• Home
 • /
 • Camera
 • /
 • Beste Infrarood Camera [Test 2022]

Laatste update: december 2022

Door: Sam

Best Geteste Infrarood Camera

Ezviz C6W 4MP

Ezviz C6W 4MP

Wat is nou beste infrarood camera van dit moment? Wij van Top-X hebben hier onderzoek naar gedaan. Na het testen van tientallen infrarood camera's in onze ultieme beste infrarood camera test, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Ezviz C6W 4MP veruit de beste optie van dit moment is.

Zo beschikt de Ezviz C6W 4MP over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en een zeer strak design. Verder kun je de camera op afstand draaien, kantelen en zoomen. De 2k resolutie zorgt er voordat jij ontzettend scherm de camerabeelden kunt bekijken in Full HD. Verder volgt de IP-Camera dieren en personen automatisch.

Meer weten over deze beste infrarood camera? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Een infrarood camera is een ontzettend handige camera die duidelijke beelden kan vastleggen in donkere omgevingen. Dit betekent dat een infracamera ideaal is om zicht te krijgen op plekken waar weinig omgevingslicht is. In tegenstelling tot normale camera's kun jij met een infrarood camera dus duidelijke en niet wazige beelden zien op donkere locaties.

Wil jij bijvoorbeeld jouw tuin, oprit of een kamer 's nachts in de gaten kunnen houden terwijl hier weinig licht is? Dan is een infrarood camera de ideale optie. Infrarood camera's zijn daarom erg populair en in ontzettend veel modellen verkrijgbaar. Het kan daarom lastig zijn om de beste keuze voor jou in huis te halen.

Wij van Top-X helpen je daarom graag bij het maken van de beste keuze. Na tientallen infrarood camera's met elkaar vergeleken te hebben, weten wij namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste infrarood camera's en enkele belangrijke criteria waar jij op moet letten bij aanschaf.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

65

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Infrarood Camera's

Ezviz C6W 4MP

Beste koop infrarood camera
1. Ezviz C6W 4MP

Ezviz C6CN Pro

Beste infrarood camera binnenshuis
2. Ezviz C6CN Pro

Motorola Nursery Babyfoon

Beste infrarood baby camera
3. Motorola Nursery Babyfoon

Caliber Smart Home Beveiligingscamera

Beste infrarood camera voor dieren
4. Caliber Smart Home Beveiligingscamera

Babyfoon met Camera en App - Infrarood

Beste infrarood camera met app
5. Babyfoon met Camera en App - Infrarood


Top 10 Beste Infrarood Camera's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste infrarood camera's! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een infrarood camera?

Ga je een infrarood camera kopen? Dan kan het verstandig zijn niet zomaar voor een infrarood camera aanbieding te gaan, maar kritisch verschillende opties met elkaar te vergelijken. Niet alle infrarood camera's zijn namelijk hetzelfde en beschikken over dezelfde kwaliteit. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria achterhaal jij namelijk gemakkelijk welke infrarood camera de beste optie is voor jou. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria goed door te lezen en voorkom gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste infrarood camera volgens de consumentenbond test.

Beeldkwaliteit

Ten eerste kun je letten op de beeldkwaliteit van een infrarood camera. Lang niet alle infrarood camera's beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Zo zijn er infrarood camera's met een beeldkwaliteit van 420p, 720p, 1080p, 2k en 4k. Hoe beter de beeldkwaliteit, hoe scherper de beelden overdag en 's nachts zijn.

Afhankelijk van hoe scherp jij de camera beelden wilt, is een bepaalde beeldkwaliteit gewenst. Je vindt de beeldkwaliteit van een infrarood camera vaak in de product omschrijving. In onze top 5 vind je infrarood camera's met een verschillende beeldkwaliteiten.

Soort infrarood camera

Ook zijn er verschillende soorten infrarood camera's, denk aan binnenshuis camera's, buitenshuis camera's en camera's die gebruikt kunnen worden voor het in de gaten houden van jouw kind of huisdier. Afhankelijk van waar jij de infrarood camera voor wilt gebruiken is een bepaalde optie daarom het beste.

In de product omschrijving van een infrarood camera vind je vrijwel altijd informatie over of deze geschikt is voor binnen/buiten gebruik en wat bijvoorbeeld de waterbestendigheid van het model is. Zo ontdek je gemakkelijk of het gewenste model geschikt is voor waar jij hem voor wilt gaan gebruiken.

Extra functionaliteiten

Als laatste kun je ook letten op de functionaliteiten van een infrarood camera. Zo kun je sommige infrarood camera's van een afstand bedienen en kun je de beelden bekijken. Ook zijn er infrarood camera's die kunnen in- en uitzoomen en zelfs modellen die tot wel 360 graden kunnen draaien.

Deze functionaliteiten zijn ideaal wanneer jij de camera op een plaats wilt plaatsen, maar een groter deel van de kamer of ruimte wilt kunnen bekijken.


Wat zijn de beste infrarood camera's?

Nu je precies weet waar je op moet letten, is het tijd voor de beste infrarood camera's van dit moment. Want welke infrarood camera is het beste? Na het uitvoeren van onze beste infrarood camera test zijn wij er achter gekomen wat de beste opties van dit moment zijn. Hieronder vind je daarom onze top 5 beste infrarood camera's van 2022.

Bij het opstellen van onze top 5 beste infrarood camera's hebben wij ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een goede optie tussen. Ook vind je voor iedere infrarood camera uit onze top 5 een korte product omschrijving met de voor- en nadelen van ieder model.

1. Ezviz C6W 4MP

Ezviz C6W 4MP

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wat is de beste infrarood camera van dit moment? Het antwoord op deze vraag is de Ezviz C6W 4MP. Deze infrarood camera beschikt namelijk over een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding en heeft erg veel handige extra functionaliteiten. Zo kan je de camera op afstand draaien, kantelen en zoomen.

Verder beschikt hij over een zeer goede resolutie. Zo kijk je beelden met een scherpte van 2k wat scherper is dan Full HD. Daarnaast beschikt hij ook over een IP-camera functie waardoor hij dieren en personen automatisch volgt.

De Ezviz C6W 4MP wordt geleverd inclusief een handleiding, stroomkabel, stroomadapter, schroeven set en basis. Verder kan hij 's nachts een duidelijk beeld vastleggen van een afstand van wel 10 meter. De beelden kunnen ook bewaard worden door een SD-kaart met maximale grootte van 256 GB in te pluggen.

Voordelen Ezviz C6W 4MP

 • De beeldkwaliteit van deze camera wordt ervaren als zeer goed
 • De camera kan op afstand gedraaid, gekanteld en ingezoomd worden
 • De resolutie van deze camera is 2k
 • Ook kan er en SD-kaart ingeplugd worden om beelden op te slaan

Nadelen Ezviz C6W 4MP

 • De SD-kaart wordt niet standaard meegeleverd

2. Ezviz C6CN Pro

Ezviz C6CN Pro

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de Ezviz C6CN Pro geëindigd in onze top 5. Deze infrarood camera beschikt ook over een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en is wat goedkoper dan de nummer 1 uit onze lijst. Ook deze camera kan van een afstand gedraaid en gekanteld worden. 

De Ezviz C6CN Pro is alleen geschikt voor binnenshuis gebruik. Wel heeft dit model een nachtvisie die helder beeld vastlegt in de nacht met een afstand tot tien meter. De infrarood camera beschikt ook over een SD-kaartslot waarin een SD geplugd kan worden om beeld op op te slaan.

Ook kan deze infrarood camera een onderscheidt ,maken tussen mensen, dieren en dingen. De beeldkwaliteit wordt volgens klanten ervaren als zeer goed. Wil je nou meer weten over deze goede infrarood camera? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment!

Voordelen Ezviz C6CN Pro

 • Beeldkwaliteit wordt ervaren als zeer goed
 • Kan van een afstand gedraaid en gekanteld worden
 • De camera maakt onderscheidt tussen mensen, dieren en dingen
 • Beelden kunnen opgeslagen worden

Nadelen Ezviz C6CN Pro

 • Alleen geschikt voor binnenshuis gebruik

3. Motorola Nursery Babyfoon

Motorola Nursery Babyfoon

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Motorola Nursery Babyfoon geplaatst in onze top 5. Dit is net even een ander soort infrarood camera dan de andere infrarood camera's uit onze top 5. Deze infrarood camera is namelijk een camera die je kunt gebruiken om jouw kind in de gaten te houden.

De infrarood camera wordt namelijk geleverd met een baby monitor. Via de monitor kun je duidelijk het beeld van de camera bekijken. Daarnaast beschikt deze over een temperatuurbewaking en kun je ook nog eens digitaal zoomen. Hierdoor kun je heel precies kijken hoe het met jouw kindje gaat.

De Motorola Nursery Babyfoon geeft een duidelijk zicht in donkere omgevingen. Hierdoor kun je de camera gemakkelijk in een donkere slaapkamer plaatsen waarna je alsnog een duidelijk beeld te zien krijgt op de monitor.

Voordelen Motorola Nursery Babyfoon

 • Wordt geleverd inclusief handige baby monitor
 • Beschikt ook over een temperatuurbewakingssysteem
 • De camera beschikt over een nachtlampje
 • Inzoomen mogelijk via de baby monitor

Nadelen Motorola Nursery Babyfoon

 • De batterijduur is niet super lang

4. Caliber Smart Home Beveiligingscamera

Caliber Smart Home Beveiligingscamera

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Caliber Smart Home Beveiligingscamera geplaatst in onze top 5. Deze beveiligingscamera is namelijk ideaal om elke ruimte in jouw huis in de gaten te houden. De Caliber Smart Home Beveiligingscamera beschikt namelijk over een nachtzicht en Full HD beeldresolutie.

Met de Caliber Smart Home Beveiligingscamera kun jij dus heel precies iedere kamer in de gaten houden. Hierbij maakt het niet uit of het licht is of dat het donker is. Dankzij de nachtvisie kun jij bij ieder omgevingslicht alles goed in de gaten houden.

De Caliber Smart Home Beveiligingscamera beschikt ook over een app. Via de app kun je precies zien wat jouw beveiligingscamera ziet. De app is gratis te installeren op jouw telefoon. Ook kun je een SD-kaart in dit apparaat stoppen om de beelden op te kunnen slaan.

Voordelen Caliber Smart Home Beveiligingscamera

 • Beschikt ook over een compatibel app
 • Door een micro SD-kaart in te pluggen kun je beelden op laten nemen
 • Beschikt over Full HD beeldkwaliteit

Nadelen Caliber Smart Home Beveiligingscamera

 • Kan niet gedraaid of gekanteld worden op afstand

5. Babyfoon met Camera en App - Infrarood

Babyfoon met Camera en App - Infrarood

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Babyfoon met Camera en App - Infrarood geplaatst in onze top 5. Deze infrarood camera beschikt namelijk over een extreem lage prijs. Dit terwijl de kwaliteit van deze infrarood camera alsnog ontzettend goed is. Dit is daarom niet voor niets de beste goedkope infrarood camera van dit moment.

Deze infrarood camera beschikt namelijk over een bewegingssensor. Hierdoor is hij ideaal voor het in de gaten houden van jouw kind of huisdier. De beelden kunnen ook bewaard worden door een SD-kaart in de camera in te pluggen.

Dankzij de ingebouwde speaker en microfoon kun je ook ngo eens tegen elkaar praten vanaf een afstand. Verder kan de camera 350 graden draaien en 80 graden kantelen waardoor jij heel goed iedere hoek van de kamer kunt bekijken. Meer weten over deze goede infrarood camera? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Babyfoon met Camera en App - Infrarood

 • Kan 350 graden draaien en 80 graden kantelen
 • Beschikt over tweezijdige communicatie door ingebouwde speaker en microfoon
 • Beschikt over een bewegingssensor

Nadelen Babyfoon met Camera en App - Infrarood

 • Beschikt niet over de allerbeste kwaliteit

Hoeveel soorten infrarood camera's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 infrarood camera's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de infrarood camera's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste infrarood camera's zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP