Laatste update: januari 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Hygrometer

beste hygrometer

Qumax Digitale Hygrometer - Thermometer voor binnen - Luchtvochtigheidsmeter met halfjaar Accu - Wit

Met de Qumax Digitale Hygrometer meet je nauwkeurig de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. De multifunctionele thermometer kan hiernaast ook worden gebruikt als klok, wekker en kalender. Het apparaat is voorzien van een sterke accu waardoor de Hygrometer een batterijduur van zes maanden heeft. 

Een gezonde luchtkwaliteit is van uiterst belang voor een goede gezondheid. Zo kan een goede luchtkwaliteit virusverspreiding, vermoeidheid en concentratieproblemen helpen voorkomen en kunnen belangrijke parameter zoals de temperatuur en luchtvochtigheid veel zeggen over de huidige kwaliteit van de lucht in je woning.

Om dit nauwkeurig in kaart te brengen kun je hiervoor gebruikmaken van een hygrometer. Een hygrometer is een apparaat om de temperatuur en vochtigheid van de lucht te meten. Maar waar moet je zoal op letten bij het kopen van een hygrometer? En wat is de beste hygrometer van dit moment?

Wij hebben een uitgebreide hygrometer test gedaan in 2023. In deze test hebben we meer dan 10 verschillende hygrometers vergeleken op diverse criteria. Op basis hiervan vind je de top 5 beste hygrometers van dit jaar. Kortom, lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hygrometers

beste hygrometer

Beste koop van 2023:
1. Qumax Digitale Hygrometer - Thermometer voor binnen - Luchtvochtigheidsmeter met halfjaar Accu
De HQ-AIR hygrometer beschikt over een groot en helder LCD-display met historische grafieken en kleuren.

Rovary hydrometer

Beste Prijs / kwaliteit
2. Rovary RH10 Hygrometer met app
Meet zowel de kamertemperatuur als de luchtvochtigheid, en helpt bij het creëren van een zo gezond mogelijke leefomgeving.

Beste Energiezuinige Hygrometer
3. luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline
De luchtkwaliteit is af te lezen op een goed verlicht scherm en door een 5 sterren indicatie en verschillende kleur verlichting.

Beste Compacte Hygrometer
4. Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen
De hygrometer meet de luchtvochtigheid, temperatuur in graden Celsius en het vochtgehalte.

Beste Betaalbare Hygrometer
5. Gadgy Weerstation voor binnen & buiten
Het handige Gadgy weerstation is zeer ideaal voor het nauwkeurig meten van je binnen- en buitenklimaat


Top 10 Beste Hygrometers

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Hygrometers op Bol.com of Coolblue eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van Hygrometer?

Het kopen van deen goede hygrometer is vaak moeilijker dan je zou denken. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van de beste hygrometer? Wat is de beste hygrometer volgens de consumentenbond? Wat is de beste plek voor een hygrometer? 

Er zijn tal van verschillende hygrometers verkrijgbaar. Het vinden van de juiste hygrometer is dan ook vaak een lastige klus. Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je rekening houden met diverse specificaties. 

Om je op weg te helpen bij het kopen van een betrouwbare hygrometer hebben we hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste criteria bij het kopen van een hygrometer, hierdoor voorkom jij de kans op een miskoop aanzienlijk. 

Parameters

Er zijn verschillende hygrometers en niet elk apparaat meet dezelfde parameters. Over het algemeen meten de meeste systemen de binnen- en buitentemperatuur, de luchtvochtigheid en het CO2 gehalte. Ook zijn er systemen die beschikken over een menggas sensor of apparaten die een nauwkeurige weersvoorspelling kunnen geven. Bekijk daarnaast ook of het apparaat het comfortniveau aangeeft en wellicht een waarschuwing biedt indien het comfortniveau niet goed is.

Display

Let bij het kopen van een hygrometer op de verschillende displays. Bekijk bijvoorbeeld of de data duidelijk wordt weergegeven op een kleuren LCD-scherm of op een overzichtelijke display met handige symbolen. Bekijk daarnaast of de cijfers en letters duidelijk leesbaar zijn en of de meter een overzichtelijk menu heeft.

Elektriciteit of batterijen

Er zijn zowel hygrometers die op elektriciteit werken via netstroom, als apparaten die op batterijen werken. Bekijk wat voor jou de voorkeur heeft. Bekijk daarnaast of de apparaten zuinig zijn in verbruik en of ze eenvoudig op te laden zijn.

Ophangwijze

Indien je de hygrometer graag op wilt hangen is het belangrijk dat je rekening houdt met de ophangwijze. Bekijk of het systeem te bevestigen is aan een muur of het apparaat eenvoudig ergens neer kunt zetten.

Besturing via Mobiele App

Wil je een zo nauwkeurig mogelijk inzicht in jouw leefklimaat? Bekijk dan of de hygrometer bestuurbaar is via een mobiele app en of je het apparaat eenvoudig kunt verbinden met het internet. Hiermee heb je op elk moment van de dag een uitgebreid inzicht van de kwaliteit van de lucht in je woonruimte.

Gebruiksvriendelijkheid

Bekijk of het apparaat gebruiksvriendelijk is. Dit kun je doen door te kijken of het apparaat eenvoudig in te stellen is en of het scherm gemakkelijk af te lezen is. Ook kun je kijken of de data helder en overzichtelijk staat weergegeven en of je diverse functies zelf eenvoudig kunt instellen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende systemen waar je eenvoudig kunt kiezen tussen de weergave van de temperatuur in graden of Fahrenheit.


Wat is de beste Hygrometer?

Goed, wat is nu de beste hygrometer van 2023? Als jij je afvraagt wat de beste hygrometer van 2023 is dan is het nu tijd om op te letten. In onderstaande sectie vind je namelijk een overzicht van de best geteste hygrometers van dit moment. 

In onze hygrometer test 2023 hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende hygrometers die momenteel op het internet te koop zijn. Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de allerbeste hygrometers op een rijtje.

Alle hygrometers zijn beoordeeld op de criteria gebruikersgemak, functionaliteiten en prijs / kwaliteit. Op basis hiervan vind je een Top-X score. Kortom, dit zijn wat ons betreft de beste hygrometers van 2023!

1. Qumax Digitale Hygrometer - Thermometer voor binnen - Luchtvochtigheidsmeter met halfjaar Accu - Wit

beste hygrometer

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Net zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de allerbeste zijn. De hygrometer van het merk Qumax kwam bij ons als beste uit de test. Geen enkele hygrometer scoorde zo goed in als onze test als dit model.

Allereerst is dit een hygrometer die een uitstekende prijs / kwaliteit heeft, iets wat tegenwoordig lang niet meer vanzelfsprekend is. Daarnaast is dit een zeer nauwkeurige hygrometer die naast de temperatuur en luchtvochtigheid ook nog eens gebruikt kan worden als klok, wekker en kalender.

Wat deze hygrometer echt uniek maakt? Het is een oplaadbare hygrometer. De accu van dit model gaat maar liefst een half jaar mee waardoor je dus nooit met batterijen in de weer hoeft te gaan. 

Verder beschikt de hygrometer over een luxe design, een duidelijk en goed te lezen scherm en is hij zowel ophangbaar als neerzetbaar. 

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede hygrometer voor in huis, dan is dit je beste keuze. Via deze link bekijk je direct de beste prijs van dit model.

Voordelen Qumax Digitale Hygrometer (Thermometer + Luchtvochtigheidsmeter met halfjaar Accu)

 • Zeer betrouwbaar voor het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid
 • Multifunctioneel apparaat dat ook te gebruiken is als kalender, klok of wekker
 • Oplaadbare hygrometer waardoor je nooit hoeft te werken met batterijen
 • Voor deze prijs is er geen betere hygrometer te vinden

Nadelen Qumax Digitale Hygrometer (Thermometer + Luchtvochtigheidsmeter met halfjaar Accu)

 • Niet geschikt voor buiten

2. Rovary RH10 Hygrometer met app

Rovary hydrometer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De RH10 Hygrometer met app van het merk Rovary is een zeer accurate en goede hygrometer met een erg mooi design. De hygrometer meet zowel de kamertemperatuur als de luchtvochtigheid. De Rovary hygrometer meet in realtime en houdt je op de hoogte van de luchtkwaliteit binnen. Door de app die bij de hygrometer hoort kan je overal in huis makkelijk inzicht hebben in de luchtvochtigheid en kamertemperatuur.

Deze app is helemaal gratis en komt met data opslag voor een volledig jaar. Ditzelfde geldt overigens voor de batterijduur. Deze gaat een heel jaar mee, waardoor je niet tussentijds met lege batterijen komt te zitten!

Met behulp van de Rovary hygrometer weet je altijd wanneer je moet ventileren of andere aanpassingen moet maken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Een hoge luchtkwaliteit levert een bijdrage aan het hebben van meer energie, een hogere productiviteit en een betere nachtrust. 

Voordelen Rovary RH10 Hygrometer met app

 • Inclusief gratis app met 1 jaar dataopslag
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Accuraat en realtime sensor
 • Batterij gaat een volledig jaar mee

Nadelen Rovary RH10 Hygrometer met app

 • Alleen geschikt voor binnen

3. luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De luchtkwaliteitsmonitor van het merk Technoline is een uitstekende hygrometer. Het apparaat waarschuwt op tijd wanneer je woning nodig geventileerd dient te worden en indien de kwaliteit van de lucht niet voldoende is.

De luchtkwaliteit is af te lezen op een goed verlicht scherm en door een 5 sterren indicatie en verschillende kleur verlichting. Hierdoor krijg je altijd een nauwkeurig ventilatieadvies. Het apparaat beschikt daarnaast over een krachtige menggas (VOC) sensor. Hierdoor zorgt het apparaat voor het bewaken van een optimale binnenluchtkwaliteit.

Voordelen  luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline

 • Menggas (VOC) sensor
 • Handige weergave van de ventilatiekwaliteit
 • Energiezuinig

Nadelen luchtkwaliteit Meter - WL 1020 Technoline

 • Redelijk klein scherm

4. Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Qitch & Quisine hygrometer is zowel voor binnen- als voor buitengebruik. Het apparaat meet nauwkeurig en gemakkelijk en is daarnaast zeer klein van formaat. Hierdoor leg je het eenvoudig in laden, kasten of in andere kleine ruimtes.
De hygrometer meet de luchtvochtigheid, temperatuur in graden Celsius en het vochtgehalte. De compacte hydrometer is daarnaast zeer snel en makkelijk afleesbaar en is ook zeer zuinig in gebruik. 

Voordelen Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen

 • Zeer voordelig qua prijs
 • Klein van formaat

Nadelen Qitch & Quisine Hygrometer Met Batterijen

 • Niet zeer uitgebreid

5. Gadgy Weerstation voor binnen & buiten

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Het handige Gadgy weerstation is zeer ideaal voor het nauwkeurig meten van je binnen- en buitenklimaat. Het apparaat biedt een betrouwbare meting van de temperatuur, de luchtvochtigheid en geeft daarnaast ook het lokale weerbericht voor de komende 24 uur weer.

Daarnaast bevat het Gadgy weerstation tal van andere handige functies, zoals de tijd en datum weergave, en het scherm dat aanpasbaar is in helderheid.

Voordelen Gadgy Weerstation voor binnen & buiten

 • Vele verschillende functies
 • Weergave comfortniveau
 • 6 Weersvoorspellingen
 • Geschikt om op te hangen en neer te zetten

Nadelen  Gadgy Weerstation voor binnen & buiten

 • AAA-batterijen niet inbegrepen

Hoeveel soorten hygrometers  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21  hygrometers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de  hygrometers  op beoordeeld?

Om te bepalen wat het best geteste hygrometers is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP