fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sam

Best Geteste Goedkope Laptop

Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

Ben jij op zoek naar de beste goedkope laptop van dit moment? Wij van Top-X hebben het antwoord voor je. Wij hebben namelijk tientallen budget laptops met elkaar vergeleken in onze ultieme beste goedkope laptop test. Hieruit hebben wij verschillende conclusies kunnen trekken. Zo zijn wij er achter gekomen dat de Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH de beste goedkope laptop van dit moment is.

Deze goedkope laptop beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt. Denk aan een compact formaat dankzij zijn 14 inch scherm en de ontzettend snelle processor. Ook de beeldkwaliteit van deze laptop is uitstekend en bedraagt Full HD. Het strakke design en de dunne schermranden maken deze laptop ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld werk of studie. Meer weten? Klik dan op de onderstaande button!

Een goede laptop kan erg belangrijk zijn. Of je hem nou gaat gebruiken voor je werk, je studie of om spelletjes op te spelen, een goede laptop komt altijd van pas. Het aanbod is daarom ook enorm en er zijn laptops binnen allerlei categorieën en prijsklassen. Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft wijden wij dit volledige artikel aan de beste goedkope laptops van dit moment

Tegenwoordig hoef je namelijk niet ontzettend veel geld uit te geven voor een goede laptop. Ook voor een relatief lage prijs kun jij al kwalitatief goede laptops in huis halen. Het is hierbij belangrijk om naar enkele criteria te kijken zodat jij een miskoop voorkomt. Bij het uitvoeren van onze beste goedkope laptop test hebben wij rekening gehouden met deze belangrijke criteria.

Wil jij ontdekken welke goedkope laptops als beste uit onze test zijn gekomen? Lees dan gauw verder en ontdek onze top 5 beste goedkope laptops van 2023. Ook ontdek je in dit artikel wat de criteria zijn waar jij op moet letten om een miskoop te voorkomen. Na het lezen van dit artikel weet jij dus precies welke goedkope laptop de beste optie is voor jou.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Goedkope Laptops

Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

Beste koop goedkope laptop
1. Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

ASUS X515MA-BR715WS - Laptop - 15.6 inch

Beste goedkoopste laptop
2. ASUS X515MA-BR715WS - Laptop - 15.6 inch

HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch

Beste goedkope grote laptop
3. HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch

Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH

Beste goedkope snelle laptop
4. Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH

Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR

Beste goedkope laptop onder 600 euro
5. Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR


Top 10 Beste Goedkope Laptops

Heb jij geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte goedkope laptops bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een goedkope laptop?

Ga jij een goedkope laptop kopen? Dan raden wij aan om niet voor de eerste goedkope laptop aanbieding die je tegenkomt te gaan, maar een klein beetje tijd investeert. Het laatste wat je namelijk wilt is een miskoop doen. Om dit te voorkomen en jou te helpen aan de beste optie voor jou hebben wij enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet.

De onderstaande criteria hebben wij uitvoerig getest in onze beste goedkope laptop test. De beste laptops die geselecteerd zijn in onze top 5 zijn daar namelijk niet zomaar beland. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste goedkope laptop volgens de consumentenbond test. Door rekening te houden met deze criteria verklein jij dus gemakkelijk de kans op een miskoop!

Specificaties

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de specificaties van een goedkope laptop. Vroeger beschikten alleen de duurdere varianten laptops over goede specificaties. Tegenwoordig zijn er ook voor lagere prijzen goede laptops te verkrijgen met uitstekende specificaties. Ook heeft niet iedereen baat bij dezelfde specificaties.

Het is dus belangrijk om vooraf goed na te denken waar jij de laptop voor gaat gebruiken. Ga jij er bijvoorbeeld alleen op Netflixen of lichte programma's gebruiken? Dan hoeft de laptop niet over hoge specificaties te beschikken. Anderzijds is het juist wel belangrijk om goede specificaties te hebben voor video editting en andere zware programma's.

Design

Ook kan er naar het design van de goedkope laptop gekeken worden. Er zijn namelijk goedkope laptops met verschillende designs. Denk aan verschillende kleuren, toetsenborden en draaibare randen. Iedereen heeft namelijk een andere voorkeur als het gaat om design.

In onze top 5 vind je goedkope laptops met verschillende designs. Wij hebben namelijk ook rekening gehouden met kleurenmogelijkheden, soorten toetsenboord en andere design criteria. Hierdoor zit er voor iedereen een geschikt type laptop in onze top 5.

Formaat

Als laatste kan er gekeken worden naar het formaat van de laptop. Goedkope laptops zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten formaten. Er zijn grote laptops welke beschikken over een uitgebreid toetsenboord en groot diagonaal scherm, maar ook mini laptops met een compact formaat.

Het is van te voren belangrijk dat je goed nadenkt waar je de laptop gaat gebruiken en hoe vaak je deze wilt meenemen. Daarnaast hangt het van de persoonlijke voorkeur af of je het liefst een groot of klein formaat laptop hebt. In onze top 5 vind je ook verschillende formaat laptops.


Wat is de beste goedkope laptop?

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goedkope laptop, is het tijd voor onze top 5 beste goedkope laptops van dit moment. Na het vergelijken van tientallen goedkope laptops hebben wij namelijk een hoop testresultaten kunnen verzamelen. Aan de hand van deze testresultaten hebben wij een ultieme top 5 beste goedkope laptops kunnen opstellen.

Hieronder vind je voor elke goedkope laptop uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij hierbij de voor- en nadelen van elk model toegelicht. Hierdoor kom jij er namelijk gemakkelijk achter welk exemplaar het beste is voor jou. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze eigen test en reviews van andere consumenten. Benieuwd welke goedkope laptop de beste optie is voor jou? Ontdek het antwoord hieronder!

1. Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH. Deze beste koop goedkope laptop scoorde namelijk het beste in onze ultieme goedkope laptop test. Zo beschikt deze goedkope laptop onder andere over een compact 14 inch scherm. Daarnaast is hij er in twee varianten te verkrijgen, namelijk met 4 GB RAM en 8 GB RAM.

Naast deze fijne specificaties beschikt de Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH ook over een Full HD beeldscherm waardoor jij jouw favoriete films en series in de beste kwaliteit kunt bekijken. De laptop is voorzien van dunne schermranden waardoor het 14 inch formaat uitzonderlijk goed wordt benut. Verder is de behuizing van deze laptop gemaakt van aluminium waardoor hij erg licht van gewicht is.

De laptop beschikt over een QWERTY toetsenbordindeling wat de meest voorkomende indeling is. Verder heeft hij een ChromeOS besturingssysteem die net zo werkt als de smartphone. Je kunt deze laptop om die reden gemakkelijk met verschillende apps verbinden. Anders dan andere laptops beschikt deze laptop dus niet over Windows.

Meer weten over deze goede goedkope laptop? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

 • Full HD kwaliteit
 • In twee varianten verkrijgbaar
 • Snelle processor
 • Dunne schermranden

Nadelen Lenovo Ideapad 3 14IGL05 82C1000YMH

 • Geen HDMI aansluiting

2. ASUS X515MA-BR715WS - Laptop 

ASUS X515MA-BR715WS - Laptop - 15.6 inch

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de ASUS X515MA-BR715WS - Laptop  geëindigd in onze top 5. Deze goedkope laptop is ideale voor alle basistaken zoals recepten opzoeken, emailen en online surfen. Verder is hij in 3 verschillende modellen verkrijgbaar. De verschillende modellen kun je vinden door op de bovenstaande button te klikken.

Verder beschikt de ASUS X515MA-BR715WS - Laptop  over een interne SSD opslag van 128 GB. Ook heeft hij in tegenstelling tot de nummer 1, een HDMI aansluiting voor het aansluiten van een tweede scherm. De laptop beschikt over een numeriek toetsenbord en heeft een groot formaat. Deze laptop beschikt namelijk over een 15,6 inch beeldscherm en heeft een verversingssnelheid van 60 Hz.

Andere handige functies waarover deze goedkope laptop beschikt zijn bijvoorbeeld de ingebouwde bluetooth functie en de 4 afzonderlijke USB-poorten. Hiervan zijn er twee 2.0 type A poorten en een 3.2 Gen A en C poort. Helaas beschikt deze laptop niet over verlichting verwerkt in de toetsen. Het gebruik in het donker is daardoor niet mogelijk zonder blind typen. Wel beschikt deze laptop over SonicMaster sound technologie.

Voordelen ASUS X515MA-BR715WS - Laptop 

 • Gemaakt van plastic dus erg licht
 • Scherp geprijsd
 • Groot formaat
 • Beschikt over 128 GB SSD

Nadelen ASUS X515MA-BR715WS - Laptop 

 • Geen compact formaat

3. HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch

HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats is de HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch geëindigd in onze top 5. Deze elegante laptop beschikt over een groot 15,6 inch scherm en is in twee varianten verkrijgbaar. Zo kun je deze laptop aanschaffen met 128 GB SSD geheugen, maar ook met 512 GB SSD geheugen. Verder beschikt deze laptop over een dunne en licht ontwerp waardoor jij hem gemakkelijk mee neemt.

Het scherm van de HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch is Full HD waardoor jij alles in een fijne kwaliteit kunt bekijken. Daarnaast kun jij deze laptop ook gemakkelijk meenemen in jouw rugzak doordat hij slechts 2 kg weegt. Een nadeel van deze laptop is dat hij niet beschikt over touchscreen. Je kunt hem daardoor niet met jouw vingers bedienen, maar enkel via de touchpad en het toetsenboord.

De verversingssnelheid van deze goedkope laptop is wel uitstekend en bedraagt 60 Hz. Daarnaast heeft hij een ingebouwde SD-kaart lezer en kan hij met zowel WiFi als Bluetooth verbonden worden. Hierdoor kun jij ook gemakkelijk jouw draadloze oortjes verbinden met deze laptop.

Voordelen HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch

 • Accuduur van 5 uur
 • Met grote opslag verkrijgbaar

Nadelen HP 15s-eq1707nd - Laptop - 15.6 inch

 • Geen touchscreen

4. Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH - Laptop - 17.3 Inch

Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH - Laptop - 17.3 Inch geëindigd in onze top 5. Deze laptop is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen. Door op de bovenstaande button te klikken ontdek je gemakkelijk de 5 verschillende varianten waarin deze laptop verkrijgbaar is.

Verder ontvang je bij aanschaf van de Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH - Laptop - 17.3 Inch direct een jaar gratis Microsoft 365 Personal (Office) welke al geïnstalleerd staat op je laptop. Verder heeft deze laptop een ontzettend groot formaat, namelijk 17,3 inch. Dit is ook gelijk de grootste goedkope laptop uit onze top 5.

Andere voordelen aan de Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH - Laptop - 17.3 Inch zijn onder andere het 4 GB RAM geheugen en de 128 GB SSD opslag. Dit is daarom de ideale laptop voor internetten, e-mailen en tekstverwerking. Ook is hij geschikt voor studeren en kun je hier prima verslagen en presentaties mee maken. Het SSD geheugen zorgt er voor dat de laptop binnen 30 seconde is opgestart.

Voordelen Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH - Laptop - 17.3 Inch

 • Binnen 30 seconde opgestart
 • Groot 17,3 inch scherm

Nadelen Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 82H900C4MH - Laptop - 17.3 Inch

 • Moeilijk mee te nemen dankzij grote formaat

5. Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch

Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste in onze lijst is de Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch geëindigd. Ook deze laptop kan in 5 verschillende varianten aangeschaft worden. Hierbij kun jij bijvoorbeeld kiezen tussen verschillend RAM geheugen en verschillende opslag. Deze laptop is geschikt voor alle basistaken zoals internetten en e-mailen. Ook heeft hij een groot scherm van wel 15,6 inch. 

De batterijduur van de Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch gaat ook ontzettend lang mee dankzij de grote en goede accu. Je kan daarom gemakkelijk een hele dag doen met de batterij van deze laptop. Verder heeft hij een Quad Core N4120 welke een stuk sneller is dan de basis Celeron. De grote kijkhoek werkt erg fijn en ook heeft hij een heldere kleurweergave door IPS beeldscherm.

Verder beschikt de Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch over een kunststof behuizing waardoor hij erg licht is. Ook beschikt deze laptop niet over Windows maar juist over ChromeOS besturingssysteem. Hierdoor kun jij met deze laptop gemakkelijk met andere apps verbinden. Meer weten over deze laptop? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch

 • In verschillende RAM en opslag varianten
 • Lichtgewicht laptop

Nadelen Acer Chromebook 315 CB315-3H-C6UR - 15.6 inch

 • Geen touchscreen

Hoeveel soorten goedkope laptops hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 goedkope laptops getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de goedkope laptops op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste goedkope laptops zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP