Laatste update: Juni 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Gourmetstel

Solis 790 Table Grill 4 in 1 Gourmet - 3 Personen

5/5

Door ons uitgekozen als beste gourmetstel van 2021. De SOLIS Table Grill 4 in 1 met een grilloppervlakte van 42 x 13 cm is een multifunctioneel apparaat waarmee funcooking een geheel nieuwe dimensie krijgt. U kunt deze tafelgrill gebruiken voor het traditionele racletten of gourmetten, het grillen en/of wokken van vlees, vis en groente en zélfs het bakken van kleine crêpes! Van jong tot oud; met deze tafelgrill gaat iedere eter met een goed gevulde maag van tafel.

Een nadeel is dat deze geschikt is voor slechts 3 personen maar je kan er prima 2 naast elkaar op tafel zetten!

In dit artikel worden gourmetstellen met elkaar vergeleken om zo tot het beste gourmetstel consumentenbond en beste gourmetstel 2021 te komen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gourmetstel?

Er zijn een aantal dingen die goed zijn om op te letten bij het kopen van een gourmetstel. Zo is het goed als het gourmetstel een anti-aanbaklaag heeft en uitneembare bakplaten, zodat je het goed kunt schoonmaken. Let daarbij ook op of deze bakplaten in de vaatwasser mogen. Daarnaast is het goed om te kijken naar de verschillende functies die een gourmetstel heeft. Sommige gourmetstellen worden standaard geleverd met pannetjes, andere niet. 

Een beste gourmetstel heeft extra functies zoals een grill- en fonduefunctie. Hoe meer functies een gourmetstel kan bieden, hoe hoger de prijs. Het is dus maar net welke zaken jij belangrijk vindt om te beslissen welk gourmetstel de beste is. Ook moet je rekening houden met het aantal personen met wie je samen wil gourmetten. Er moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn voor iedereen.


Product

1. Solis 790 Table Grill 4 in 1 Gourmet - 3 Personen

Best getest overall

4.5/5

2. Tristar RA-2995 - Gourmetstel - 8 personen

Beste prijs/kwaliteit

4/5

3. Solis 5 in 1 Table Grill 791 - Gourmetstel - 8 personen
Beste Gourmetstel om pizza's mee te bakken

4/5

4. Princess 162840 - Gourmetstel

Geschikt voor groepen tot 8 personen

4/5

5. Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 pannetjes


Beste Gourmetstel voor grote groepen

4/5

1. Solis 790 Table Grill 4 in 1 Gourmet - 3 Personen

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 84%
Prijs / Kwaliteit 89%
Design 90%

Deze tafelgrill heeft afmetingen van 42 bij 13 centimeter en is geschikt voor drie personen. Hiermee kan niet alleen vlees en groenten gebakken worden, deze set is zelfs geschikt voor het maken van pannenkoekjes! Dit is een functie die niet alle gourmetstellen hebben en dus een groot pluspunt. Dit gourmetstel heeft drie verdiepingen, waarvan de bovenste omgedraaid kan worden. Op die kant zijn drie cirkelvormen, waar de pannenkoekjes op gemaakt kunnen worden. Voor elke verschillende functies zijn drie pannentjes bijgeleverd. In totaal zijn dat dus negen pannetjes: drie voor wokken, drie voor pannenkoekjes en drie voor gourmetten. Er worden daarnaast drie spateltjes meegeleverd. Ook de techniek achter deze gourmetset is gemakkelijk te begrijpen: nadat je hem hebt aangesloten, gaat een rood lampje branden en zodra deze groen wordt, is de grill klaar voor gebruik!

Het grootste voordeel van dit gourmetstel is de hoeveelheid functies. Al het eten wat je erop wilt garen is mogelijk. Het grootste nadeel is de prijs. Deze set kost namelijk €139,00. Vergeleken met het aantal personen dat tegelijk kan gourmetten, is dit in vergelijking met de andere sets aan de prijzige kant.

Voordelen Solis 790 Table Grill 4 in 1 Gourmet – 3 Personen

 • Geschikt voor 3 personen
 • Ook geschikt voor het maken van pannenkoekjes
 • Bevat veel verschillende functies

Nadelen Solis 790 Table Grill 4 in 1 Gourmet – 3 Personen

 • Hoge prijs

2. Tristar RA-2995 - Gourmetstel - 8 personen

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De afmetingen van deze set zijn 47 bij 23 centimeter, dus een stuk groter dan de vorige set. Daarom is dit gourmetstel geschikt voor meerdere personen. De bakplaat heeft een anti-aanbaklaag aan beide zijden, maar je moet van te voren kiezen of je de geribbelde of gladde kant gebruikt. Onder de bakplaat kun je acht pannetjes plaatsen, die bij de set geleverd worden. Je kunt zelf de temperatuur regelen via de thermostaat en de bakplaat warmt heel snel op, wat een groot voordeel is. Ook deze grill is geschikt voor het bereiden van groenten, vlees, ei en pannenkoekjes. Een bijkomend voordeel van dit gourmetstel is dat het snoer twee meter lang is! Je hebt dus geen gedoe met verlengsnoeren.

Het grote voordeel van deze set is de prijs! Dit gourmetstel is namelijk verkrijgbaar voor maar €54,99. In vergelijking met de vorige set is deze prijs dus heel wat vriendelijker, zeker als je kijkt naar het aantal personen dat tegelijk van de grill gebruik kan maken. Het nadeel van deze set is dat de gourmetstel ervaringen je vertellen dat de pannetjes niet goed heet worden.

Voordelen Tristar RA-2995 – Gourmetstel – 8 personen

 • Geschikt voor grotere groepen mensen
 • Handige anti-aanbaklaag aan beide zijden
 • Temperatuur is zelf te regelen via de thermostaat

Nadelen Tristar RA-2995 – Gourmetstel – 8 personen

 • Pannetjes worden wat minder snel heet

3. Solis 5 in 1 Table Grill 791 - Gourmetstel - 8 personen

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 65%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 80%

Net als de vorige set is ook dit gourmetstel geschikt voor acht personen. Deze heeft nog een iets groter oppervlak van maar liefst 56,5 bij 27,5 centimeter. Dit gourmetstel heeft dezelfde functies als de vorige twee sets, dus je kan grillen, wokken en pannenkoekjes maken. Maar er is meer! Deze set is ook geschikt voor het maken van krokante pizza’s! De bakplaat is aan twee kanten te gebruiken: de ene zijde met geribbelde en gladde kant en de andere kant met cirkelvormen. Ook bij deze set zijn acht pannetjes en spatels meegeleverd.

Het grote voordeel van deze set is dat door de goede anti-aanbaklaag je geen boter of olie hoeft te gebruiken om de bakplaat mee in te vetten. Zo eet je gezonder dan wanneer je dat wel moet doen. Een aantal gourmetstel ervaringen meldt dat de plaat niet warm genoeg wordt, waardoor je niet goed kan bakken. Dat kan een groot nadeel zijn, maar niet alle reviews melden dit probleem. Ook de hoge prijs kan het verschil maken tussen deze set en een andere: de normale prijs is namelijk €299,00, wat erg prijzig is. Er is echter vaak een gourmetstel aanbieding, waardoor de set €100 goedkoper is.

Voordelen Solis 5 in 1 Table Grill 791 – Gourmetstel – 8 personen

 • Geschikt voor groepen tot acht personen
 • Veel functies (grillen, wokken en pannenkoekjes maken)
 • Ook geschikt voor het bakken van pizza’s

Nadelen Whirlpool WTD850B W EU

 • Duurt even voor de plaat warm is

4. Princess 162840 - Gourmetstel

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Dit gourmetstel is geschikt voor acht personen en wordt geleverd met acht bijbehorende pannetjes en houten spateltjes. De afmetingen zijn 42 bij 21 centimeter, wat soms wat klein gevonden wordt voor acht personen. De grillplaat kan weer omgedraaid worden om de gladde kant te gebruiken. Beide zijden zijn voorzien van een anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit, zodat je geen boter of olie hoeft te gebruiken. Een nadeel hiervan is dat de plaat niet in de vaatwasser kan, want dat brengt schade aan de anti-aanbaklaag. Deze gourmetset moet dus met de hand schoongemaakt worden.

De pannetjes zijn gemaakt van licht materiaal, wat positief is omdat ze dan snel goed warm worden. Dit is echter ook een nadeel: het maakt de pannetjes zeer kwetsbaar. Een groot voordeel dat genoemd wordt in de gourmetstel review is dat de set heel snel opwarmt en je dus niet lang hoeft te wachten voordat je kunt beginnen. Wat ook positief is, is de prijs: voor deze set betaal je maar €47,99!

Voordelen Princess 162840 – Gourmetstel

 • Grilplaat kan omgedraaid worden om de gladde kant te gebruiken
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Nadelen Princess 162840 – Gourmetstel

 • Grillplaat past niet in de vaatwasser
 • Gourmetset moet met de hand schoon gemaakt worden

5. Tefal Inox & Design RE458812 - Gourmetstel - 10 pannetjes

0
Eindcijfer
Duurzaamheid 85%
Prijs / Kwaliteit 58%
Design 77%

Dit gourmetstel wordt geleverd met tien pannetjes, maar is het beste te gebruiken met acht personen, omdat er anders waarschijnlijk niet genoeg ruimte is. De grillplaat is afneembaar en zo dus gemakkelijk schoon te maken, maar kan niet in de vaatwasser door de anti-aanbaklaag. Wel is het heel handig van deze set dat hij aangeeft wanneer de juiste temperatuur is bereikt om te kunnen bakken. De bakplaat is ook voorzien van een speciale laag, die beschermt tegen krassen en het een duurzaam product maakt. Dit hebben we bij de andere gourmetsets nog niet gezien, dus dat maakt deze set uniek!

De prijs is ook een echte meevaller: dit gourmetstel kost namelijk maar €88,99! Voor het aantal personen dat je hiermee kunt voorzien van eten is dit een hele goede prijs. Als nadeel wordt genoemd dat bij deze set geen spateltjes geleverd worden, die los niet zo makkelijk te krijgen zijn. Veel mensen die deze gourmetstel kopen, vinden dat de set vrij kwetsbaar is. Dat is ook iets om rekening mee te houden.

Voordelen Tefal Inox & Design RE458812 – Gourmetstel – 10 pannetjes

 • Grillplaat afneembaar en dus makkelijk schoon te maken
 • Set geeft een seintje als je kunt beginnen met bakken
 • Prijs is goed

Nadelen Tefal Inox & Design RE458812 – Gourmetstel – 10 pannetjes

 • Set is niet uitgerust met spateltjes

Beste koop gourmetstel

Onze voorkeur gaat uit naar de Solis 5 in 1 Table Grill. Deze is dan wat aan de prijzige kant, maar dan heb je ook een kwalitatief goed product. Je kunt natuurlijk altijd zelf een gourmetstel test doen. Zelf een andere suggestie voor het beste gourmetstel? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>