fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Insectenlamp

Vliegenlamp Flystopper HV16 - 16 Watt - 4000 Volt

Vliegenlamp Flystopper HV16

Ben jij op zoek naar een goede insectenlamp? Kies dan voor de Vliegenlamp Flystopper HV16! Wij hebben verschillende insectenlampen getest en deze is als best getest eruit gekomen. Het apparaat heeft namelijk een hoogspanningsrooster van 1500 tot 2500 Volt.

Hierdoor komt er geen enkele vlieg doorheen. Daarnaast worden alle dode vliegjes goed opvangen in een bakje. Je kan het daardoor goed opruimen. Het is ook geschikt voor meerdere insecten. Denk aan fruitvliegjes, vliegen en muggen etc.

Wil jij meer weten over deze insectenlamp? Klik dan op de button hieronder!

Het is heel irritant om insecten in je huis of tuin te hebben. Ze duiken overal op en kunnen voor overlast zorgen. Vliegjes blijven ook vaak in je huis hangen. Hierdoor kan je minder genieten van de omgeving en het is ook moeilijk om ze handmatig aan te pakken.

Daarom is het handig om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. De oplossing hiervoor is een insectenlamp. Het zorgt ervoor dat insecten niet in de buurt van je huis willen komen. Doen ze dat wel? Dan zorgt de insectenlamp ervoor dat ze uitgeroeid worden.

Maar wat is de beste insectenlamp? Dat ga je in dit artikel ontdekken! Wij hebben meerdere producten getest en daar uiteindelijk een ultieme Top-5 van gemaakt. Bij elk product staat een duidelijke review met voor- en nadelen. Op deze manier kan je de beste insectenlamp kiezen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Insectenlampen

Vliegenlamp Flystopper HV16 - 16 Watt - 4000 Volt

Beste Koop Insectenlamp
1. Vliegenlamp Flystopper HV16

Insectenlamp 150 m² - hangen of staan

Beste Insectenlamp Binnen
2. TA Insectenlamp

Muggenlamp van Zomer Outlet - Anti Vliegenlamp - Wit // + Nano Fixit Tablet Screenprotector

Beste Insectenlamp Buiten
3. Muggenlamp van Zomer Outlet

V-tac VT-3230 Insectenlamp - 2*15W - 100m bereik - UV licht - Grijs

Beste Insectenlamp Vliegjes
4. V-tac VT-3230 Insectenlamp

UV-Lamp recht - 8 Watt - 30 cm voor elektrische insectenlamp *SET 2 stuks*

Beste Budget Insectenlamp
5. EBM UV-Lamp Recht

Top 10 Beste Insectenlamp

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste insectenlampen! Deze top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de insectenlamp test.


Waar op letten bij het kopen van een insectenlamp?

Het is belangrijk dat je goede research doet voordat je een insectenlamp koopt. Waar moet je op letten bij het kopen van een insectenlamp? Wat is de beste insectenlamp volgens de consumentenbond? Om deze redenen hebben we dit artikel geschreven.

In de insectenlamp test 2023 staan uitstekende producten die ervoor zorgen dat je geen insecten meer in je omgeving ziet. Maar het is toch altijd goed om een paar criteria door te nemen als je zo'n apparaat gaat kopen. Deze staan hieronder omschreven en voorkomen een miskoop.

Bereik

Allereerst is het bereik een heel belangrijk aspect om door te nemen. De insectenlamp moet wel de hele ruimte kunnen bereiken zodat alle insecten geraakt kunnen worden. Daarom is het goed om te kijken naar de plek waarin je het apparaat wil plaatsen.

Energieverbruik

Insectenlampen blijven vaak hele dagen aan, vooral in de zomer. Daarom is het ook goed om het energieverbruik te bekijken. Je wil natuurlijk geen torenhoge energie rekening aan het einde van de maand. Het energieverbruik hangt ook samen met de levensduur.

Onderhoud

Het is belangrijk om goed te kijken naar de onderhoud van een insectenlamp. Hoe lang gaat de insectenlamp mee? Er moeten namelijk soms wat onderdelen vervangen worden. Het is wel fijn als dit gemakkelijk kan en dat het apparaat dan niet kapot gaat.

Budget

De vierde criteria is het budget. De prijzen van insectenlampen kunnen namelijk heel erg van elkaar verschillen. Dit heeft ook wel met de kwaliteit te maken. Je kan ook voor lagere prijzen goede insectenlampen halen. Bepaal goed je budget zodat je ook gerichter op zoek kan gaan.


Wat is de beste insectenlamp van 2023? 

Nu je precies weet wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitkiezen van een goede insectenlamp is het tijd om de volgende vraag te beantwoorden: Welke insectenlamp is het beste? Dit kan voor iedereen verschillen maar we hebben uitstekende producten uitgekozen.

Weet jij wat voor soort insectenlamp je nodig hebt of wil je de verschillende opties graag vergelijken? Hieronder hebben wij een top 5 opgesteld met allerlei verschillende soorten insectenlampen!

1. Vliegenlamp Flystopper HV16

Vliegenlamp Flystopper HV16 - 16 Watt - 4000 Volt

9.2

Eindbeoordeling

Kracht

8.8

Effectiviteit

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We beginnen de lijst met de beste insectenlamp 2023! Dat is namelijk de Vliegenlamp Flystopper HV16! Dit is dan ook de beste koop en vliegjes zijn verleden tijd.

De Vliegenlamp Flystopper HV16 wordt ook wel de 'King Kong' van alle insectenlampen genoemd. Het heeft een magnetische transformator van 4000 Volt. Dit komt omdat zelfs de grootste vliegen het niet overleven.  De dode vliegen worden uiteindelijk in een bakje gegooid. Hierdoor kan je het gemakkelijk opruimen. 

Hiernaast gaat het apparaat nog zeer lang mee. Hierdoor kan je er meerdere zomers gebruik van maken. De Vliegenlamp Flystopper HV16 kan je verder nog overal plaatsen. Zo kan je het ook ophangen met de ketting (die je erbij krijgt). Kortom: geen enkele vlieg wint het van deze insectenlamp!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Vliegenlamp Flystopper HV16

 • Beschikt over een hoogspanningsrooster
 • Heeft een lange levensduur
 • Insecten kunnen van meerdere kanten het apparaat in
 • Kan op meerdere plekken geplaatst worden

Nadelen Vliegenlamp Flystopper HV16

 • Het kan veel ruimte in beslag nemen

2. TA Insectenlamp

Insectenlamp 150 m² - hangen of staan

9.1

Eindbeoordeling

Kracht

9.3

Effectiviteit

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Maar welke insectenlamp past het beste bij mij? Als je op zoek bent naar een binnenlamp, dan is de TA Insectenlamp het meest geschikt!

De TA Insectenlamp kan je op meerdere plekken in het huis plaatsen. Zo kan je het ophangen of ergens neerzetten. Het beschikt over een hoge roosterspanning. Hier komt geen enkele insect doorheen. Daarnaast heeft het ook nog een bereik van 150 m2 waardoor het in grote ruimtes geplaatst kan worden.

Het is geschikt voor meerdere insecten. Zo pakt het vliegen aan maar kan het ook gebruikt worden voor motten. Daarom is het ook zo goed om het binnen te plaatsen. Verder is het nog makkelijk schoon te maken. Het apparaat is makkelijk uit elkaar te halen en het heeft een speciaal opvangbakje.

Voordelen TA Insectenlamp

 • Kan hangen en staan
 • Voor meerdere insecten
 • Heeft een bereik van 150 m2

Nadelen TA Insectenlamp

 • Niet geschikt voor buiten

3. Muggenlamp van Zomer Outlet

Muggenlamp van Zomer Outlet - Anti Vliegenlamp - Wit // + Nano Fixit Tablet Screenprotector

8.7

Eindbeoordeling

Kracht

8.2

Effectiviteit

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek hebben we de Muggenlamp van Zomer Outlet. Deze insectenlamp is uiterst geschikt voor buiten. Zo kan je het goed in de tuin plaatsen.

In de zomer komen de insecten vaak naar buiten. Hierdoor kunnen ze ook een plaag zijn voor het buitenleven. Daarom is het verstandig om de Muggenlamp van Zomer Outlet buiten te plaatsen. Het heeft dan ook een speciaal blauw UV licht. De insecten worden dan aangetrokken en opgezogen door de lamp.

De Vliegenlamp Flystopper HV16 maakt ook zeer weinig geluid. Hierdoor heb je er geen last van als je rustig in de tuin gaat zitten. Verder is het nog simpel te installeren. Zo heb je alleen een USB stekker nodig om het apparaat aan te sluiten. Al met al een fijne insecten lamp die je ook binnen kan gebruiken.

Voordelen Muggenlamp van Zomer Outlet

 • Uiterst geschikt voor buiten maar kan ook binnen gebruikt worden
 • Insecten worden opgevangen in een bakjes
 • Maakt weinig geluid

Nadelen Muggenlamp van Zomer Outlet

 • Kan niet door kinderen geplaatst worden

4. V-tac VT-3230 Insectenlamp

V-tac VT-3230 Insectenlamp - 2*15W - 100m bereik - UV licht - Grijs

8.5

Eindbeoordeling

Kracht

9.0

Effectiviteit

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Vliegjes zijn de meeste insecten die in een insectenlamp terecht komen. Als je daar veel last van hebt raden we de V-tac VT-3230 Insectenlamp aan. 

Deze insectenlamp is in meerdere varianten te verkrijgen. Zo kan je de juiste insectenlamp kiezen. Ze hebben allemaal een verschillend bereik. Het beschikt over een blauw UV licht en een spanningsrooster. De insecten worden dan aangetrokken en het spanningsrooster zorgt ervoor dat ze niet meer leven.

Verder heeft de V-tac VT-3230 Insectenlamp over een aantal simpele functies. Zo is het makkelijk aan en uit te krijgen. Daarnaast gaat het ook nog milieuvriendelijk te werk. Zo help je ook mee aan een betere wereld. Het is ook een veilige insectenlamp maar kinderen moeten er niet in de buurt komen.

Voordelen V-tac VT-3230 Insectenlamp

 • In meerdere varianten te verkrijgen
 • Bereik van 100 m2
 • Het werkt op een milieuvriendelijke manier
 • Simpel te reinigen

Nadelen V-tac VT-3230 Insectenlamp

 • Kan niet op elke plek geplaatst worden

5. EBM UV-Lamp Recht

UV-Lamp recht - 8 Watt - 30 cm voor elektrische insectenlamp *SET 2 stuks*

8.3

Eindbeoordeling

Kracht

8.4

Effectiviteit

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de laatste plek in onze lijst. Dat is de EBM UV-Lamp Recht! Dit is de beste budget insectenlamp van 2023.

De EBM UV-Lamp Recht bestaat uit 2 verschillende lampen. Ze zijn allebei 30 centimeter breed en je kan het op verschillende plekken plaatsen. De insectenlamp moet je wel binnen plaatsen. Het maakt weinig geluid en er komt geen geur vanaf. Het heeft dan ook een simpele werking en het is makkelijk te plaatsen.

Verder is de insectenlamp nog te verkrijgen in 3 verschillende kleuren. De afmetingen verschillen hier ook bij. Het kan meerdere insecten aanpakken maar het is uiterst geschikt voor vliegen. De vliegen kunnen er niet naartoe vliegen zonder dat ze shock krijgen. 

Voordelen EBM UV-Lamp Recht

 • Laag in prijs
 • Makkelijk te plaatsen

Nadelen EBM UV-Lamp Recht

 • Niet de beste in z'n soort

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel insectenlampen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten insectenlampen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de insectenlampen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste insectenlampen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP