fbpx

Publicatie datum: 15 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Grillpan

Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

Wat is de beste grillpan 2023? Nou, volgens onze grillpan test is dat de Coninx Grillpan 28CM - Steakpan!

Met de Coninx Grillpan 28CM - Steakpan kun je rekenen op een pan van de hoogste kwaliteit, doordat het gemaakt is van hoogwaardig aluminium en gaat daardoor dus lekker lang mee. Je kan gebruik maken van een stevige anti-aanbaklaag waardoor je aanzienlijk minder vet of olie hoeft te gebruiken. Handig dus als je wat op je gezondheid wil letten! 

DeConinx Grillpan 28CM - Steakpan is geschikt voor alle warmtebronnen. Verder beschikt hij over een handig afneembare hendel voor plaatsing in de oven. De 5 laags ILAG Granistone stenen coating laag zorgt er voordat jouw eten uitzonderlijk snel gegrilld wordt. Ook is deze coating 100% vrij van schadelijke stoffen zoals PFOA.

Meer weten? Klik dan hieronder!

Een goede grillpan is een leuke toevoeging aan iedereens keukenaccessoires. Je kan er ontzettend veel gerechten mee bereiden en het grootste voordeel voor veel mensen, is dat grillen met een goede grillpan gezonder is dan een normale braadpan gebruiken. Waarom is een grillpan dan gezonder dan een normale pan?

Dat komt door de grillstrepen, de ribbels in de grillpan dus. Die zorgen ervoor dat het vlees grotendeels niet in aanraking komt met de laag vet of olie. Zo komt er dus minder olie en vet in je vlees of groente, terwijl het nog steeds niet aanbrandt. Handig hè?

Als dit je ook wel fijn lijkt, ben je waarschijnlijk al op zoek naar de beste grillpan. Maar er zijn echt veel verschillende soorten grillpannen te vinden op het internet. Zoek je de beste grillpan voor inductie, of de beste grillpan van gietijzer? Je kunt lang niet altijd de beste grillpan volgens de consumentenbond kiezen als je op zoek bent naar iets specifieks. Daarom hebben we bij Top-X de beste grillpan producten getest in onze grillpan test 2023, zodat jij weet wat de beste grillpan is voor in jouw keuken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Grillpannen

Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

Beste Koop Grillpan
1. Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

Tefal Unlimited Grillpan 26 x 26 cm

Beste Grillpan met anti-aanbaklaag
2. Tefal Unlimited Grillpan 26 x 26 cm

Beste Keramische Grillpan 
3.Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm

Beste Grillpan Gietijzer
4. Koock Amsterdam® Grillpan

Beste duurzame grillpan
5. GreenPan Cambridge Inductie Grillpan

Top 10 beste Grillpannen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste grillpannen.


Waar op letten bij het kopen van een Grillpan?

Welke grillpan moet ik kopen? Dat hangt af van waar je hem voor gaat gebruiken. Wil je een grillpan voor in de oven, een grillpan gietijzer of een grillpan inductie? Hieronder vertellen we je een aantal dingen waar je op moet letten voor je een grillpan koopt, zodat je zeker weten krijgt wat je wil!

Anti-aanbaklaag

Wil je een grillpan met anti-aanbaklaag of juist niet? De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je ingrediënten niet aankoeken aan de pan. Het dichtschroeien van vlees gaat makkelijker zonder anti-aanbaklaag. 

Hittebestendigheid

Niet elke pan is geschikt voor extreme temperaturen. Een keramische anti-aanbaklaag is over het algemeen geschikt voor temperaturen tot 400 graden, een normale anti-aanbaklaag tot 260 graden. Let hier dus goed op voor je een grillpan koopt!

Formaat

Kook je regelmatig voor het hele gezin of houd je het bij jou en je partner? Afhankelijk van voor hoeveel mensen je gaat koken, is het formaat van de pan belangrijk om op te letten.

Vaatwasmachinebestendig

Heb je een vaatwasmachine? Dan is het handig - maar niet noodzakelijk - om te kijken naar pannen die hier bestendig voor zijn. Vaak zijn pannen met een anti-aanbaklaag dat niet, dus daar zul je een lastige keuze in moeten maken!


Wat is de beste Grillpan van 2023? 

Een grillpan uitkiezen is lastig genoeg. Om je op gang te helpen hebben we hieronder de 5 beste grillpannen uit onze grillpan test 2023 op een rijtje gezet. Tip: lees de belangrijke dingen om op te letten (hierboven) nog even goed door voor je een pan definitief uitkiest!

1. Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wanner je op zoek bent naar de allerbeste koop grillpan van dit moment, dan ben je op zoek naar de Coninx Grillpan 28CM - Steakpan. Deze grillpan is namelijk geschikt voor alle warmtebronnen. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken dat deze grillpan niet geschikt is voor jouw warmtebron en kunt hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

De Coninx Grillpan 28CM - Steakpan is 100% vrij van schadelijke stoffen zoals PFAS. Verder heeft hij een afneembare hendel zodat jij deze goede grillpan gemakkelijk in de oven kunt plaatsen. Deze grillpan heeft aan beide zijden sapgroeven waardoor jij het overtollige sap gemakkelijk kunt afschenken.

De afmetingen van de Coninx Grillpan 28CM - Steakpan bedragen 28 cm bij 28 cm. De dikte van de bodem bedraagt 5 mm. Door dit compacte formaat kun jij deze grillpan gemakkelijk opbergen wanneer jij hem niet gebruikt. Door de groeven ligt jouw eten niet in het vet maar net daarboven. Ideaal dus voor iedereen die gezond wil koken.

Voordelen Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

 • Ruimtebesparend
 • 100% vrij van schadelijke stoffen
 • Anti-aanbaklaag
 • Afneembare handgreep

Nadelen Coninx Grillpan 28CM - Steakpan

 • Niet geschikt voor de vaatwasser

2. Tefal Unlimited Grillpan 26 x 26 cm

Tefal Unlimited Grillpan 26 x 26 cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wat is de een na beste grillpan 2023? Nou, volgens onze grillpan test is dat de Tefal Unlimited Grillpan! Dat zeggen we niet zomaar, maar aan de hand van onze grillpan test 2023.

Met de Tefal Unlimited Grillpan kun je rekenen op een pan van de hoogste kwaliteit, doordat het gemaakt is van hoogwaardig aluminium en gaat daardoor dus lekker lang mee. De naam 'Unlimited' Is dus zeker op z'n plaats voor deze beste grillpan 2023!

Je kan gebruik maken van een stevige anti-aanbaklaag waardoor je aanzienlijk minder vet of olie hoeft te gebruiken. Handig dus als je wat op je gezondheid wil letten!

De Tefal Unlimited Grillpan is geschikt voor alle warmtebronnen, dus zelfs inductie en gebruik in de oven tot aan 175 graden. Met zo'n alleskunner hoef je nooit meer een andere grillpan te gebruiken!

Voordelen Tefal Unlimited Grillpan 26 x 26 cm

 • Gemaakt van hoogwaardig aluminium
 • Gaat lang mee
 • Anti-aanbaklaag
 • Gebruik in de oven tot 175 graden

Nadelen Tefal Unlimited Grillpan 26 x 26 cm

 • Kan niet in de vaatwasser

3. Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je een pan met een keramische aanbaklaag, zodat je ook op hele hoge temperaturen niet bang hoeft te zijn voor aangebrand vlees? Heel verstandig! De Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm is precies waar je naar op zoek bent.

Met de Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm krijg je een pan met 28 cm diameter, genoeg dus om zelfs grote stukken vlees of een hele vis in één keer in de pan te gooien. Handig dus voor koks met grote gezinnen of echte vleesliefhebbers!

Je kan rekenen op een keramische anti-aanbaklaag. Dit heeft een aantal grote voordelen boven normale anti-aanbaklagen. Denk bijvoorbeeld aan de temperatuur - veel pannen kunnen niet boven een temperatuur van ongeveer 250 graden. Met de Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm kan dit wel, doordat keramiek bestendig is voor temperaturen tot wel 400 graden!

De Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm is tevens bestendig voor de vaatwasser. Da's al helemaal mooi omdat het dubbel moeite bespaart. Al met al kun je met de Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm dus rekenen op een uitstekende pan die je niet af hoeft te wassen en waar je niet makkelijk je eten mee laat aanbranden!

Voordelen Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm

 • Groot genoeg voor grotere stukken vlees of vis
 • Vaatwasserbestendig
 • Keramische anti-aanbaklaag
 • Bestand tegen hoge temperaturen

Nadelen Sola Fair Cooking Grillpan 28 cm

 • Niet PFAS-vrij

4. Koock Amsterdam® Grillpan

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Maak je graag gebruik van een grillpan van gietijzer? Dan hebben we goed nieuws voor je! De Koock Amsterdam® Grillpan is uit onze test gekomen als beste grillpan gietijzer 2023!

Dat komt onder andere doordat de pan is voorzien van een uitstekende bouwkwaliteit, van duurzaam gietijzer dat nog jaren, zo niet decennia mee gaat! Van de steel tot aan de onderkant van de pan bestaat zelfs uit één stuk gietijzer, waardoor de pan extra stevig is.

Je kan de Koock Amsterdam® Grillpan gebruiken voor allerlei toepassingen, zoals grillen natuurlijk, maar ook kan de Koock Amsterdam® Grillpan gebruikt worden in de oven, op een inductieplaat of alle andere warmtebronnen die je hebt!

De Koock Amsterdam® Grillpan is ook voorzien van een anti-aanbaklaag. Zo hoef je je niet meer druk te maken over aanbakkend vlees, vis of groente en kun je ook aanzienlijk gezonder bakken dankzij de grills die het vet goed in zich opnemen.

Voordelen Koock Amsterdam® Grillpan

 • Beste gietijzeren grillpan 2023
 • Gaat jaren mee
 • Anti-aanbaklaag

Nadelen Koock Amsterdam® Grillpan

 • Kan niet in vaatwasser

5. GreenPan Cambridge Inductie Grillpan

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je de laatste tijd lekker duurzaam bezig en wil je ook in de keuken die lijn voorzetten? Speciaal voor jou hebben we een GreenPan Cambridge Inductie Grillpan in onze top 5 meegenomen! De GreenPan Cambridge Inductie Grillpan bespaart namelijk een hoop energie door de energiesparende bodem.

Hoe werkt dat? Nou, de GreenPan Cambridge Inductie Grillpan heeft een keramische anti-aanbaklaag die zelfs is versterkt met het gebruik van diamant. Dit zorgt voor een betere verdeling van de temperatuur en daardoor wordt de pan uiteraard nog duurzamer!

Ook handig voor jou als koper: de GreenPan Cambridge Inductie Grillpan heeft een lekker stevige anti-aanbaklaag. Betekenis: Je kan de pan prima gebruiken in combinatie met metalen spatels, zonder dat je de anti-aanbaklaag beschadigt. Handig hè? Vinden wij ook. Daarom is de GreenPan Cambridge Inductie Grillpan als beste duurzame grillpan 2023 uit onze grillpan test gekomen!

Voordelen GreenPan Cambridge Inductie Grillpan

 • Duurzame pan die jaren mee gaat
 • Bespaart energie door speciale anti-aanbaklaag
 • Vrij van PFAS materialen

Nadelen GreenPan Cambridge Inductie Grillpan

 • Vaatwasserbestendig, maar handwas is beter voor de pan

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel grillpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten grillpannen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de grillpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste grillpannen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>