• Home
 • /
 • Dieren
 • /
 • Beste Kattenbakvulling [Test 2021]

Laatste update: Juni 2021

Door: Sanne

Beste Geteste kattenbakvulling

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

5/5

Alle Catsan producten bieden optimale bescherming tegen geurtjes dankzij hoogwaardige bestanddelen en een unieke samenstelling, die voortdurend wetenschappelijk wordt getest. Catsan is beschikbaar in zowel klontvormende als niet-klontvormende kattenbakvulling en ook in een handige kant-en-klare verpakking.

Je kat is een groot deel van je leven. Je wilt er dan ook alles aan doen om hem gelukkig te maken. Een van de beste manieren om dit te doen is door goed op zoek te gaan naar de beste kattenbakvulling. Met de juiste kattenbakvulling verhoog je het comfort van je lieve beestje. Maar wat is de beste kattenbakvulling? We gingen op onderzoek en deden de grote kattenbakvulling test. Hieronder vind je de best geteste kattenbakvulling!


Product

1. Catsan Hygiëne Plus

Best getest overall

4.5/5

2. Biokat's Micro Fresh Zomergeur

4/5

3. Biokat's Classic Fresh 3 In 1

4/5

4. PeeWee Houtkorrels

4/5

5. Cat's Best Oko Plus Korrels

4/5

Hoe vind je de beste kattenbakvulling voor je kat?

Voordat je kattenbakvulling koopt, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten kattenbakvullingen zijn. Elke kat is anders, waardoor ook de beste kattenbakvulling voor iedere kat anders zal zijn. Het is daarom belangrijk dat je in het begin verschillende soorten probeert. Maar wat zijn de mogelijkheden?

Verschillende grondstoffen

Kattenbakvulling verschilt vooral in grondstof. Elke grondstof heeft zijn eigen voor- en nadelen. De grondstoffen kunnen vooral in twee groepen ingedeeld worden: kattenbakvulling van plantaardige vezels en kattenbakvulling op basis van mineralen. Kattenbakvulling op basis van plantaardige vezels zijn houtkorrels of papieren korrels. Het voordeel van dit soort kattenbakvulling is dat het milieuvriendelijk en zacht is. Kattengrind (op basis van mineralen) is meestal goedkoper in aankoop. Hiervoor wordt vooral klei, betoniet of silica gebruikt. Welke kattenbakvulling een kat het liefst heeft, is afhankelijk van kat tot kat, maar de meeste katten verkiezen een fijne korrel.

Klontvormende kattenbakvulling

Er bestaat ook zoiets als klontvormende kattenbakvulling. Dit is vulling voor de kattenbak die samenklontert, nadat het in aanraking met vocht is geweest. Klontvormende kattenbakvulling is een goede optie als je het jezelf makkelijk wilt maken. Doordat het samenklontert, kan je het makkelijker uit de kattenbak scheppen en verlies je weinig tijd aan het schoonmaken van de kattenbak. Dit soort kattenbakvulling is niet aangeraden voor kittens, omdat ze hier soms van durven eten en dat kan erg gevaarlijk zijn!

Beste kattenbakvulling top 5

In onze kattenbakvulling test, gingen we op zoek naar de beste kattenbakvulling volgens de consumentenbond, de beste kattenbakvulling die klontvormend is, enzovoort. Uit verschillende merken en soorten, maakten we uiteindelijk een top 5. Je ontdekt hieronder dé 5 beste soorten kattenbakvullingen volgens onze test!

1. Catsan Hygiëne Plus

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Geur 84%

Catsan Hygiëne Plus is een soort kattenbakvulling waar je vast wel al van gehoord zal hebben. Dit merk is namelijk bijzonder populair en dat heeft ook zo zijn redenen.
Catsan kattenzand staat ervoor bekend om geurloos te zijn. De korrels die gebruikt worden voor deze kattenbakvulling zijn namelijk sterk absorberend. Het is daarom de ideale keuze als je op zoek bent naar kattenbakvulling die geen nare geur afgeeft.

Dat is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je kat. Katten hebben namelijk van nature een sterke reukzin. Je moet je dan eens voorstellen dat ze hun behoeften moeten doen in een kattenbank die stinkt. Aangenaam is anders! Verwen je beestje met deze minerale korrels en maak het hem comfortabel en aangenaam. Dat verdient hij!

Voordelen Catsan Hygiëne Plus

 • Geen last van geurhinder
 • Voordelig
 • Stofvrij

Nadelen Catsan Hygiëne Plus

 • Niet klontvormend
 • Dikker kattengrind (niet elke kat vindt dit fijn)

2. Biokat's Micro Fresh Zomergeur

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Geur 74%

Het Micro Fresh Zomergeur kattengrind is gemaakt van fijne kleikorrels die samenklitten als ze nat worden. Hierdoor is het makkelijk uit de kattenbak te scheppen en zal je niet teveel last hebben van nare geurtjes. De extra geur dat eraan toegevoegd werd, zorgt er zelfs voor dat er sporadisch een fris zomergeurtje vrijkomt. Dat maakt dit kattenzand extra aangenaam in gebruik, niet alleen voor jou, maar ook voor je kat!

Doordat de korreltjes erg fijn zijn, zullen de meeste katten deze kattenbakvulling erg graag gebruiken. Dit is de ideale keuze als je een kieskeurig kat hebt die niet zomaar met elk soort kattenbakvulling tevreden is. De vulling is ook extra stofarm en zal hierdoor prettig en proper in gebruik zijn.

Voordelen Biokat’s Micro Fresh Zomergeur

 • Fris zomergeurtje
 • Extra fijn grind
 • Extra stofarm

Nadelen Biokat’s Micro Fresh Zomergeur

 • Lastige verpakking
 • Tamelijk prijzig
 • Fijn grind kan tussen nageltjes terechtkomen

3. Biokat's Classic Fresh 3 In 1

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Geur 90%

De Classic Fresh 3 in 1 kattenbakvulling is uniek in zijn soort. Deze kattenbakvulling bestaat uit drie korrelgroottes, die elk hun eigen functie hebben. De kleinste korrels zorgen ervoor dat je het lang kan gebruiken, de middelgrote korrels zorgen ervoor dat de korreltjes goed kunnen samenklonteren en de grote korrels absorberen de geur.

Deze kattenbakvulling heeft dus alles wat je kat nodig heeft om comfortabel en hygiënisch zijn behoefte te kunnen doen. Doordat de korrels een fris geurtje afgeven zal het kuisen van de kattenbak zoveel aangenamer worden. Dus ook voor jou als baasje is deze kattenbakvulling een échte aanrader!

Voordelen Biokat’s Classic Fresh 3 In 1

 • Klontvormend (makkelijk uit te kuisen)
 • Fris geurtje
 • 3 in 1 functies

Nadelen Biokat’s Classic Fresh 3 In 1

 • Niet geschikt voor kittens (klontvormend grind kan gevaarlijk zijn)
 • Kan tussen nageltjes terechtkomen

4. PeeWee Houtkorrels

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Geur 78%

De kattenbakvulling van PeeWee zijn houtkorrels. Houtkorrels hebben een aantal voordelen tegenover minerale kattenbakvulling. Zo zijn ze een erg milieuvriendelijke keuze en dat is altijd mooi meegenomen. De korrels zijn volledig biologisch afbreekbaar. En er is meer: houtkorrels geven totaal geen stof af, waardoor je geen last zal hebben van witte pootafdrukjes overal in huis. Hierdoor zal je je woning minder moeten kuisen. Van deze kattenbakkorrels zal ook jij blij worden!

Houtkorrels zijn bovendien erg absorberend en laten geen nare geurtjes na. Deze soort kattenbakvulling is niet klontvormend en daarom ook geschikt voor de allerkleinste katjes. Al bij al een échte aanrader voor zowel jonge als oude katjes!

Voordelen PeeWee Houtkorrels

 • Milieuvriendelijk
 • Sterk absorberend
 • Geen last van witte pootafdrukken

Nadelen PeeWee Houtkorrels

 • Niet klontvormend
 • Prijzig

5. Cat's Best Oko Plus Korrels

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Geur 78%

Vind je het vervelend om altijd zo te moeten sleuren met je kattenbakvulling? Dan zijn de Oko Plus Korrels voor jou een goede keuze! Deze houtkorrels zijn licht in gewicht en daarom makkelijk om in je huis te krijgen. Maar er zijn nog heel wat andere voordelen die dit product te bieden heeft!

Deze kattenbakkorrels zijn volledig biologisch afbreekbaar en daardoor erg milieuvriendelijk. Ze zijn daarnaast erg fijn, waardoor de meeste katten ervan zullen genieten. Ideaal als je een kieskeurige kat in huis hebt! Hout absorbeert ook goed vocht, waardoor je minder gehinderd wordt door nare geurtjes. Bovendien is deze kattenbakvulling klontvormend, waardoor je de kattenbak makkelijk schoonmaakt, het volstaat om de klontertjes eruit te scheppen. Met al deze voordelen zal je vast wel begrijpen waarom dit zo’n populair product is! 

Voordelen Cat’s Best Oko Plus Korrels

 • Milieuvriendelijk
 • Geliefd bij vele katten (door het fijne grind)
 • Sterk absorberend

Nadelen Cat’s Best Oko Plus Korrels

 • Korreltjes zijn zo fijn dat ze overal terechtkomen

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>