fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Hapjespan

GreenPan Brussels

Wat is de beste hapjes pan van 2023? De GreenPan Brussels keramische hapjespan van Greenpan pannen is als beste koop hapjes pan uit onze hapjes pan test gekomen! Dat komt onder andere door het grote, ruime formaat waarmee je een heleboel dingen tegelijk kunt koken. De glazen deksel zorgt voor overzicht over de pan, waardoor je geen temperatuur verliest puur om te checken of alles nog goed kookt. Met een sterke, premium keramische afbaklaag gaat de pan niet alleen langer mee, maar bakt het eten ook veel minder snel aan. Je kan de pan zowel op inductieplaten, elektrische kooktoestellen en iedere andere soort warmtebron gebruiken. Al met al is de GreenPan Brussels een ontzettend goede hapjes pan waar je nooit een miskoop mee kan doen!

Een hapjes pan – wat een heerlijke toevoeging aan je keuken collectie, waar je van alles mee kunt maken. Een goede hapjes pan kopen is een echte aanrader voor iedereen die van koken houdt. Wat dacht je van een heerlijke pan risotto, of een goed gevulde pastasaus? Ook vlees en vis kan worden gebraden in een hapjes pan. Alles is mogelijk met zo’n product. Maar wat moet je nou kiezen als je twijfelt wat voor hapjes pan je wil kopen?

Bij Top-X vergelijken we alle producten waar je mogelijk over kunt twijfelen voor je er een van aanschaft. De beste hapjes pan volgens de consumentenbond en alle goed beoordeelde hapjes pannen die we hebben kunnen vinden, hebben we uitgebreid op de proef gesteld, en dat allemaal om de keuze voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Want wat is de beste koop hapjes pan voor jouw situatie? Een hapjes pan is natuurlijk een redelijk divers product. Van pannen wordt vaak onderschat hoeveel verschil er zit tussen alle beschikbare modellen. Een goede hapjes pan onderscheid je ook niet zo makkelijk van de beste hapjes pan, of van de slechtste natuurlijk – en precies om die reden doen wij onze hapjes pan test van 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Hapjes pannen

Beste koop
1. GreenPan Brussels keramische hapjespan

Beste Luxe hapjespan
2. GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan met deksel

Beste betaalbare hapjespan
3. Ballarini Rialto hapjespan 24cm

Beste Elektrische hapjespan
4. Schäfer Elektrische Pizza- en Hapjespan

Beste Grote hapjes pan
5. Ballarini Rialto hapjespan 28cm

Top 10 beste hapjes pannen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hapjespannen!


Waar op letten bij het kopen van een hapjes pan?

Om je wat op weg te helpen met je keuze voor de beste hapjes pan voor jouw situatie, benoemen we eerst een paar van de belangrijkste aspecten van de beste hapjes pannen. We vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een hapjes pan, en waarom dit zo belangrijk is. Lees vooral verder om er achter te komen waar op te letten als je een hapjes pan gaat kopen!

Formaat

Wil je risotto bereiden voor tien personen of gewoon een stukje vlees braden voor jezelf en je vriend of vriendin? Dat maakt natuurlijk een verschil voor wat de beste hapjes pan is voor jou. Let dan vooral gewoon op de inhoud van de pan, die in liters staat aangegeven. Voor braden maakt het oppervlakte van de pan iets meer uit.

Materiaal van de anti aanbak laag

Als je wil dat de pan lang mee gaat, is het handig om een hapjes pan met een goede anti aanbak laag te kiezen. Dit zorgt niet alleen voor minder schade aan de pan op de lange termijn, maar ook voor een makkelijkere afwas na het eten, omdat er minder vet van het vlees of het eten af druipt.

Warmtebronnen

Niet alle pannen zijn geschikt voor een inductie keuken, en ook niet alle pannen kun je gebruiken op een elektrische keuken. Het handigste is om een pan te nemen die dit beide ondersteunt, maar zo niet, let dan goed op waarop je de pan gaat gebruiken!

Vaatwasmachine bestendigheid

Heb je thuis een vaatwasser, dan is het natuurlijk belangrijk dat je een pan koopt die hier in kan zonder dat er schade aan de pan of de anti aanbak laag ontstaat! Veel teflon pannen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor een vaatwasser, omdat de beschermende laag er dan af gaat. Tenzij je de pan met de hand af gaat wassen is het dan niet handig om een hapjespan te kopen die niet tegen de vaatwasser kan.

Oven

Sommige hapjespannen kunnen zelfs in de oven geplaatst worden. Dit vergroot de mogelijkheden van de pan aanzienlijk, waardoor je ook in de oven lekkere vlees of visgerechten in deze pan kunt bereiden.


Wat is de beste hapjes pan van 2023? 

Nu we een aantal van de belangrijkste aspecten aan een hapjespan bij elkaar hebben verzameld, weet je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede hapjes pan.

We weten natuurlijk niet wat voor budget je hebt en waar je de hapjes pan voornamelijk voor gaat gebruiken, dus daarom hebben we de hapjespannen ingedeeld in verschillende categorieën – sommige zijn wat meer premium, en anderen zijn geschikt voor iedere portemonnee. Zie hier, de top 5 beste hapjespannen van onze ultieme hapjes pan test 2023!

1. GreenPan Brussels keramische hapjespan

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.2

De GreenPan Brussels keramische hapjespan is volgens onze uitgebreide test als absolute winnaar uit de verf gekomen! Deze stevige en elegant ontworpen hapjespan is een echte toevoeging aan iedere keukencollectie. Of je nou houdt van het braden van vlees, het koken van een heerlijke pasta saus maaltijd of wat je ook voor culinaire ambities hebt – in de GreenPan Brussels hapjespan kun je alles maken wat je wil. 

En dat allemaal zonder dat je tijdens het koken de deksel van de pan hoeft te halen, omdat de glazen deksel ervoor zorgt dat je tijdens het kookproces alles optimaal in de gaten kunt houden. Zo verlies je geen warmte. De keramische bodem van de pan zorgt er voor dat de pan erg lang mee gaat, maar bovenal dat je eten niet aanbakt of aan koekt als je heel even niet roert.

Voordelen GreenPan Brussels keramische hapjespan

 • Keramische onderkant, waardoor de pan langer mee gaat én je eten niet aan brandt of aan koekt
 • Glazen deksel waardoor je alles altijd optimaal in de gaten kunt houden tijdens het koken
 • Gemaakt van roestvrij staal, en geschikt voor alle warmtebronnen (ook de oven)

Nadelen GreenPan Brussels keramische hapjespan

 • Een RVS handgreep warmt snel op, dus kijk uit als je de pan zonder ovenwanten wilt verplaatsen of op pakken!

2. GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan met deksel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Voor een wat luxere kookervaring waar je erg lang van kunt genieten, is er de GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan met deksel! De GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan is erg geschikt voor het braden van vlees, het opwarmen van pastasauzen in grote hoeveelheden en over het algemeen kun je met deze pan uitstekend alle mogelijke gerechten makkelijk en efficiënt bereiden. 

De GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan is krasbestendig, zodat je er gewoon met metalen spatels mee kunt roeren. De handgrepen zijn van roestvrij staal en liggen erg lekker in de hand, en door de keramische bodem gaat de pan langer mee en verbrandt je eten veel minder snel. Ook wordt de warmte erg gelijk verdeeld in deze premium hapjes pan.

Voordelen GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan met deksel

 • Luxe, keramisch ontwerp waardoor de warmte goed verdeeld wordt, de pan makkelijker schoon blijft en je eten niet aan blijft plakken
 • Stevig materiaal aan alle kanten, waardoor er geen krassen in komen als je metalen spatels gebruikt
 • Handige handgrepen die zowel met als zonder ovenwanten erg prettig in gebruik zijn
 • Geschikt voor alle warmtebronnen (ook de oven)

Nadelen GreenPan Barcelona Infinity Pro Hapjespan met deksel

 • Om de pan zo lang mogelijk mee te laten gaan, wordt het aangeraden om de pan met de hand af te wassen

3. Ballarini Rialto hapjespan 24cm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je graag een goede hapjes pan voor wat minder geld wil kopen, dan ben je bij de Ballarini Rialto hapjespan 24cm op precies het goede adres. Deze hapjes pan is erg geschikt om op alle soorten kookplaten verschillende gerechten op te warmen of lekker te braden.

Dankzij de glazen pannendeksel zie je alles wat er gebeurt in de pan zonder dat het gerecht zijn hitte verliest, en de steel wordt niet zo gauw warm als bij sommige andere hapjes pannen. De Ballarini Rialto hapjespan 24cm is voorzien van een hele goede anti aanbak laag, waardoor het afwassen van de pan geen zorgen mee brengt en je eten altijd lekker doorbakken smaakt. 

Voordelen Ballarini Rialto hapjespan 24cm

 • Stevig materiaal aan alle kanten, waardoor er geen krassen in komen als je metalen spatels gebruikt
 • Geschikt om op alle soorten kookplaten te gebruiken
 • Afwassen is geen probleem bij deze pan dankzij de goede anti aanbak laag
 • De Ballarini Rialto hapjespan is geschikt voor de afwasmachine, wel het liefst op lage temperatuur

Nadelen Ballarini Rialto hapjespan 24cm

 • Niet geschikt voor gebruik in de oven

4.  Schäfer Elektrische Pizza- en Hapjespan

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je thuis een elektrische kookplaat waar je graag wat meer variatie uit wil halen? Dan is de Schäfer Elektrische Pizza- en Hapjespan de beste optie uit deze lijst voor jouw keuken. Met de Schäfer Elektrische Pizza- en Hapjespan haal je niet alleen de beste hapjes pan voor elektrisch koken in huis, maar ook kun je op deze hapjes pan uitstekend een pizza opwarmen. 

Het compacte formaat van de pan maakt het een goede optie om mee te nemen naar bijvoorbeeld een camping, en dankzij de ingebouwde thermostaat weet je altijd hoe warm de pan van binnen is. Dat, in combinatie met de glazen deksel, zorgt er voor dat je altijd perfect overzicht hebt van wat je aan het koken bent!

Voordelen Schäfer Elektrische Pizza- en Hapjespan

 • Glazen deksel waardoor je alles altijd optimaal in de gaten kunt houden tijdens het koken
 • Geschikt voor de afwasmachine, wel het liefst op lage temperatuur
 • Handige thermometer waardoor je kan zien hoe warm de pan van binnen is
 • Ideaal voor een elektrische keuken

Nadelen Schäfer Elektrische Pizza- en Hapjespan

 • Niet te gebruiken in de oven of met andere soorten kookplaten dan elektrische varianten
 • Geen lange steel waar je de pan aan vast kunt houden

5.  Ballarini Rialto hapjespan 28cm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Ballarini Rialto hapjespan 28cm is een geschikte variant voor hen die wederom geen honderden euro’s willen uitgeven, maar toch hun keuken arsenaal graag willen versterken met een goede hapjes pan. 

Om een goed kookproces van de maaltijd te garanderen is deze pan gemaakt met een stevige en perfecte anti aanbaklaag, waardoor de pan afwassen al helemaal makkelijk gaat; ook deze Ballarini Rialto hapjespan kan in de vaatwasser en is zelfs geschikt voor alle soorten kookplaten. Met de glazen deksel zie je ten allen tijde wat je aan het doen bent en het handvat blijft meestal op een comfortabele temperatuur.

Voordelen Ballarini Rialto hapjespan 28cm

 • Stevig materiaal aan alle kanten, waardoor er geen krassen in komen als je metalen spatels gebruikt
 • Geschikt om op alle soorten kookplaten te gebruiken
 • De Ballarini Rialto hapjespan is geschikt voor de afwasmachine, wel het liefst op lage temperatuur
 • Afwassen is geen probleem bij deze pan dankzij de goede anti aanbak laag

Nadelen Ballarini Rialto hapjespan 28cm

 • Niet geschikt voor gebruik in de oven

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hapjespannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 soorten hapjespannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hapjespannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hapjespannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste hapjespan zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>