met deze minerale korrels en maak het hem comfortabel en aangenaam. Dat verdient hij!

Voordelen Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

 • Geen last van geurhinder
 • Voordelig

Nadelen Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

 • Dikker kattengrind (niet elke kat vindt dit fijn)

4. BIOKAT'S CLASSIC FRESH 18 L PAP

beste kattenbakvulling

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De Classic Fresh 3 in 1 kattenbakvulling is uniek in zijn soort. Deze kattenbakvulling bestaat uit drie korrelgroottes, die elk hun eigen functie hebben. De kleinste korrels zorgen ervoor dat je het lang kan gebruiken, de middelgrote korrels zorgen ervoor dat de korreltjes goed kunnen samenklonteren en de grote korrels absorberen de geur.

Deze kattenbakvulling heeft dus alles wat je kat nodig heeft om comfortabel en hygiënisch zijn behoefte te kunnen doen. Doordat de korrels een fris geurtje afgeven zal het kuisen van de kattenbak zoveel aangenamer worden. Dus ook voor jou als baasje is deze kattenbakvulling een échte aanrader!

Klik hier voor de beste prijs van dit moment!

Voordelen BIOKAT'S CLASSIC FRESH 18 L PAP

 • Klontvormend (makkelijk uit te kuisen)
 • 3 in 1 functies

Nadelen BIOKAT'S CLASSIC FRESH 18 L PAP

 • Niet geschikt voor kittens (klontvormend grind kan gevaarlijk zijn)

5. BIOKAT'S MICRO FRESH 14 L PAP

beste kattenbakvulling

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Het Micro Fresh Zomergeur kattengrind is gemaakt van fijne kleikorrels die samenklitten als ze nat worden. Hierdoor is het makkelijk uit de kattenbak te scheppen en zal je niet teveel last hebben van nare geurtjes. De extra geur dat eraan toegevoegd werd, zorgt er zelfs voor dat er sporadisch een fris zomergeurtje vrijkomt. Dat maakt dit kattenzand extra aangenaam in gebruik, niet alleen voor jou, maar ook voor je kat!

Doordat de korreltjes erg fijn zijn, zullen de meeste katten deze kattenbakvulling erg graag gebruiken. Dit is de ideale keuze als je een kieskeurig kat hebt die niet zomaar met elk soort kattenbakvulling tevreden is. De vulling is ook extra stofarm en zal hierdoor prettig en proper in gebruik zijn.

Voordelen BIOKAT'S MICRO FRESH 14 L PAP 

 • Fris zomergeurtje
 • Extra fijn grind
 • Extra stofkarm

Nadelen BIOKAT'S MICRO FRESH 14 L PAP

 • Fijn grind kan tussen nageltjes terechtkomen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kattenbakvullingen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kattenbakvullingen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie het kattenbakvullingen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kattenbakvullingen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP