Laatste update: oktober 2022

Door: Sam

Best Geteste Hoverboard

Beste hoverboard test

Denver HBO-6610

Met het Denver HBO-6610 hoverboard kun je je op een nog leukere manier verplaatsen. Rij zelf rond en beleef heel wat plezier met dit fantastische hoverboard! Het Denver HBO-6610 Hoverboard haalt een maximum snelheid tot 15 km per uur. Wanneer je de 12 km per uur bereickt hoor je een waarschuwingspiep, zodat je nooit te snel kan gaan. Ook zorgen het ABS omhulsel en de aluminium velgen met rubberen wielen ervoor dat je veilig kunt rondrijden. Het hoverboard moet worden opgeladen wanneer je ongeveer 15 km hebt gereden. Opladen duurt slechts 4 uur.

Toen ik voor het eerst een hoverboard zag moest ik gelijk denken aan een vette science fiction film. Vervolgens na het aanschaffen van mijn eerste hoverboard was ik gelijk verkocht. Holy shit, wat is dit tof!  Ik gebruikte mijn hoverboard eigenlijk voor alles: een boodschapje, een ritje door de stad of om simpelweg naar mijn werk te gaan. 

Inmiddels een paar jaar later heb ik tientallen verschillende hoverboards mogen testen. Het valt me op dat lang niet elke hoverboard even goed is. Bovendien is de veiligheid lang niet bij alle hoverboards in orde, dit kan enorm gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld kinderen.

Om die reden heb ik besloten dit artikel te schrijven. Voor deze review heb ik meer dan 12 verschillende hoverboards getest op prijs/kwaliteit, veiligheid en gebruiksgemak. De allerbeste 5 opties vind je in dit artikel. Lees gauw verder en ontdek de beste hoverboards van 2022!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

70+ 

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top-5 Beste Hoverboards

Beste hoverboard test

Beste koop van 2022:
1. Denver HBO-6610
Geschikt voor kinderen en volwassenen en makkelijk in gebruik

Beste Premium optie
2. Evercross Challenger Basic 8.5 inch SUV Hoverboard
Uniek design en geschikt voor stranden en bossen

Beste hoverboard voor kinderen

Beste Hoverboard voor kinderen
3. Evercross 6.5 inch Hoverboard 
Zo makkelijk in gebruik dat je binnen 15 minuten staat te rijden

Beste Hoverboad met afstandsbediening
4. SAMSUNG & TAOTAO
Gemakkelijk te bedienen via de afstandsbediening

Beste goedkope hoverboard
5. Denver HBO-Blue
Gunstige prijs voor een degelijke en goed hoverboard

Waar moet je op letten bij het kopen van een Hoverboard?

In de afgelopen 5 jaar heb ik meer dan 40 verschillende hoverboards aan mogen schaffen. Dit heb ik voornamelijk gedaan om deze producten te testen.

Bij het kopen van deze hoverboards zijn mij een aantal dingen opgevallen. Zo was ik lang niet altijd tevreden over het product dat geleverd werd en viel de kwaliteit in sommige gevallen enorm tegen. Ik wil niet dat jou hetzelfde overkomt.

Om die reden heb ik hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste criteria die je in het achterhoofd moet houden bij het kopen van een hoverboard. Door met deze criteria rekening te houden weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

Veiligheid

In mijn ogen is de veiligheid van een hoverboard de belangrijkste factor bij het aankopen van een goed hoverboard. Hierbij kijk ik voornamelijk naar de veiligheid van de motor en batterij die in het hoverboard zitten.

Een verkeerde motor of batterij kan er namelijk voor zorgen dat de besturing minder goed werkt, dit wil je natuurlijk niet.

Om die reden kijk ik altijd of een hoverboard beschikt over de juiste certificering rond veiligheidsnormen. Bij voorkeur kies ik een hoverboard die beschikt over een Europese licentie.

Afstand die je gaat afleggen

Ik zou je aanraden om altijd goed na te denken over hoe je dit apparaat wilt gaan gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om langere afstanden op het apparaat te gaan afleggen? Kies dan voor hoverboard die beschikt over een lange en goede batterijduur.

Ga je het product meer thuis gebruiken voor kortere afstanden? Dan zal de batterij minder belangrijk zijn aangezien je hem makkelijk en snel kunt opladen.

Kwaliteit van de banden en pedalen

Ik vind het ook belangrijk dat een hoverboard beschikt over goede banden en pedalen. Als deze van lage kwaliteit zijn zul je merken dat je veel minder stabiel zal staan waardoor de kans op een valpartij toeneemt.

Verder moeten de pedalen stevig genoeg zijn en moeten ze beschikken over antislip matjes, hierdoor kunnen je voeten geen kant op.

Ook zou ik je aanraden om te kiezen voor banden die minstens 15 centimeter zijn. Deze zijn simpelweg een stuk steviger en zullen minder snel lek gaan.

Slimme functionaliteiten

Ben je een echte smart home fanaat? Dan kun je tegenwoordig kiezen voor een hoverboard dat beschikt over allerlei slimme trucjes om het apparaat te verbinden met apparaten in huis.

Zo hebben sommige hoverboards handige apps die ervoor zorgen dat je je telefoon met het apparaat kunt verbinden. Ook beschikken deze hoverboards over bluetooth waardoor je muziek op de apparaten af kunt spelen.


Top 10 Beste Hoverboards

Wil je direct weten hoe de top 10 beste hoverboards eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Wat is het Beste Hoverboard?

Inmiddels weet je al wat meer over hoverboards en waar je op moet letten bij het kopen van een goed hoverboard. Tijd om antwoord te geven op de vraag: 'wat is het beste hoverbaord?'

Na het testen van meer dan 12 verschillende hoverboards kan ik oprecht zeggen dat onderstaande trainers het best scoren op prijs/kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten.

Door te kiezen voor een van deze opties weet je zeker dat je geen miskoop doet. Alle onderstaande opties zijn namelijk van goede kwaliteit en wat mij betreft de beste op de markt 2022.

Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder om de beste hoverboards van dit moment te ontdekken!

1. Denver HBO-6610

Beste hoverboard test

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Uit mijn test kan ik concluderen dat de Denver HBO-6610 momenteel het beste hoverboard van 2022 is. Er is geen enkel ander hoverboard dat in de buurt komt van de prijs / kwaliteit en het gebruiksgemak van dit hoverboard.

Zo is dit een hoverboard dat geschikt is voor kinderen maar ook voor volwassenen, haalt hij snelheden tot 15 KM per uur en is er aan de veiligheid gedacht door ABS omhulsels over de rubberen wielen te plaatsen (hierdoor heb je meer grip). 

Na meerdere rondjes op dit apparaat gereden te hebben kan ik met recht zeggen dat hij ontzettend fijn rijdt. Ook werkt de oplader super fijn, binnen 4 uur is hij helemaal opgeladen. 

Met een volle oplader kon ik een paar dagen rondrijden. Zelfs als je nog nooit op een hoverboard gestaan hebt dan kun je binnen een paar minuten op dit apparaat rijden.

Ik heb namelijk een collega die dit nog nooit gedaan had gevraagd, die stond binnen een aantal minuten al rondjes te rijden in de kantine haha!

Gek genoeg kan ik geen nadelen bedenken van dit product. Hij is gewoon ontzettend goed!

Voordelen Denver HBO-6610

 • Geschikt voor kinderen en voor volwassenen
 • Haalt snelheden tot 15 KM waardoor je ook langere afstanden kunt afleggen
 • Batterijduur is enorm goed waardoor je dagen met het hoverboard kunt rijden

Nadelen  Denver HBO-6610

 • Geen

2. Evercross Challenger Basic 8.5 inch SUV Hoverboard

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een echte eye-catcher? Kies dan voor dit SUV Hoverboard 700W Motion van het merk Evercross. Zoals je op de afbeelding kunt zien is dit een uniek hoverboard dat beschikt over een stoere SUV look. 

Dit hoverboard is uitermate geschikt voor verschillende terreinsoorten. Of je nu op een stand of in een bos wilt gaan rondrijden, met dit SUV balansboard kan het allemaal.

Zelf heb ik dit board getest op het strand in Zandvoort, het viel me op dat ik ontzettend soepel en hard kon rijden. Bij stukken waar het zand heel zacht was, ging dit echter wel wat lastiger.

De accuduur van dit product is goed, net als nummer 1 van deze lijst gaat het hoverboard zo'n 15 kilometer mee op een volle batterij. 

Een ander voordeel van dit apparaat? Je kunt ook 's avonds en in de nacht crossen met het hoverboard. De Evercross challenger is namelijk uitgerust met twee lichten en aan de voorkant waardoor je opvalt in het donker.

Oh ja, ook niet geheel onbelangrijk: dit apparaat heeft bluetooth. Hierdoor verbindt je hem gemakkelijk met al je mobiele apparaten. 

Kortom, als je op zoek bent naar een uniek hoverboard waarmee je op elk terrein kunt rijden zoek dan niet verder en ga voor dit prach exemplaar!

Voordelen Evercross Challenger Basic 8.5 inch SUV Hoverboard

 • Geschikt voor meerdere terreinsoorten waardoor je ook in de bossen of op het strand kunt rijden 
 • Unieke SUV look zorgt ervoor dat je overal de aandacht trekt
 • Beschikt over bluetooth waardoor je snel en simpel je favoriete muziek afspeelt

Nadelen  Evercross Challenger Basic 8.5 inch SUV Hoverboard

 • Prijs is hoger dan andere producten uit deze lijst (maar daar krijg je wel iets voor terug)

3. Evercross 6.5 inch Hoverboard met Flits Wielen

Beste hoverboard voor kinderen

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar het beste hoverboard voor kinderen? Kies dan voor dit flitsende hoverboard van Evercross. Met dit hoverboard weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zijn. 

De verschillende lichtjes zorgen voor een leuk effect en zorgen ervoor dat je in het donker goed opvalt. Verder is dit hoverboard uitermate geschikt voor kinderen omdat hij ontzettend eenvoudig in gebruik is.

Volgens de producent moet je binnen 15 minuten op dit hoverboard kunnen rijden. Verder is het hoverboard uitgerust met Bluetooth, hierdoor speel je al je favoriete muziek op het apparaat af. De laadtijd van dit apparaat is 2 tot 3 uur, hier kun je vervolgens zo'n 15 kilometer mee rijden.

Het enige minpuntje van dit apparaat is de dikte van de banden. De banden zijn namelijk minder dik dan andere banden uit deze lijst.

Voordelen Evercross 6.5 inch Hoverboard met Flits Wielen

 • Ideaal voor kinderen doordat hij binnen 15 minuten te gebruiken is (eenvoudig in gebruik)
 • Beschikt over bluetooth waardoor je gemakkelijk je eigen muziek afspeelt
 • Batterij is binnen 3 uur helemaal vol waarna je ongeveer 15 km met het apparaat kunt rijden

Nadelen  Evercross 6.5 inch Hoverboard met Flits Wielen

 • Banden zijn minder dik dan andere banden uit deze lijst

4. SAMSUNG & TAOTAO

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar een goed hoverboard met afstandsbediening? Kies dan voor de SAMSUNG & TAOTAO. Wat mij als eerste opviel was het unieke uiterlijk van deze hoverboard.

Verder vind ik het handig dat er een afstandsbediening geleverd wordt bij dit product. Hierdoor kun je hem gemakkelijk op afstand aan- en uit zetten.

Ook is dit een stevig hoverboard dat voldoet aan alle veiligheidseisen. De prijs / kwaliteits verhouding is dan ook zeer goed te noemen.

Het enige nadeel van dit product is de oplaadtijd, die is namelijk met 5 uur beduidend langer dan bij andere hoverboards.

Voordelen SAMSUNG & TAOTAO

 • Gemakkelijk uit en aan te zetten via afstandsbediening
 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding, hierdoor betaal je niet te veel voor dit product

Nadelen  SAMSUNG & TAOTAO

 • Oplaadtijd is aan de lange kant

5. Denver HBO-6610Blue

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.2

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

7.0

Heb je een klein budget maar wil je wel graag een hoverboard kopen? Kies dan voor dit blauwe Balance Board van het merk Denver. 

Van alle hoverboards in deze prijsklasse was dit wat mij betreft de allerbeste. Zo is hij ontzettend stevig, beschikt hij over een goede batterij en voldoet hij aan alle veiligheidseisen.

Verder haalt dit balance board een snelheid tot 15 km per uur en geeft het apparaat een piep bij 12 km. Deze functie is vooral bij kinderen handig aangezien je hiermee voorkomt dat je te hard gaat rijden. 

Het nadeel van dit apparaat? Het oplaadsnoer is aan de korte kant.

Voordelen Denver HBO-6610Blue

 • Beste goedkope hoverboard
 • Snel en makkelijk te gebruiken

Nadelen  Denver HBO-6610Blue

 • Bijgeleverde snoer is aan de korte kant

Hoeveel soorten hoverboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 hoverboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hoverboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste hoverboard is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat het beste hoverboard is.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP