Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Grasmaaier 2021

Kibani grasmaaier 196 cc / 4.7 pk

5/5

Zonder ook maar een druppeltje zweet een perfect gemaaid gazon waar de buurman jaloers op kan zijn? De zelfrijdende Kibani® grasmaaier 196 cc / 4.7 pk is een robuuste machine met krachtige benzinemotor, geschikt voor het maaien van elk gazon.

Wat is de beste grasmaaier?

Wanneer je een gazon in je tuin hebt, dan is het belangrijk om regelmatig het gras te maaien. Een pas gemaaid gazon ziet er weer strak en fris uit.

 Omdat grasmaaien niet voor iedereen het leukste klusje is, is het belangrijk om te kiezen voor een goede grasmaaier. Een grasmaaier kan het je gemakkelijk en comfortabel maken. Hierdoor wordt het uiteindelijke resultaat veel beter en krijg je eventueel toch meer zin om regelmatig het gras te maaien. Maar wat is voor jou de beste grasmaaier voor 2021?

Wat is de beste grasmaaier?

Er zijn enkele zaken waar je op moet letten als je overgaat tot aankoop van de voor jouw beste grasmaaier. Ten eerste het type grasmaaier. Een grasmaaier kan namelijk op diverse manieren worden aangedreven. Het klassieke type grasmaaier is een benzine grasmaaier. Hier moet je regelmatig benzine bijvullen.

Er is ook de elektrische grasmaaier. Het nadeel hiervan is dat hier een stroomkabel aanhangt. Hiermee moet je oppassen dat deze niet in aanraking met de messen komt.

Een alternatief hiervoor is de accu grasmaaier. De accu laad je thuis op en plaats je in de grasmaaier. Je bent dan definitief van de stroomkabel verlost. Voor een zeer grote tuin is er de zitmaaier. De zitmaaier bespaart je veel loopwerk, want je gaat op de maaier zitten die je met een stuur bestuurt. Ten slotte is er de laatste innovatie: de robotmaaier.

Een robotmaaier maait uit zichzelf jouw gazon, waardoor zelf het gras maaien verleden tijd is. Veel grasmaaiers zijn voorzien van een opvangbak voor het gras. Maar je kunt ook gaan voor de beste mulchin grasmaaier. Deze grasmaaier zal je gras ‘mulchen’. Dit houdt in dat de grasmaaier het gras maalt en verpulvert zodat je geen grasafval meer hebt. Het verpulverde gras wordt op het gazon achtergelaten en draagt zo bij aan een gezond gazon.

1. Beste Benzine grasmaaier: Kibani Grasmaaier 196cc / 4.7 pk

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 88%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Wil je op klassieke wijze je gazon maaien? Ga dan voor de Kibani grasmaaier als beste benzine grasmaaier. De grasmaaier maakt zijn titel als beste benzine grasmaaier zeker waar met een krachtige 196 cc motor met 4.7 pk. De motor is tevens zelfrijdend.Dit houdt wel in dat je achter de grasmaaier loopt, maar dat je nauwelijks kracht hoeft te zetten.

Grasmaaien is nu een fluitje van een cent en kost je geen inspanning meer. De benzine grasmaaier is tevens geschikt als je een grote tuin hebt. Hij heeft namelijk een maaibreedte van 53 centimeter. De maaihoogte is in 8 standen in te stellen van 25 tot 75 millimeter. Hierdoor is de grasmaaier geschikt voor alle soorten gazons, van siergazon tot speelgazon. De Kibani grasmaaier is tevens de beste mulchin grasmaaier.

Het gras wordt direct vermaalt en kan zijwaarts of achterwaarts worden uitgestoten. De bodem van je gazon wordt zo veel vruchtbaarder en beschermt je gazon tegen de felle zon. De grasmaaier loopt op Euro 95 benzine, dat bij ieder tankstation te verkrijgen is. Om de motor soepel te laten lopen zit er ook een reservoir in voor 600 milliliter olie. Wel is het van belang om het oliepeil regelmatig te controleren.

 

Voordelen Kibani grasmaaier 196cc / 4.7 pk

 • Een krachtige zelfrijdende motor, waardoor grasmaaien geen moeite meer hoeft te kosten.
 • Geschikt voor zeer grote tuinen, maar ook voor een kleine tuin

Nadelen Kibani grasmaaier 196cc / 4.7 pk

 • Als er onderdelen moeten worden vervangen, dan is het erg lastig om aan onderdelen te komen.
 • Er moet een motorolie in met een hoge viscositeit.

2. Beste elektrische grasmaaier: Makita ELM4120 grasmaaier

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Met een maaibreedte van 41 centimeter is dit de beste elektrische grasmaaier voor een middelgroot gazon. De grasmaaier is voorzien van een elektromotor van 1600 watt, waarmee je gemakkelijk 600 m² gazon maait. Vooral door het gebruik van de handige duwbeugel, wordt het maaien je erg gemakkelijk gemaakt.

Voor alle soorten gazons is dit de beste grasmaaier, want de maaihoogte is in te stellen van 25 tot 75 millimeter. Bij normaal gebruik wordt het gras opgevangen in de opvangbak. De indicator geeft aan als de opvangbak vol is. Het is ook mogelijk om de grasmaaier zonder opvangbak te gebruiken.

Het gras zal dan aan de achterzijde uit de grasmaaier geworpen worden. Houdt er dan wel rekening mee dat er geen mulchingfunctie aanwezig is en het gras niet vermaalt zal worden. De duwbeugel is gemakkelijk in te klappen, zodat je de grasmaaier gemakkelijk kunt opbergen. Met de beste elektrische grasmaaier bewijst Makita weer eens dat het merk thuishoort in de top van beste tuingereedschappen

Voordelen Makita ELM4120 grasmaaier

 • Een krachtige elektromotor van 1600 watt met een handig te gebruiken duwbeugel.
 • Het gemaaide gras kan zowel opgevangen als uitgestoten worden.

Nadelen Makita ELM4120 grasmaaier

 • De grasmaaier is niet in staat om het gras voordat het wordt uitgestoten te vermalen.
 • Een hoog geluidsniveau van 85 dB.

3. Beste robot grasmaaier: McCulloch Rob R600

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De beste grasmaaier voor 2021 is natuurlijk een grasmaaier met de nieuwste innovaties. Je komt dan uit bij de beste robot grasmaaier, de McCulloch Rob R600. Deze robotmaaier staat ook vermeld in de top 10 grasmaaiers van de consumentenbond als de beste koop.

De robotmaaier stelt je in staat om het gras te laten maaien zonder dat je zelf in de benen hoeft te komen. Met de begrenzingsdraden baken je het gebied af waar de robotmaaier mag maaien en meer hoef je niet meer te doen. Je stelt de robotmaaier in op ieder moment waarop jij vindt dat er gemaaid moet worden. Zo kun je dagelijks je gras laten maaien en heb je altijd een mooi gazon.

De McCulloch robot grasmaaier is geschikt voor gazons tot 600 m² en kan ook hellingen in de tuin aan met een hellingsgraad tot 25%. De maaihoogte is gemakkelijk in te stellen van 20 tot 50 millimeter. Het gras wordt zeer fijn gemaaid en hierdoor is het tevens ook de beste mulchin grasmaaier. Als de accu leeg is zal de robotmaaier uit zichzelf naar het basisstation rijden en in 50 minuten weer volledig worden opgeladen.

Voordelen McCulloch Rob R600

 • Nooit meer zelf grasmaaien, je kunt nu vanaf je terras toekijken hoe de robotmaaier je gazon maait.
 • De robotmaaier heeft een diefstalbeveiliging met een alarm en een pincode.

Nadelen McCulloch Rob R600

 • Er mogen geen kuilen en gaten in de tuin zitten en de hellingsgraad mag niet hoger dan 25% zijn.
 • Wel de beste robot grasmaaier, maar ook een hoge aanschafprijs.

4. Beste zitmaaier: SMART RF 125

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Heb je een zeer grote tuin, dan is een zitmaaier de beste koop die je kunt doen. Het is nagenoeg ondoenlijk om een zeer groot gazon met een handmaaier of een elektrische grasmaaier te maaien. De zitmaaier is een professionele grasmaaier waar je zelf comfortabel op plaatsneemt.

Je bedient de zitmaaier met een stuur en een rem en je zit op een verstelbare en veerbare stoel. Met het doorstapframe is het heel gemakkelijk op- en afstappen. Zelfs als het schemerig begint te worden is het mogelijk om je gras te maaien, want de zitmaaier is voorzien van koplampen.

Het oppervlak dat de SMART RF 125 zitmaaier aankan is 2500 tot 3000 m². De maaihoogte is aan te passen in vijf posities tussen de 30 en 95 millimeter. Heb je in het gazon een mooie boom of een leuke bloemenborder? Geen probleem met de SMART RF 125. De zitmaaier heeft een kleine draaicirkel van maar 46 centimeter en gaat er gemakkelijk omheen. De zitmaaier rijdt op benzine en is hierdoor altijd betrouwbaar.

Voordelen SMART RF 125

 • Geschikt voor zeer grote gazons tot wel 3000 m².
 • Tijdens het maaien comfortabel zitten, zodat je zonder enige moeite je gras maait.

Nadelen SMART RF 125

 • De zitmaaier is niet geschikt voor een kleine tuin.
 • Werkt op benzine, dit is niet het meest milieuvriendelijke alternatief.

5. Beste accu grasmaaier: Powerplus One Fits All POWEBG7566

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Het nadeel van een elektrische grasmaaier is de stroomkabel die altijd met de grasmaaier is verbonden. Als je niet uitkijkt, komt de stroomkabel onder de messen en is je grasmaaier onbruikbaar. Een goed alternatief is deze Powerplus als de beste accu grasmaaier. Je bent verlost van de stroomkabel want de grasmaaier werkt op een accu die je gewoon thuis kunt opladen.

Bij deze accu grasmaaier is een dubbele accu meegeleverd. Ook als de een accu leeg is, kun je toch door met grasmaaien door een andere opgeladen accu in te brengen. De accu is tevens geschikt om te gebruiken in ander tuingereedschap van Powerplus, de zogenaamde ‘All Fits All’ formule.

Mede hierdoor is dit de beste accu grasmaaier. De grasmaaier heeft een dubbele beveiliging, waardoor eerst de sleutel in het contact moet zitten voordat je de maaier kunt starten. Dit is wel zo veilig als kinderen hiermee in aanraking komen en bij diefstal wordt de grasmaaier onbruikbaar. De maaihoogte is in vijf standen te brengen van 20 tot 57,5 millimeter. Verder heb je de keuze of je het gras wilt opvangen in de opvangbak of wilt vermalen en uit te laten stoten. Als je kiest voor veilig en milieuvriendelijke grasmaaien, dan is de Powerplus zeker de beste grasmaaier.

Voordelen Powerplus One Fits All POWEBG7566

 • Er worden twee accu’s meegeleverd en de accu is uitwisselbaar met ander tuingereedschap van Powerplus.
 • Gras kan opgevangen worden in de opvangbak, maar vermalen is ook mogelijk.

Nadelen Powerplus One Fits All POWEBG7566

 • Let erop dat één van de accu’s altijd is opgeladen, anders kun je niet verder.
 • Het vermogen van een accu grasmaaier is altijd wat minder.

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>