fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Thea

Best Geteste Glucosemeter

CareSens N Premier glucosemeter startpakket - mmol/L

CareSens N Premier glucosemeter 

Met de CareSens N Premier bloedglucosemeter kun je elke dag vertrouwen op betrouwbare en nauwkeurige meetresultaten. Binnen 5 seconden wordt het resultaat al getoond. Verder is deze bloedglucosemeter zeer eenvoudig in gebruik, is hij te verbinden via bluetooth en heeft hij een helder en groot display waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. De vingerprik hoeft minder diep, wat resulteert in minder pijn bij het prikken.

Wat is de beste glucosemeter? Er zijn veel verschillende opties als het gaat om glucosemeters. De ene glucosemeter is nog nauwkeuriger dan de ander. Maar wat is nou de beste glucosemeter voor jouw situatie? Wij hebben er een uitgebreid artikel over geschreven.

In dit artikel behandelen wij enkele belangrijke punten als het gaat om het kiezen van de juiste glucosemeter. Daarnaast hebben wij ook onderzoek gedaan naar de beste opties van dit moment. Aan de hand van dit onderzoek hebben wij een handige top 5 beste glucosemeters opgesteld.

Bij het uitvoeren van onze beste glucosemeter test hebben wij ook onderzoek gedaan naar reviews van andere consumenten. Hierdoor weet je zeker dat alleen de allerbeste opties te zien zijn in onze top 5. Benieuwd waar je op moet letten en wat een goede glucosemeter voor jou is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Glucosemeters

CareSens N Premier glucosemeter startpakket - mmol/L

Beste koop glucosemeter
1. CareSens N Premier glucosemeter 

Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter

Beste bloedsuikermeter
2. Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter

Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

Beste glucosemeter startpakket
3. Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

Bayer Contour Ts Startpakket - 1St

Beste nauwkeurige glucosemeter
4. Bayer Contour Ts Startpakket - 1St

Diatesse XPER teststrips 50 stuks

Beste goedkope glucosemeter
5. Diatesse XPER teststrips 50 stuks

Top 10 Beste Glucosemeters

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire glucosemeters bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top glucosemeters bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een glucosemeter?

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een goede glucosemeter? Wij hebben het onderzocht in onze beste glucosemeter test. Hierbij hebben wij tientallen glucosemeters onderworpen aan de ultieme test. De criteria die wij hierbij getest hebben kun je hieronder vinden.

Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je geen miskoop doet. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste glucosemeter consumentenbond test. Wanneer je deze criteria goed bekijkt ontdek je namelijk welke soort glucosemeter het beste bij jou past.

Certificering

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de certificering van de glucosemeter. Om jezelf te voorzien van een accuraat meetresultaat is het van belang dat je een glucosemeter slim kiest. In de regel wil je altijd gaan voor een glucosemeter die ISO 15197 en TUV gecertificeerd is.

Glucosemeters vergelijken is dan ook een goed idee aangezien je wel een glucosemeter wilt hebben die voldoet aan de juiste certificering. Dit ook bij het kiezen van de beste glucosemeter volgens de consumentenbond.

Meetbereik

Naast het belang van een goede certificering is het ook belangrijk om te kijken naar het meetbereik van de glucosemeter. Dit houdt in dat de glucosemeter zoveel mogelijk kan meten. Dit is namelijk van belang om een goed meetresultaat te krijgen.

Glucosemeters met een HCT bereik van 30 tot 55% zijn goede glucosemeters. Wij raden daarom aan om een glucosemeter met zijn meetbereik aan te schaffen.

Tijd tot resultaat

Ook is het belangrijk om naar de tijd tot resultaat te kijken. Het is namelijk niet fijn om lang op je testresultaten te moeten wachten. Bekijk daarom hoe snel het meetresultaat van de glucosemeter ongeveer is. Dit staat vaak aangegeven in de product omschrijving.

De snelste glucosemeter op de markt geeft ongeveer binnen 4 seconde het meetresultaat.

Hoeveelheid bloed nodig

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid bloed die je moet prikken per glucosemeter. Bij sommige glucosemeters kan dit aardig wat zijn wat niet prettig voelt en het ook lastiger maakt. Kijk daarom altijd naar glucosemeters die zo weinig mogelijk bloed nodig hebben.

De ondergrens van glucosemeters is vaak 0,4ul waardoor jij maar een klein beetje bloed hoeft af te nemen.


Wat is de beste Glucosemeter van 2023? 

Maar wat is de beste glucosemeter van 2023 en welke glucosemeter is het beste? Je ontdekt het hieronder. Wij hebben namelijk een handige top 5 beste glucosemeters opgesteld. Hierbij hebben wij glucosemeters uit verschillende prijsklassen geselecteerd in onze top 5.

Hierdoor zit er voor iedereen een perfecte glucosemeter tussen. Daarnaast hebben wij elke glucosemeter van een korte product omschrijving voorzien.

Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van elke glucosemeter opgenoemd. Benieuwd naar de beste glucosemeters 2023? Bekijk ze hieronder!

1. CareSens N Premier glucosemeter startpakket

CareSens N Premier glucosemeter startpakket - mmol/L

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De beste glucosemeter van dit moment is volgens onze beste glucosemeter test overduidelijk de CareSens N Premier glucosemeter startpakket. Deze glucosemeter startpakket is betrouwbaar en voorziet jou van nauwkeurige meetresultaten.

Naast dat de meetresultaten erg nauwkeurig zijn, worden ze ook ontzettend snel berekent. Je krijg namelijk al na 5 seconde je meetresultaten te zien. 

Ook beschikt deze glucosemeter over een ingebouwde bluetooth functie. Met deze bluetooth functie kun jij gemakkelijk je gemeten waarde overzetten naar je telefoon. Hier kan jij vervolgens in grafieken en tabellen zien wat jouw waarde zijn.

De CareSens N Premier glucosemeter startpakket is erg gebruiksvriendelijk en heeft slechts 0,5 ul bloed nodig voor een nauwkeurige meting. Hierdoor hoef je niet diep in je vinger te prikken.

Voordelen CareSens N Premier glucosemeter startpakket

 • Ontzettend nauwkeurig
 • Binnen 5 seconde je meetresultaten
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen CareSens N Premier glucosemeter startpakket

 • Andere modellen teststrips passen niet op deze meter

2. Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter

Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plek 2 hebben wij de Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter geselecteerd. Deze duurdere variant glucosemeter is namelijk nog nauwkeuriger. Dat komt door de verbeterde enzymverbinding welke specifiek reageert op de glucose.

Ook detecteert de teststrip van deze glucosemeter wanneer er te weinig bloed is afgenomen om een nauwkeurige meting te kunnen geven. Hierdoor weet je altijd of je een nauwkeurige meting hebt of niet.

De Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter zorgt dus dankzij de extra nauwkeurige metingen voor zekerheid en optimale ondersteuning van het gezondheidsmanagement.

Naast de standaard meetfunctie zijn er ook ontzettend veel andere nuttige functies verwerkt in de glucosemeter. Zo kan je een berekening maken van de gemiddelde waarden, testherinneringen instellen en maaltijdmarkeringen aangeven.

Voordelen Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter

 • Extra nauwkeurig
 • Geeft aan wanneer er te weinig bloed is afgenomen

Nadelen Medisana Meditouch2 - Bloedsuikermeter

 • Alleen leverbaar in Nederland

3. Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats 3 hebben wij de Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket geselecteerd als beste glucosemeter startpakket. Deze complete glucosemeter startpakket beschikt namelijk over alle benodigde meetmaterialen.

Daarnaast zijn de basisinstellingen al automatisch in de meter uitgevoerd waardoor jij dus direct aan de slag kunt gaan. De Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket is zeer betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken.

Ook zijn de meetgegevens van deze glucosemeter erg nauwkeurig en zijn ze gemakkelijk, via de ingebouwde bluetooth functie, te exporteren naar jouw telefoon. Ook deze glucosemeter voldoet aan de ISO-normen.

De beste prijs van deze glucosemeter ontdek je via de button hierboven. Hier vind je tevens meer informatie over deze glucosemeter startpakket.

Voordelen Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

 • Beschikt over bluetooth functie
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Diatesse XPER glucose/ketonen startpakket

 • Handleiding is niet super duidelijk

4. Bayer Contour Ts Startpakket - 1St

Bayer Contour Ts Startpakket - 1St

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op plek 4 hebben wij de Bayer Contour Ts Startpakket - 1St geselecteerd als goedkopere, maar wel erg goede glucosemeter. Deze glucosemeter startpakket is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor nauwkeurige meetresultaten.

Daarnaast is deze glucosemeter ook ISO gecertificeerd en kun jij in slechts 4 eenvoudige stappen je testresultaten in zien. Op de handleiding staat aangegeven hoe de glucosemeter werkt.

Bij de Bayer Contour Ts Startpakket - 1St worden 10 bloedstrips, een prikapparaat, 10 microlet lancetten, een handleiding, logboek, draagetui en garantiekaart meegeleverd. Hierdoor ben jij meteen voorzien van alle benodigdheden.

Wil je weten welke 4 stappen je moet uitvoeren om je testresultaten te kunnen zien? Klik op de bovenstaande button en kom er eenvoudig achter hoe deze glucosemeter werkt en waar hij het goedkoopst verkrijgbaar is.

Voordelen Bayer Contour Ts Startpakket - 1St

 • Voldoet aan ISO normen
 • Volledige startpakket

Nadelen Bayer Contour Ts Startpakket - 1St

 • USB kabel niet meegeleverd

5. Diatesse XPER teststrips 50 stuks

Diatesse XPER teststrips 50 stuks

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Diatesse XPER teststrips 50 stuks geselecteerd als goedkoopste optie. Deze goedkopere glucosemeter beschikt namelijk alsnog over een hoge nauwkeurigheid. Heb jij niet al te veel geld maar wil jij wel nauwkeurige meetresultaten? Dan is dit een goede optie!

Deze glucosemeter geeft namelijk nauwkeurige testresultaten terwijl daar niet heel veel bloed voor nodig is. Met slechts 0,5 ul krijg jij al een nauwkeurig resultaat. Daarnaast is deze glucosemeter erg snel en heb jij binnen 5 seconde je testresultaat.

De strip doet alles zelf waardoor jij niet vooraf het apparaat hoeft te coderen. De verpakking bevat 50 stuks waardoor jij meteen een goede voorraad aan teststrips in huis haalt.

Ook is de glucosemeter te bedienen via de mobiele app. Meer weten? Klik op de bovenstaande button en kom er achter!

Voordelen Diatesse XPER teststrips 50 stuks

 • Verpakt per 50 teststrips
 • Erg nauwkeurig voor een lage prijs

Nadelen Diatesse XPER teststrips 50 stuks

 • Minder nauwkeurig dan andere modellen uit deze top 5

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel glucosemeters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten glucosemeters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de glucosemeters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste glucosemeters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP