fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Iris

Best Geteste Inductiebeschermer

MoreCore Inductie Beschermings Mat

MoreCore Inductie Beschermings Mat

De MoreCore Inductie Beschermings Mat beschikt over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo ontvang je niet één, maar direct 5 stuks bij aanschaf. Verder beschikt iedere inductiebeschermer over een antislip-laag waardoor pannen stevig op hun plaats blijven staan. Verder zijn zij hittebestendig tot 240 graden en kan iedere inductiebeschermer na gebruik in de vaatwasser.

Ben je ook al aan het koken met elektrische platen? Uitstekend, want juist in dit soort crisistijden kun je maar beter een elektrische kookplaat in huis hebben. Dit soort platen hebben naast alle voordelen, wel één klein nadeel - ze zijn erg gevoelig voor krassen en andere soorten schade, zoals vetvlekken.

De beste inductie beschermer 2023 vind je op Top-X! We hebben streng gecontroleerd welke inductie beschermers het beste zijn om te kopen in 2023. Hierdoor hoef je minder onderzoek te doen naar welke inductie beschermer aanbieding het best is voor jou.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Inductiebeschermers

MoreCore Inductie Beschermings Mat

Beste koop inductiebeschermer
1. MoreCore Inductie Beschermings Mat

Inductie Maatje - De Originele Inductie Beschermer

Beste 4-pack inductiebeschermer
2. Inductie Maatje - De Originele Inductie Beschermer

Beste design inductiebeschermer 
3. Inductiebeschermer Kookplaataccessoire

Beste kookplaat beschermer
4. Kookplaataccessoire Inductie beschermer

Beste budget inductie beschermingsmatten
5. LifeProducts4You Inductie Beschermingsmat

Top 10 beste Inductiebeschermers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Inductiebeschermers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Inductiebeschermer?

Voordat we je vertellen welke inductie beschermer is het beste is voor jou, gaan we nog even een rijtje bijlangs van wat de beste inductie beschermer 2023 onderscheidt van de minder goede inductie beschermers. Door onze strenge testformule weten we zeker welke inductie beschermer het beste is. Let goed op onderstaande eisen en focuspunten om ook zelf te kunnen achterhalen welke inductie beschermer het beste is!

Stijl

Je keuken gebruik je vooral  als je eten gaat maken, maar verder blijft het grotendeels ongebruikt. Dan is het wel zo leuk als je nieuwe inductie beschermers er goed uit zien!

Veiligheid

Een inductie beschermer wordt natuurlijk in contact gebracht met je inductie platen, en die kunnen erg heet worden. Veiligheid is in dit geval altijd belangrijk.

Aantal

Als je een kleine keuken hebt heb je misschien genoeg aan twee of drie inductie beschermers. Bij grotere keukens zijn vier inductie beschermers het handigst zodat je je hele kookplaat kunt dekken!

Materiaal

Verschillende inductie beschermers hebben ook een ander effect op hoe goed je je inductie platen kunt beschermen - dikker en steviger betekent meestal meer bescherming.


Wat is de beste Inductiebeschermer van 2023? 

De beste inductie beschermers 2023 vind je hieronder! We hebben meerdere uren onderzoek gedaan naar wat de beste inductie beschermers 2023 zijn. De beste inductie matjes en kookplaat beschermers hebben we hieronder in een ultieme top 5 neergezet - zo zit er altijd een goede inductie beschermer bij voor jouw keuken!

1. MoreCore Inductie Beschermings Mat

MoreCore Inductie Beschermings Mat

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste inductiebeschermer van dit moment is toch echt wel de MoreCore Inductie Beschermings Mat. Deze inductie beschermers beschikken namelijk over enorm veel voordelen. De inductie beschermers beschikken namelijk over een hittebestendigheid tot wel 240 graden en handige anti-slip laag waardoor de pannen goed op hun plek blijven staan.

Verder ontvang je niet één inductie beschermer, maar ontvang je bij aanschaf gelijk 5 stuks. Zo ontvang je 4 keer een ronde inductie beschermer met een diameter van 22 cm en 1 keer een rechthoekige inductie beschermer met een formaat van 25x35 cm.

De MoreCore Inductie Beschermings Matten zijn vaatwasser bestendig en kunnen daarom na gebruik gemakkelijk worden afgewassen in de vaatwasser. Met deze inductie beschermers hou je dus gemakkelijk je inductieplaat krasvrij en dankzij het gebruiksgemak kun je ze ontzettend makelijk weer schoonmaken en opbergen in de kast.

Voordelen MoreCore Inductie Beschermings Mat

 • De inductie beschermers zijn hittebestendig tot 240 graden
 • Je ontvangt gelijk 5 stuks in plaats van één stuk
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze inductie beschermers is ontzettend goed
 • Je hangt de inductie beschermers gemakkelijk op dankzij de ophangfunctie

Nadelen MoreCore Inductie Beschermings Mat

 • Het design is niet supermooi, maar ja het is ook maar een inductie beschermer

2.  Inductie Maatje - De Originele Inductie Beschermer

Inductie Maatje - De Originele Inductie Beschermer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je op zoek bent naar inductiebeschermers in verschillende formaten zijn de Inductie Maatje - inductiebeschermers de beste optie voor jou. In dit pakket zitten namelijk 4 beschermers in 3 verschillende maten. 

In het pakket zit een 25 cm, twee 20 cm en een 16 cm inductiebeschermer. Hierdoor heb je voor elke inductieplaat de juiste beschermer. Ook zijn ze makkelijk op te hangen aan het oogje.

De beschermers zijn antislip, waardoor je geen rond glijdende pannen meer hebt. Ook is hij te gebruiken als antislip voor snijplanken. En je pannen laten ook geen krassen meer achter door deze beschermer!

Voordelen Inductie Maatje - De Originele Inductie Beschermer

 • In 3 verschillende maten
 • Set van 4
 • Antislip matjes
 • Schadevrij koken

Nadelen Inductie Maatje - De Originele Inductie Beschermer

 • Niet per stuk verkrijgbaar

3. Inductiebeschermer Kookplaataccessoire

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Inductiebeschermer Kookplaataccessoire is de volgende inductie beschermer die we graag meenemen in onze top 5. Deze haalt de lijst niet alleen om zijn praktische ontwerp, maar ook omdat hij er erg goed uit ziet. Je kan de Inductiebeschermer Kookplaataccessoire namelijk kopen in verschillende afbeeldingen en kleurtjes, zodat je de Inductiebeschermer Kookplaataccessoire altijd perfect kunt afstemmen op jouw interieur!

Met deze Inductiebeschermer Kookplaataccessoire haal je het maximale uit jouw keuken door hem te decoreren met een kleurrijke plaat. Neem bijvoorbeeld de afbeelding met bloemen of gewoon een zwarte variant die beter zal staan in een simplistische inrichting. Jij bepaalt!

De Inductiebeschermer Kookplaataccessoire is tevens erg makkelijk op te bergen als je even gebruik moet maken van de inductie plaat - zo kun je hem snel en makkelijk oprollen en aan de kant leggen in je kast, als je een eitje gaat bakken bij het ontbijt. Hij creërt zo lang je de kookplaten niet hoeft te gebruiken ook erg veel extra ruimte op je aanrecht, zodat je daar op verjaardagen of andere drukke gelegenheden gewoon hapjes neer kunt zetten.

De Inductiebeschermer Kookplaataccessoire is voorzien van een antislip mat, zodat alles er goed op blijft staan. Hij glijdt niet zomaar weg en beschermt je kookplaten uitstekend tegen allerlei soorten schade. Dat maakt de Inductiebeschermer Kookplaataccessoires de beste inductiebeschermers 2023!

Voordelen Inductiebeschermer Kookplaataccessoire

 • Groot genoeg voor 4 pits kookplaten
 • 100% antislip
 • Met mooie foto beschikbaar, of gewoon in het simpel zwart
 • Creëert extra ruimte op aanrecht

Nadelen Inductiebeschermer Kookplaataccessoire

 • Aan de prijzige kant

4. Kookplaataccessoire Inductie beschermer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je gasten over de vloer hebt, is het fijner dat de inductieplaten even niet zichtbaar zijn. Het fijne aan dit soort platte kookplatformen is dat je ze veel makkelijker kunt verbergen. Dat kan je bijvoorbeeld doen met deze Kookplaataccessoire Inductie beschermer!

Dit product bestaat simpelweg uit een grote, zwarte plaat die je op kunt rollen als je moet koken. Dat maakt de keuken veel overzichtelijker en voorkomt bovendien krassen op je inductieplaten. Je kan op deze manier dus twee vliegen in één klap slaan, namelijk je kookplaten beschermen tegen schade - maar ook je keuken er veel overzichtelijker en netter uit laten zien als je gasten ontvangt - of gewoon voor je eigen plezier natuurlijk!

De Kookplaataccessoire Inductie beschermer is gemaakt van stevig én duurzaam materiaal, zodat je nog jaren geen nieuwe mat hoeft te kopen. En ideaal om je keuken wat meer werkruimte te geven als je de kookplaten niet gebruikt!

Voordelen Kookplaataccessoire Inductie beschermer

 • Creëert ruimte in keuken
 • Beschermt je kookplaten
 • Op te rollen

Nadelen Kookplaataccessoire Inductie beschermer

 • Alleen in het zwart verkrijgbaar

5. LifeProducts4You Inductie Beschermings Mat

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De LifeProducts4You Inductie Beschermings Mat is het laatste product in onze top 5 lijst, en als je de prijs van deze producten in de gaten houdt is het je misschien al duidelijk waarom dat zo is!

De meeste inductie beschermers zijn pas verkrijgbaar vanaf twintig euro of meer, maar als je wat geld wil besparen is het natuurlijk niet nodig om zo veel uit te geven aan een simpele inductie beschermer. Deze LifeProducts4You Inductie Beschermings Matten kun je al krijgen vanaf een hele schappelijke prijs!

Daarnaast beschermen ze je kookplaten even goed als bijvoorbeeld een grotere plaat. Als je keuken in een aparte ruimte zit is het helemaal niet nodig om zo'n grote plaat te kopen om je keukenblad wat overzichtelijker te maken. Deze vier LifeProducts4You Inductie Beschermings Matten werken ook uitstekend - ze zijn bestand tegen zwaar gewicht en voorkomen op die manier allemaal soorten krassen en bijvoorbeeld vetvlekken.

Perfect dus als je op een budget zit, maar wel schade aan je inductieplaten wil voorkomen. Daarom zijn de LifeProducts4You Inductie Beschermings Mat de beste goedkope inductie beschermers 2023!

Voordelen LifeProducts4You Inductie Beschermings Mat

 • Erg voordelige koop
 • Vier beschermers meegeleverd
 • Duurzaam en stevig

Nadelen LifeProducts4You Inductie Beschermings Mat

 • Beschermt niet het hele kookblad, maar alleen de inductie platen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel inductiebeschermers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten inductiebeschermers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de inductiebeschermers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste inductiebeschermers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!