fbpx

Publicatie datum: 28 april, 2023

Door: Iris

Best Geteste IJsmachine

Krups Perfect Mix 9000 GVS241

Wil je graag zelf je ijs maken, maar lukt het je maar niet om een goede ijsmachine te vinden? Dan kunnen wij je helpen. Wij hebben een test uitgevoerd en de Krups Perfect Mix 9000 GVS241 verkozen tot beste ijsmachine 2023! Met deze machine kan jij binnen 40 minuten het lekkerste softijs, hard ijs, yoghurtijs en sorbetijs maken. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten toe te voegen aan de kom en de machine doet de rest. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste ijsmachine? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Ook al lijkt de zomer nog ver weg, hij komt er toch echt aan binnenkort. Wij kunnen niet wachten tot het weer warm wordt en we kunnen genieten van alles wat de komende zomer te bieden heeft. 

Zeker in de zomer is het extra lekker om te genieten van vers ijs. Nou begrijpen wij heel goed dat je geen zin hebt om elke keer in een lange rij te staan bij de plaatselijke ijssalon. 

Gelukkig kan je ook eenvoudig zelf ijsmaken door middel van een ijsmachine. Met zo'n machine kan je eenvoudig je favoriete ijssmaak gewoon thuis maken. Dat scheelt in de rij staan!

Maar welke ijsmachine is het beste? Om deze vaag te beantwoorden hebben wij een ijsmachine test uitgevoerd. De testresultaten zijn samengevoegd in een handige top 5. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Heren Sokken

Beste Koop IJsmachine
1. Krups Perfect Mix 9000 GVS241

Beste Zelf Vriezende IJsmachine
2. PRIMO PR401IM IJsmachine 

Beste IJsmachine met display
3. Domo DO9066I - Roomijsmachine

Beste IJsmachine & Yoghurtmaker
4. Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker

Beste Budget IJsmachine
5. WMF Keukenmini - IJsmachine


Top 10 beste IJsmachines

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire ijsmachines bij één van de grootste webshops in Nederland. Je wordt direct doorgestuurd naar de top 10 beste ijsmachines van deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een ijsmachine?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een ijsmachine kopen, want hoe leuk zou het zijn als je zelf ijs kan maken deze zomer. Toch raden wij je nog wel aan om even verder te lezen. We gaan je namelijk vertellen waar je op moet letten tijdens het kopen van een ijsmachine. 

De onderstaande criteria zijn de criteria waar je goed op moet letten als je een ijsmachine gaat kopen. Wij hebben de door ons geselecteerde producten uitvoerig getest op deze criteria. Ook lijken deze criteria sterk op die van de beste ijsmachine volgens de consumentenbond. 

Materiaal

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de ijsmachine is gemaakt. De meeste ijsmachines gemaakt van kunststof of roestvrij staal. Er is voor deze materialen gekozen omdat ze de machines een luxe uitstraling geven. Ook zijn de materialen makkelijk schoon te maken door middel van een vochtige doek. 

Bereidingstijd

Als tweede is het handig om te kijken hoe kan het duurt om het ijs te maken met de machine. Dit is vooral handig als je een etentje organiseert en zelf ijs wil maken. Gelukkig hoeft het maken van goed ijs niet heel lang te duren. Met de meeste ijsmachines hebben je ongeveer 30 á 60 minuten nodig om ijs te maken in de machine. 

Type ijs 

Het is natuurlijk ook handig om te kijken welk type ijs je met de machine kan maken. Dit kan namelijk sterk verschillen per machine. Met de meeste ijsmachines kan je gelukkig verschillende type ijs maken. Dit kan de keuze voor een bepaalde machine misschien wel makkelijker maken. De meeste machines kunnen de volgende type ijs maken: softijs, hard ijs, yoghurtijs en/of sorbetijs

Vaatwasser veilig

Als laatste is het handig om te controleren of de ijsmachine vaatwasser veilig is, dit is namelijk niet altijd het geval. In de productomschrijving staat altijd beschreven of het product vaatwasser veilig is of niet. 


Wat is de beste ijsmachine van 2023?

In dit deel van het artikel kom je er achter wat de best geteste ijsmachines zijn van 2023. Alle door ons geselecteerde producten komen nog een keer langs. 

Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende producten geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste ijsmachine tussen zit.

Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? We zullen je niet langer in spanning laten! Lees gauw verder en wie weet ontdek je nog een leuke ijsmachine aanbieding.   

1. Krups Perfect Mix 9000 GVS241

9.6

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Materiaal

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan de best geteste ijsmachines van dit moment. De Krups Perfect Mix 9000 GVS241 is uit onze test gekomen als beste ijsmachine 2023! 

Met deze machine kan je in een handomdraai verschillende ijssoorten maken. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste ingrediënten toevoegen en de ijsmachine doet de rest. 

En hoeveel ijs kan je dan maken met deze machine? De machine heeft een inhoud van 1,6 liter. Dit betekent dat je 1 liter ijs kan maken. Ideaal dus als je voor een etentje zelf het dessert wil verzorgen. 

Geen zorgen het schoonmaken van deze machine is ook een fluitje van een cent. Alle onderdelen kunnen uitgenomen worden zodat je alle onderdelen grondig kan schoonmaken. 

Voordelen Krups Perfect Mix 9000 GVS241

 • Je kan verschillende soorten ijs maken 
 • Beschikt over een digitaal display 
 • Heeft een bereidingstijd van slechts 40 minuten 
 • Gemakkelijk schoon te maken 

Nadelen Krups Perfect Mix 9000 GVS241

 • De bak is te groot voor standaard vriezer lade

2. PRIMO PR401IM IJsmachine 

9.2

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Materiaal

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Ben jij op zoek naar een ijsmachine, maar heb je niet echt een grote vriezer? We snappen dat het dan best een uitdaging kan zijn om een goede ijsmachine te vinden, want de meeste machines moet je in de vriezer plaatsen. 

Gelukking hebben wij tijdens onze test een machine gevonden waarbij dit niet nodig is. Wij hebben namelijk de PRIMO PR401IM IJsmachine als beste zelf vriezende ijsmachine. 

Met deze ijsmachine kan je het lekkerste hard ijs, sorbetijs en yoghurtijs maken zonder dat je het product in de vriezer kan doen. Door middel van een compressor kan de machine het ijs bevriezen. 

Door deze eigenschap is de machine ideaal voor mensen met een kleine en/of volle vriezer. Ook kan je tot wel 1,2 liter ijs maken met deze machine. 

Voordelen PRIMO PR401IM IJsmachine 

 • Heeft een deksel met vulopening
 • Beschikt over een compressor 
 • Zelf vriezende ijsmachine 
 • Inclusief spatel en maatbeker

Nadelen PRIMO PR401IM IJsmachine 

 • Heeft geen display 

3. Domo DO9066I - Roomijsmachine

8.6

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Materiaal

8.3

Gebruiksgemak

8.7

We zijn alweer aangekomen bij het derde product uit onze top 5. Misschien is het je al opgevallen, misschien ook niet, maar de meeste ijsmachine uit de top 5 hebben geen display. 

Natuurlijk vindt niet iedereen het handig om een machine aan te passen zonder display. Wij hebben daarom de Domo DO9066I - Roomijsmachine geselecteerd als beste ijsmachine met display. 

Deze ijsmachine van het merk Domo is volautomatisch, je hoeft dus alleen de juiste ingrediënten toe te voegen en de machine in te stellen door middel van het digitale display. 

En dat is niet alles want door het display heeft deze machine ook nog een aantal extra functies. Zo kan je door middel van het display een koeltemperatuur en tijd instellen zodat je ijs goed koud kan blijven. 

Voordelen Domo DO9066I - Roomijsmachine

 • Gemaakt van roestvrij staal 
 • Beschikt over een anti-slip bodem 
 • Vrij van BPA
 • Kan automatisch uitschakelen 

Nadelen Domo DO9066I - Roomijsmachine

 • Niet vaatwasser veilig 

4. Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker

8.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Materiaal

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Heb je al eerder een ijsmachine gehad, maar ben je nu op zoek naar een uitgebreider model. Als je een echte keukenprins of keukenprinses bent is snappen wij heel goed dat je op zoek bent naar een extra uitdaging. 

Voor iedereen die graag in de keuken staat en iedereen omver blaast met de lekkerste desserts hebben wij de Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker geselecteerd. Dit is de beste ijsmachine & yoghurtmaker. 

Met deze 2-in-1 machine van het merk Elisa kun je gemakkelijk vers ijs en romige yoghurt maken. Ook heeft de machine twee extra programma's, een programma om te roeren en een programma om te koelen. 

Hoe lang duurt het dan voordat je ijs of yoghurt klaar is? Het ijs is snel klaar, namelijk na 45 minuten. Het duurt wel een stuk langer om yoghurt te maken. Dit kan 5 à 8 uur duren. 

Voordelen Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker

 • Beschikt over 4 verschillende programma's 
 • Geleverd met 2 ijsbewaarcontainers 
 • Met gratis receptenboek voor ijs en yoghurt 
 • Zelf vriezende ijsmachine 

Nadelen Springlane Zelfvriezende IJsmachine & Yoghurtmaker

 • Heeft geen nakoelfunctie 

5. WMF Keukenmini - IJsmachine

8.0

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Materiaal

7.1

Gebruiksgemak

8.0

Heb je nog nooit een ijsmachine gehad, maar wil je niet meteen veel geld uitgeven aan een ijsmachine? We snappen heel goed dat je liever wat minder geld uitgeeft als je nog niet weet of je de machine vaak gaat gebruiken. 

Gelukkig zijn er ook een aantal machines te koop die niet al te veel geld kosten. Wij hebben daarom de WMF Keukenmini - IJsmachine geselecteerd als beste budget ijsmachine. 

Geen zorgen dat deze machine goedkoper is, betekent niet dat de kwaliteit van deze machine minder is, Met deze machine kan je net als wij de andere opties uit onze top 5 verschillende ijssoorten maken. 

Ook heeft deze machine een compact formaat zodat deze makkelijk in de vriezer kan. Verder is de bereidingstijd van deze machine erg kort. Binnen 30 minuten is je ijs al klaar. 

Voordelen WMF Keukenmini - IJsmachine

 • Goedkoopste optie uit onze top 5 
 • Je kan drie soorten ijs maken met deze machine 
 • Heeft een zeer compact formaat 
 • De bereidingstijd van deze machine is 30 minuten

Nadelen WMF Keukenmini - IJsmachine

 • Heeft geen doorzichtige deksel

Veelgestelde vragen:

Hoeveel ijsmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ijsmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ijsmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ijsmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>