fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Gourmetstel

Best geteste Gourmetstel

Bourgini Chef's Dinnerparty

Uit ons onderzoek is duidelijk gebleken dat de Bourgini Chef's Dinnerparty gourmetstel als beste uit de test is gekomen. Dit gourmetstel bestaat uit 4 individueel te gebruiken kook- en eetunits. Ook is dit gourmetstel uit te breiden naar 5 units. Hierdoor is het mogelijk om met de gehele familie te genieten van een heerlijk avondmaal. Het gourmetstel is vaatwasser bestendig waardoor het gemakkelijk is om het gourmetstel schoon te krijgen. Door de verschillende kook units is het makkelijk om verschillende gerechten uit elkaar te houden. Hierdoor vind smaakvermenging tussen bijvoorbeeld vis en vlees niet plaats.

Op zoek naar een van de beste gourmetstellen van 2023? Goed nieuws! In dit artikel vind je alles wat jij moet weten over het aanschaffen van een gourmetstel. 

Wij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar een aantal gourmetstellen om deze vervolgens te verwerken in onze top 5. Hierdoor wordt het voor jou makkelijker om een keuze te maken tussen het grote aanbod aan gourmetstellen. Hierbij hebben wij onder andere gekeken naar het gebruiksgemak en de prijs-/kwaliteitsverhouding. Dit zijn enkele criteria waar de consumenten bond ook op test.

Ook hebben wij in onze gourmetstel test gekeken naar verschillende reviews van klanten op verschillende websites. Weten wat het beste gourmetstel van 2023 is? In dit artikel kom je er precies achter welk gourmetstel het beste bij jou past. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste gourmetstel

Best geteste Gourmetstel

Beste gourmetstel 5 personen
1. Bourgini Chef's Dinnerparty

Beste gourmetstel

Beste gourmetstel 3 personen
2. Solis 790 4in1 Tafelgrill Gourmet Zwart/RVS

beste gourmetstel

Beste gourmetstel 10 personen
3. Tefal Inox RE4588 Raclette


beste gourmetstel

Beste professionele gourmetstel 
4. Solis 5 in 1 Table Grill 791

beste gourmetstel

Beste gourmetstel voor 8 personen
5. Princess 162840 8-Persoons Grill en Teppanyaki Party

Top 10 Beste Gourmetstellen

Wil je direct weten hoe de top 10 gourmetstellen eruit ziet?  Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de 10 meest verkochte gourmetstellen bij een aantal grote webshops in Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een gourmetstel?

Er zijn een aantal dingen die goed zijn om op te letten bij het kopen van een gourmetstel. Zo is het goed als het gourmetstel een antiaanbaklaag heeft en uitneembare bakplaten, zodat je het goed kunt schoonmaken.

Let daarbij ook op of deze bakplaten in de vaatwasser mogen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de verschillende functies die een gourmetstel heeft. Sommige gourmetstellen worden standaard geleverd met pannetjes, andere niet. 

Een beste gourmetstel heeft extra functies zoals een grill- en fonduefunctie. Hoe meer functies een gourmetstel kan bieden, hoe hoger de prijs. Het is dus maar net welke zaken jij belangrijk vindt om te beslissen welk gourmetstel de beste is.

Ook moet je rekening houden met het aantal personen met wie je samen wil gourmetten. Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor iedereen.

Functies

Belangrijke functies om naar te kijken bij het aanschaffen van een gourmetstel zijn bijvoorbeeld of deze een grillfunctie heeft. Ook is het belangrijk om te kijken of de bakplaat ook geschikt is voor de vaatwasser. Het laatste waar je zin in heb na een avond gezellig dineren is het uitgebreid moeten schoon schrobben van een bakplaat. Niet alle gourmetstellen zijn namelijk vaatwasser bestendig. Er zijn ook gourmetstellen met fondue- en wok functies. 

Grootte

Een ander belangrijk punt om naar te kijken is de grootte van het gourmetstel. Je hebt gourmetstellen namelijk in verschillende groottes. De meeste gourmetstellen zijn voor 6 tot 8 personen maar er zijn ook extra kleine of extra grootte gourmetstellen. Het is dus belangrijk om vooraf goed af te wegen welke grootte qua gourmetstel je nodig heb. Als je vaak met kleine groepen zit en heel af en toe met grootte is het bijvoorbeeld makkelijker om er een extra te nemen.

Antiaanbaklaag of met uitneembare bakplaten

Een ander belangrijk punt is om te kijken naar of het gourmetstel een antiaanbaklaag heeft en/of uitneembare bakplaten. Hierbij is het ook belangrijk om weer na te gaan of deze vaatwasser bestendig zijn of niet. Een gourmetstel met een antiaanbaklaag is namelijk veel makkelijker schoon te krijgen en gaat daarnaast ook veel langer mee. Een uitneembare bakplaat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker omdat het gebruiksgemak hierbij toeneemt.


Wat is het beste gourmetstel van 2023? 

Welk gourmetstel is het beste? Op deze vraag krijg je uitgebreid antwoord aan de hand van onze voor jou geselecteerde top 5. Na het lezen van dit artikel weet je dus precies welk gourmetstel het beste bij jou past.

Elk product wordt uitgebreid behandeld waarbij wij de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Ook krijgen zij scores op basis van functionaliteit, prijs/kwaliteit en gebruiksgemak. Als laatste onderdeel van onze test geven wij elk product een eindbeoordeling. 

1.  Bourgini Chef's Dinnerparty

Best geteste Gourmetstel

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Dit gourmetstel wordt geleverd met 4 pannetjes, maar kan worden uitgebreid naar 5 personen. De grillplaat is afneembaar en zo dus gemakkelijk schoon te maken in de vaatwasser. Wel is het heel handig van deze set dat hij aangeeft wanneer de juiste temperatuur is bereikt om te kunnen bakken.

De bakplaat is ook voorzien van een speciale laag, die beschermt tegen krassen en het een duurzaam product maakt. Dit hebben we bij de andere gourmetsets nog niet gezien, dus dat maakt deze set uniek!

De set wordt geleverd inclusief 1 basis station met keramische serveerschaal, 4 kook- en eetunits, 1 handige opbergtas en 4 houten spatels. Daarnaast wordt er een extra kabel meegeleverd voor een mogelijk 5e station.

Door de verplaatsbare units kan iedereen gemakkelijk bij zijn of haar eten. Benieuwd naar deze topper? Bekijk hier de prijs!

Voordelen Bourgini Chef's Dinnerparty

 • Makkelijk schoon te maken in de vaatwasser
 • Goede prijs- /kwaliteitsverhouding
 • Wordt geleverd met handige opbergtas

Nadelen Bourgini Chef's Dinnerparty

 • Niet geschikt voor groepen groter dan 5

2. Solis 790 4in1 Tafelgrill Gourmet Zwart/RVS

Beste gourmetstel

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze tafelgrill heeft afmetingen van 42 bij 13 centimeter en is geschikt voor drie personen. Hiermee kan niet alleen vlees en groenten gebakken worden, deze set is zelfs geschikt voor het maken van pannenkoekjes!

Dit is een functie die niet alle gourmetstellen hebben en dus een groot pluspunt. Dit luxe gourmetstel heeft drie verdiepingen, waarvan de bovenste omgedraaid kan worden. Op die kant zijn drie cirkelvormen, waar de pannenkoekjes op gemaakt kunnen worden. 

Voor elke verschillende functies zijn drie pannetjes bijgeleverd. In totaal zijn dat dus negen pannetjes: drie voor wokken, drie voor pannenkoekjes en drie voor gourmetten. Er worden daarnaast drie spateltjes meegeleverd. Ook de techniek achter deze gourmetstel is gemakkelijk te begrijpen: nadat je hem hebt aangesloten, gaat een rood lampje branden en zodra deze groen wordt, is de grill klaar voor gebruik!

Het grootste voordeel van dit gourmetstel is de hoeveelheid functies. Al het eten wat je erop wilt garen is mogelijk.

Voordelen Solis 790 4in1 Tafelgrill Gourmet Zwart/RVS

 • Stevig apparaat
 • Warmte goed regelbaar

Nadelen Solis 790 4in1 Tafelgrill Gourmet Zwart/RVS

 • Pannetjes beschadigen snel

3. Tefal Inox RE4588 Raclette

beste gourmetstel

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dit gourmetstel wordt geleverd met tien pannetjes, maar is het beste te gebruiken met acht personen, omdat er anders waarschijnlijk niet genoeg ruimte is. De grillplaat is afneembaar en zo dus gemakkelijk schoon te maken, maar kan niet in de vaatwasser door de antiaanbaklaag.

Wel is het heel handig van deze set dat hij aangeeft wanneer de juiste temperatuur is bereikt om te kunnen bakken. De bakplaat is ook voorzien van een speciale laag, die beschermt tegen krassen en het een duurzaam product maakt. Dit hebben we bij de andere gourmetsets nog niet gezien, dus dat maakt deze set uniek!

Het voordeel van deze set is dat er veel personen tegelijk kunnen eten. Hierdoor is het niet snel nodig om een extra gourmet set aan te schaffen. Als nadeel wordt genoemd dat bij deze set geen spateltjes geleverd worden, die los niet zo makkelijk te krijgen zijn.

Veel mensen die deze gourmetstel kopen, vinden dat de set vrij kwetsbaar is. Dat is ook iets om rekening mee te houden.

Voordelen Tefal Inox RE4588 Raclette

 • Grillplaat afneembaar en dus makkelijk schoon te maken
 • Set geeft een seintje als je kunt beginnen met bakken
 • Prijs is goed

Nadelen Tefal Inox RE4588 Raclette

 • Set is niet uitgerust met spateltjes

4. Solis 5 in 1 Table Grill 791

beste gourmetstel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Net als de vorige set is ook dit gourmetstel geschikt voor acht personen. Deze heeft nog een iets groter oppervlak van maar liefst 56,5 bij 27,5 centimeter. Dit gourmetstel heeft dezelfde functies als de vorige twee sets, dus je kan grillen, wokken en pannenkoekjes maken.

Maar er is meer! Deze set is ook geschikt voor het maken van krokante pizza's! De bakplaat is aan twee kanten te gebruiken: de ene zijde met geribbelde en gladde kant en de andere kant met cirkelvormen. Ook bij deze set zijn acht pannetjes en spatels meegeleverd.

Het grote voordeel van deze set is dat door de goede antiaanbaklaag je geen boter of olie hoeft te gebruiken om de bakplaat mee in te vetten. Zo eet je gezonder dan wanneer je dat wel moet doen.

Een aantal gourmetstel ervaringen meldt dat de plaat niet warm genoeg wordt, waardoor je niet goed kan bakken. Dat kan een groot nadeel zijn, maar niet alle reviews melden dit probleem.

Voordelen Solis 5 in 1 Table Grill 791

 • Geschikt voor groepen tot acht personen
 • Ook geschikt voor het bakken van pizza's

Nadelen Solis 5 in 1 Table Grill 791

 • Duurt even voor de plaat warm is

5. Princess 162840 8-Persoons Grill en Teppanyaki Party

beste gourmetstel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Dit gourmetstel is geschikt voor acht personen en wordt geleverd met acht bijbehorende pannetjes en houten spateltjes. De afmetingen zijn 42 bij 21 centimeter, wat soms wat klein gevonden wordt voor acht personen. De grillplaat kan weer omgedraaid worden om de gladde kant te gebruiken.

Beide zijden zijn voorzien van een anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit, zodat je geen boter of olie hoeft te gebruiken. Een nadeel hiervan is dat de plaat niet in de vaatwasser kan, want dat brengt schade aan de anti-aanbaklaag. Deze gourmetset moet dus met de hand schoongemaakt worden.

De pannetjes zijn gemaakt van licht materiaal, wat positief is omdat ze dan snel goed warm worden. Dit is echter ook een nadeel: het maakt de pannetjes zeer kwetsbaar.

Een groot voordeel dat genoemd wordt in de gourmetstel review is dat de set heel snel opwarmt en je dus niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen. Benieuwd naar de prijs van dit product? Klik hier!

Voordelen Princess 162840 8-Persoons Grill en Teppanyaki Party

 • Grilplaat kan omgedraaid worden om de gladde kant te gebruiken
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Princess 162840 8-Persoons Grill en Teppanyaki Party

 • Grillplaat past niet in de vaatwasser

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel gourmetstellen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gourmetstellen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gourmetstellen op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste gourmetstel op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>