• Home
 • /
 • Koffie
 • /
 • Beste Italiaanse koffiemachine [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Thea

Best Geteste Italiaanse Koffiemachine

De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M

Ben jij op zoek naar een goede Italiaanse koffiemachine? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van Top-x zijn gek op koffie en zijn daarom op zoek gegaan naar de beste Italiaanse koffiemachines van dit moment. 

Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment hebben wij een Italiaanse koffiemachine test uitgevoerd. De De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M is uit onze test gekomen als beste Italiaanse koffiemachine 2022! Dit op basis van zijn vele functies en luxe uitstraling. 

Met deze Italiaanse koffiemachine van het merk De'Longhi kun je in een hand omdraai de lekkerste koffies serveren. Van espresso tot cappuccino met deze Italiaanse koffiemachine kan het allemaal. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste Italiaanse koffiemachine? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Naast pizza en pasta hebben Italianen ook nog een verstand van koffie. En dat is komt niet geheel als een verrassing aangezien de meeste koffierecepten afkomstig zijn uit Italië. Niet gek dus dat ze in Italië ook heel goed zijn in het ontwerpen van de beste koffiemachines. Wat zeg nou zelf de lekkerste koffie en de beste koffiemachines komen toch uit Italië? 

Om er achter te komen wat de beste Italiaanse koffiemachines zijn hebben wij van Top-x een beste Italiaanse koffiemachine test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ook hebben wij verschillende soorten Italiaanse koffiemachines geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste Italiaanse koffiemachine tussen zit. Ben jij benieuwd naar de beste Italiaanse koffiemachines uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 beste Italiaanse koffiemachines

Beste koop Italiaanse koffiemachine
1.  De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M

Beste Italiaanse koffiemachine volgens de consumentenbond
2.  JURA D4 Piano Black 

Beste luxe Italiaanse koffiemachine
3.  Sage Barista Express Stainless Steel

Beste Italiaanse koffiemachine met gratis proefpakket
4.  Philips 4300 EP4349/70

Beste budget Italiaanse koffiemachine
5.  De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart + Tamper

Top 10 beste Italiaanse koffiemachines 

Herb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Geen paniek! Door op een van de onderstaande knoppen te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Italiaanse koffiemachines bij twee van de grootste webshops van Nederland! 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Italiaanse koffiemachine?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een beste Italiaanse koffiemachine kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. In dit deel van het artikel vertellen wij je namelijk op welke punten je moet letten als je een Italiaanse koffiemachine gaat kopen.

De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze Italiaanse koffiemachine test. Wij raden je aan om deze punten goed in je achterhoofd te houden als je een Italiaanse koffiemachine gaat kopen. Kijk dus niet alleen naar een Italiaanse koffiemachine aanbieding, maar kijk ook naar de beste Italiaanse koffiemachine volgens de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je de beste Italiaanse koffiemachine is huis haalt. 

Inhoud waterreservoir 

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van het waterreservoir. Een Italiaans koffiezetapparaat met een groot waterreservoir hoef je namelijk niet zo vaak bij te vullen en kun je dus meerdere koppen koffie zetten. Afhankelijk van de inhoud van het waterreservoir kun je een geschikt Italiaans koffiezetapparaat kiezen. Aan de hand van de volgende vuistregel kun je de grote van het waterreservoir uitkiezen: 
- 1,0 - 1,5 liter: is geschikt voor huishoudens van 1-2 personen.
- 1,6 - 2,0 liter: is geschikt voor huishoudens van 3-4 personen.
- 2,1 - 2,5 liter: is geschikt voor huishoudens van 4-5 personen.
- 2,6 - 3,0 liter: is geschikt voor huishoudens van 5-6 personen.

Aantal kopjes per zetbeurt

Als tweede is het handig om te controleren hoeveel kopjes koffie je kan maken per zetbeurt. Bij de meeste Italiaanse koffiezetapparaten kan je per zetbeurt 1 kopje koffie zetten. Ook zijn er Italiaanse koffiezetapparaten waarmee je meerdere kopjes koffie tegelijk kan zetten. Zo zijn er Italiaanse koffiezetapparaten waarmee je 2 kopjes koffie per zetbeurt kan zetten. Handig dus als je samenwoont met meerdere koffieliefhebbers. 

Instelbare koffiesterkte 

Als laatste is het belangrijk om te controleren of je de koffiesterkte kan instellen op het Italiaanse koffiezetapparaat. Dit is namelijk niet bij elk Italiaans koffiezetapparaat het geval. Dus als je liever zelf bepaald hoe sterk je koffie is raden wij je aan om te kiezen voor een Italiaans koffiezetapparaat met instelbare koffiesterkte. 


Wat is de beste Italiaanse koffiemachine van 2022? 

Welke Italiaanse koffiemachine is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de best geteste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten Italiaanse koffiemachines geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste Italiaanse koffiemachine tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

1.  De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Wij van Top-x hebben een uitgebreide Italiaanse koffiemachine test uitgevoerd om er zo achter te komen wat op dit moment de beste opties zijn. De De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M is uit onze test gekomen als beste Italiaanse koffiemachine 2022! Dit op basis van zijn vele functies en luxe uitstraling. Deze Italiaanse koffiemachine heeft een topklasse bouwkwaliteit en is gemaakt van roestvrij staal. 

Deze Italiaanse koffiemachine van het merk De'Longhi heeft maar liefst 6 voorgeprogrammeerde koffierecepten zodat je in een handomdraai de lekkerste koffies kan maken. Ook is de Italiaanse koffiemachine voorzien van een heet waterfunctie zodat je ook thee kan zetten met het apparaat. Verder heeft deze Italiaanse koffiemachine 2 melkschuim opties die je zelf kan instellen. Je kan kiezen voor volledig automatisch of op traditionele wijze door middel van het stoompijpje aan de zijkant van de koffiemachine. 

Voordelen De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M

 • 2 kopjes per zetbeurt 
 • Je zet binnen een paar minuten een cappuccino, latte, flat white, koffie, lungo of thee dankzij de 6 vooraf ingestelde recepten
 • Makkelijk te bedienen 

Nadelen De'Longhi La Specialista Maestro EC9665.M

 • Waterreservoir aan de achterkant

2. JURA D4 Piano Black 

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Wil je zeker weten dat je de beste Italiaanse koffiemachine in huis haalt? Dan moet je kiezen voor de  JURA D4 Piano Black. Deze Italiaanse koffie machine heeft volgens de Consumentenbond de beste kwaliteit binnen zijn productklasse. Daarom hebben wij deze Italiaanse koffiemachine geselecteerd als beste Italiaanse koffiemachine volgens de consumentenbond! Deze koffiemachine kan daarom niet ontbreken in onze top 5 lijst. 

Met de JURA D4 kan je de meest lekkere espresso, doppio, americano, lungo of ristretto serveren. De echte espresso liefhebber zal dus volop genieten van dit apparaat. Ook is de Italiaanse koffiemachine voorzien van de unieke P.E.P. zettechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de espresso meer smaak krijgt. Verder heeft deze koffiemachine veel minder onderhoud nodig in vergelijking met andere volautomatische espressomachines.

Voordelen JURA D4 Piano Black 

 • Het onderhoud kost minder werk vergeleken met andere volautomatische espressomachines
 • Maakt gebruik van de unieke P.E.P. zettechnologie
 • 25 maanden garantie

Nadelen JURA D4 Piano Black 

 • Deze koffiemachine heeft geen melkopschuimer

3. Sage Barista Express Stainless Steel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je een Italiaanse koffiemachine die een luxe uitstraling heeft? Dan is de Sage Barista Express Stainless Steel misschien wel wat voor jou. Wij hebben deze Italiaanse koffiemachine namelijk geselecteerd als beste luxe Italiaanse koffiemachine. Dit op basis van zijn luxe uitstraling en vele functies. De koffiemachine is gemaakt van roestvrij staal (RVS) en het design is gebaseerd op die van koffiemachines die je tegenkomt in oude Italiaanse cafés. 

Deze Italiaanse koffiemachine is voorzien van een ingebouwde koffiemolen én een rvs melkkan met temperatuurcontrole. De melkkan meet de temperatuur tijdens het opwarmen van de melk en geeft door middel van een groen lampje aan wanneer de melk de ideale temperatuur is. Zo maak je altijd de perfecte cappuccino's en latte maciatto's. De ingebouwde koffiemolen zorgt ervoor dat de koffiebonen in de machine worden gemalen zodat de koffie super vers smaakt. 

Voordelen Sage Barista Express Stainless Steel

 • Ingebouwde koffiemolen
 • Melkkan met temperatuurcontrole
 • Afneembaar waterreservoir 

Nadelen Sage Barista Express Stainless Steel

 • Beschikt niet over een display, waardoor de machine je niet begeleidt tijdens het koffiezetten.

4. Philips 4300 EP4349/70

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je graag een Italiaanse koffiemachine kopen, maar heb je geen idee met welke koffiebonen je lekkere koffie kan zetten? Dan is de Philips 4300 EP4349/70 echt wat voor jou! Wij hebben deze Italiaanse koffiemachine namelijk geselecteerd als beste Italiaanse koffiemachine met gratis proefpakket. Bij deze koffiemachine krijg je een proefpakket met verschillende soorten koffie. Zo kan je er achter komen welke bonen koffie het lekkerste is. 

Met deze Italiaanse koffiemachine kan je maar liefst 8 verschillende soorten koffies maken. Ook heeft deze Italiaanse koffiemachine een handige display waarmee je het soort koffie, de koffiesterkte en de water temperatuur kan aanpassen. Door middel van het display kun je ook kiezen voor een heet waterfunctie waarmee je gemakkelijk een kop thee kan klaarmaken. verder is deze Italiaanse koffiemachine voorzien van een melkopschuimsysteem. 

Voordelen Philips 4300 EP4349/70

 • Maakt 8 verschillende koffievariaties
 • AquaClean waterfilter
 • Heeft een gebruiksvriendelijke display 

Nadelen Philips 4300 EP4349/70

 • Je kan maar één kopje met melkschuim zetten per keer

5. De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart + Tamper

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een Italiaanse koffiemachine kopen maar wil of kan je er niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen wij dat en daarom hebben wij de De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart + Tamper geselecteerd als beste budget Italiaanse koffiemachine. Deze Italiaanse koffiemachine is dan wel de goedkoopste optie uit onze top 5 maar qua kwaliteit doet hij zeker niet onder aan de andere machines. 

Deze Italiaanse koffiemachine is ideaal voor de espresso liefhebber, want met deze Italiaanse koffiemachine heb jij alle benodigdheden in huis voor het maken van de lekkerste espresso. Zo krijg je bij deze koffiemachine een Tamper dit is een onmisbare barista tool als het gaat om het maken van een espresso. Ook kan je met deze Italiaanse koffiemachine een heerlijke cappuccino maken. Je kan namelijk met het stoompijpje melk opwarmen, alleen een melkkan moet je los van deze Italiaanse koffiemachine kopen. 

Voordelen De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart + Tamper

 • Met de meegeleverde tamper duw je de koffie stevig aan in de filterdrager
 • Door de metalen behuizing is deze koffiemachine duurzamer dan de plastic variant
 • Filterhouder voor ESE servings

Nadelen De'Longhi EC685.BK Dedica Zwart + Tamper

 • De melkkan wordt niet meegeleverd

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Italiaanse koffiemachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 Italiaanse koffiemachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Italiaanse koffiemachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Italiaanse koffiemachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP