fbpx
 • Home
 • /
 • Kat
 • /
 • Beste Kattenbak [Test 2023]

Publicatie datum: 3 september, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kattenbak

JC Pets Premium Kattenbak Systeem

JC Pets Premium Kattenbak Systeem

De best geteste kattenbak van 2023 is het JC Pets Premium Kattenbak Systeem! Dit is gebleken uit onze ultieme kattenbakken test. Deze kattenbak is erg handig als het om opruimen gaat. Je hoeft namelijk zelf helemaal niks te doen. In de kattenbak passen ouderen katten, maar ook kittens. Zo is hij geschikt voor je kat zijn hele leven. Je krijgt daarnaast 2,5 kilo aan houtkorrels geleverd. Kortom, onze favoriet van 2023!

Wat is de beste kattenbak? Het liefst doet een kat zijn behoefte graag buiten in de natuur, in een beschutte plek, maar helaas heeft niet iedere kat hier de ruimte voor. Vandaar dat er speciale kattenbakken zijn die een zo optimaal mogelijke plek proberen te bieden voor jouw kat om in alle rust en comfort zijn behoefte te doen.

Er zijn verschillende soorten kattenbakken. Zo heb je bijvoorbeeld open bakken, gesloten bakken, grote bakken (voor grote of meerdere katten) of zelfs kattenbakken die zelfreinigend zijn.

Kom meer te weten over de aanschaf van een kattenbak en leer meer over de verschillende soorten. Bekijk daarnaast de top 5 aan best geteste kattenbakken voor een selectie aan populaire en hoogwaardige kattenbakken. Vergelijk eenvoudig welke kattenbak voor jou kat of kitten het beste geschikt is en zorg voor een heerlijk comfortabel en hygiënisch toilet voor jouw viervoeter.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

13

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kattenbakken

JC Pets Premium Kattenbak Systeem

Beste Koop Kattenbak
1. JC Pets Premium Kattenbak Systeem

Curver Kattenbak

Beste Kattenbak Eco
2. Curver Kattenbak

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket - Antraciet - 56 x 39 x 38,5 cm

Beste Kattenbak Tegen Stank
3. PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

Kattenhuis of kattenbak ombouw kast van hout

Beste Design Kattenbak
4. CatAndWood Kattenbak

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak L - Blauw

Beste Kattenbak Grote Kat
5. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Top 10 Beste Kattenbakken

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire kattenbakken bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top kattenbakken bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kattenbak?

Het kopen van een goede kattenbak is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste kattenbakken. 

Voordat je een kattenbak koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Maat

Het is van belang dat je rekening houdt met de maat. Voor een goede kattenbak voor grotere katten, zijn je het beste een wat grotere kattenbak nemen. Voor kleinere katten is een grote kattenbak niet perse nodig. Bekijk dus van te voren hoe groot je kat is.

Reinigen

Let daarnaast op of de kattenbak eenvoudig te reinigen is. Sommige bakken zien er wellicht mooi uit, maar kosten meer tijd voor onderhoud en zijn minder hygiënisch in gebruik. Bekijk dus goed naar de reinigingsmogelijkheden van de kattenbak.

Materiaal

Vergelijk bij het kopen van de kattenbak de verschillende materialen. Ga voor een materiaalsoort die niet geur absorberend is waardoor de stank in het materiaal gaat zitten. Sommige kattenbakken zijn gespecialiseerd in het afhouden van de lucht.

Gesloten Vorm of Open Vorm

Kattenbakken zijn daarnaast beschikbaar in gesloten vorm of open vorm, en ga bij voorkeur voor een gesloten model. Houd hier rekening mee bij de aankoop. Een gesloten bak houdt namelijk in dat de kattenbak voorzien is van een luikje of scherm, waardoor de stank minder makkelijk naar buiten gaat.


Wat is de beste Kattenbak van 2023? 

Wat is de beste kattenbak van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten kattenbakken getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste kattenbakken in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke kattenbakken het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. JC Pets Premium Kattenbak Systeem

JC Pets Premium Kattenbak Systeem

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar een kattenbak met een goed pakket? Kies dan voor de JC Pets Premium Kattenbak! De JC Pets Premium Kattenbak biedt je namelijk een volledig startpakket. 

Zo heeft de kattenbak een slimme filter.  Het heeft een afneembare bovenkant en een grote voorklep. Daardoor is het voor elke kat geschikt. Hiernaast krijg je er ook nog 2,5 kilogram bij het pakket. Daar kan je dan een tijdje mee door en ze gaan tot wel 3 keer langer mee dan andere korrels.

Hiernaast is de kattenbak van hoogwaardige kwaliteit waardoor het lang mee gaat. Er is zelfs sprake van een 100% tevredenheidsgarantie.  De houtkorrels veranderen in zaagsel als er urine op komt. Daardoor valt het door het rooster en hoef je niet te scheppen. Deze kattenbak heeft dus alles wat je nodig hebt!

Voordelen JC Pets Premium Kattenbak Systeem

 • Heeft een filter waardoor kittens en volwassen katten erin kunnen
 • Krijgt er 2,5 kilo aan houtkorrels bij
 • Geurvrij

Nadelen JC Pets Premium Kattenbak Systeem

 • Kattenbak alleen te gebruiken met houtkorrels

2. Curver Kattenbak

Curver Kattenbak

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook de Curver Kattenbak komt erg positief naar voren in ons onderzoek!

Deze bak (van 51 x 38,5 x 39,5 cm) is niet alleen een mooie kattenbak, de kattenbak is ook erg stevig en biedt voldoende comfort voor een volwassen kat. Het toilet is gemaakt van gevlochten kunststof, een stevig rattan materiaal. Hierdoor gaat het niet snel kapot

De onderkant van het toilet naar voren worden getrokken, zodat jouw kat eenvoudig van het toilet af kan lopen. In het plateau bevindt zich daarnaast een handige uitschuifbare lade, waar je mee kunt controleren of bak verschoont moet worden. De bak is verkrijgbaar in leuke verschillende soorten kleuren en past in elke woonomgeving.

Voordelen Curver Kattenbak

 • Met schepje
 • Ook geschikt voor grote katten
 • Gesloten luik

Nadelen Curver Kattenbak

 • Geen

3. PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket - Antraciet - 56 x 39 x 38,5 cm

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij een kattenbak die goed tegen stank kan? Dan is de PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket wat voor jou! Dit is de best geteste kattenbak tegen stank van 2023. 

De PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket is heel licht waardoor het gemakkelijk te dragen is. Hiernaast is het milieuvriendelijk en hygiënisch. Het PeeWee kattenbak systeem zorgt ervoor dat het stank vrij is. Verder gaat de meegegeven zak met korrels tot wel 4 maanden mee.

Katten vinden dit een fijne flek om de behoefte te doen aangezien de poten schoon en droog blijven. Verder komt er geen stof in het huis waardoor het schoon blijft. De geur van de behoeftes worden verbloemd door een dennengeur. Dat is altijd fijn als je een kat hebt!

Voordelen PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

 • Licht in gewicht
 • Inclusief korrels

Nadelen PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

 • Niet het beste design

4. CatAndWood Kattenbak

Kattenhuis of kattenbak ombouw kast van hout

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je voor je kat een mooie en luxe kattenbak? Dan is de CatAndWood Kattenbak wat voor jou! Dit is de best geteste design voor een kattenbak in 2023.

Dit is een kattenbak die gemaakt is van hout, hierdoor zal hij niet misstaan in je woonkamer. Ook is dit het perfecte accessoires stuk voor in je woonkamer, zo kun je de kattenbak gemakkelijk gebruiken als bijzettaffel of zelfs als nachtkastje. De kast is gemaakt van dik hoogwaardig berkenmultiplex dat vochtbestendig is. 

Sterk genoeg om een olifant te dragen. Of zet er gewoon je favoriete tijdschriften, boeken, planten, potten of welke decoratie dan ook op. De kattenbak ombouw wordt geleverd als een plat pakket, gemakkelijk te verzenden en eenvoudig te monteren, zelfs met twee linkerhanden!

Voordelen CatAndWood Kattenbak

 • Ook te gebruiken als accessoire in je huis
 • Goede kwaliteit

Nadelen CatAndWood Kattenbak

 • Minder geschikt voor kittens

5. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak L - Blauw

7.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste kattenbak voor een grote kat? Dan is de Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak wat voor jou! Dit is de kattenbak voor een grote kat in 2023.

Deze ruime bak (50 x 56 x 50 cm) biedt een handig rooster en hygiënische oplossing. De bak is gemaakt van duurzaam kunststof en is beschikbaar in verschillende kleuren. Deze kattenbak heeft ook een opvouwbare handvat waardoor het gemakkelijk is mee te nemen.

De praktische zelfreinigende kattenbak maak je schoon door eenvoudig eenmalig de kattenbak te kantelen en weer terug te zetten. Door de kanteling haal je eenvoudig alle uitwerpselen en urine klonten uit het verder nog schone kattengrit. Hiermee bespaar je een hoop aan kattengrit en zorg je voor een makkelijke en snelle schoonmaak.

Voordelen Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

 • Zelfreinigend
 • Biedt veel ruimte

Nadelen Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

 • Niet gesloten

Deze producten hebben we meegenomen in onze test maar hebben niet de top 5 gehaald;

Hoopo® Dome Kattenbak (Grijs)
PeeWee XXL kattenbak EcoDome
Imac Easy Cat
Savic Savic Kattentoilet Nestor

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel kattenbakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kattenbakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kattenbakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kattenbakken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!