fbpx
 • Home
 • /
 • Sfeer
 • /
 • Beste Kamerplanten [Test 2023]

Publicatie datum: 24 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Kamerplanten

Best geteste Kamerplanten

Strelitzia Nicolai

Wil jij een ruimte wat meer sfeer geven? Dan is een kamerplant een goed idee! Daarom hebben wij van Top-X hebben een kamerplant test uitgevoerd en de Strelitzia Nicolai is als best getest eruit gekomen. Het is een mooie en redelijk grote plant. Hiernaast heeft het een simpel design waardoor het in elke kamer past.

Deze plant komt uit Zuid-Afrika en daardoor brengt het ook heel wat natuur met zich mee. Verder heeft de Strelitzia Nicolai heel veel water nodig. Zo moet je het 1 keer per week water geven en vaak sproeien. Maar het is het allemaal waard voor deze prachtige plant!

Ben jij benieuwd naar de Strelitzia Nicolai? Klik dan op de onderstaande button!

Wat is de beste kamerplant? Als je net in een nieuw huis komt is het altijd maar weer de kunst om het je eigen te laten voelen. Dit doe je door al je spullen erin te plaatsen en de meubels te verplaatsen. Daarna voelt het vaak nog wel leeg en de ruimtes kunnen nog wel opgevuld worden.

Dit kan gedaan worden met behulp van kamerplanten. Ze geven een leuke sfeer aan de ruimte en het laat plekken er wat voller uit zien. Een goede kamerplant gaat lang mee met dezelfde kwaliteit. De smaak kan voor iedereen weer anders zijn. Daarom hebben we ook dit artikel geschreven om voor iedereen de juiste kamerplant te vinden!

Wij hebben meerdere kamerplanten getest maar er konden maar 5 de beste zijn. Deze hebben wij in een lijst verwerkt en elk product heeft z'n eigen categorie. Bij elk product staat een korte review. Dit is weer aangevuld met voor- en nadelen. Hierdoor kan je geschikte kamerplant vinden! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

23

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kamerplanten

Best geteste Kamerplanten

Beste Koop Kamerplant
1. Strelitzia Nicolai

Kentia Howea XXL

Beste Kamerplant Voor Zuurstof
2. Kentia Howea XXL

Ficus Lyrata op stam

Beste Kamerplant Slaapkamer
3. Ficus Lyrata Op Stam

Monstera Deliciosa mosstok

Beste Kamerplant Schaduw
4. Monstera Deliciosa Mosstok

Ficus Microcarpa Ginseng

Beste Kamerplant Design
5. Ficus Microcarpa Ginseng

Top 10 Beste Kamerplanten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste kamerplanten. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de kamerplanten test 2023. Neem dus gauw een kijkje!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kamerplant?

Bij het kopen van een kamerplant moet er wel goed onderzoek gedaan worden. Je wil natuurlijk wel gelijk het goede product kopen. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste kamerplant volgens de consumentenbond? Dit zijn vragen die je van te voren goed door moet nemen.

Hieronder hebben we in ieder geval een paar criteria omschreven. Het is handig om al deze punten zeer goed door te nemen. Deze punten kunnen je helpen om het aankoopproces makkelijker te maken. Op deze manier voorkom je een miskoop en vindt je de beste kamerplant! Wie wil dat nou niet?

Water

We beginnen bij misschien wel het belangrijkste punt. Dit is het onderhouden van de plant met water. Sommige planten hebben meer water nodig dan andere planten. Het verschilt per persoon hoeveel aandacht je eraan wilt geven. Als je het leuk vindt om ze water te geven raden we aan om gericht te zoeken. Sommige planten moeten namelijk meerdere keren per week water krijgen.

Licht

Daarnaast is het licht ook wel een belangrijk punt. De planten groeien op verschillende plekken in de wereld. Zo hebben kleinere planten in het Amazonegebied weinig zonlicht. Deze moet je dus niet in de zon plaatsen. De grotere planten zijn dat wel gewend dus die moet je bij het raam zetten. Het is in ieder geval belangrijk om dit goed te onderzoeken als je een plant wilt aanschaffen.

Ruimte

Een kamerplant kopen kan soms lastig zijn en daarom is het slim om naar de ruimte te kijken. Waar wil je de plant plaatsen? Dit kan bijvoorbeeld in de woon of slaapkamer zijn. Voor elke kamer is er wel een geschikte plant. Zo wil je liever een kleinere plant in je slaapkamer hebben. Hierdoor ga je er niet de hele tijd naar staren. Bekijk dit dus goed zodat je gericht op zoek kan gaan.

Budget

Het budget kan voor iedereen verschillen maar het is wel goed om het door te nemen. Kamerplanten kunnen redelijk duur zijn en daarom is het belangrijk om een budget vast te stellen. Hierdoor kan je niet boven de prijs naar een plant kijken. Daarnaast is het ook slim om bijvoorbeeld naar een kamerplant aanbieding te kijken. Daar zijn er genoeg van en je kan daarmee veel geld besparen.


Wat is de beste Kamerplant van 2023? 

De meest logische vragen die je jezelf waarschijnlijk nu stelt is : Welke kamerplant is het beste? En welke kamerplant past het beste bij mij? In de onderstaande sectie geven we antwoord op deze vragen. Aan de hand van onze testresultaten hebben we een top 5 lijst gemaakt waarin elke plant is gecategoriseerd zodat niemand met lege handen deze pagina verlaat. Elk item wordt afgetrapt met een korte product omschrijving waarna de voor en nadelen tegen over elkaar worden afgewogen.

Dit zal je veel tijd besparen in je zoektocht naar de juiste kamerplant, tevens kun je de producten op deze manier ook eenvoudig met elkaar vergelijken. Overigens staan de eindbeoordelingen ook hieronder weergegeven. Deze zijn gebaseerd op de testresultaten, externe reviews en verschillende de gebruikerservaringen van consumenten die mee hadden gewerkt aan het stoommandje test. Ben jij benieuwd naar de resultaten van de test? Lees dan gauw verder!

1. Strelitzia Nicolai

Best geteste Kamerplanten

9.6

Eindbeoordeling

Onderhoud

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij dus op zoek naar de beste kamerplant van 2023? Bekijk dan de Strelitzia Nicolai! Het is onze nummer 1 en daarom is het de beste koop van dit moment.

De Strelitzia Nicolai is een mooie plant met grote bladeren. Overal zijn er bladeren aangezien je ook nog kleinere bladeren aan de onderkant hebt. Daardoor zijn ze goed zichtbaar in een kamer. Het komt dus uit Zuid-Afrika en hierdoor neem je de natuur echt een beetje mee, De plant is redelijk makkelijk te onderhouden. Zo hoef je het 1 keer per week water te geven. Het is wel belangrijk om het vaker te besproeien.

Verder kan je het op verschillende plekken plaatsen. Denk aan plekken in de zon of in een schaduw. Het is wel belangrijk om de plant genoeg licht te geven. In de zomer kan je de plant zelfs buiten neerzetten! Zo kunnen de buren zien wat voor mooie planten jij hebt. Wie wil dat nou niet? Met de simpele uitstraling is het geschikt voor elk huis. Het geeft simpelweg meer kleur en sfeer aan elke omgeving.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Strelitzia Nicolai

 • Luchtzuiverend
 • Kan het plaatsen in schaduw en zon
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Mooie groene bladeren

Nadelen Strelitzia Nicolai

 • Alleen in een oranje pot

2. Kentia Howea XXL

Kentia Howea XXL

9.4

Eindbeoordeling

Onderhoud

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil jij wat meer zuurstof in je huis hebben? Neem dan een kijkje bij de Kentia Howea XXL! Deze plant is namelijk luchtzuiverend waardoor je ook een beetje het gevoel hebt alsof je buiten bent.

Deze plant beschikt over een mooie zwarte pot aan de onderkant. De plant komt daar goed tot uiting waardoor je het in meerdere ruimtes kan plaatsen. Het komt uit Australië en het staat bekend als een hele sterke palm. Als je het goed verzorgt gaat het dan ook voor een langere tijd mee. Je hoeft de plant slechts 1 keer per 5 dagen water te geven. Hierdoor kan je het ook makkelijk op kantoor plaatsen.

De Kentia Howea XXL kan je op meerdere plekken plaatsen. Zo kan je het bij het raam zetten maar is het ook goed om het schaduw te geven. Zo mag het maar 3 uur direct in het licht staan. Daarna kan je het weer makkelijk verplaatsen naar een plek met schaduw. Deze mooie plant geeft veel vreugde aan een kamer. Het ziet er exotisch uit en daarom is het ook een echte eye-catcher waar gasten graag naar kijken!

Voordelen Kentia Howea XXL

 • Slechts 1 keer in de 5 dagen water geven
 • Voor verlichte en schaduwrijke plek
 • Heeft veel bladeren
 • Staat mooi in de woonkamer

Nadelen Kentia Howea XXL

 • Kan soms te groot zijn voor een ruimte 

3. Ficus Lyrata Op Stam

Ficus Lyrata op stam

8.8

Eindbeoordeling

Onderhoud

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek hebben we de Ficus Lyrata Op Stam! Deze kamerplant kan je slaapkamer nog mooier maken. Hiernaast kan je het ook makkelijk in andere ruimtes plaatsen.

De Ficus Lyrata Op Stam beschikt over mooie groene bladeren. Die zijn heel goed te zien aan de bovenkant van de plant. Het heeft een simpel design waardoor het niet heel erg opvalt. Daarbij geeft het je huis wat meer vreugde en groene kleuren. Deze plant komt uit het Westen van Afrika. Hierdoor kan je het huis een mooi Afrikaans tintje geven. Het is handig om de plant dan op een zonnige plek te zetten.

Dit kan je bijvoorbeeld bij het raam doen zodat de kwaliteit wordt behouden. De plant zal dan ook heel snel groeien en uiteindelijk moet je het naar een andere plek verplaatsen. Je ziet de progressie heel snel en het is mooi om het mee te maken. Eigenlijk begin je echt een relatie te krijgen met de plant. Verder moet je deze plant veel water geven in de zomer. Gelukkig is dit heel wat minder in de winter!

VoordelenFicus Lyrata Op Stam

 • Ook geschikt voor andere kamers/ruimtes
 • Er worden snel nieuwe bladeren aangemaakt
 • Heeft een mooie lange steel
 • De bladeren zijn groot

Nadelen Ficus Lyrata Op Stam

 • Duurste optie van de lijst

4. Monstera Deliciosa Mosstok

Monstera Deliciosa mosstok

8.4

Eindbeoordeling

Onderhoud

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Sommige planten hebben weinig verzorging nodig en kan je daardoor goed in de schaduw plaatsen. De Monstera Deliciosa Mosstok is zo'n kamerplant!

De Monstera Deliciosa Mosstok is een plant die heel erg populair is. Dit komt omdat het goed samen kan gaan met andere planten. Zo beschikt het over een mosstok waardoor je echt het gevoel alsof je in de natuur bent. De bladeren groeien mooi tegen die stok op. Daarnaast is deze plant in 3 verschillende maten te verkrijgen. Dit is maat M tot XL. Bij de kleinste maat heeft het een hoogte van 120 centimeter.

De grootste maat heeft weer een hoogte van 180 centimeter. Je kan hierdoor zelf makkelijk bepalen welke hoogte het best in de kamer past. Dit ligt natuurlijk ook aan de ruimte waarin je de plant wil plaatsen. Je kan het dus goed in de schaduw plaatsen en je hoeft het niet vaak water te geven. Deze plant heeft een mooie verschijning en de gasten kunnen hier lang naar kijken. Hierdoor zullen ze zeker vaker terugkeren! 

Voordelen Monstera Deliciosa Mosstok

 • Makkelijk te verzorging
 • Hoeft maar 2 keer per week water te geven
 • Geeft een natuurlijk uitstraling

Nadelen Monstera Deliciosa Mosstok

 • Kan het niet kleiner krijgen dan een hoogte van 120 centimeter

5. Ficus Microcarpa Ginseng

Ficus Microcarpa Ginseng

8.2

Eindbeoordeling

Onderhoud

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn eindelijk aangekomen bij de laatste plek van deze lijst. Deze is weggelegd voor de Ficus Microcarpa Ginseng! Deze plant heeft het mooiste design en past goed in elke ruimte.

Deze prachtige plant is bijna in elke maat te verkrijgen. Dit gaat helemaal van maat S tot XXL. Je kan het dus krijgen met een hoogte van 240 centimeter! Het is dus ook geschikt om het in een groot bedrijf te plaatsen. De Ficus Microcarpa Ginseng heeft een hele dikke wortels waardoor het lang mee gaat. Het heeft ook een hele mooie stam die meerdere kanten op gaat. Daardoor is het zeker een uniek exemplaar die je in een kamer wil hebben.

Het is belangrijk om deze plant te plaatsen op een zonnige plek. Hierdoor zal de plant snel groeien en worden er snel nieuwe bladeren aangemaakt. Je moet het dan ook vaak water geven. De Ficus Microcarpa Ginseng zal veel onderhouden worden waardoor er een band gecreëerd wordt. Het ziet er zo uniek uit dat je het overal kan plaatsen. De woonkamer is een mooie plek aangezien iedereen het dan kan bewonderen!

Voordelen Ficus Microcarpa Ginseng

 • In 5 verschillende formaten
 • Heeft sterke wortels
 • Prachtig design

Nadelen Ficus Microcarpa Ginseng

 • Veel tijd nodig om aan een nieuwe omgeving te wennen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kamerplanten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kamerplanten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kamerplanten op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste kamerplanten op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>