fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Hark

Best geteste Hark

Idealspaten- bredt hark

Het was weer een super spannende wedstrijd. Er zijn erg veel goede harken op de markt, maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar één de beste zijn. En in dit geval was dat overduidelijk de hark van het merk Idealspaten- bredt!

Deze is verkozen tot veruit de beste hark van 2023! En daarmee mag de hark zichzelf ook de beste koop hark noemen. En dat alles zonder onze verbazing.

Zo is de hark te koop voor een goede prijs en doet deze gewoon precies wat je ervan verwacht. Daarnaast is deze ook nog verkrijgbaar in verschillende maten waardoor je extra specifiek kan werken. Een mooie schone tuin is gegarandeerd!

Iedereen herkent dit probleem vast wel. In de winter vallen de bladeren van de bomen, waardoor er stapels in je tuin kunnen belanden. Je mooie tuin ligt bezaaid met allerlei kleine takjes en bladeren. Super vervelend natuurlijk, zeker wanneer je graag in de tuin werkt.

Gelukkig is hiervoor al erg lang geleden een goede oplossing bedacht. Namelijk de hark! Een hark wordt al decennia lang gebruikt als dé oplossing om die vervelende bladeren gemakkelijk op te kunnen ruimen.

Wij durven dan ook wel te stellen dat in de meeste Nederlandse schuren of tuinen wel een hark te vinden is. En omdat de vraag naar harken (zeker in de koudere maanden) erg groot is, schieten de aanbieders van de harken als paddenstoelen uit de grond.

Niet gek natuurlijk, in de herfst zijn ze namelijk niet aan te slepen en op de meeste plekken ook uitverkocht. Zo’n groot aanbod is enerzijds erg fijn omdat je dan uiteraard ruim de keuze hebt.

Echter zit er ook een keerzijde aan. Veel aanbod kan bij consumenten (en waarschijnlijk ook bij jou) zorgen voor een erg overweldigend gevoel. Hoe kies je dan nog de beste hark uit?

Wij begrijpen dat overweldigende gevoel maar al te goed en hebben er zelf ook vaak mee te maken gehad. En omdat wij het zo goed begrijpen, willen wij jou hier graag mee helpen.

Hoe we dat dan doen/ Speciaal voor jou hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hark. Zo voorkom je een miskoop en kan je genieten van je nieuwe aankoop.

Maar dat is niet alles. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende harken met elkaar vergeleken om zo tot de beste testresultaten én kwaliteit te kunnen komen. Zo kunnen wij jou garanderen van de kwaliteit die je van ons gewend bent.

En als kers op de taart hebben wij aan het eind van dit artikel de ultieme review geschreven met hierin uitsluitend de beste harken van dit jaar!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste harken

Best geteste Hark

Beste koop
1. Idealspaten- Bredt tuinhark

Beste Design Hark
2. GARDENA tuinhark combisysteem

Beste Voordelige Hark
3. Talen Tools tuinhark

Beste Luxe Hark
4. Jost Polyhark

Beste Prijs- kwaliteitverhouding Hark
5. GARDENA combisysteem bladhark

Top 10 Beste Harken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 Beste Harken, dit zijn direct de meest verkochte harken bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een Hark? 

Een hark is dus de ideale ouderwetse oplossing voor overbodig rommel in je tuin. Een hark is razend populair en iedere schuur staat er wel eentje klaar voor gebruik.

Omdat de harken zo populair zijn schieten de aanbieders iedere herfst weer als paddenstoelen uit de grond. Dit kan jou als consument zijnde een aardig overweldigend gevoel opleveren. Hoe kies je dan nog de beste hark uit?

Omdat wij dit gevoel goed begrijpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hark.

Zo voorkom je een miskoop en kan je alles rustig even nalezen wanneer je een mooie hark op het oog hebt. Super handig als je het ons vraagt!

Materiaal

Het eerste punt waar je op moet letten tijdens het kopen van de beste hark is natuurlijk het materiaal. Het is van groot belang dat de hark uit een stevig materiaal bestaat, omdat dit gewoon simpelweg het handigste en snelste werkt.

Goede voorbeelden hiervan zijn een harde soort kunststof of bijvoorbeeld metaal. Aarde beweegt best zwaar en is moeilijk te verplaatsen. Wanneer je dan een hark hebt gekocht van een lichte kunststof kunnen de tanden afbreken.

Dat is natuurlijk zonde, want dan kan je je geld ook al niet meer terug krijgen. En dan kan je ook niet meer verder in de tuin en komen er alleen nog maar meer bladeren bij.

Let er dus goed op wanneer je een hark wil kopen van welke soort materiaal deze gemaakt is. Zo bescherm je jezelf tegen een miskoop en de kans op een kapotte hark.

Hoeveelheid tanden/ breedte van de hark

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar de beste hark is de hoeveelheid tanden. Hierbij geldt: hoe groter het oppervlak is dat je wil egaliseren, hoe breder de hark moet zijn.

Hierbij is het dan wel zo dat de hark met meer tanden ook zwaarder wordt. Dit komt omdat je dan meer grond verplaatst dan wanneer je een smallere hark gebruikt.

Bedenk je dus van tevoren hoeveel oppervlakte je wil egaliseren en vrij wil maken van bladeren voordat je een hark koopt. Dan kan je de breedte hier slim op uitkiezen en kan je de klus zo efficiënt en makkelijk mogelijk uitvoeren.

Steel inbegrepen

Dit punt is erg belangrijk en wordt soms ook over het hoofd gezien. Niet alle harken worden namelijk geleverd met een steel! Je wil niet een hark kopen en er vervolgens achter komen dat je er geen steel bij krijgt.

Dan kan je natuurlijk nog niet zoveel beginnen. Lees dit dus goed in de omschrijving van de hark: hier staat dit vrijwel altijd aangegeven.

Garantie

Het laatste punt waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hark is de garantie. Garantie is een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Mocht er dan toch iets niet goed zijn, zoals bijvoorbeeld een productiefout, dan kan je terugvallen op de garantie. De fabrikant van de hark is dan verplicht je verder te helpen.

Zo kan jij met een gerust hart genieten van je aankoop en rustig in de tuin aan de slag zonder je hier ook nog zorgen over te hoeven maken.

Wanneer er dan geen garantie zit op het product dat je wil kopen, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen/

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw hark ten minste twee jaar is, zo kan jij onbezorgd je tuin onderhouden!


Wat is de beste hark van 2023? 

Na goed rekening te houden met bovenstaande punten en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende harken, om zo jou te kunnen voorzien van alleen de allerbeste kwaliteit.

De test was dan ook erg interessant en er waren erg veel gelijkwaardige harken getest.

Uiteindelijk hebben een paar van deze harken een plekje kunnen bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar welke harken dit zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de Top 5 Beste Harken van 2023!

1. Idealspaten- Bredt tuinhark

Best geteste Hark

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot veruit de beste hark, is de Bredt Tuinhark van Idealspaten. De hark doet eigenlijk alles wat je ervan verwacht en is gemaakt van verzinkt. Dit is een erg sterke soort materiaal waardoor de tanden niet snel zullen breken.

Dat is natuurlijk erg fijn, en daarnaast kan je er een heel groot oppervlak mee overbruggen door de 16 tanden.

Voordelen Idealspaten- Bredt tuinhark

 • Heeft 16 tanden
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Doet precies wat je ervan verwacht

Nadelen Idealspaten- Bredt tuinhark

 • Kortere garantietermijn

2. GARDENA tuinhark combisysteem

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een mooi design, dan spreek je zonder enige twijfel over deze Gardena Tuinhark Combisysteem. De hark werkt uiterst goed en is gemaakt van een lekker sterk materiaal voor de optimale hark ervaring.

Voordelen GARDENA tuinhark combisysteem

 • Komt in een mooie blauwe kleur
 • Gemaakt van sterk materiaal
 • Niet heel erg duur

Nadelen GARDENA tuinhark combisysteem

 • Komt zonder steel

3. Talen Tools tuinhark

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook wanneer je minder budget hebt om te besteden zijn er goede harken verkrijgbaar: zeker de Tuinhark van Tuinen Tools. De hark is gemaakt van verzinkt staal en hierdoor extra sterk. En deze wordt geleverd met een steel!

Voordelen Talen Tools tuinhark

 • Goedkoop
 • Wordt geleverd met steel
 • Steel is 160cm lang

Nadelen Talen Tools tuinhark

 • Geen garantie

4. Jost Polyhark

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je wat meer budget en wil je dit besteden aan een goede hark? Dan is de Jost Polyhark perfect. De hark doet alles wat je ervan mag verwachten en komt in een mooie kleur.

Voordelen Jost Polyhark

 • Mooie kleur
 • Sterk materiaal
 • Extra veel tanden

Nadelen Jost Polyhark

 • Prijzig omdat de steel los gekocht moet worden

5. GARDENA combisysteem bladhark

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de Bladhark Combisysteem van Gardena. Deze werkt erg goed en doet alles wat je ervan verwacht. En daarnaast kan je de hark ook verstellen!

Voordelen GARDENA combisysteem bladhark

 • Verstelbaar
 • Mooie kleur
 • Sterk materiaal

Nadelen GARDENA combisysteem bladhark

 • Zonder steel

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel harken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten harken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de harken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste harken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>