fbpx
 • Home
 • /
 • Hotels
 • /
 • Beste Hotels Nederland [Test 2023]

Publicatie datum: 28 oktober, 2022

Door: Sanne

Best Geteste Hotel Nederland

Best Geteste Hotel Nederland

Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

Het was een spannende test, maar uiteindelijk was er één hotel die ver boven alle andere kandidaten uit kwam. En dat is het Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky! Dit hotel is verkozen tot het beste Nederlandse hotel van 2023.

En daar zijn wij ook niet verrast over. Ten eerste is dit een vijf sterren hotel: je weet dus dat de service dan sowieso goed zit. Daarnaast zijn alle kamers ontzettend modern ingericht waardoor het voelt als een luxe tweede huis.

Ook de locatie van dit hotel is gunstig: dit hotel bevindt zich namelijk op de Dam! Je bent dus binnen een minuut lopen in het centrum van Amsterdam en ook ontzettend dichtbij de metro. Zo kan je makkelijk reizen door heel Amsterdam!

In deze moeilijke tijd is naar het buitenland op reis gaan soms nog een uitdaging. Op de ene plek wordt het reisadvies versoepelt en op de andere plek juist weer aangescherpt. Het kan dus best riskant zijn om een reisje te boeken naar het buitenland, zeker omdat je niet weet hoe die situatie zich daar heeft ontwikkeld over een tijdje.

Gelukkig is een vakantie in eigen land een prima alternatief op de jaarlijkse vliegvakanties. Zo zie je ook nog eens wat van je eigen mooie kikkerlandje! Hotels zijn er in Nederland ook in overvloed omdat ons land vaak druk bezocht wordt door de buren België en Duitsland.

Wanneer je dan op zoek gaat naar het beste hotel heb je ongelooflijk veel keuze en zijn er tientallen verschillende websites die je speciale aanbiedingen willen geven wanneer je daar je tripje boekt. Echter kan veel keuze ook zorgen voor een overweldigend gevoel.

Hoe kies je dan nog het beste hotel uit? Je ziet waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer. Omdat wij dit gevoel erg goed kunnen begrijpen, willen we je graag op weg helpen. Hoe we dat dan doen?

Nou, ten eerste hebben wij speciaal voor jou in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het boeken van het beste hotel. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en voorkom je teleurstellingen. 

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende hotels met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen verzekeren van alleen de allerbeste kwaliteit. En daarmee dus ook de beste testresultaten!

En als kers op de taart hebben wij ook nog aan het eind van dit artikel de ultieme review geschreven. Hierin komen alleen de allerbeste hotels naar voren, zodat jij gemakkelijk een keuze kan maken voor je volgende binnenlandse tripje!


Top 5 Beste Hotels Nederland

Best Geteste Hotel Nederland

Beste hotel
1. Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

Beste hotel Nederland met zwembad
2. Mainport Design Hotel

Beste Hotel Nederland aan het strand
3. Grand Hotel Kurhaus Scheveningen

Beste budget Hotel
4. Grand Hotel Karel V Utrecht

Beste luxe Nederlandse hotel
5. Hotel Amrath Amsterdam


Waar op letten bij het boeken van een Nederlands hotel?

Omdat een vakantie in het buitenland nogal een risico kan zijn begrijpen wij goed dat je dit misschien nog niet aan durft. Omdat het wel zo leuk is om toch nog even eruit te gaan, is er een goed alternatief. Namelijk een vakantie in eigen land!

Er zijn dan ook ontzettend veel hotels in Nederland om uit te kiezen, wat kan zorgen voor een overweldigend gevoel. Wat zijn nou goede hotels in Nederland?

Omdat wij dit overweldigende gevoel erg goed begrijpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het boeken van het beste hotel in Nederland. Lees je gauw verder?

Prijs

Het eerste zeer belangrijke punt dat we graag aan willen kaarten is de prijs. We zijn, zeker als Nederlanders, altijd geneigd de goedkoopste hotels uit te kiezen. Dit bespaart natuurlijk geld.

Echter is goedkoper niet altijd beter, en andersom geldt hetzelfde. Soms heb je het risico dat je wanneer je een goedkoop hotel boekt dit in het echt nogal tegenvalt. Je kan dan last hebben van geluidsoverlast buiten en de service zal misschien veel minder goed zijn.

En dat is natuurlijk zonde, en dat wil je dan ook voorkomen. Maar duurder is ook niet altijd beter. Soms vragen hotels veel meer geld dan nodig, en valt vervolgens de kamer en de service ontzettend tegen. Dan heb je dat extra geld uitgegeven voor niks.

Kijk dus naar het totaalplaatje wanneer je een hotel wil boeken, en niet alleen naar de prijs. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Locatie

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden wanneer je een hotel gaat boeken is de locatie. Wanneer je zonder auto op pad gaat of bijvoorbeeld afhankelijk bent van het openbaar vervoer is de locatie erg belangrijk.

Als je dan graag het centrum van een stad wil verkennen is het wel zo fijn dat je niet een halfuur tot een uur moet reizen. Daarom kan je in dat geval beter een locatie kiezen die in de buurt ligt van het centrum van de stad.

Zo maak jij je tripje net wat efficiënter en makkelijker, en dat is natuurlijk ook waar een vakantie om draait. Check dus goed van tevoren waar je heen wil en zorg dat de locatie van het hotel een beetje centraal gelegen ligt.

 

Ontbijt

Vaak heb je in een hotel de keuze om ontbijt bij je kamer in te kopen. Je kan dan iedere ochtend langs het buffet om te ontbijten. Vaak hebben hotelkamers geen eigen keuken. Wanneer er dan ook geen supermarkt in de buurt zit is het wel zo handig om voor deze optie te kiezen.

Het is echter wel zo dat het vaak een aardig duur grapje kan zijn om iedere dag te ontbijten bij het hotel. Je betaalt dan per persoon gemiddeld tussen de 10 en 20 euro per dag voor een ontbijtje. Maak dus voor jezelf de overweging of je dit geld ervoor over hebt, of dat je het liever ergens anders vandaan haalt. 


Wat is het beste Nederlandse Hotel van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten en nog veel anderen hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende Nederlandse hotels, om jou zo te kunnen van de allerbeste testresultaten.

En daarmee natuurlijk ook de allerbeste kwaliteit! Veel hotels gingen dan ook erg gelijk aan elkaar op, en de test was erg spannend. Maar uiteindelijk zijn er een paar duidelijke uitblinkers naar voren gekomen.

Deze hotels zijn in de felbegeerde top vijf belandt. Ben jij ook benieuwd welke dit geworden zijn? Dan presenteren we je graag vol trots de top vijf beste Nederlandse hotels van 2023!

1. Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

Best Geteste Hotel Nederland

9.5

Eindbeoordeling

Ligging

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Faciliteiten

9.3

Verkozen tot veruit het beste Nederlandse hotel is het Krasnapolsky hotel. Dit hotel heeft de perfecte locatie in onze mooie hoofdstad: namelijk midden op de Dam! Je bent dus binnen een minuut in het centrum van Amsterdam.

Ook kan je vanuit het hotel super makkelijk met de metro de hele stad door. Wel zo makkelijk! Ook is het een vijf sterren hotel: de service is dus uitermate goed.

Voordelen Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

 • Vijf sterren hotel
 • Midden in Amsterdam gevestigd
 • Mooie inrichting

Nadelen Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

 • Redelijk prijzig

2. Mainport Design Hotel

9.1

Eindbeoordeling

Ligging

9.3

Functionaliteiten

9.6

Faciliteiten

8.8

Hou je ontzettend erg van een mooi interieur in je hotels? Dan is dit hotel perfect. De naam zegt het ook al natuurlijk, maar dit hotel had veruit het beste interieur. Het straalt luxe uit en zorgt door de neutrale kleuren voor serene rust in de kamer. 

Daarnaast is het hotel gunstig gelegen en vlakbij de metro. Je bent dus voor je het weet in het centrum van Rotterdam!

Voordelen Mainport Design Hotel

 • Dichtbij de metro
 • Heel erg mooi interieur
 • Goede service

Nadelen Mainport Design Hotel

 • Ontbijt kost extra

3. Grand Hotel Kurhaus Scheveningen

8.9

Eindbeoordeling

Ligging

8.2

Functionaliteiten

8.3

Faciliteiten

8.7

Iedereen kent dit hotel in Scheveningen wel! Naast dat het ongelooflijk bekend is, is dit hotel verkozen tot de beste locatie. En dat is natuurlijk niet gek. Je hebt vanuit het hotel uitzicht op het strand in Scheveningen en je bent er binnen een minuut lopen.

Als je dus je zonvakantie naar Nederland wil halen is dit hotel uitermate geschikt. En door de ongelooflijke grootte van het hotel is er ook altijd een kamer beschikbaar om te kunnen overnachten.

Voordelen Grand Hotel Kurhaus Scheveningen

 • Altijd ruimte
 • Perfect gelegen aan het strand
 • Heel erg luxe interieur

Nadelen Grand Hotel Kurhaus Scheveningen

 • Redelijk prijzig door de locatie

4. Grand Hotel Karel V Utrecht

8.5

Eindbeoordeling

Ligging

9.0

Functionaliteiten

8.7

Faciliteiten

8.1

Ook wanneer je wat minder budget hebt om te besteden aan een vakantie zijn er prachtige hotels beschikbaar. Zo ook deze in Utrecht. Dit hotel heeft een ouderwetse stijl en is gericht op het historische verleden. 

Daarnaast is het op 10 minuten wandelafstand van het hoofdstation en ben je binnen een paar minuten in de binnenstad. Door de verschillende kamers kan je hier erg goedkoop overnachten.

Voordelen Grand Hotel Karel V Utrecht

 • Historisch ingericht
 • Dichtbij hoofdstation
 • Dichtbij het centrum

Nadelen Grand Hotel Karel V Utrecht

 • Ontbijt en avondeten niet inbegrepen bij de prijs

5. Hotel Amrath Amsterdam

8.2

Eindbeoordeling

Ligging

8.4

Functionaliteiten

7.1

Faciliteiten

8.0

Hou je van luxe en heb je hier ook het geld voor? Dan is dit hotel in Amsterdam perfect. Je betaalt er misschien wel wat meer voor, maar je krijgt er een ongelooflijke ervaring voor terug. Het ziet er mooi uit, de service is goed en het eten is verrukkelijk! 

Voordelen Hotel Amrath Amsterdam

 • Lekker eten
 • Mooi ingericht
 • Goed gelegen

Nadelen Hotel Amrath Amsterdam

 • Prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hotels in Nederland hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hotels vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hotels in Nederland op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hotels in Nederland op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, faciliteiten en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>