Laatste update: Mei 2021

Door: Sanne

Best Geteste Hondentondeuse

Camry CR 2821

5/5

Duurzame en betrouwbare tondeuse voor elke type/soort huisdier. De tondeuse is uitgerust met een titanium kop waarmee het scheren van uw huisdier moeiteloos zal verlopen. Dankzij het keramische mes, dat beter van kwaliteit is dan messen gemaakt van metaal, zal het knippen sneller en preciezer gaan. De tondeuse is geleverd met vier opzet kammen, dat geeft u de mogelijkheid om de lengte van het haar nauwkeurig af te stellen. De krachtige en stille motor zorgt ervoor dat u het haar of de vacht van uw huisdier op comfortabele wijze kunt bijwerken.

Als hondeneigenaar zorg je natuurlijk goed voor je trouwe viervoeter. Bij een goede verzorging hoort ook het onderhoud van de vacht. Geen hond is hetzelfde en er zijn veel verschillende vachtsoorten.

Je kan naar een trimsalon gaan voor een goede knip- en/of scheerbeurt van je hond. Maar wanneer je geld en tijd wilt besparen, dan is de aanschaf van een hondentondeuse absoluut het overwegen waard. Maar wat is nu de beste hondentondeuse? En, kies je voor een tondeuse met een enkele stand of een variabele stand? Zoek je een eenvoudige tondeuse of ga je voor een professionele hondentondeuse?

Of je nu een beginner bent of dat je al veel ervaring hebt met het scheren van de hondenvacht, je wilt natuurlijk de beste hondentondeuse uit 2021. Wanneer deze hondentondeuse ook de beste koop is, dan is dat voor jou een win-win situatie.


Product

1. Camry CR 2821 Hair Clipper

5/5

2. Moser Rex 1230

4.5/5

3. CareGood professionele dierentondeuse

4/5

4. AVE Pets® complete hondentondeuse set

4/5

5. LifeGoods professionele dieren tondeuse set

4/5

Welke specificaties moet ik op letten?

Met een goede scheerkop krijg je vrijwel moeiteloos het haar van je hond in model. Bepaal daarom eerst welke soort vacht jouw hond heeft.

Een normale vacht zonder ondervacht is gemakkelijk te kammen en te scheren, een medium vacht bestaat uit dikke plukken haar die wat moeilijker te kammen zijn, een dikke vacht met ondervacht is eigenlijk alleen met een grof scheermes te behandelen. Let daar dus op en bepaal vervolgens wat de beste hondentondeuse is. Kijk ook of je een tondeuse met of zonder snoer wilt gaan gebruiken.

Wat is de beste hondentondeuse?

Om te bepalen wat de beste tondeuse voor honden is, hebben we een hondentondeuse test gedaan per merk en soort scheerkop. Hieronder volgt een lijstje met hondentondeuses die goed uit de test kwamen. We vermelden wat eigenschappen, voordelen en nadelen van de verschillende apparaten. Dat maakt jouw keuze hopelijk een stuk eenvoudiger.

Top 10 best geteste hondentondeuses

Wil je direct weten hoe de top 10 hondentondeuse eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

1. Camry CR 2821 Hair Clipper

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Elk huisdier met een vacht kan perfect worden geschoren met de Camry CR 2821 Hair Clipper. Deze tondeuse verdient absoluut de kwalificatie best geteste hondentondeuse. Deze tondeuse is geschikt voor iedere vachtsoort.

De titanium scheerkop en het keramische mes zorgen ervoor dat de vacht van uw huisdier mooi in model kan worden geschoren. De tondeuse is met 35 watt erg stil. Er worden vier opzetkammen bijgeleverd en je kan kiezen uit draadloze bediening, of met een kabel.

Voordelen Camry CR 2821 Hair Clipper

 • Voorzien van twee accu’s
 • Maakt weinig herrie
 • Geschikt voor iedere vacht

Nadelen Camry CR 2821 Hair Clipper

 • Kan na een poosje gebruik erg warm worden

2. Moser Rex 1230

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Moser Rex 1230 is een geluidsarme krachtpatser. Met de edelstalen scheerkop met grove snijkanten krijg je de vacht van jouw huisdier snel perfect in model. Het maximale vermogen van het scheerapparaat is 15 Watt. Het snoer heeft een lengte van maar liefst drie meter.

Er zitten maar liefst zes standen op deze tondeuse. De juiste stand stel je in met een hendel aan de zijkant. Je kan dus heel nauwkeurig bepalen hoe lang de vacht van je hond moet worden. De Moser Rex 1230 is geschikt voor kleine tot grote honden met een vacht zonder onderwol.

Voordelen Moser Rex 1230

 • Geluidsarm apparaat
 • Zes verschillende standen
 • Snoer heeft een lengte drie meter

Nadelen Moser Rex 1230

 • Niet draadloos
 • Niet geschikt voor honden met een ondervacht

3. CareGood professionele dierentondeuse

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Wil je alles in een om je hond goed te kunnen knippen, scheren en verzorgen? Dan is de CareGood professionele dierentondeuse een goede keuze. Zowel grote als kleine honden en katten, huisdieren met dikke of dunnen vachten en vachten met onderwol kunnen geschoren worden met deze professionele tondeuse.

Deze tondeuse set bestaat uit een tondeuse, vier opzetkammen, nagelknipper, nagelvijl, kam, schaar, schoonmaakborstel en oplader. De messen van deze tondeuse zijn gemaakt van titanium en keramiek. Hierdoor zijn ze scherp en slijtvast. De tondeuse heeft vijf standen. Met slechts 50 decibel is de CareGood een stille krachtpatser.

Voordelen CareGood professionele dierentondeuse

 • Complete set
 • Geluidsarm

Nadelen CareGood professionele dierentondeuse

 • Huisdieren met een hele lange of dikke vacht moeten eerst geknipt worden

4. AVE Pets® complete hondentondeuse set

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

In het rijtje best geteste hondentondeuse hoort deze complete set van het merk AVE Pets® zeker thuis. Het snijblad is van aluminium en titanium, waardoor je verzekerd bent van haarscherp snijden in de vacht van je hond of kat. Met 50 decibel is deze tondeuse geluidsarm te noemen.

De set van AVE Pets® is een van de meest complete hondentondeuse sets. In de verpakking vind je vier opzetkammmen, nagelschaar, uitdunschaar voor dikke vachten, RVS schaar voor lange haren, kam, nagelvijl, twee borstelhandschoenen, schoonmaakborstel, olie. Je kunt de tondeuse instellen op vijf verschillende lengtes. Deze tondeuse is geschikt voor het scheren van verschillende vachtsoorten, en voor grote en kleine honden.

Voordelen AVE Pets complete hondentondeuse set

 • Complete set voor de vachtverzorging van je huisdier
 • Geluidsarm
 • Scharen voor verschillende vachtsoorten inbegrepen

Nadelen AVE Pets complete hondentondeuse set

 • Dieren met een lange of dikke vacht moeten eerst geknipt worden

5. LifeGoods professionele dieren tondeuse set

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Met de professionele dieren tondeuse set van het merk LifeGoods heb je altijd een perfect getrimde hond of kat. Deze tondeuse heeft een zeer scherpe scheerkop van keramiek en titanium. De tondeuse kan in vijf verschillende standen worden ingesteld.

Daarnaast zijn er vier opzetkammen, waardoor je altijd de vacht in de juiste lengte kan scheren. Binnen vijftig minuten is de accu opgeladen, je hoeft dus nooit lang te wachten voor je weer ongeveer een uur lang verder kan met scheren. De tondeuse is geluidsarm, zodat je hond of kat niet snel zal schrikken van het geluid. De LifeGoods professionele dieren tondeuse set is geschikt voor alle soorten honden en katten.

Voordelen LifeGoods professionele dieren tondeuse set

 • Geluidsarm
 • Scheerkop van keramiek en titanium
 • Vier verschillende opzetkammen

Nadelen LifeGoods professionele dieren tondeuse set

 • Lange of dikke vachten moeten eerst worden geknipt
 • Smeerolie niet bijgeleverd
Furbo HD-WIFI- Hondencamera snackuitgave
Hondencamera's
hondenomheining
Honden omheining
Hondensnoepjes
Hondensnoepjes
graanvrije brokken
Hondenbrokken
hondenkussen
Hondenkussens
Trixie Turn around
Hondenspeeltjes

Sanne

Over de productexpert

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik een zorgzame 4e jaars student verpleegkunde met een ongelofelijke liefde voor dieren. Aan mijn eigen honden en katten wordt zoveel aandacht gegeven als ze nodig hebben, dit zou ieder dier verdienen. Ik hoop dat ik andere mensen blij kan maken door alles wat ik weet over de beste verzorging voor mens en dier te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>