Laatste update: augustus 2022

Door: Sam

Best Geteste Hifi set

ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8

Voor de beste Hifi set 2022 kies je de ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8 8 inch subwoofer! Deze Hifi set is een alles-in-één pakket met alle speakers die je nodig hebt voor een complete geluidservaring in je woonkamer.

Extra kabels door je huis trekken is niet nodig, wat zorgt voor een zeer makkelijke installatie en een woonkamer die er clean uitziet - zeker dankzij het minimalistische ontwerp van de ARGON Hifi set. Het volume van de speakers pas je makkelijk aan met de afstandsbediening van je televisie, waardoor de bediening enorm makkelijk is.

Om muziek te luisteren verbind je de ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8 makkelijk met je Bluetooth-apparaten. De audio wordt vanzelf versterkt door de geïntegreerde RIAA-voorversterker - waar je ook een draaitafel op kunt aansluiten, mocht je dat interessant vinden. Een veel completere Hifi set is er niet te vinden.

Check de rode knop hieronder voor de beste prijs om de ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8 te kopen!

Ben je op zoek naar een goede Hifi set? Goed idee! De beste Hifi sets 2022 worden steeds voordeliger en daarom is het een goed moment om een Hifi set aanbieding op de kop te tikken. 

Hifi sets zijn sets met speakers van hoge kwaliteit. Hifi betekent letterlijk High Fidelity, oftewel een lekker scherp geluid met een goede basweergave. Maar niet alle Hifi set aanbiedingen die je online kunt vinden zijn even goed. Als je even niet op let, kan je zo een minder goede Hifi set kopen. Om zeker te weten dat je de beste Hifi set voor jou in huis haalt, is het een goed idee om onze Hifi set test door te nemen.

De Hifi sets die je hier ziet, zijn allemaal onafhankelijk getest door onze audio-experts. We hebben natuurlijk gekeken naar de absolute kwaliteit van de Hifi sets, maar ook vinden we de prijs-kwaliteitsverhouding belangrijk. De beste Hifi set volgens de consumentenbond hoeft immers niet per se de beste Hifi set voor jou te zijn. Welke Hifi set is het beste, en waarom? Alles over de beste koop Hifi sets 2022 lees je hier!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hifi sets

Beste Koop Hifi set
1. ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8

Beste premium Hifi set
2. NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2

Beste Hifi set voor wandmontage
3. BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR

Beste Sonos Hifi set
4. SONOSONE X 2

Beste Hifi set met draaitafel
5. ARGON AUDIOTT + FENRIS A4

Top 10 beste Hifi sets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Hifi sets.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Hifi set?

Een Hifi set is een relatief ingewikkeld product. Je ziet van de buitenkant vaak niet of ze van goede kwaliteit zijn. Vooral de ingewikkelde specificaties op de verpakking maken het verschil tussen goede en minder goede Hifi sets. Hieronder hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten als je een Hifi set kopen gaat. Zo lang je deze kopjes doorneemt, weet je zeker dat je geen miskoop kunt doen en de beste Hifi set voor jou in huis haalt!

Geluidskwaliteit

Het allerbelangrijkste bij het kopen van nieuwe speakers is de kwaliteit van het geluid. Dit kun je echter niet opmeten, en alleen beoordelen als je het hoort. Daarom raden we aan om onze reviews, maar vooral ook reviews van andere gebruikers te lezen over de Hifi sets die je overweegt te kopen. Zij hebben het geluid immers al kunnen testen en hebben er dus een beter beeld van dan wie dan ook!

Aansluiting

Hoe kun je je geluid afspelen op een Hifi set? Wel zo handig om te weten. Veel moderne Hifi systemen zijn voorzien van Bluetooth, HDMI of een ouderwetse AUX-kabel. Als je een platenspeler hebt is een analoge kabel (AUX of TULP) handiger, maar voor digitale muziek voldoet ook HDMI. Luister je vaak vanaf je mobiele apparaten? Neem dan een Hifi set met Bluetooth.

Slimme Hifi sets

Koop een smart speaker / slimme Hifi set als je graag muziek streamt via Spotify, YouTube / Apple Music of een ander platform. Dit is hetzelfde als casten naar een Chromecast en maakt muziek afspelen veel makkelijker. Wel is hiervoor dus ondersteuning voor Casting nodig.

Speakersamenstelling

Als je een Hifi set gaat kopen, zul je merken dat er veel verschillende configuraties zijn. Zo kun je kiezen voor een 7.1 surround set, of je houdt het bescheiden met een dual speaker setup. Overweeg ook of je een subwoofer wil of niet. Woon je in een gehorige flat? Dan kun je prima een subwoofer aanschaffen - zet hem dan gewoon even op een kussentje of deken zodat het geluid niet door de muren heen trilt!


Wat is de beste Hifi set van 2022? 

Een Hifi set kopen in 2022? Best lastig. Er zijn inmiddels zoveel verschillende merken en productsoorten te vinden op het internet, dat je niet meer weet waar je naar moet kijken. Neem in ieder geval de belangrijkste dingen om op te letten (hierboven) goed door voor je een definitieve keuze maakt. Daarnaast hebben we een korte review geschreven, die je vertelt waarom je deze Hifi sets wel of niet moet kiezen. De Hifi sets verschillen heel veel in prijs en samenstelling, dus de beste Hifi set hieronder hoeft niet per se de beste keuze voor jou te zijn. Veel luisterplezier met je nieuwe Hifi set!

1. ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Voor de beste Hifi set 2022 kies je de ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8 8 inch subwoofer! Deze Hifi set is een voordelig alles-in-één pakket met alle speakers die je nodig hebt voor een complete geluidservaring in je woonkamer.

Extra kabels door je huis trekken is niet nodig, wat zorgt voor een zeer makkelijke installatie en een woonkamer die er clean uitziet - zeker dankzij het minimalistische ontwerp van de ARGON Hifi set. Het volume van de speakers pas je makkelijk aan met de afstandsbediening van je televisie, waardoor de bediening enorm makkelijk is.

Om muziek te luisteren verbind je de ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8 makkelijk met je Bluetooth-apparaten. De audio wordt vanzelf versterkt door de geïntegreerde RIAA-voorversterker - waar je ook een draaitafel op kunt aansluiten, mocht je dat interessant vinden. Een veel completere Hifi set is er niet te vinden. Check de rode knop hieronder voor de beste prijs om de ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8 te kopen!

Voordelen ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8

 • Optimale geluidskwaliteit van Argon
 • Zeer makkelijk te installeren
 • Weinig kabels nodig
 • Met geïntegreerde versterker

Nadelen ARGON AUDIOARGON FENRIS A4 + BASS8

 • Geen smart speaker opties (zoals casting)

2.  NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

NAD is misschien niet een bedrijf dat je goed kent, maar het is een enorm grote speler in de markt voor luxueuze speakers met de allerbeste geluidskwaliteit. Deze NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2 is daar zeker weten geen uitzondering op.

Ondanks dat de NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2 bestaat uit slechts twee speakers in totaal, werden we overweldigd door de kwaliteit van de NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2 set. De bas, maar ook de hogere tonen kwamen perfect uit en leken zich zelfs aan te passen naar het soort geluid (nieuws, muziek of film bijvoorbeeld).

Natuurlijk zijn er genoeg andere speakers te vinden met een geweldige geluidskwaliteit, maar wat de NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2 set voor ons erbovenuit deed springen, was het gebruikersgemak van deze Hifi set. Je kan het geluid bedienen vanaf de afstandsbediening van je televisie. Daarnaast is er ondersteuning voor vrijwel alle populaire muziekstreamingsdiensten. Denk aan Spotify, Tidal, Deezer, en zelfs veel internetradiosoftware!

Deze slimme Hifi set heeft hiernaast nog een control box met een HD scherm erop. Dat zie je niet vaak, maar je ziet hierdoor constant de album cover van de muziek die afspeelt. Een leuke toevoeging aan een geweldige Hifi speaker set!

Voordelen NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2

 • Maximale geluidskwaliteit
 • Enorm makkelijk te gebruiken
 • Ondersteunt Spotify en vrijwel alle andere diensten
 • Control box met HD scherm voor album cover en overige info

Nadelen NADC700 + DALI OPTICON 1 MK2

 • Geen surround sound

3. BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je graag een Hifi stereo speaker set wil met een ingebouwde versterker, dan is de BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR de beste keuze. Met de geïntegreerde stereoversterker van 2 x 80 Watt weet je zeker dat het geluid je hele kamer met gemak vult.

De BLUESOUNDPOWERNODE (N330) speakers zijn gemaakt voor wandmontage. Alle nodige materialen hiervoor worden bij het pakket meegeleverd. Zo creëer je een hele mooie, schone look in je woonkamer, maar geniet je toch van het beste geluid op de markt.

Je krijgt bij de BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR set alle voordelen die je mag verwachten van een speakerset van deze prijs. De DALI RUBICON LCR is een handige box die wordt meegeleverd waarop je de speakers kunt bedienen. Er zit een touchscreen op voor de essentiële bediening van je muziek. Ook regel je via deze box het volume van je tv.

Daarnaast wordt ook bij de BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR set alle moderne streamingsdiensten ondersteund, zoals Spotify, Tidal en Deezer. Zo heb je altijd wat te luisteren, en met deze geluidskwaliteit zul je dat niet willen missen!

Voordelen BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR

 • Alle streamingsdiensten ondersteund
 • Handige control box met touchscreen
 • Geschikt voor draadloze wandmontage
 • 2 x 80 Watt versterker

Nadelen BLUESOUNDPOWERNODE (N330) + DALI RUBICON LCR

 • Geen geïntegreerde RIAA/phono-voorversterker voor draaitafel

4. SONOSONE X 2

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Sonos is een merk dat steeds bekender wordt in de muziekwereld. Hun Hifi installaties zijn vooral bekend doordat ze erg makkelijk draadloos te installeren zijn, en moeiteloos met elkaar samenwerken om in iedere kamer van je woning dezelfde muziek af te spelen. De SONOSONE X 2 is een Hifi set die een stuk betaalbaarder is dan anderen, maar nog steeds geweldige kwaliteiten biedt.

De set bestaat uit twee draadloze Sonos-luidsprekers met een compact en elegant ontwerp dat past in ieder interieur. Je bedient de speakers met je smartphone via Google Assistant, waardoor je dus ook met je stem een nummer kunt aanvragen. Het enige wat je nodig hebt om de speakers te installeren is een stopcontact - de rest werkt vlekkeloos via je WiFi netwerk. 

Dit betekent trouwens ook dat je de speakers kunt verplaatsen naar wens - zet ze eens in de tuin neer als je gasten ontvangt, of in de badkamer als je een uurtje gaat badderen. Deze flexibiliteit is waar Sonos om bekend staat, en voor deze prijs zijn er weinig geluidsinstallaties die een gelijkwaardige ervaring bieden.

Voordelen SONOSONE X 2

 • Makkelijke installatie
 • Goede geluidskwaliteit
 • Slimme speakers met Google Assistant en casting ondersteuning

Nadelen SONOSONE X 2

 • Vooral geschikt voor kleinere ruimtes

5. ARGON AUDIOTT + FENRIS A4

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Echte muziekliefhebbers luisteren hun favoriete albums natuurlijk via een platenspeler. Dit geeft gek genoeg nog altijd de allerbeste geluidskwaliteit, zonder digitale compressie of ruis. Daarom vonden we het logisch om ook deze ARGON AUDIOTT + FENRIS A4 platenspeler Hifi set mee te nemen in onze top 5 beste Hifi sets 2022!

De ARGON AUDIOTT + FENRIS A4 is een set van twee speakers en een platenspeler. Uiteraard werkt dit allemaal enorm makkelijk samen en via de draaitafel speel je je muziek in de allerhoogste kwaliteit af. Hiervoor hoef je geen kabels te verwisselen of van de tv in de draaitafel te stoppen; het slimme systeem weet automatisch of de platenspeler aanstaat of dat je televisie aan het kijken bent. Het geluid past zich dan ook aan op basis van waar je naar luistert, waardoor je een ultieme muziekervaring in huis haalt!

Ook tv kijken is mogelijk met de ARGON AUDIOTT + FENRIS A4 set, en het geluid bedien je gewoon met de afstandsbediening van je tv. Daarnaast maak je gebruik van Bluetooth 5.0 voor nog betere geluidskwaliteit, en heb je amper kabels nodig voor de installatie - vrijwel alles gaat digitaal (op de platenspeler na natuurlijk!).

Voordelen ARGON AUDIOTT + FENRIS A4

 • Inclusief platenspeler
 • Geen kabels nodig
 • Geschikt voor tv, muziek en vinyl

Nadelen ARGON AUDIOTT + FENRIS A4

 • De draaitafel start en stopt niet automatisch

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hifi sets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hifi sets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hifi sets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hifi sets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>