Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best Geteste Ijsblokjesmachine

beste ijsblokjesmachine

KitchenBrothers IJsblokjesmachine

De KitchenBrothers IJsblokjesmachine is wat ons betreft de beste keuze als je op zoek bent naar een goede ijsblokjesmachine. Deze ijsblokjesmachine gaat je garanderen van lekkere koude drankjes of cocktails tijdens de warme zomerdagen. Zo maakt deze machine maar liefst 9 ijsblokjes per 8 minuten, hiermee is hij ontzettend snel waardoor je snel kunt genieten van je ijsblokjes. Daarnaast is hij stil in gebruik, verbruikt hij relatief weinig stroom en is hij makkelijk schoon te maken. Ook krijg je een handige ijsblokjesschep bij het apparaat en is de ijsbak te verwijderen. Kortom, wat ons betreft de beste koop van dit moment. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Wat is de beste ijsblokjesmachine? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Om die reden konden we niet anders dan een artikel schrijven over de best geteste opties van dit moment.

We hebben maar liefst 18 verschillende ijsblokjesmachine getest. Hierbij hebben we gekeken naar verschillende functionaliteiten, de prijs / kwaliteit en de natuurlijk de prijs. 

Uiteindelijk hebben we een ultieme top-5 gemaakt van de beste ijsblokjesmachines van dit moment. Benieuwd naar de testresultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste ijsblokjesmachines

beste ijsblokjesmachine

Beste koop van 2022:
1. KitchenBrothers IJsblokjesmachine

Beste Design
2. Princess 283069 - IJsblokjesmachine

Beste Machine voor horeca
3. Domo DO9200IB

Snelse ijsblokjesmachine 
4. Icycube - Zilver - 2.4L


5. H. KOENIG KB12


Top 10 Beste ijsblokjesmachines

Wil je direct weten hoe de top 10 beste ijsblokjesmachines er uit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 beste ijsblokjesmachines van 2022 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10  wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een ijsblokjesmachine?

Sinds covid zijn de terrassen geruime tijd gesloten. Als je een lekker drankje wilde consumeren, moest je dit zelf doen. En zelfs als de horeca weer open is, is het gemak van thuis lekker een drankje drinken op je eigen balkon van alle tijden. Ijsblokjes zijn hierbij natuurlijk een pré. Je wil dan natuurlijk niet úren moeten wachten tot de ijsklontjes uit de vriezer eindelijk klaar zijn voor gebruik. Laat staan als je geen vriezer hebt, of een hele kleine: wat moet je dan?

Dan is een ijsblokjesmachine dé oplossing voor al je problemen. Hij neemt geen onnodige ruimte in en maakt ze binnen een handomdraai. Maar, waar moet je op letten bij het kopen van zo’n machine? Om de keuze voor je lekker makkelijk te maken, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Snelheid

Als allereerst is snelheid natuurlijk erg belangrijk. Stel je zit in de tuin of op je balkon, en het is mooi weer. Dan heb je waarschijnlijk wel zin in een drankje. Of tijdens een spontane avond thuis met je vrienden of familie. Dan wil je niet uren wachten op een paar ijsblokjes. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een ijsblokjesmachine.

Duidelijke indicaties

Ieder mens houdt van duidelijkheid. Bij de aanschaf van een elektronisch product is dit niet anders. De bak van een ijsblokjesmachine moet op den duur aangevuld worden met water. Dit wil je niet steeds controleren. Daarom is het verstandig om een ijsblokjesmachine aan te schaffen met duidelijke indicaties. Denk hierbij dus aan het aangeven wanneer de waterbak bijgevuld moet worden, maar bijvoorbeeld ook wanneer de blokjes klaar zijn voor gebruik. 

Garantie

Garantie geeft naast rust ook een stuk zekerheid. Wanneer een product van de goede kwaliteit is zoals beloofd door het bedrijf, is garantie vaak al een indicatie van de geloofwaardigheid van deze belofte. Wanneer er geen garantie op een product zit, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Garantie geeft namelijk aan hoe lang het product volgens de fabrikant minstens mee moet gaan. Zorg ervoor dat bij aankoop de garantietermijn daarom altijd meer dan één jaar is.

Inhoud

Als je ijsklontjes wil maken, wil je niet om de haverklap nieuwe maken of het waterreservoir bij moeten vullen. Hier komt een grote inhoud bij kijken. Je raadt het al: hoe groter de inhoud, hoe meer ijsklontjes en dus ook minder werk. Kijk dus goed naar de inhoud van je toekomstige ijsblokjesmachine, om het zo voor jezelf zo makkelijk mogelijk te houden.

Stroomgebruik

Veel elektronische apparaten vreten veel en onnodige energie. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Kies daarom voor een duurzame ijsblokjesmachine om zo kosten te besparen op de elektriciteitsrekening.

Formaat

Een ijsblokjesmachine is voor ieder mens ideaal. Maar als vakantiegenieter op de camping of in een klein appartement is een grote ijsblokjesmachine niet heel erg praktisch. Sowieso niet. Ze zijn er in alle soorten en maten, houd hier dus rekening mee. Hoe kleiner hoe beter, zeker als je van plan bent de machine mee te nemen op reis.


Wat is het beste ijsblokjesmachine van 2022?

Op basis van de bovenstaande criteria en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test is gedaan onder tientallen ijsblokjesmachines. Op basis hiervan hebben wij een ultieme top 5 samengesteld met allemaal zijn eigen kwaliteiten.

De kwaliteiten zijn onder andere het beste apparaat voor de horeca, het beste design en de beste prijs- kwaliteit verhouding. Wil je weten welke machines in de felbegeerde top vijf zijn beland? Wij presenteren je de top 5 beste ijsblokjesmachines van 2022!

1. KitchenBrothers IJsblokjesmachine

beste ijsblokjesmachine

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De KitchenBrothers IJsblokjesmachine is als beste uit onze ijsblokjesmachine test 2022 gekomen. Geen enkele ijsblokjesmachine scoorde zo goed op prijs / kwaliteit, functionaliteiten en gebruiksgemak.

Allereerst is dit een ijsblokjesmachine die zeer veel ijsblokjes in een relatief korte tijd kan produceren. Per 8 minuten produceert hij zo'n 9 ijsblokjes. Dit zorgt er dus voor dat je op relatief snelle manier ijs kunt maken en niet snel zonder komt te zitten.

Daarnaast is dit een ontzettend energiezuinige ijsblokjesmachine die ook nog is stil in gebruik is. Waar andere ijsblokjesmachines best wat geluid maken is dat bij dit model absoluut niet het geval, je zult dus weinig geluidsoverlast hebben.

Ook is deze ijsblokjesmachine verkrijgbaar in zowel zwart als RVS, krijg je er een handige ijsschep bij en is hij gemakkelijk schoon te maken dankzij het kraantje aan de achterkant (je kan de machine daardoor makkelijk leeg laten lopen). 

Voordelen KitchenBrothers IJsblokjesmachine

 • Goede prijs/ kwaliteitverhouding
 • Snel
 • Makkelijk schoon te maken
 • Stijlvol

Nadelen KitchenBrothers IJsblokjesmachine

 • Weegt veel

2. Princess 283069 - IJsblokjesmachine

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.9

Voor iedereen die houdt van stijl is de princess (zoals de naam al zegt) een machine met een chique design. Wat deze machine onderscheidend maakt van zijn concurrenten is de ronde vorm aan de voorkant, en de vierkante vorm aan de achterkant.

Voor zijn soort uniek, en dit staat ook nog erg mooi in de keuken. Daarnaast voldoet deze machine natuurlijk ook aan alle andere eisen, zoals duidelijke indicaties en een relatief laag stroomverbruik.

Voordelen Princess 283069 - IJsblokjesmachine

 • Eenvoudig in gebruik
 • Mooi design
 • Drie verschillende maten

Nadelen Princess 283069 - IJsblokjesmachine

 • Iets langzamer, maar wel meer ijsblokjes

3. Domo DO9200IB

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.6

De domo ijsblokjesmachine is verkozen tot beste ijsblokjesmachine voor de horeca. Hij is geluidloos wat zorgt dat klanten hier geen hinder van ervaren. Daarnaast zijn de blokjes  snel klaar én is er keuze uit zowel grote als kleine blokjes. Ideaal voor het bereiden van zowel grote als kleine cocktails of bijvoorbeeld ijskoffies. 

Voordelen  Domo DO9200IB

 • Goede kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Erg zacht

Nadelen Domo DO9200IB

 • Machine is redelijk groot

4. Ijsblokjesmachine - Icycube - Zilver - 2.4L

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.1

De snelste ijsblokjesmachine van 2022 is de Icycube van 2,4 liter! Naast het mooie design en de inbegrepen ijsschep is de machine ook nog erg snel. Het is dan ook geen verrassing dat deze machine als allersnelste uit de test gekomen: in 7 minuten heb je ijskoude blokjes in je glas! 

Voordelen Ijsblokjesmachine - Icycube - Zilver - 2.4L

 • Erg snel
 • Mooi, simpel design
 • Niet te groot

Nadelen Ijsblokjesmachine - Icycube - Zilver - 2.4L

 • Maakt veel lawaai

5. H. KOENIG KB12

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de ijsblokjesmaker van H.Koenig. Dit product is perfect vooer iedereen die nooit meer zonder ijsblokjes wilt komen te zitten. De H.Koenig ijsblokjesmachine is ideaal bij het bereiden van ijskoude dranken. Of het nu gaat om cocktails, softdrinks of sterke drank – dankzij 2 variabele maten ijsblokjes is er voor elke smaak het gepaste ijsblokjes.

Voordelen H. KOENIG KB12

 • Transparant deksel
 • Uitneembaar ijsblokjesslade
 • Waterniveau indicator

Nadelen  H. KOENIG KB12

 • Geen

Veelgestelde vragen:

Hoeveel soorten ijsblokjesmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 ijsblokjesmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de ijsblokjesmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste router is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, huidtypes en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen ijsblokjesmachines. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>