Laatste update: januari 2023

Door: Sanne

Best Geteste Kaasschaaf

Beste kaasschaaf

Boska Kaasschaaf Monaco+ - RVS - met Non-Stick Coating

Met de Boska Kaasschaaf is het schaven van perfecte plakken kaas een fluitje van een cent. Deze revolutionaire kaasschaaf, bekroond met een Red Dot Design Award, biedt je de beste oplossing voor het schaven van half harde tot harde kaas. Het wafelpatroon op het blad en de ribbels in het snijgedeelte zorgen voor minder weerstand en contact met de kaas. Hierdoor glij je met gemak door de kaas heen. De schaaf is volledig van roestvrijstaal gemaakt, waardoor je hem na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt laten meedraaien. Het handvat ligt heerlijk in de hand.


Wat is de beste kaasschaaf? Omdat wij deze vraag ontzettend vaak in onze inbox voorbij hebben zien komen zijn wij op zoek gegaan naar de beste kaasschaven van dit moment. 

Om te bepalen welke kaasschaaf je het beste kunt kopen hebben we alle populaire kaasschaven van dit moment op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we top 5 samengesteld van de opties met die het beste uit onze kaasschaaf test zijn gekomen. 

Benieuwd naar de modellen die het gemaakt hebben tot onze top 5 beste kaasschaven en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder en kom er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Kaasschaven

Beste kaasschaaf

Beste koop kaasschaaf
1. Boska Kaasschaaf Monaco+ - RVS - met Non-Stick Coating

Boska Kaasschaaf Milano+ - RVS - Non-Stick BSF™ - Vaatwasserbestendig

Beste Kaasschaaf harde kaas
2. Boska Kaasschaaf Milano+ - 

Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

Beste kaasschaaf zachte kaas
3. Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel

Beste kaasschaaf oude kaas
4. Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel 

Beste goedkope kaasschaaf
5. HGMD kaasschaaf Roestvrij staal 

Top 10 Beste Kaasschaven

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire kaasschaven bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top kaasschaven bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een kaasschaaf?

Bij het kiezen van de juiste kaasschaaf zijn er verschillende factoren die een belangrijke rol spelen. Omdat er ontzettend veel verschillende kaasschaven zijn kan het ontzettend lastig zijn om de juiste kaasschaaf te vinden. Om het toch wat makkelijker voor jou te maken hebben wij de belangrijkste criteria voor een goede kaasschaaf hieronder op een rijtje gezet.

Dit zijn dezelfde criteria als getest in de beste kaasschaaf test en tevens dezelfde criteria als getest in de beste kaasschaaf volgens de consumentenbond test. Zo weet jij zeker dat je alleen de allerbeste modellen terugvindt in onze top 5 beste kaasschaven. Door rekening te houden met de onderstaande criteria voorkom jij een miskoop.

Vlak of reliëf 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het oppervlak van de kaasschaaf. Deze kunnen namelijk per model flink verschillen. Zo zijn er kaasschaven met vlakke kanten en kaasschaven met een reliëf. Dit reliëf kan er voor zorgen dat je gemakkelijker de kaas kunt snijden en hij niet stroef over de kaas glijd. Hiermee voorkom jij dat je de kaas beschadigd.

Per kaassoort kan het verschillen welk model handig is. Bij oude kaas is een vlakke kant prima terwijl bij jonge kaas een kaasschaaf met reliëf weer beter is.

Scherpte

Daarnaast heb je de scherpte van de kaasschaaf, dit kan ook per model flink verschillen. Kaasschaven hoeven niet altijd heel scherp te zijn bij het snijden van jonge kaas. Oude kaas is echter een stuk massiever en kan daarom beter met een scherpe kaasschaaf geschaafd worden. 

De scherpte kan liggen aan het model maar ook aan de kwaliteit van de kaasschaaf. Duurdere varianten blijven vaak een stuk langer scherp dan goedkopere varianten. Bespaar dus niet op een kaasschaaf bij veelvoudig gebruik. Besteed ook niet teveel geld aan een kaasschaaf bij sporadisch gebruik.

Stevigheid

De stevigheid van een kaasschaaf kan ook erg belangrijk zijn. Goedkopere varianten zijn niet voor alle kazen geschikt. Dit komt doordat stevige oude kazen te massief kunnen zijn voor een goedkopere variant kaasschaaf waardoor hij breekt. Dit is vaak het geval bij kaasschaven van kunststof.

Materiaal

Als laatste is het materiaal van de kaasschaaf erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoelang de kaasschaaf in een goede conditie blijft en hoe fijn hij aanvoelt tijdens het schaven. Duurdere variant kaasschaven bestaan vaak uit metalen RVS materialen terwijl goedkopere varianten uit kunststof kunnen bestaan. 


Wat is de beste kaasschaaf van 2023? 

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd voor het laatste en belangrijkste onderdeel van dit artikel. Hieronder bespreken wij namelijk de top 5 beste kaasschaven van dit moment.

Om te bepalen welke kaasschaven in deze top 5 gekomen zijn hebben we een uitgebreide kaasschaven test gedaan. Hierbij hebben we kaasschaven o.a. beoordeeld op prijs / kwaliteit, gemak, duurzaamheid en de ervaringen van consumenten. 

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede kaasschaaf, dan is onderstaande top 5 voor jou. Door te kiezen voor een van deze opties weet je zeker dat jij geen miskoop doet. 

1. Boska Kaasschaaf Monaco+ - RVS - met Non-Stick Coating

Beste kaasschaaf

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op nummer 1 hebben wij de Boska Kaasschaaf Monaco+ - RVS - met Non-Stick Coating geselecteerd als beste kaasschaaf van dit moment. Deze kaasschaaf beschikt namelijk over een snijvlak met reliëf waardoor jij gemakkelijk over de kaas glijdt tijdens het schaven. Ook beschikt deze kaasschaaf over RVS materiaal waardoor hij extra lang mee gaat.

Het design van deze kaasschaaf is ook uniek en heeft de Red Dot Design Award gewonnen. Hierdoor past deze kaasschaaf in elk interieur en is het een echte aanwinst voor jouw keuken. Voor veelvoudig gebruik is dit de ideale kaasschaaf.

Voordelen Boska Kaasschaaf Monaco+ - RVS - met Non-Stick Coating

 • Ligt goed en lekker in de hand
 • RVS materiaal
 • Revolutionaire design zorgt voor een fijne ervaring tijdens het snijden van kaas
 • Vaatwasserbestendig

Nadelen Boska Kaasschaaf Monaco+ - RVS - met Non-Stick Coating

 • Geen

2. Boska Kaasschaaf Milano+ - RVS - Non-Stick BSF™ - Vaatwasserbestendig

Boska Kaasschaaf Milano+ - RVS - Non-Stick BSF™ - Vaatwasserbestendig

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plek 2 hebben wij de Boska Kaasschaaf Milano geselecteerd. Deze kaasschaaf kost namelijk iets minder maar beschikt nog steeds over de beste kwaliteit.

Zo zitten er aan het snijvlak kleine reliëf waardoor jij met gemak een mooi plakje kaas schaaft. De vlakke kant van de kaasschaaf zorgt er voor dat jij gemakkelijk over de kaas schaaft. Het RVS materiaal zorgt er ook voor dat de kaasschaaf ontzettend lang mee gaat.

Voordelen Boska Kaasschaaf Milano+ - RVS - Non-Stick BSF™ - Vaatwasserbestendig

 • Vaatwasser bestendig
 • Goede kwaliteit

Nadelen Boska Kaasschaaf Milano+ - RVS - Non-Stick BSF™ - Vaatwasserbestendig

 • Vlakke kant heeft geen reliëf

3. Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS geselecteerd in onze top 5. Deze kaasschaaf beschikt namelijk ook over een sterke metalen snijblad met stevig handvat waardoor hij met gemak een lange tijd mee gaat. Ook heeft de Brabantia Profile Kaasschaaf een vlak snijblad waarmee jij gemakkelijk over de kaas glijd.

De prijs van deze kaasschaaf is ook goed wat dit de perfecte prijs-/kwaliteit kaasschaaf maakt. De beste prijs van deze kaasschaaf vind je via de bovenstaande button!

Voordelen Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

 • RVS materiaal
 • Vaatwasser bestendig

Nadelen Brabantia Profile Kaasschaaf - RVS

 • Geen reliëf

4. Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel 

Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op plek 4 hebben wij de Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel geselecteerd. Deze kaasschaaf beschikt namelijk over een mooi design en is tevens scherp geprijsd. Daarnaast beschikt de Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel ook over hoogwaardig RVS materiaal waardoor hij extra lang mee gaat.

Het vlakke snijvlak zorgt er voor dat je met gemak door de meeste soorten kaas heen snijdt zonder dat dit stroef aanvoelt. De beste prijs vind je via de bovenstaande button!

Voordelen Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel 

 • RVS materiaal
 • Werkt fijn

Nadelen Boska Kaasschaaf Copenhagen - Multifunctioneel 

 • Wat mindere kwaliteit

5. HGMD kaasschaaf Roestvrij staal

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de HGMD vaatwasserbestendige en roestvrij stalen kaasschaaf geselecteerd in deze top 5. Deze kaasschaaf is namelijk de goedkoopste variant uit onze top 5 maar beschikt toch over de hoogwaardige kwaliteit die jij zoekt in een goede kaasschaaf. Het RVS materiaal zorgt ervoor dat hij sterk is en lang mee gaat.

De kaasschaaf heeft daarnaast ook nog eens een prachtig design en is daarnaast ook van prima kwaliteit. Het enige nadeel wat we kunnen bedenken is dat het handvat niet ergonomisch is. De vraag is hoe belangrijk jij dit vindt bij dit product. Hij is in ieder geval erg scherp geprijsd en wordt ook beloond met mooie reviews.

HGMD kaasschaaf Roestvrij staal

 • Scherpe prijs
 • Mooi design
 • Vaatwasser bestendig

HGMD kaasschaaf Roestvrij staal

 • Geen ergonomisch handvat

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel kaasschaven hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten kaasschaven getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de kaasschaven op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste kaasschaven op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP