Laatste update: juni 2022

Door: Bernadine

Beste Geteste Goedkope Wasmachine

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Top-X is weer terug met een gloednieuw artikel! Dit keer hebben we een goedkope wasmachine test uitgevoerd. Het was ook dit keer erg spannend maar er kan er natuurlijk maar een de beste zijn. Graag introduceren we de Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine als beste goedkope wasmachine 2022!

Naast de voordelige prijs profiteer je ook nog eens van een uitstekend gebruiksgemak en handige functionaliteiten waardoor je snel en efficiënt een wasje kan draaien.

Tientallen gebruikers ons lieten ons al weten dat dit de beste goedkope wasmachine is die je in huis kan halen. Wil je meer weten over de Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine? Klik dan gauw op de onderstaande button!

De aanschaf van een gloednieuwe wasmachine is vaak een grote aanslag op je portemonnee, zeker als je even krap bij kas zit of aan een maandelijks budget gebonden zit. Het zou toch heerlijk als je ervoor kan zorgen dat je je wasgoed op een voordelige manier schoon en lekker fris houdt. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen met een vergelijkbaar probleem kampen, maar maak je geen zorgen! Tegenwoordig bestaan er hele goedkope wasmachines met een uitstekend gebruiksgemak en die over dezelfde functionaliteiten beschikken als een gloednieuwe wasmachine. 

De grote vraag van vandaag is: welke goedkope wasmachine is het beste? Graag duiken we in dit artikel dieper op dit vraagstuk in. Om te bepalen welke goedkope wasmachine het allerbeste is hebben we een goedkope wasmachine test 2022 uitgevoerd, in de test hebben we tientallen goedkope wasmachines beoordeeld op een aantal belangrijke criteria. Aan de hand van de testresultaten hebben we een handig overzicht opgesteld met de beste goedkope wasmachines van dit moment. Overigens hebben we de goedkope wasmachines onderverdeeld in verschillende categorieën. Op deze manier proberen we iedere bezoeker te voorzien in zijn of haar persoonlijke wensen en behoeftes!

Verder ontdek je in dit artikel de voor en nadelen van iedere beste goedkope wasmachine, leuke alternatieve opties en handige tips die je kunnen helpen aan een goede goedkope wasmachine. Ben jij benieuwd naar de testresultaten en onze ultieme top 5 lijst? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

53

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Goedkope Wasmachines

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Beste koop goedkope wasmachine
1. Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine energiezuinig
2. Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine beko
3. Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine bijvulfunctie
4. Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

Beste goedkope wasmachine 9 kg
5. Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

Top 10 Beste Goedkope Wasmachines 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste goedkope wasmachines. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en hierdoor geen antwoord kan geven op de vraag welke goedkope wasmachine past het beste bij mij?

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope wasmachine?

Wil jij een goedkope wasmachine kopen? We snappen dat het heel aantrekkelijk is om voor een goedkope wasmachine aanbieding te gaan. Het is echter toch verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke criteria. Om jullie zo snel mogelijk aan een beste goedkope wasmachine te helpen hebben we hieronder een  aantal punten opgesomd die je kunnen helpen in je koopoverweging. 

Deze criteria zijn afgeleid van de beste goedkope wasmachine volgens de consumentenbond, daarnaast hebben we deze criteria tevens ook zelf gebruikt in onze eigen test. Hierdoor verklein je de kans op een misskoop en kan je gerichter zoeken doordat je nu weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede goedkope wasmachine. 

Budget

Allereerst raden we je aan om van te voren een budget in te stellen, je bent immers opzoek naar een goedkope wasmachine om juist niet te veel uit te geven. Echter komen goedkope wasmachines in allerlei verschillende soorten en maten, hierdoor kan de kwaliteit en de prijs erg variëren. Om te voorkomen dat jij straks onnodig veel te veel geld uitgeeft aan een zogenaamde goedkope wasmachine raden we je aan om van te voren een budget in te stellen. Hierdoor kan je gerichter op zoek gaan en stel je jezelf niet teleur.

Toerental

Ten tweede is het ook belangrijk dat je goedkope wasmachine beschikt over goed toerental. Een hoog toerental zorgt ervoor dat jouw was aanzienlijk droger uit de wasmachine komt. Kortom hoe hoger het toerental, des te droger wordt de was. We raden je aan om voor een wasmachine te kiezen met een toerental van minimaal 1200 tpm. Hierdoor hoef je minder lang te wachten te wachten tot je wasgoed eindelijk eens droog wordt. 

Vulgewicht

Vervolgens speelt het vulgewicht van een goedkope wasmachine natuurlijk ook een belangrijke rol. Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed je per wasbeurt kwijt kan. Doorgaans beschikken goedkope wasmachines over een vulgewicht van 7 kg. Echter zijn er ook varianten op de markt die beschikken over een vulgewicht van 9 kg. 

Afhankelijk van je persoonlijke gebruikswensen raden we je aan om te kijken naar het meest geschikte vulgewicht. Het is namelijk een groot verschil of je met meerdere personen leeft of dat je alleen woont. 

Geluidsniveau

Als vierde raden we je ook aan om te kijken naar het geluid dat de een goedkope wasmachine produceert. Je wilt natuurlijk niemand tot last zijn als je een wasje draait. Over het algemeen is een goedkope wasmachine met een geluidsniveau van 80 decibel of lager prettig om te gebruiken wanneer je niemand tot last wilt zijn. Het geluid dat deze wasmachines produceren is minimaal waardoor je zelfs een gewenst moment in de nacht kan kiezen om een wasje te draaien.

De geluidsniveaus van de desbetreffende goedkope wasmachines zijn vaak terug te vinden in de product specificaties. Overigens is het wel goed om te weten dat door elke toename van 3 decibel of hoger, het geluid wordt verdubbeld.

Energielabel

Tot slot raden we je aan om te kijken naar het energieverbruik van een wasmachine. Het is niet wenselijk als een wasmachine te veel energie verbruikt, je schaft een goedkope wasmachine natuurlijk aan om geld te besparen. Echter kan het energieverbruik van de verschillende mini wasmachines op de markt erg fluctueren.

Het dan ook verstandig om van te voren te kijken naar het energielabel van je goedkope wasmachine. De meeste goedkope wasmachines hebben het energie label B, C en D. Om de maandelijkse energie rekening te verkleinen is het verstandig om een energiezuinige wasmachine aan te schaffen.


Wat is de beste goedkope wasmachine van 2022? 

Welke goedkope wasmachine is het beste? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten houden we je niet langer in spanning en komen we gelijk ter zaken. In de onderstaande sectie wordt uit elke categorie de beste goedkope wasmachine kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen, zodat jij een goed overzicht kan krijgen van de goedkope wasmachines die het meest in jouw smaak vallen.

We hebben ons best gedaan om voor iedereen een geschikte goedkope wasmachine op te nemen in onze top 5 lijst we hopen dan ook dat niemand deze pagina teleurgesteld verlaat. Verder staan de eindbeoordelingen weergegeven die gebaseerd zijn op de test uitslagen, verschillende reviews en gebruikerservaringen van consumenten die jou voor gingen.

1. Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Eerder heb je al kunnen lezen dat de Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine is verkozen tot de beste goedkope wasmachine van 2022! Graag vertellen we je wat meer over deze wasmachine en waarom dit absoluut de allerbeste koop is die je in huis kan halen. 

Buiten het feit dat deze goedkope wasmachine over een uitstekend gebruiksgemak beschikt, is deze wasmachine voorzien van handige functionaliteiten die ervoor zorgen dat jij iedere keer je beste was ooit draait! Heb je snel een schone was nodig of vergeet je wel eens wat wasgoed in de trommel te plaatsen? Geen probleem! Dankzij de snelle wasprogramma's heb je nu binnen enkele minuten een schone en frisse was, handig als je vaak haast hebt! 

Verder beschikt deze top wasmachine over een anti tril functie en een uitstel functie waardoor je de was op een later gewenst moment kunt instellen. Ook verbruikt deze goedkope wasmachine een minimale hoeveelheid water waardoor het energieverbruik automatisch ook wordt verminderd.

Voordelen Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

 • 7 kg vulgewicht, 75 decibel & 1400 tpm 
 • Bijvulfunctie
 • Snelle wasprogramma's & verminderd waterverbruik
 • Uitstel en trilfunctie
 • 10 jaar garantie

Nadelen Bosch WAJ28001NL - Serie 2 - Wasmachine

 • Beschikt niet over een stoomfunctie

2. Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij opzoek naar een goedkope machine dat zeer weinig energie verbruikt? Dan zit je hier zeker aan het juiste adres. De vernieuwde Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine maakt gebruik van krachtige magneten waardoor er minder wrijving voorkomt in de motor. Hierdoor is deze goedkope wasmachine veel zuiniger dan de overige plaatsingen in deze top 5 lijst en gelabeld met het energielabel B. 

Deze goedkope wasmachine beschikt over een speciale technologie waardoor het wasmiddel opgelost en word omgezet in bubbels. Hierdoor wordt het vuil in de kleding beter los gemaakt en profiteer je altijd van een krachtige wasbeurt, zelfs op lage temperaturen! Daarnaast beschikt deze goedkope wasmachine ook over een hygiënisch stoomprogramma dat 99% van alle bacteriën succesvol kan verwijderen.

Mocht je vaak last hebben van kreukels in je kleding na het wassen, dan ben je vast blij om te lezen dat de Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine over een speciale trommel beschikt dat voorkomst dat je kleding blijft haken. 

Voordelen Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

 • 7 kg vulgewicht, 72 decibel & 1400 tpm
 • Energiezuinigste wasmachine in de top 5 lijst
 • Innovatieve krachtige motor 
 • Katoen, stoom & bubble soak programma

Nadelen Samsung WW70TA049TH - EcoBubble - Serie 5000 - Wasmachine

 • Iets minder grote trommel

3. Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine geëindigd. Mocht je een groot fan zijn van het merk Beko dan is dit wellicht de ideale goedkope wasmachine voor jou! Deze wasmachine zorgt ervoor dat je was kreuk vrij en relatief droog uit de trommel komt.

Woon je alleen en heb je hierdoor vaak minder vuil wasgoed? Goed nieuws! Deze goedkope wasmachine beschikt over een beladingssensor. De sensor zorgt ervoor dat de wasmachine precies weet hoe vol de trommel is en het waterverbruik en het wasprogramma hier automatisch op aanpast.

Verder beschikt deze goedkope wasmachine over meerdere wasprogramma's, waaronder ook korte wasprogramma's. Mocht je een keer haast hebben en zit je te wachten tot de wasmachine klaar is, dan kan je door één druk op de knop het wasprogramma eenvoudig verkorten, super handig dus!

Voordelen Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

 • 7 kg vulgewicht, 72 decibel & 1400 tpm
 • Minder gekreukt wasgoed
 • Meerdere wasprogramma's die overigens eenvoudig zijn in te korten
 • Relatief duurzame en stille motor

Nadelen Beko WTV7712BLS1 - Wasmachine

 • Beschikt niet over een bijvulfunctie

4. Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben we de Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine geselecteerd. Voor de mensen die wel eens wat vergeten is dit een hele handige wasmachine. Deze goedkope wasmachine beschikt namelijk over een bijvulfunctie waardoor je tijdens het wasprogramma gewoon nog wat wasgoed kunt toevoegen. 

Daarnaast beschikt de Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine over een nieuwe technologie waardoor je was tot wel 65% procent sneller klaar is. Tevens verbruikt deze wasmachine aanzienlijk minder water doordat het systeem het gewicht van je was berekend en het water hierop aanpast. 

Ook is het goed om te weten dat het geluidsniveau aanzienlijk wordt verminderd door de anti tril functie. Wil je meer weten over de beste goedkope wasmachine met bijvulfunctie? Klik dan snel op de bovenstaande button!

Voordelen Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

 • 7 kg vulgewicht, 75 decibel & 1400 tpm
 • Handige bijvulfunctie
 • Bezuiniging op het waterverbruik
 • Geluiddempende tril functie

Nadelen Siemens WM14N075NL - iQ300 - Wasmachine

 • Gecompliceerdere bediening

5. Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot sluiten we deze top 5 lijst af met de laatste maar zeker niet de minste goedkope wasmachine. De Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine beschikt over een vulgewicht van wel 9 kilo en is hierdoor geschikt voor grotere hoeveelheden wasgoed! Dit zou betekenen dat gezinnen die even krap bij kas of aan een budget gebonden zitten hun hart kunnen ophalen bij deze wasmachine. Door de voordelige prijs en het vulgewicht is dit een hele goede koop die je in huis kan halen.

Deze goedkope wasmachine beschikt over verschillende hygiënische stoom programma's die voor een krachtige wasbeurt zorgen. Ook is het handig om te weten dat deze top wasmachine over een uitstel functie beschikt, waardoor je voor je afspraak even snel een wasje kan instellen. Daarnaast heb je bij deze wasmachine ook de mogelijkheid om de programma's te versnellen zodat je minder snel in tijdsnood komt! 

Voordelen Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

 • Goedkoopste optie uit onze top 5
 • Geschikt voor grote gezinnen
 • Programma uitstel & versnel functies
 • Minder gekreukte kleding

Nadelen Zanussi ZWFN946TW - AutoAdjust - Wasmachine

 • Relatief luid

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel goedkope wasmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten goedkope wasmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de goedkope wasmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste goedkope wasmachines op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Bernadine

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>