Laatste update: oktober 2022

Door: Jack

Best Geteste Kalimba

Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Ben jij van plan een Kalimba te kopen en wil jij graag de beste Kalimba van dit moment? Dan hebben wij van Top-X het antwoord voor je! Uit onze beste Kalimba test is namelijk gebleken dat de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano de beste Kalimba van dit moment is.

Zo kun je de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano in twee verschillende varianten verkrijgen. Ook is hij handgemaakt en beschikt hij voor 17 verschillende tonen. Bij aanschaf van deze Kalimba beschik je gelijk over een complete set. De afmetingen van deze Kalimba zijn 18 x 13 cm.

Ben jij benieuwd naar deze beste koop Kalimba van dit 2022? Klik dan op de button hieronder!

Een Kalimba is een ontzettend leuk muziekinstrument voor jong en oud. Het wordt vaak gebruikt bij meditatie en ontspannende momenten dankzij de fijne tonen. Het instrument heeft de vorm van een piano, maar kan bediend worden met slechts één hand. Je bespeelt de Kalimba namelijk met je duimen.

Omdat de Kalimba ondertussen een groot succes is bij jong en oud zijn er ontzettend veel verschillende modellen op de markt gekomen. Het vinden van de beste Kalimba kan daarom een best lastige klus zijn. Gelukkig voor jou hebben wij een ultieme beste Kalimba test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen modellen met elkaar vergeleken.

In dit artikel ontdek je een top 5 beste Kalimba's gekozen aan de hand van de testresultaten uit onze beste Kalimba test. Verder hebben wij een handig overzicht opgesteld met de belangrijkste criteria om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een Kalimba. Benieuwd wat de beste Kalimba van 2022 is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kalimba's

Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Beste koop Kalimba
1. Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021

Beste Kalimba instrument
2. ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021

AWEMOZ Kalimba Set

Beste Kalimba set
3. AWEMOZ Kalimba Set

Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Beste Kalimba met tas
4. Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie

Beste goedkope Kalimba
5. Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie

Top 10 Beste Kalimba's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Kalimba's. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke kalimba is het beste en welke kalimba past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Kalimba?

Wil jij graag een Kalimba kopen? Koop dan niet een Kalimba aanbieding maar kies voor kwaliteit. Aanbiedingen leiden namelijk regelmatig tot miskopen. Dit terwijl goede Kalimba's helemaal niet duur hoeven te zijn. Het is enkel belangrijk dat je met enkele criteria rekening houdt. Hieronder hebben wij enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet.

Door goed naar deze criteria te kijken vergroot jij de kans dat je de beste optie in huis haalt. Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste Kalimba test. Daarnaast zijn deze criteria ook getest in de beste Kalimba volgens de consumentenbond test. Neem dus even de tijd om deze rustig door te lezen.

Soorten Kalimba's

Allereerst zijn er verschillende soorten Kalimba's. Zo is hij te verkrijgen in verschillende formaten en ook gemaakt van verschillende materialen. De meest voorkomende Kalimba is het model met 17 verschillende tonen. In onze top 5 hebben wij verschillende soorten Kalimba's opgenomen.

Het maakt dus niet uit of jij ervaren of onervaren bent, in onze top 5 vind je namelijk verschillende soorten Kalimba's. Alle Kalimba's uit onze top 5 beschikken over de juiste kwaliteit en worden vaak goed beoordeeld. 

Materiaal

Zoals eerder benoemd zijn Kalimba's van verschillende materialen gemaakt. De meeste Kalimba's zijn gemaakt van hout, maar ook zijn er Kalimba's welke gemaakt zijn van acryl. Dit materiaal is tegenwoordig namelijk ook erg populair en ziet er ook heel gaaf uit.

Toch wordt er aangeraden om als beginner te beginnen met een houten Kalimba. Deze modellen zijn namelijk lichter en liggen net even wat lekkerder in de hand. Ook klinken zij vaak anders en zijn zij beter om de verschillende tonen en het bereik goed onder de knie te krijgen.

Prijsklassen

Als laatste zijn er Kalimba's in allerlei prijsklassen. Zo zijn er goedkope Kalimba's, maar ook erg dure modellen. Over het algemeen geldt dat hoe duurder de Kalimba is, hoe beter de kwaliteit is. Toch is dit niet altijd het geval en zijn sommige goedkopere modellen al van een uitstekende kwaliteit gemaakt.

In onze top 5 vind je daarom Kalimba's uit allerlei verschillende prijsklassen. Hierdoor zit er voor iedereen een perfect exemplaar tussen. Ben jij een beginner en wil je liever niet al te veel geld uit geven? Geen zorgen, ook voor jou zit er een goede optie tussen. Onze top 5 vind je verderop in dit artikel!


Wat is de beste Kalimba van 2022? 

Ben jij van plan een Kalimba aan te schaffen? Dan wil je uiteraard wel de beste Kalimba voor jou. Om die reden hebben wij een handige top 5 Kalimba's opgesteld waarbij wij modellen uit verschillende prijsklassen en categorieën hebben geselecteerd. Hierdoor zit er voor iedereen een perfecte Kalimba tussen.

Hieronder hebben wij voor elke Kalimba uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet. De eindbeoordeling is gebaseerd op onze beste Kalimba test en reviews van andere consumenten. Benieuwd welke goede Kalimba voor jou het beste is? Lees dan gauw verder!

1. Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben je op zoek naar de beste koop Kalimba van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano. Deze Kalimba is namelijk als beste uit onze test gekomen. Dat komt onder andere doordat dit een complete set is die beschikt over een uitstekende kwaliteit. 

Daarnaast is de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano er in twee verschillende varianten, namelijk de complete set en de set met een handige opbergtas. Het handgemaakte muziekinstrument beschikt daarnaast over 17 verschillende tonen. Deze Kalimba is daardoor geschikt voor ervaren- en beginnende Kalimba bespelers.

Het comfort van de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano is uitstekend dankzij de ronde hoeken en de unieke handsteun. Deze luxe Kalimba gaat tevens jarenlang mee dankzij het hoogwaardige kwaliteit mahonie- en bamboehout. Wil je meer weten over deze Kalimba? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

 • Complete set
 • Handgemaakte Kalimba
 • Beschikt over 17 tonen
 • Hoogwaardige kwaliteit

Nadelen Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

 • Geen

2. ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021

✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021 geplaatst in onze top 5. Deze Kalimba set beschikt ook over 17 tonen en is gemaakt van kwalitatief hoogstaand materiaal. Zo is hij handgemaakt en gemaakt van Mahonie hout. De Kalimba beschikt ook over netjes gegraveerde toetsen.

De ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021 heeft een uniek geluid en beschikt ook over een uniek design. Verder is hij geschikt voor iedereen, jong, oud, beginner en ervaren Kalimba bespeler. Met deze Kalimba kom je helemaal tot rust.

Verder ontvang je bij aanschaf van de ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021 een opbergdoos, stickerpakket, luxe reinigingsdoek, luxe tas, studieboek en nog meer handige accessoires. De toetsen bewegen vrij gemakkelijk waardoor jij geen last krijgt van je duimen, in tegenstelling tot sommige andere Kalmimba's.

Voordelen ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021

 • Uniek geluid en design
 • Inclusief handige accessoires
 • Toetsen werken erg gemakkelijk

Nadelen ✅Kalimba Set ATV PERFECTUM 2021

 • Beschrijving die wordt meegeleverd is niet in het Nederlands

3. AWEMOZ Kalimba Set - Kalimba Muziekinstrument

AWEMOZ Kalimba Set

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek hebben wij de AWEMOZ Kalimba Set - Kalimba Muziekinstrument geplaatst in onze top 5. Deze Kalimba beschikt ook over 17 tonen en is gemaakt van Mahoniehout. Hierdoor is de kwaliteit van deze Kalimba uitstekend en geschikt voor de beginnende- en ervaren Kalimbaspeler. 

De gegraveerde noten zien er uitstekend uit en ook ontvang je bij aanschaf van de AWEMOZ Kalimba Set - Kalimba Muziekinstrument meerdere accessoires. Denk aan een stemhamer, beschermhoes, microvezel poetsdoek, instructieboek, noot stickers, vingerbeschermers en een set gekleurde strips.

De AWEMOZ Kalimba Set - Kalimba Muziekinstrument wordt voorgestemd geleverd waardoor jij hem niet zelf eerst nog hoeft te stemmen. Daarnaast hoef je stickers niet te gebruiken doordat hij met gegraveerde tonen wordt geleverd.

Voordelen AWEMOZ Kalimba Set - Kalimba Muziekinstrument

 • Inclusief handige accessoires
 • 17 verschillende tonen
 • Uitstekende geluid
 • Gegraveerde muzieknoten

Nadelen AWEMOZ Kalimba Set - Kalimba Muziekinstrument

 • Mindere kwaliteit

4. Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plaats vier hebben wij de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano geplaatst in onze top 5. Deze Kalimba wordt namelijk geleverd inclusief handige accessoires en is gemaakt van bamboehout. Ook ziet het design van deze Kalimba er goed uit en neem jij hem gemakkelijk overal mee naar toe dankzij de handige waterdichte opbergcase.

Ook deze Kalimba is er in twee varianten te verkrijgen. De afmeting van de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano is 18 x 13 cm waardoor hij voor iedereen geschikt is dankzij zijn fijne formaat. Deze Kalimba heeft tevens 17 verschillende noten en ligt dankzij de ronde hoeken perfect in de hand.

Andere accessoires die je ontvangt bij aanschaf van de Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano zijn bijvoorbeeld vingerbeschermers, een instructieboekje, microvezel poetsdoek, opbergzakje en een stemhamer. Wil je meer ontdekken over deze Kalimba? Klik dan op de button hierboven.

Voordelen Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

 • Erg fijn comfort
 • Uniek design
 • In twee varianten verkrijgbaar

Nadelen Kalimba set - 17 tonen - Duimpiano

 • Duimbeschermers voor sommige mensen wat klein

5. Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie

Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie geselecteerd in onze top 5. Deze goedkope Kalimba beschikt alsnog over erg goede kwaliteit en heeft ook 17 tonen. Verder is het design van deze Kalimba erg strak en ziet hij er erg professioneel uit.

De Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie is gefabriceerd van echt Afrikaans mahoniehout en wordt geleverd inclusief handige opbergtas. Door het compacte formaat van deze Kalimba kun jij hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

De Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie weegt slechts 500 gram en ook de toetsen zijn erg makkelijk te bedienen waardoor jij geen last krijgt van je duimen. Benodigde accessoires worden ook meegeleverd. Wil je meer weten of de beste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie

 • Goedkoopste optie
 • Mooi design
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen Kalimba met 17 toetsen - Vinger percussie

 • Niet de beste kwaliteit

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel kalimba's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten kalimba's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kalimba's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kalimba's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP