• Home
 • /
 • Tuin
 • /
 • Beste Hygrometer [Test 2022]

Laatste update: mei 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Hygrometer

Beste hygrometer

HQ-AIR CO2 Meter Luchtkwaliteitsmeter

Na meer dan 16 verschillende Hygrometers getest te hebben konden we niet anders dan de HQ-AIR CO2 Meter Luchtkwaliteitsmeter uitroepen tot best geteste optie van 2022. Deze hygrometer meet belangrijke parameters, waaronder onder andere het het CO2 gehaltes, de temperatuur en de luchtvochtigheid. De HQ-AIR hygrometer beschikt over een groot en helder LCD-display met historische grafieken en kleuren

Een gezonde luchtkwaliteit is van uiterst belang voor een goede gezondheid. Zo kan een goede luchtkwaliteit virusverspreiding, vermoeidheid en concentratieproblemen helpen voorkopen en kunnen belangrijke parameter zoals de temperatuur en luchtvochtigheid veel zeggen over de huidige kwaliteit van de lucht in je woning.

Om dit nauwkeurig in kaart te brengen kun je hiervoor gebruikmaken van een hygrometer. Een hygrometer is een apparaat om de temperatuur en vochtigheid van de lucht te meten. Maar waar moet je zoal op letten bij het kopen van een hygrometer? En wat is de beste hygrometer van dit moment?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hygrometers

Beste hygrometer

Beste koop van 2022:
1. HQ-AIR CO2 Meter Luchtkwaliteitsmeter
De HQ-AIR hygrometer beschikt over een groot en helder LCD-display met historische grafieken en kleuren.

Beste Prijs / kwaliteit
2. Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100
Meet zowel de kamertemperatuur als de luchtvochtigheid, en beschikt daarnaast over handige functies zoals een klok en een alarm

Beste Energiezuinige Hygrometer
3. luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline
De luchtkwaliteit is af te lezen op een goed verlicht scherm en door een 5 sterren indicatie en verschillende kleur verlichting.

Beste Compacte Hygrometer
4. Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen
De hygrometer meet de luchtvochtigheid, temperatuur in graden Celsius en het vochtgehalte.

Beste Betaalbare Hygrometer
5. Gadgy Weerstation voor binnen & buiten
Het handige Gadgy weerstation is zeer ideaal voor het nauwkeurig meten van je binnen- en buitenklimaat


Top 10 Beste Hygrometers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Hygrometers op Bol.com of Coolblue eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van Hygrometer?

Er zijn tal van verschillende hygrometers verkrijgbaar. Het vinden van de juiste hygrometer is dan ook vaak een lastige klus. Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je rekening houden met diverse specificaties.

Zo kun je bijvoorbeeld bekijken wat voor parameters het apparaat meet en kijk wat voor display het apparaat heeft. Ook kun je rekening houden met de energievoorziening, de ophangwijze en kun je kijken of het apparaat eenvoudig te besturen is met een app. Ten slotte kun je nog kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Parameters

Er zijn verschillende hygrometers en niet elk apparaat meet dezelfde parameters. Over het algemeen meten de meeste systemen de binnen- en buitentemperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2 gehalte. Ook zijn er systemen die beschikken over een menggas sensor of apparaten die een nauwkeurige weersvoorspelling kunnen geven. Bekijk daarnaast ook of het apparaat het comfortniveau aangeeft en wellicht een waarschuwing biedt indien het comfortniveau niet goed is.

Display

Let bij het kopen van een hygrometer op de verschillende displays. Bekijk bijvoorbeeld of de data duidelijk wordt weergegeven op een kleuren LCD-scherm of op een overzichtelijke display met handige symbolen. Bekijk daarnaast of de cijfers en letters duidelijk leesbaar zijn en of de meter een overzichtelijk menu heeft.

Elektriciteit of batterijen

Er zijn zowel hygrometers die op elektriciteit werken via netstroom, als apparaten die op batterijen werken. Bekijk wat voor jou de voorkeur heeft. Bekijk daarnaast of de apparaten zuinig zijn in verbruik en of ze eenvoudig op te laden zijn.

Ophangwijze

Indien je de hygrometer graag op wilt hangen is het belangrijk dat je rekening houdt met de ophangwijze. Bekijk of het systeem te bevestigen is aan een muur of het apparaat eenvoudig ergens neer kunt zetten.

Besturing via Mobiele App

Wil je een zo nauwkeurig mogelijk inzicht in jouw leefklimaat? Bekijk dan of de hygrometer bestuurbaar is via een mobiele app en of je het apparaat eenvoudig kunt verbinden met het internet. Hiermee heb je op elk moment van de dag een uitgebreid inzicht van de kwaliteit van de lucht in je woonruimte.

Gebruiksvriendelijkheid

Bekijk of het apparaat gebruiksvriendelijk is. Dit kun je doen door te kijken of het apparaat eenvoudig in te stellen is en of het scherm gemakkelijk af te lezen is. Ook kun je kijken of de data helder en overzichtelijk staat weergegeven en of je diverse functies zelf eenvoudig kunt instellen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende systemen waar je eenvoudig kunt kiezen tussen de weergave van de temperatuur in graden of Fahrenheit.


Wat is het beste Hygrometer?

Ben je benieuwd wat de beste hygrometer van 2022 is? Bekijk dan de onderstaande lijst aan best geteste hygrometer modellen en kies voor een model van topkwaliteit. Onderstaande beste koop hygrometer modellen zijn uitvoerig getest in de hygrometer test en voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. 

1. HQ-AIR CO2 Meter Luchtkwaliteitsmeter

Beste hygrometer

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Deze hoogwaardige luchtkwaliteitsmeter van het merk HQ-AIR is een van de beste hygrometer modellen van 2020 en is ook de beste hygrometer volgens de consumentenbond. De hygrometer meet belangrijke parameters, waaronder onder andere het het CO2 gehaltes, de temperatuur en de luchtvochtigheid.

De HQ-AIR hygrometer beschikt over een groot en helder LCD-display met historische grafieken en kleuren. Zo geeft het apparaat duidelijk aan in groen, geel en rood wat de huidige luchtkwaliteit is.

Voordelen HQ-AIR CO2 Meter Luchtkwaliteitsmeter

 • Duidelijk LCD-display
 • Nauwkeurige parameters

Nadelen HQ-AIR CO2 Meter Luchtkwaliteitsmeter

 • Niet mogelijk om aan de wand te bevestigen

2. Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De digitale thermohygrometer van het merk Medisana is een zeer goede hygrometer met een minimalistisch design een helder af te lezen display. De hygrometer meet zowel de kamertemperatuur als de luchtvochtigheid, en beschikt daarnaast over handige functies zoals een klok en een alarm.

De Medisana hygrometer is eenvoudig in gebruik en kan zowel aan de muur worden bevestigd als ergens geplaatst worden. Daarnaast beschikt de hygrometer over een handige Comfortzone-indicator (smiley), waardoor je altijd in één oogopslag ziet of de leefomgeving gezond en comfortabel is.

Voordelen Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

 • Comfortzone-indicator
 • Minimalistisch design
 • Zowel op te hangen als staand te gebruiken

Nadelen Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100

 • Geen kleuren LCD-display

3. luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De luchtkwaliteitsmonitor van het merk Technoline is een uitstekende hygrometer. Het apparaat waarschuwt op tijd wanneer je woning nodig geventileerd dient te worden en indien de kwaliteit van de lucht niet voldoende is.

De luchtkwaliteit is af te lezen op een goed verlicht scherm en door een 5 sterren indicatie en verschillende kleur verlichting. Hierdoor krijg je altijd een nauwkeurig ventilatieadvies. Het apparaat beschikt daarnaast over een krachtige menggas (VOC) sensor. Hierdoor zorgt het apparaat voor het bewaken van een optimale binnenluchtkwaliteit.

Voordelen  luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline

 • Menggas (VOC) sensor
 • Handige weergave van de ventilatiekwaliteit
 • Energiezuinig

Nadelen luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline

 • Redelijk klein scherm

4. Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Qitch & Quisine hygrometer is zowel voor binnen- als voor buitengebruik. Het apparaat meet nauwkeurig en gemakkelijk en is daarnaast zeer klein van formaat. Hierdoor leg je het eenvoudig in laden, kasten of in andere kleine ruimtes.
De hygrometer meet de luchtvochtigheid, temperatuur in graden Celsius en het vochtgehalte. De compacte hydrometer is daarnaast zeer snel en makkelijk afleesbaar en is ook zeer zuinig in gebruik. 

Voordelen Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen

 • Zeer voordelig qua prijs
 • Klein van formaat

Nadelen Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen

 • Niet zeer uitgebreid

5. Gadgy Weerstation voor binnen & buiten

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Het handige Gadgy weerstation is zeer ideaal voor het nauwkeurig meten van je binnen- en buitenklimaat. Het apparaat biedt een betrouwbare meting van de temperatuur, de luchtvochtigheid en geeft daarnaast ook het lokale weerbericht voor de komende 24 uur weer.

Daarnaast bevat het Gadgy weerstation tal van andere handige functies, zoals de tijd en datum weergave, en het scherm dat aanpasbaar is in helderheid.

Voordelen Gadgy Weerstation voor binnen & buiten

 • Vele verschillende functies
 • Weergave comfortniveau
 • 6 Weersvoorspellingen
 • Geschikt om op te hangen en neer te zetten

Nadelen  Gadgy Weerstation voor binnen & buiten

 • AAA-batterijen niet inbegrepen

Hoeveel soorten hygrometers  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21  hygrometers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de  hygrometers  op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste hygrometers is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>