fbpx

Publicatie datum: 17 maart, 2023

Door: Jerry van Es

Best Geteste Grafische Rekenmachine

Best Geteste Grafische Rekenmachine

Texas Instruments TI 84-Plus CE-T

Als je een nieuwe grafische rekenmachine zoekt voor de bovenbouw, is de Texas Instruments TI 84-Plus CE-T de beste optie in 2023! Deze geavanceerde rekenmachine is goedgekeurd voor wiskunde examens nieuwe stijl, voor zowel havo als vwo sinds 2018. Je kan op deze rekenmachine grafieken plotten op het 2,8" scherm met 320x240 px resolutie. De batterij is oplaadbaar en heeft alleen een USB-kabeltje nodig. Alle knoppen zijn enorm stevig en blijven lang leesbaar. Tot slot kun je in het 3MB geheugen allerlei formules en grafieken opslaan, voor snellere toegang tijdens toetsen en examens. Daarom is de Texas Instruments TI 84-Plus CE-T de beste grafische rekenmachine 2023 voor zowel HAVO als VWO!

Ga je binnenkort over naar de derde of vierde klas van de havo of het VWO? Dan is een grafische rekenmachine waarschijnlijk verplicht als je wiskunde in je pakket hebt zitten. Je school heeft waarschijnlijk een paar aanbevelingen voor goede rekenmachines die zijn goedgekeurd, maar wist je dat er veel goede grafische rekenmachines zijn die niet in die lijst staan?

De beste grafische rekenmachines 2023 op deze pagina zijn allemaal goedgekeurd voor het havo en VWO-examen, en je kunt ze dus ook gebruiken tijdens toetsingsmomenten op jouw middelbare school. Als je één van deze opties kiest, heb je dadelijk de beste grafische rekenmachine van de klas waar je veel meer op kunt doen dan de basistaken zoals grafieken plotten en lastige berekeningen uitvoeren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Grafische Rekenmachines

Best Geteste Grafische Rekenmachine

Beste koop grafische rekenmachine
1.  Texas Instruments TI 84-Plus CE-T

Beste Casio grafische rekenmachine
2. Casio FX-CG50

Beste grafische rekenmachine met hoesje
3. Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T met beschermetui

Beste touchscreen grafische rekenmachine
4. HP Prime G2

Beste budget grafische rekenmachine met touchscreen
5. HP Prime

Top 10 beste Grafische Rekenmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Grafische Rekenmachines.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Grafische Rekenmachine?

Een goede grafische rekenmachine moet altijd voldoen aan bepaalde eisen. De minimumeisen worden opgesteld door je school, maar daarnaast zijn er nog andere zaken die jijzelf belangrijk zou moeten vinden. Geen idee welke grafische rekenmachine het beste is voor jou? Dan raden we aan de onderstaande punten door te nemen, zodat je straks precies weet naar wat voor grafische rekenmachine je op zoek bent.

Batterijduur

Een grafische rekenmachine dagelijks moeten opladen, daar heeft niemand zin in. Neem daarom een grafische rekenmachine met een grote batterij. Zo voorkom je ongemakkelijke momenten tijdens een toets of examen!

Opladen

Hoe laad je je grafische rekenmachine precies op? Dit gebeurt vaak met micro-USB of een USB-C kabel. USB-C gebruik je waarschijnlijk al voor je telefoon. Daarom vinden we dit de makkelijkste keuze, gevolgd door Micro-USB.

Functies

Iedere grafische rekenmachine heeft dezelfde basis functionaliteiten. Denk aan grafieken plotten, tabellen berekenen, enzovoort. Maar de extra functies zijn juist waarmee de beste grafische rekenmachine zich onderscheidt van minder goede grafische rekenmachines. Denk aan notities, waarin je aantekeningen kunt zetten, en zelfs spelletjes tegen de verveling - het bestaat allemaal!

Stevigheid

Niet te vergeten; een stevige grafische rekenmachine! Op middelbare scholen kan het er in de pauzes soms hard aan toe gaan. Ook in het lokaal is een klein opstootje niet uitgesloten. Grafische rekenmachines kunnen best duur zijn en daarom raden we ook aan om een hufterproof grafische rekenmachine aan te schaffen. Je weet maar nooit wat ermee gaat gebeuren!


Wat is de beste Grafische Rekenmachine van 2023? 

Hieronder vind je de beste grafische rekenmachines 2023. We raden aan deze reviews goed door te lezen, en dus niet blindelings de beste grafische rekenmachine volgens de consumentenbond te kopen. Dit soort aanbevelingen zijn vaak gebaseerd op de minimumstandaarden van middelbare scholen, en missen vaak een hoop handige features zoals notities en meer. De grafische rekenmachines hieronder zijn allemaal perfect voor de middelbare school, en daarnaast goedgekeurd voor examens en toetsen op jouw middelbare school!

1. Texas Instruments TI 84-Plus CE-T

Best Geteste Grafische Rekenmachine

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je een nieuwe grafische rekenmachine zoekt voor de bovenbouw, is de Texas Instruments TI 84-Plus CE-T de beste optie in 2023! Deze geavanceerde rekenmachine is goedgekeurd voor wiskunde examens nieuwe stijl, voor zowel havo als vwo sinds 2018.

Je kan op deze rekenmachine grafieken plotten op het 2,8" scherm met 320x240 px resolutie. De batterij is oplaadbaar en heeft alleen een USB-kabeltje nodig. Alle knoppen zijn enorm stevig en blijven lang leesbaar. Tot slot kun je in het 3MB geheugen allerlei formules en grafieken opslaan, voor snellere toegang tijdens toetsen en examens.

Deze extra functies maken het leven op de middelbare school iets makkelijker. Daarom is de Texas Instruments TI 84-Plus CE-T de beste grafische rekenmachine 2023 voor zowel HAVO als VWO!

Voordelen Texas Instruments TI 84-Plus CE-T

 • Goedgekeurd voor havo en vwo 2023
 • groot scherm met kleur en duidelijke menu's
 • Duidelijke knoppen
 • Veel handige functies

Nadelen Texas Instruments TI 84-Plus CE-T

 • Geen beschermhoesje of cover meegeleverd

2.  Casio FX-CG50

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Grote kans dat je al op de middelbare school zit als je een grafische rekenmachine wil kopen, en een nog grotere kans dat je dan al gebruik maakt van een Casio-rekenmachine. Dit systeem zal dan ook vertrouwd aanvoelen. Genoeg reden dus om een Casio FX-CG50 grafische rekenmachine te kopen!

Deze rekenmachine is voorzien van alle gemakken die een scholier nodig heeft. Daarnaast voelt het systeem net zo aan als een reguliere fx82 rekenmachine die je hoogstwaarschijnlijk al hebt. De knoppen zijn groot en duidelijk leesbaar, maar toch biedt de Casio FX-CG50 genoeg functies voor het wiskunde-examen in 2023. Zowel voor havo als VWO trouwens.

Je kan in de Casio FX-CG50 tot 15 cijfers en 8 tekstregels verwerken. In totaal zie je 21 karakters op het beeldscherm, en je kan je vast geen enkele berekening voorstellen waarbij je dat nodig hebt. Het display heeft backlight technologie en is dus ook met zon in je nek prima af te lezen. Via het flash geheugen kun je zelfs spelletjes installeren of bepaalde formules inladen. De Casio FX-CG50 is perfect voor havo en vwo scholieren in 2023!

Voordelen Casio FX-CG50

 • Perfect als je al een Casio rekenmachine hebt
 • Duidelijke en grote knoppen
 • Makkelijk af te lezen, ook bij fel licht
 • Flash geheugen bieden meer mogelijkheden

Nadelen Casio FX-CG50

 • USB 2.0 poort is wat ouderwets tegenwoordig

3. Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T met beschermetui

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De sfeer op middelbare scholen is lang niet altijd optimaal, en op dit soort scholen is het handig om je grafische rekenmachine wat extra bescherming te geven. Bijvoorbeeld door er een beschermetui bij te kopen. Bij de TI-84 PLUS CE-T van Texas Instruments is dit niet meer nodig, want de beschermhoes wordt erbij geleverd!

Naast de handige beschermhoes is de TI-84 PLUS CE-T één van de populairste rekenmachines van 2023. Hij staat bij veel scholen in de lijst van aanbevolen rekenmachines, en dat kunnen we begrijpen. De TI-84 PLUS CE-T heeft alle functies die je van een grafische rekenmachine kunt verwachten.

Je geniet van een scherm met hoge resolutie en een backlight kleurenscherm. Je kan het altijd makkelijk aflezen en ook de knoppen zijn duidelijk en tactiel. Na een tijdje kun je enorm snel werken in deze rekenmachine waardoor je tijd bespaart tijdens toetsen en examens. Ook is de TI-84 PLUS CE-T voorzien van een examenstand - dit is verplicht bij examens sinds 2016 voor zowel havo als VWO. De TI-84 PLUS CE-T is dus een goede optie voor scholieren die het beste voor hebben met hun wiskunde examen!

Voordelen Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T met beschermetui

 • Met beschermhoes
 • Examenstand
 • Goedgekeurd door vrijwel alle middelbare scholen
 • Alle nodige functionaliteit + leuke extra's

Nadelen Texas Instruments grafische rekenmachine TI-84 PLUS CE-T met beschermetui

 • Scherm aan de kleine kant

4. HP Prime G2

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Denk je aan HP, dan denk je vooral aan computers. Misschien niet aan rekenmachines, maar deze HP Prime G2 is zeker het overwegen waard. Het is namelijk een stuk moderner dan de meeste andere rekenmachines.

Zo heeft de HP Prime G2 een touchscreen bediening, waardoor je enorm snel en makkelijk door alle opties kunt navigeren. Het voelt bijna aan als een iPhone, zo makkelijk! Naast het touchscreen heeft het scherm alle kleuren van de regenboog, waardoor je in grafieken bijvoorbeeld veel sneller onderscheid kunt maken tussen de verschillende lijntjes. 

Ondanks dit high-tech scherm zijn er voor grofweg dezelfde prijs ook allerlei andere handige functies inbegrepen. De HP Prime G2 heeft een ingebouwd toetsenbordje, zodat je eenvoudig notities kunt maken op je rekenmachine. Ook biedt de HP Prime G2 een simpele integratie van wiskundige representaties om zo makkelijkere antwoorden te krijgen. De accu is erg groot en gaat lang mee - daarnaast laadt je deze rekenmachine makkelijk op met een Micro-USB kabeltje.

Voordelen HP Prime G2

 • Micro-USB oplaadbaar
 • Touchscreen met kleuren
 • Enorm veel extra functionaliteit

Nadelen HP Prime G2

 • Slechts een jaar garantie

5. HP Prime

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Was de HP Prime G2 net iets te duur voor je? De HP Prime (het originele model) is iets goedkoper en daarom raden we deze net zo goed aan als de G2-variant.

De HP Prime grafische rekenmachine heeft grofweg dezelfde functies, zoals een touchscreen met kleuren waardoor je veel makkelijker door alle menu's heen raast. Alle functies van een reguliere rekenmachine zijn makkelijk beschikbaar, en daarnaast kun je ingewikkelde grafieken maken die er ineens veel simpeler uitzien. Dat komt doordat de HP Prime grafische rekenmachine een slimme technologie heeft waardoor je een eenvoudige versie van de wiskundige weergave kunt laten zien. 

Ideaal dus voor scholieren die graag een goede touchscreen rekenmachine willen kopen. De HP Prime grafische rekenmachine is maar een paar euro duurder dan basic grafische rekenmachines, en toch werk je er veel sneller en gemakkelijker mee. Een echte aanrader!

Voordelen HP Prime

 • Touch screen met kleur
 • Eenvoudige weergave van ingewikkelde wiskundige antwoorden
 • Makkelijke navigatie

Nadelen HP Prime

 • Geen beschermhoes

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel grafische rekenmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten grafische rekenmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de grafische rekenmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste grafische rekenmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>