Laatste update: juni 2022

Door: Thea

Best Geteste Hangstoel

Manifesto Otello Cocoon hangstoel

Manifesto Ortello Cocoon hangstoel

Ben jij opzoek naar een stoel voor in je tuin, maar wil je geen standaard tuinstoel? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je! De Manifesto Ortello Cocoon hangstoel. Wij hebben een beste hangstoel test gehouden en de Manifesto Ortello Cocoon hangstoel is uit de test gekomen als beste hangstoel 2022

Als je geen standaard tuinstoel wil is deze hangstoel perfect voor jou. Deze hangstoel heeft een moderne uitstraling die goed past bij de meeste tuinen. 

Deze beste hangstoel geeft jouw tuin echt een upgrade die het nodig heeft. In de hangstoel kan je heerlijk relaxen met een goed boek en/of een glas wijn. 

Wil je meer weten over deze beste hangstoel? Klik dan snel op de button hieronder!

Het voorjaar staat voor de deur, het moment om de tuinmeubelen weer uit de schuur te halen. Het zonnetje schijnt en het is tijd om wat meer sfeer te creëren in je tuin, maar hoe pak je dat aan? Met een hangstoel natuurlijk! 

De hangstoel is de nieuwe trend op het gebied van tuinmeubelen. Hangstoelen voor in de tuin zijn niet meer weg te denken. De hangstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen kleuren en met verschillende specificaties. Er zit dus voor iedereen wel een goede hangstoel tussen. Met een hangstoel in de tuin ben je helemaal klaar voor het zomerseizoen van 2022. 

Nu zit je waarschijnlijk met de vragen: 'wat is de beste hangstoel voor in mijn tuin?' en 'welke hangstoel is het beste?'. Wij gaan deze vragen voor je beantwoorden. Wij hebben een test uitgevoerd onder tientallen verschillende modellen hangstoelen. Hierbij hebben wij elk model getest op verschillende criteria waaronder wat is de beste hangstoel volgens de consumentenbond. Uit onze test hebben wij een mooie top 5 beste hangstoelen samengesteld. Ben jij benieuwd naar deze top 5? Lees dan snel verder en ontdek welke hangstoel het beste bij jou past! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

30

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste hangstoelen

Manifesto Otello Cocoon hangstoel

Beste koop hangstoel
1.  Manifesto Ortello Cocoon hangstoel 

Manifesto Marene hangstoel

Beste vlechtwerk hangstoel
2. Manifesto Marene hangstoel

Manifesto Lucana hangstoel

Beste luxe hangstoel 
3. Manifesto Lucana hangstoel

Manifesto Barasso hangstoel

Beste design hangstoel
4. Manifesto Barasso hangstoel

Manifesto Farra hangstoel 2-persoons

Beste tweepersoons hangstoel
5. Manifesto Farra hangstoel 2-persoons

Top 10 beste hangstoelen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste hangstoelen. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een hangstoel?

Hoe kies je dan de beste hangstoel uit? En wat is het verschil met een hangstoel van mindere kwaliteit? Je wordt misschien wel overspoeld met allerlei soorten hangstoelen en zie je door de bomen het bos niet meer. Geen zorgen wij gaan je helpen! Hieronder leggen we even kort uit waar we op gelet hebben in onze beste hangstoel test 2022, en we raden aan dat jij dit ook doet!

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de hangstoel. Je wil natuurlijk wel weten of de hangstoel niet te veel ruimte in beslag neemt. Het is daarom belangrijk om goed de afmetingen te bekijken en om de plek waar je de hangstoel wil neerzetten of wil ophangen op te meten. 

Materiaal

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de hangstoelen. Zo bestaan de meeste hangstoelen uit hardhout of aluminium. Beide materialen zijn geschikt om het hele jaar door buiten te staan. 

Montage

Als derde is het belangrijk om rekening te houden met eventuele montage van de hangstoel. De meeste hangstoelen worden geleverd in de verpakking om beschadiging te voorkomen. Een aantal hangstoelen worden in losse onderdelen aangeleverd. Deze zijn makkelijk zelf te monteren aan de hand van een instructieboekje of instructievideo.

Garantie

Als laatste is het belangrijk om de garantieperiode van de hangstoelen te controleren. De garantieperiode is meestal twee jaar. Mocht de hangstoel binnen de garantieperiode stuk gaan dan kan dit gemakkelijk worden opgelost met de verkoper. 

Let op! Zorg dat je gedurende de gehele garantieperiode het aankoopbewijs bewaard. Dit is namelijk je garantie bewijs. 


Wat is de beste hangstoel van 2022? 

De beste hangstoelen moeten aan een hoop eisen voldoen ze zijn natuurlijk niet voor niets de beste. In onze test hebben wij verschillende soorten hangstoelen voor in de tuin met elkaar vergeleken. We hebben de beste 5 hangstoelen verdeeld in verschillende categorieën, om zo een divers aanbod te creëren. 

1. Manifesto Ortello Cocoon hangstoel 

Manifesto Otello Cocoon hangstoel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Manifesto Ortello Cocoon hangstoel is de beste hangstoel van 2022! Deze hangstoel is zeer comfortabel mede door de kussens die bij deze hangstoel worden geleverd. Hierdoor hoef je zelf geen kussens meer te kopen voor deze hangstoel. De stoel heeft een moderne uitstraling door de combinatie van de materialen.  

De standaard waar de stoel aan hangt is gemaakt van gecoat metaal en heeft een draagvermogen van 120 KG. De eivormige hangstoel is gemaakt van een strak gevlochten kunststof draad. De kussens die bij de hangstoel worden geleverd zijn gemaakt van katoen. 

De hangstoel kan prima in de tuin staan. Wel wordt er geadviseerd om de hangstoel gedurende de winterperiode binnen neer te zetten. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan je de hangstoel onafgedekt buiten laten staan. Ook moet je er rekening mee houden dat de kussens niet weerbestendig zijn. Ruim je dan ook op als ze niet worden gebruikt. 

De beste prijs voor de Manifesto Ortello Concoon hangstoel vind je bij de rode knop!

Voordelen Manifesto Ortello Cocoon hangstoel

 • Zit heel comfortabel 
 • Kussens worden geleverd bij de hangstoel
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding   

Nadelen Manifesto Ortello Cocoon hangstoel

 • Wordt geadviseerd om de hangstoel in de winterperiode binnen te zetten 

2.  Manifesto Marene hangstoel

Manifesto Marene hangstoel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Manifesto Marene hangstoel geselecteerd als beste gevlochten hangstoel. Deze hangstoel is gemaakt van een combinatie van gevlochten Wicker in de kleur Light Grey. Wicker is een stevig kunststof materiaal dat onderhoudsarm is.

De kussens die op de afbeelding te zien zijn worden bij de hangstoel geleverd. Deze hoef je dus niet nog los te kopen. De kussens worden geleverd in de kleur Light Grey waardoor ze goed matchen met de kleur van de hangstoel. Dit zorgt ervoor dat de hangstoel goed past bij elke tuin. 

De hangstoel kan prima in de tuin hangen. Wel wordt er geadviseerd om de hangstoel gedurende de winterperiode binnen op te hangen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan je de hangstoel onafgedekt buiten laten hangen. Ook moet je er rekening mee houden dat de kussens niet weerbestendig zijn. Ruim je dan ook op als ze niet worden gebruikt. 

Voordelen Manifesto Marene hangstoel

 • Kussens worden geleverd bij de hangstoel 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • Door zijn neutrale kleur past de stoel goed bij andere tuinmeubelen

Nadelen Manifesto Marene hangstoel

 • Kussens kunnen verkleuren als de lange tijd worden blootgesteld aan de zon 

3. Manifesto Lucana hangstoel

Manifesto Lucana hangstoel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Manifesto Lucana hangstoel geselecteerd als beste luxe hangstoel. De combinatie van materialen en kleuren zorgt voor de luxe uitstraling van deze hangstoel. De kussens die op de afbeelding te zien zijn worden bij de stoel geleverd. 

De hangstoel is gemaakt van een aluminium frame dat erg sterk is. het zitgedeelte van de hangstoel is gemaakt van Wicker, dit is een stevig kunststof materiaal. De combinatie van materialen zorgt ervoor dat de hangstoel onderhoudsarm is. De kussens die bij de hangstoel worden geleverd zijn van katoen. Deze kussens krijgt u binnen in de kleur Licht Grey. 

De hangstoel is geschikt om buiten te staan, maar er wordt wel geadviseerd om de hangstoel gedurende de winterperiode binnen neer te zetten. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan je de hangstoel onafgedekt buiten laten staan. Ook moet je er rekening mee houden dat de kussens niet weerbestendig zijn. Ruim je dan ook op als ze niet worden gebruikt. 

Voordelen Manifesto Lucana hangstoel 

 • Comfortabel zitgedeelte 
 • Inclusief kussens
 • Past ook bij andere tuinmeubelen door zijn neutrale kleur

Nadelen Manifesto Lucana hangstoel

 • Zitgedeelte moet je zelf ophangen aan de standaard

4. Manifesto Barasso hangstoel

Manifesto Barasso hangstoel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben wij de Manifesto Barasso hangstoel geselecteerd als beste design hangstoel. In tegenstelling tot de bovenstaande hangstoelen is deze hangstoel maanvormig. Deze stoel is gemaakt van Wicker een stevig kunststof materiaal. De kussens zijn gemaakt van stevig katoen. 

De hangstoel is geschikt om buiten te hangen, maar er wordt wel geadviseerd om de hangstoel gedurende de winterperiode binnen op te hangen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan je de hangstoel onafgedekt buiten laten hangen. Ook moet je er rekening mee houden dat de kussens niet weerbestendig zijn. Ruim je dan ook op als ze niet worden gebruikt. 

Voordelen Manifesto Barasso hangstoel

 • Uniek design 
 • Afmetingen staan op de productpagina 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 

Nadelen Manifesto Barasso hangstoel 

 • De hangstoel moet je zelf ophangen  

5. Manifesto Farra hangstoel 2-persoons

Manifesto Farra hangstoel 2-persoons

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je liever een wat grotere hangstoel? Tuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij de Manifesto Farra hangstoel 2-persoons geselecteerd als beste tweepersoons hangstoel. Deze hangstoel is speciaal gemaakt voor mensen die gezellig samen willen relaxen in een hangstoel. 

De hangstoel is gemaakt van een combinatie van twee verschillende materialen. Het frame waar de stoel aan hangt is gemaakt van aluminium en het zitgedeelte is gemaakt van Wicker in de kleur wit. Hierdoor past deze tweezits hangstoel goed bij de meeste tuinen en tuinmeubelen. De kussens die op de afbeelding staan worden bij de hangstoel geleverd. 

De hangstoel is geschikt om buiten te staan, maar er wordt wel geadviseerd om de hangstoel gedurende de winterperiode binnen op neer te zetten. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kan je de hangstoel onafgedekt buiten laten staan. Ook moet je er rekening mee houden dat de kussens niet weerbestendig zijn. Ruim je dan ook op als ze niet worden gebruikt. 

Voordelen Manifesto Farra hangstoel 2-persoons

 • Geschikt voor tweepersonen  
 • Wordt geleverd met kussens  
 • Heeft een luxe uitstraling

Nadelen Manifesto Farra hangstoel 2-persoons

 • Het zitgedeelte moet je zelf vastmaken aan het frame

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel hangstoelen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten hangstoelen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de hangstoelen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste hangstoelen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>