Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best geteste Gimbal

DJI Ronin SC 2

Het was een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen: de DJI Ronin Sc 2 is verkozen tot beste uit de test! Volgens ons is deze bij uitstek de beste gimbal van 2022. Deze gimbal is te koop voor een goede prijs, heeft een speciale pro uitvoering en is inklapbaar. Zo is deze gimbal ideaal om mee te nemen op reis, en hij heeft zelfs een speciale portretstand. Hartstikke handig!

Wat is de beste Gimbal? Door de toenemende populariteit in camera's en video is dit een vraag die we steeds vaker voorbij zien komen.

Een gimbal is een stabiliserende houder die ervoor zorgt dat je camera ten alle tijden recht blijft, ongeacht de beweging die je maakt. Dankzij de roterende assen worden onverwachte bewegingen opgevangen waardoor deze altijd vloeiend en vertraagd verlopen. Dankzij de technologie van gimbals maak je allervetste video's met vloeiende beelden.

Maar wat is nu de best geteste gimbal en waar moet je op letten bij het kopen van een goede gimbal? Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarin we hebben gekeken naar de allerbeste opties van dit moment.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

10

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gimbals

Beste koop gimbal
1.  DJI Ronin SC 2

Zhiyun weebill

 Beste Gimbal voor beginners
2. Zhiyun Weebill- S

DJI Ronin S 2 Pro Combo

Beste gimbal voor professionals
3. DJI Ronin S2 Pro combo

Beste prijs / kwaliteit gimbal
4. Moza Mini-S Essential

DJI Osmo Mobile 4 (Om 4)

Beste gimbal voor telefoon
5.  DJI Osmo Mobile 4 (om4)


Waar op letten bij het kopen van een goede Gimbal?

Sinds covid gaan steeds meer mensen hun interesses verkennen. En voor sommigen is dit film en fotografie. Super leuk natuurlijk, zo leer je nieuwe dingen! Maar ook als je al een voorliefde hebt voor fotografie of film is de pandemie een kans geweest om deze voorliefde nog verder uit te breiden.

Als je filmt kan het helaas voorkomen dat het beeld teveel blijft bewegen. Tenzij je een hele vaste hand hebt trilt je hand namelijk altijd een beetje (echt waar!). Probeer het maar eens uit: strek je arm en probeer je hand tien seconden stil te houden. Grote kans dat het niet lukt.

En daarvoor is de gimbal ideaal: hij stabiliseert namelijk de bewegingen waardoor de camera áltijd recht blijft. Maar, waar moet je op letten bij het kopen van zo’n technisch snufje? Om de keuze lekker makkelijk te maken, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet.

Ook is het slim om te kijken naar de beste gimbal volgens de consumentenbond. Check de website van de consumentenbond.

Garantie

Garantie is een indicatie van hoe lang een product ten minste mee moet gaan volgens de fabrikant. Dit geeft de consument een stukje zekerheid en rust over zijn aankoop. De fabrikant straalt hiernaast ook vertrouwen uit naar ons, de consumenten, over de kwaliteit van de producten.

Wanneer er geen garantie op een product zit, kan je je dus gaan afvragen waarom dat zo is. Wanneer er dan na een paar week iets niet goed mee blijkt te zijn, kan je geen vergoeding krijgen. Dat is natuurlijk erg vervelend en dat moet dan ook voorkomen worden. Zorg er daarom voor dat bij aankoop van de gimbal de garantietermijn ten minste twee jaar is, zodat je met een gerust hart kan gaan filmen.

Formaat

Als je gaat filmen, doe je dit waarschijnlijk niet thuis. En om dan een zware grote gimbal mee te sleuren is naast onhandig ook vermoeiend. Gelukkig zijn de meeste gimbals inklapbaar, zodat je ze makkelijk mee kan nemen in je tas. Scheelt een hoop werk en zo kan je makkelijk overal filmen waar je wil! Kijk dus even bij de features van de gimbal of deze ook inklapbaar is, om zo teleurstelling en gesleep te voorkomen.

Tiltbereik

Zoals eerder gezegd kan je een gimbal gebruiken om het beeld dat je filmt te stabiliseren. Super handig, maar niet alle gimbals hebben een tiltbereik van 360 graden. Het is natuurlijk jammer als je een tof concept in gedachten hebt en je vervolgens dit niet kan uitvoeren omdat je gimbal niet zo ver kan draaien. Het is daarom goed om even te bekijken wat het tilt bereik is. Dit geeft aan hoever de gimbal gedraaid kan worden. 


Top 10 Beste Gimbals

Wil je direct weten hoe de top 10 gimbals eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste Gimbal van 2022?

Op basis van bovenstaande factoren en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test is uitgevoerd onder tientallen gimbals, om zo zeker te zijn van het beste resultaat. Op basis hiervan hebben wij een ultieme top vijf samengesteld, met ieder zijn eigen kwaliteiten.

Deze kwaliteiten zijn onder andere de beste professionele gimbal, de beste gimbal voor dummy’s en de beste gimbal voor telefoons. Wil je nu ook weten welke gimbals in deze top vijf zijn beland/ Dan presenteren wij je graag de top vijf beste gimbals van 2022!

1. DJI Ronin SC 2

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Veruit de beste gimbal op alle gebieden en kwaliteiten is de DJI Ronin SC 2. Deze gimbal is multifunctioneel en hartstikke makkelijk mee te nemen op reis door een handig vouwsysteem. Daarnaast stabiliseert deze gimbal de kleinste bewegingen, ook die van 100mm lenzen. Ook komt deze met een standaard cameraverhoger en Usb C kabel.

Voordelen DJI Ronin SC 2

 • Batterij gaat hele dag mee
 • Vouwbaar design voor transport

Nadelen DJI Ronin SC 2

 • Tiltbereik is 112-214 graden

2. Zhiyun Weebill- S

Zhiyun weebill

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Wanneer je graag wilt oefenen met een gimbal maar je nog weinig ervaring hebt met filmen is deze de beste. Bij deze gimbal kan je namelijk heel makkelijk en duidelijk de camera instellingen aanpassen met het ViaTouch Control System. Extra fijn wanneer je nog niet zo wegwijs bent met de instellingen van je gimbal. Ook kan je je gimbal linken met een speciale app op je telefoon, zodat je ook altijd nog via daar de instellingen kan bewerken.

Voordelen Zhiyun Weebill- S

 • Makkelijk te besturen
 • Eenvoudig te vervoeren
 • Handige bijpassende app

Nadelen Zhiyun Weebill- S

 • Handleiding is niet heel duidelijk

3. DJI Ronin S 2 Pro Combo

DJI Ronin S 2 Pro Combo

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je al ruime ervaring hebt op het gebied van film en bewegende beelden is deze gimbal perfect. Hij is wel een van de duurde in de categorie, maar als je professioneel filmgereedschap wil kost dat vrijwel altijd wat meer. Maar dat is het geld dubbel en dwars waard. 

Het draaggewicht van de gimbal is namelijk 4,5 kilogram. Dat betekent dat de gimbal ook goed geschikt is voor professionele zware camera’s. Het apparaat zelf weegt maar 1,07 kilogram omdat deze is gemaakt van licht carbon, waardoor het weinig extra gewicht toevoegt aan je uitrusting. Ook fijn voor de rug dus!

Voordelen DJI Ronin S 2 Pro Combo

 • Komt met veel extra opties
 • Handige bijpassende app
 • Lange batterijduur

Nadelen DJI Ronin S 2 Pro Combo

 • Erg prijzig

4. Moza Mini-S Essential 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit, is deze bij uitstek als beste getest. Deze Gimbal zorgt ervoor dat je waard krijgt voor je geld. De prijs is echt in de middencategorie maar de kwaliteit is vergelijkbaar met de gimbals uit het hogere segment! 

Hij is inklapbaar, heeft een smartphonehouder en heeft een speciale SuperSmooth modus voor het stabiliseren van de kleinste bewegingen.

Voordelen Moza Mini-S Essential 

 • Stabilisatie is ontzettend goed 
 • Goede prijs
 • De grip is enorm goed

Nadelen Moza Mini-S Essential 

 • Gimbal is aan de zware kant
 • Minder surround ervaring door het kleinere formaat

5. DJI Osmo Mobile 4 (Om 4)

DJI Osmo Mobile 4 (Om 4)

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je geen camera tot je beschikking hebt, kan je ook prima een telefoon gebruiken om mee te filmen. Vaak hebben de nieuwere Iphones en Android telefoons een prima beeldkwaliteit namelijk. Daarvoor is deze gimbal uitermate geschikt. Naast dat deze goed geschikt is voor je telefoon, is deze ook vrij goedkoop. Een win- win situatie dus.

Voordelen DJI Osmo Mobile 4 (Om 4)

 • Heel makkelijk te gebruiken
 • Handige magnetische bevestiging
 • Werkt goed met de mobiele app

Nadelen DJI Osmo Mobile 4 (Om 4)

 • Geen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gimbals hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 gimbals getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gimbals op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste soundbars van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste gimbalszijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>