fbpx

Publicatie datum: 4 april, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Graszaad

Beste Graszaad

MOOWY Graszaad

Met het graszaad van MOOWY heb je binnen een mum van tijd gras van Eredivisie-kwaliteit. Dit is robuust en snelgroeiend graszaad wat binnen 7 tot 14 dagen ontkiemt en is perfect voor het Nederlandse klimaat. Verder is dit graszaad geschikt voor intensief gebruik waardoor kinderen en huisdieren hier lekker op kunnen lopen en spelen. Zelfs voetballen is geen probleem! De zakken zijn in verschillende gewichten te bestellen waardoor je niet teveel betaald!

Wat is het beste graszaad? Als je een tuin hebt is het mooi om een glanzende grasmat te hebben. Dit geeft een extra dimensie aan je tuin en het ziet er verzorgd uit. Om deze reden is het goed om graszaad aan te schaffen. Dit zorgt er namelijk voor dat er gras groeit op plekken. Je kan zelf de geschikte plekken uitkiezen.

Op het gebied van graszaden zijn er meerdere producten. Elk product heeft hetzelfde principe maar ze zijn vaak voor andere doeleinden geschikt. Zo zijn sommige geschikt voor intensief gebruik en andere alleen om kale plekken te verbergen. Als je niet zoveel verstand van hebt is het dan ook moeilijk om een goede keuze te maken.

Daarom hebben wij een artikel geschreven over graszaad. We hebben een test gedaan van verschillende producten en daaruit is een Top-5 gevormd. Bij deze producten staan reviews geschreven met de voor- en nadelen. Hierdoor kan je een goede keuze maken. Benieuwd naar de producten? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Graszaden

Beste Graszaad

Beste Koop Graszaad
1. MOOWY Graszaad

ECOstyle Graszaad-Extra - 250 g - doorzaaien kale plekken - voor 10 tot 15 m2

Beste Graszaad Voor Doorzaaien
2. ECOstyle Graszaad

DCM Graszaad Activo Plus - speel en sportgazon - 0,225kg voor 15m²

Beste Graszaad Spelen En Sporten
3. DCM Graszaad Activo Plus

DCM Ombra Plus Graszaad Schaduwplaatsen 40 m²

Beste Graszaad Schaduw
4. DCM Ombra Plus Graszaad

Buzzy zaden - Kattengras Gerst - 10 gram

Beste Graszaad Katten
5. Buzzy Graszaad

Top 10 Beste Graszaden

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar het meest populaire graszaad bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top producten bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van Graszaad?

Er zijn veel soorten verschillende graszaden. Deze zijn geschikt voor verschillende tuinen of andere plekken. Als je geen tuinexpert bent is het moeilijk om een goede keuze te maken. Om deze reden hebben we een artikel gemaakt met het best geteste graszaad.

Als je graszaad wil kopen is het wel belangrijk om een aantal dingen door te nemen. Deze kenmerken zijn redelijk logisch, maar ze zijn wel belangrijk. Ze zorgen ervoor dat je de goede graszaad aanschaft. De kans op een miskoop wordt daardoor ook kleiner.

Soort gras

Gras lijkt vaak hetzelfde maar er zit wel degelijk een verschil tussen meerdere soort grasvelden. Zo heb je bijvoorbeeld gazongras, siergras en gewasgras etc. Dit is allemaal verschillend dus het is wel goed om te kijken naar het goede graszaad.

Gebruik

Het gebruik van het gras is ook een belangrijk punt. Zo kan je het gebruiken voor intensief gebruik zoals sporten. Je kan het ook gebruiken katten. Dit zijn wel dingen je eerst moet nagaan aangezien niet elk graszaad geschikt is voor meerdere doeleinden.

Kwaliteit

Verder is het ook nog goed om te kijken naar de kwaliteit van het graszaad. Dit klinkt logisch maar mensen kijken hier toch vaak overheen. Het heeft vaak met de kiemkracht te maken. Dit is het zaadpercentage dat het overleefd bij bepaalde omstandigheden. Het graszaad moet het natuurlijk wel overleven en kunnen groeien.

Bereik

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het bereik van het graszaad. Het graszaad moet wel je hele tuin kunnen vullen. Soms is het namelijk geschikt voor 10 vierkante meter en een andere keer voor 500 meter. Je wil natuurlijk niet te weinig of teveel hebben.


Wat is het beste Graszaad van 2023? 

Wat is de beste graszaad van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten graszaden getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste graszaden in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  MOOWY Graszaad

Beste Graszaad

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Het graszaad van MOOWY is als beste uit onze test gekomen. Je hebt met dit graszaad al binnen 7 tot 15 dagen duidelijk resultaat. Hierdoor geniet jij super snel van je nieuw gezaaide gazon.

De zakken zijn beschikbaar in verschillende gewichten. Teveel gehaald? Het heeft een hersluitbare verpakking waardoor je het gemakkelijk weer opbergt! Daarnaast zit er ook nog een duidelijke gebruikshandleiding bij die je helpt.

Dit graszaad is geschikt voor kinderen en huisdieren. Er kan makkelijk op gespeeld en gesport worden. Het groeit zeer snel waardoor er minder kans is voor onkruid. Dat is toch fijn aangezien je dat echt niet in je tuin wil hebben. Het MOOWY Graszaad laat je tuin er dus mooier uitzien.

Voordelen MOOWY Graszaad

 • Binnen 7 tot 14 dagen is er een resultaat te zien.
 • Voor intensief gebruik
 • Geeft een mooie groene kleur

Nadelen MOOWY Graszaad

 • Geen

2. ECOstyle Graszaad

ECOstyle Graszaad-Extra - 250 g - doorzaaien kale plekken - voor 10 tot 15 m2

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij van plan om het gras te laten doorzaaien? Dan is het ECOstyle Graszaad wat voor jou! Deze is namelijk ook goed geschikt voor het aanpakken van kale plekken.

Bij het graszaad is er een bacteriepreparaat toegevoegd. Hierdoor komt er meer evenwicht in het kiemen. Dat zorgt er dan weer voor dat er een sterke grasmat komt die snel dichtgroeit. Verder zit er nog een coating omheen die ervoor zorgt dat het niet aantrekkelijk is voor vogels.

Bij het ECOstyle Graszaad zie je al vrij snel resultaat. Zo is er al binnen 2 weken een mooie grasmat te zien. Het kan wel oplopen tot boven de 10 centimeter. Dit pakket is genoeg voor een tuin van 10 tot 15 vierkante meter. Hiermee kan het graszaad goed en gelijkwaardig verdelen. 

Voordelen ECOstyle Graszaad

 • Weinig onderhoud nodig
 • Goed voor kale plekken

Nadelen ECOstyle Graszaad

 • Minder geschikt voor het najaar

3. DCM Graszaad Activo Plus

DCM Graszaad Activo Plus - speel en sportgazon - 0,225kg voor 15m²

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil jij echt gras van hoogwaardige kwaliteit? Dan is het DCM Graszaad Activo Plus wat voor jou! Deze is namelijk uiterst geschikt voor sport en spelen.

Het graszaad van DCM is gazonzaad dat voor een gelijkmatige verdeling zorgt. Dit gras is heel erg sterk en daardoor ook van een goede kwaliteit. Het pakket is beschikbaar in 2 verschillende gewichten. Zo heb je 280 gram en 675 gram. Hierdoor kan je goed uitkiezen welke het meest geschikt is voor je tuin.

De meststof die erin zit is heel sterk. Dat zorgt weer voor een betere beworteling waardoor het gras langer meegaat. Hiernaast zorgt het mest voor een betere en snellere groei. Ook krijgt het gras dan een mooie natuurlijke groene kleur zoals je gewend bent.

Voordelen DCM Graszaad Activo Plus

 • Hoge kwaliteit gras
 • Is geschikt voor meerdere jaren

Nadelen DCM Graszaad Activo Plus

 • Kan lang duren voor het gras opkomt

4. DCM Ombra Plus Graszaad

DCM Ombra Plus Graszaad Schaduwplaatsen 40 m²

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar graszaad die geschikt is voor schaduwplaatsen? Dan is de DCM Ombra Plus Graszaad wat voor jou! Hier heb je minder zon voor nodig.

Als je een tuin hebt die vaak in de schaduw staat is het handig om dit graszaad aan te schaffen. Ook in de schaduw komt er namelijk een mooie grasveldje. Het heeft ook speciale graszaadmengsels die ervoor zorgen dat de zaadjes snel groeien en dat de beworteling goed gaat.

Het graszaad kan ook gebruikt worden voor het herstel van gazons. Daarom is het ook goed om gaten op te vullen en hoeft het niet alleen bij een nieuwe tuin gebruikt te worden. Je hebt het merk DCM al op plek 3 voorbij zien komen en dat komt omdat het een betrouwbaar merk is. Daarom hoort het ook in de lijst van beste graszaad 2023.

Voordelen DCM Ombra Plus Graszaad

 • Gewaardeerd merk
 • Uitstekend voor schaduwplekken

Nadelen DCM Ombra Plus Graszaad

 • Minder geschikt voor kleinere tuinen

5. Buzzy Graszaad

Buzzy zaden - Kattengras Gerst - 10 gram

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je een kat hebt en je zoekt naar geschikt graszaad, dan is het Buzzy Graszaad wat voor jou! Dit gras is namelijk uiterst geschikt om voor een kat te eten.

Hiervoor hebben we al allemaal ander soort graszaad behandeld. Maar welk graszaad is het beste voor katten? Bij het Buzzy graszaad is er al na 1 week resultaat te zien. Het gras is dan goed genoeg voor katten om te eten. Dit geldt voor grote katten en kleine katten.

Je moet alleen niet teveel water aan het gras geven. Als je een klein beetje water geeft krijgt het gras een mooie groene kleur. Een kat kan ook niet niet al het gras opeten aangezien het ook heel snel groeit. Dit betekent dat je er zelf natuurlijk ook van kan genieten!

Voordelen Buzzy Graszaad

 • Groenblijvend gras
 • Na ongeveer 1 week is het resultaat te zien.

Nadelen Buzzy Graszaad

 • Minder geschikt voor koude plekken

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel graszaden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten graszaden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de graszaden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste graszaden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!