fbpx

Publicatie datum: 31 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Halterstang

Beste Halterstang

Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg

De Olympic Barbell Bar van Body-Solid - 220 cm - 50 mm | 700 kg is de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar een degelijke en kwalitatief hoogwaardige barbell bar. Deze barbell bar is voorzien van een 50 mm dikke stang en een maximale belastbaarheid van 700 kg, waardoor hij geschikt is voor zowel professionele lifters als voor thuisgebruikers. 

Ben jij begonnen met het maken van je eigen gym? Dan is een kwalitatieve halterstang van essentieel belang! 

Dankzij de corona lockdown hebben steeds meer mensen een eigen gym. Het hebben van een homegym kent verschillende voordelen, zoals het gemak om thuis even snel een workout te doen. Een kwalitatief goede halterstang zorgt voor 

 • Een veiligere workout
 • Het liften van meer kg's en meer progressie
 • Voorkomt blessures

Tegenwoordig is het kopen van een barbell een stuk toegankelijker dan je zou denken. Voor zo'n 100 euro haal je al een halterstang in huis. Het enige wat je verder moet doen? De stang unboxen en wat schijven er aan knallen. 

Wij zijn voor je op onderzoek uitgegaan en hebben een top 5 gemaakt van onze favoriete halterstangen. Hierbij hebben we o.a. gekeken naar duurzaamheid, ervaringen van andere consumenten en natuurlijk de prijs / kwaliteit. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Halterstangen

Beste Halterstang

Beste Koop halterstang
1. Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg

Beste halterstang

Beste halterstang voor biceps
2. Olympische Halterstang - BodyTrading - 150 cm - 50 mm | 350 kg - Zwart

Beste Halterstang

Beste kleine halterstangen
3. Olympische Dumbbellstang 50 mm - Focus Fitness - 51 cm

Beste halterstang

Beste halterstang voor deadlift
4.Olympische Halterstang - Focus Fitness - 220 cm - 700 kg

Beste halterstang

Beste halterstang voor vrouwen
5. Tunturi Halterstang 


Top 10 Beste Halterstangen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire halterstangen bij één van de grootste fitnesswinkels in Nederland. Het nadeel hiervan is dat je onze ultieme top 5 mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke halterstang past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Halterstang?

Een halterstang kiezen en kopen is vrij eenvoudig zou je denken, toch?

Dat klopt niet helemaal, want er zit veel verschil tussen merken en afmetingen van halterstangen. De coronacrisis zorgde voor een gigantische vraag naar apparatuur om een homegym te maken en er ontstonden daardoor gigantische tekorten in voorraden hiervan. Veel mensen hebben door deze 'druk' een miskoop gedaan.

Om je een beetje op weg te helpen en er voor te zorgen dat jij geen miskoop doet hebben we hieronder een opsomming van een aantal criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van de beste halterstang. Door hier op te letten voorkom jij een miskoop.

Afmetingen

Bij het kopen van een halterstang zijn de juiste afmetingen van essentieel belang. Niet alleen de lengte is van belang maar ook de diameter. De meest voorkomende lengtes zijn 150cm/180cm/200 cm en 220cm. Kwa diameters is het 50mm of 30mm. Let ook op dat je bijpassende schijven hebt!  

Maximale belasting 

Maximale belasting is belangrijk bij het kopen van halterstangen omdat het de veiligheid en prestaties van de stang bepaalt. Hoe hoger de maximale belasting, hoe meer gewicht de stang aankan.

Als je een halterstang koopt met een lagere maximale belasting dan je eigenlijk nodig hebt, kan dit gevaarlijk zijn. Het is ook belangrijk om te controleren of de halterstang is goedgekeurd door een betrouwbare instantie. Bij de bekende merken ligt dit veel hoger dan je de meeste mensen kunnen tillen.

Reden voor gebruik

Het kopen van een halterstang is een belangrijke investering. je wilt er zeker van zijn dat je een stang koopt die geschikt is voor jouw specifieke behoeften. De reden waarom je de halterstang gebruikt, is daarom van cruciaal belang bij het maken van je aankoopbeslissing.


Wat is de beste Halterstang van 2023?

Goed, inmiddels zijn we aangekomen bij het leukste gedeelte van dit artikel. De resultaten van de halterstangen test 2023. In deze sectie geven we antwoord op de vragen:

 • Wat is de beste halterstang van 2023?
 • Welke halterstang kan ik het beste kopen?

Uiteraard hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten. Hierdoor kun je relatief goedkoop je eigen halterstang kopen.

Kortom, de 5 producten hieronder zijn wat ons betreft de beste halterstangen van dit moment. We hebben deze top 5 samengesteld op basis van ervaringen van gebruikers, prijs / kwaliteit en duurzaamheid. 

1. Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg

Beste Halterstang

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Design

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

De Olympische Halterstang van Body-Solid is een krachtige stang die perfect is voor elke haltertraining. De stang is 220 cm lang en heeft een diameter van 50 mm. Hij is gemaakt van hoogwaardig staal en is getest op een maximale belasting van 700 kg.

De stang heeft schroefdraad aan beide uiteinden, waardoor hij eenvoudig aan een halterbank kan worden bevestigd. De stang is ook geschikt voor het uitvoeren van oefeningen zoals squats, benchpress en deadlifts. De stang is ideaal voor thuisgebruik en voor professionele atleten.

Voordelen Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg

 • 700kg maximum load
 • Ideaal voor compound oefeningen
 • Deze heeft jouw gym ook!

Nadelen Olympische Halterstang - Body-Solid - 220cm - 50 mm | 700 kg

 • Geen

2. Olympische Halterstang - BodyTrading - 150 cm - 50 mm | 350 kg - Zwart

Beste halterstang

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Olympische Halterstang van BodyTrading is een hoogwaardig stuk fitnessapparatuur voor iedereen die een intensieve training wil doen. De halterstang heeft een lengte van 150 cm en een diameter van 50 mm, waardoor de stang stevig en duurzaam is.

De halterstang heeft een maximale belasting van 350 kg, wat perfect is voor intensieve trainingen. De stang is verkrijgbaar in het zwart, wat een geweldig effect geeft in iedere gym. Deze stang is een stuk korter dan de nummer 1 positie daarom is deze eerder gezicht voor oefeningen zoals de bicep curl.

Voordelen Olympische Halterstang - BodyTrading - 150 cm - 50 mm | 350 kg - Zwart

 • Verkrijgbaar in het zwart
 • Perfect voor de bicepcurl
 • Ook geschikt voor commercieel gebruik

Nadelen Olympische Halterstang - BodyTrading - 150 cm - 50 mm | 350 kg - Zwart

 • Minder geschikt voor compound oefeningen

3. Olympische Dumbbellstang 50 mm - Focus Fitness - 51 cm

Beste Halterstang

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Olympische Dumbbellstang 50 mm - Focus Fitness - 51 cm is een professionele stang die geschikt is voor alle soorten oefeningen. De stang heeft een 50 mm diameter en is gemaakt van hoogwaardig staal, waardoor hij sterk en duurzaam is.

Hij is 51 cm lang en heeft een knop aan het einde voor een gemakkelijke en veilige grip. De stang is gecoat met een gegalvaniseerde coating om roest te voorkomen. De stang is geschikt voor gebruik met 2-inch gewichten, wat betekent dat je jouw favoriete oefeningen veilig en comfortabel kunt uitvoeren.

De Olympische Dumbbellstang 50 mm - Focus Fitness - 51 cm is ideaal voor thuis- of professioneel gebruik en perfect als dumbbell die je zelf met schijven kan beladen.

Voordelen Olympische Dumbbellstang 50 mm - Focus Fitness - 51 cm

 • Perfecte dumbbell
 • Extra coating om roest te voorkomen
 • Voelt goed in de hand door extra grip

Nadelen Olympische Dumbbellstang 50 mm - Focus Fitness - 51 cm

 • Niet geschikt als barbell

4. Olympische Halterstang - Focus Fitness - 220 cm - 700 kg

Beste halterstang

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De Olympische Halterstang Focus Fitness - 220 cm - 700 kg is ook zeker een goede halterstang voor intensief gebruik. De halterstang is gemaakt van sterk staal en is 220 cm lang.

Hij heeft een draagkracht van maar liefst 700 kg, waardoor hij uitstekend geschikt is voor zwaardere trainingen. De halterstang heeft een antislip rubber coating waardoor hij comfortabel in de hand ligt.

De koperen voeten voorkomen dat er schade ontstaat aan de vloer.  Zelf vonden wij de stabiliteit van deze halterstang niet optimaal en daarom is deze stang niet op de eerste plaats geëindigd. Verder werkt de stang prima naar behoren!

Voordelen Olympische Halterstang - Focus Fitness - 220 cm - 700 kg

 • Goede prijs!
 • Tot 700kg aan load
 • Werkt prima naar behoren

Nadelen Olympische Halterstang - Focus Fitness - 220 cm - 700 kg

 • Stabiliteit is minder

5. Tunturi Halterstang 

Beste halterstang

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tunturi Halterstang is een ideale manier om thuis krachttraining te doen. Het is een multifunctionele halterstang die perfect past bij een halterbank. De halterstang is gemaakt van stevig staal en heeft een hoge kwaliteit afwerking. Het heeft een mooie, antislip greep zodat je de stang goed vast kunt houden. 

De stang heeft een lengte van 130 cm en is geschikt voor halterschijven met een boring van 30 mm. Deze zijn eenvoudig te bevestigen en vast te zetten met 2 schroefsluiters.

Deze stang wordt veel gebruikt voor aerobic pump. Deze stang is in diameter dun, waardoor hij niet geschikt is voor mannenhanden.

Voordelen Tunturi Halterstang 

 • Perfect voor aerobic pump
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren

Nadelen Tunturi Halterstang 

 • Ligt niet lekker in de hand voor mannen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel Halterstangen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 soorten Halterstangen vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Halterstangen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ijsbaden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>