Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Best Geteste Gezichtsbruiner

BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner

Op zoek naar de beste gezichtsbruiner 2022? De BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner is dan de juiste keuze voor jou!

Top-X heeft de beste koop gezichtsbruiners op een rijtje gezet en uitgebreid getest. Hieruit hebben we geconstateerd dat de BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner als beste uit de test is gekomen.

Dat heeft vooral te maken met de unieke Rubino lampen, die maar liefst 3 verschillende soorten licht afgeven. Namelijk UV, collageen en infrarood licht. Dit zorgt voor een tot wel 50% beter verbruiningsresultaat voor je gezicht!

In dit artikel vertellen we je de top 5 beste gezichtsbruiners 2022. Wil je de beste koop gezichtsbruiner nu alvast in huis halen? Via de knop hieronder wordt je gelijk doorverbonden naar de beste prijs!

In de zomer doen veel mensen er alles aan om een mooi, bruin tintje te krijgen. Op het strand lekker in de zon liggen, of gewoon in de tuin een boekje lezen in je bikini. Er zijn vele plekken en manieren waar je lekker bruin mee kan worden.

Maar wat vaak een probleem is bij veel zonnebaders, is dat niet alle delen van het lichaam even veel zon binnen krijgen. Het is in de zon namelijk lastig om een goede tint te krijgen op je gezicht, hals en schouders omdat deze delen het snelst verbranden. 

Om deze uitdaging te overkomen, is een gezichtsbruiner de beste oplossing! Met een gezichtsbruiner kun je in ieder seizoen, dus ook in de winter, lekker bijkleuren vanuit je eigen huis. Een gezichtsbruiner geeft een bepaald soort licht af dat ook in zonnestralen zit. Hierdoor heeft het voor je huid nagenoeg hetzelfde effect als een tijdje in de zon liggen - maar dan met minder risico op verbranding en meer controle.

Wil jij dus graag lekker bijkleuren, zelfs als de zon buiten even niet schijnt? De beste gezichtsbruiners 2022 vind je op Top-X! In onze gezichtsbruiner test 2022 hebben we de beste gezichtsbruiners voor je geselecteerd!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Gezichtsbruiners

Beste koop
1.  BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner

Beste UV gezichtsbruiner
2. BBWC gezichtsbruiner 9212

Beste professionele gezichtsbruiner
3. BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power

Beste budget gezichtsbruiner
4. Hapro Summer Glow HB 175

Beste complete pakket
5. Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner

Top 10 Beste Gezichtsbruiners

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste gezichtsbruiners.


Waar op letten bij het kopen van een gezichtsbruiner?

Een gezichtsbruiner is een ontzettend handig product, maar je weet soms niet helemaal waar je voor moet kiezen. Er zijn veel verschillende soorten gezichtsbruiners en ze lijken allemaal op elkaar. De verschillen zijn er echter weldegelijk.

Daarom hebben we hieronder een paar van de belangrijkste dingen om op te letten voor je genoteerd. Zo hoef je niet blind te vertrouwen op onze tests of op de beste gezichtsbruiner volgens de consumentenbond, maar kan je zelf bepalen wat de beste koop gezichtsbruiner voor jou is!

Wattage

Het wattage van een gezichtsbruiner lamp bepaalt hoe sterk de lamp is, en dus ook hoe snel je bruiner wordt en hoe goed je huid wordt gestimuleerd.

Lampen

De felheid van de lamp, evenals het soort licht dat er van af komt, is belangrijk voor het bruiningsproces. Sommige lampen gebruiken bijvoorbeeld meer UV straling en andere lampen maken ook gebruik van collageen en infrarood, voor een volledige simulatie van de zon.

Brillen

Een gezichtsbruiner is op zichzelf niet gevaarlijk, maar je ogen blootstellen aan zo veel straling kan op de lange termijn schadelijk zijn. Daarom moet je ten allen tijde een UV bril dragen bij het gebruik van een gezichtsbruiner. Het is handig als deze zijn meegeleverd in de verpakking, zodat je ze niet los hoeft te kopen.

Grootte

Kleinere gezichtsbruiners zijn vooral geschikt voor alleen het gezicht. Je kan echter ook kiezen voor een wat grotere gezichtsbruiner die dan dus ook een groter bereik heeft. Zo kleuren ook je schouders, je hals en je torso lekker mee!


Wat is de beste gezichtsbruiner van 2022? 

Hieronder vind je onze top 5 best geteste gezichtsbruiners 2022! Deze lijst is gebaseerd op de bovenstaande specificaties waar je goed op moet letten bij het kopen van een goede gezichtsbruiner. Maar ook hebben we uiteraard gekeken naar de beste gezichtsbruiner voor kleinere budgets en hebben we rekening gehouden met verschillende doeleinden!

1. BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De BBWC Rubino 93131 gezichtsbruiner is de beste kandidaat op de lijst! We hebben een aantal redenen om te beweren dat de BBWC Rubino 93131 gezichtsbruiner de beste koop gezichtsbruiner 2022 is geworden.

Met de 12 x 15 Watt lampen set in de BBWC Rubino 93131 gezichtsbruiner, ben je zeker van een effectief en doeltreffend product waar je echt snel verschil gaat merken. De drievoudige lampen, met UV, collageen en infrarood, zorgen voor een kleurend effect tot wel 50% sneller dan enkele lampen met alleen UV. 

Tevens is de BBWC Rubino 93131 gezichtsbruiner een leuk accessoire voor in je slaap- of badkamer, omdat het ontwerp wat retro overkomt en makkelijk te gebruiken is. 

Ook handig is dat er 2 UV-beschermende brillen zijn meegeleverd, zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar bescherming voor je ogen!

Voordelen BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner

 • De BBWC Rubino 93131 gezichtsbruiner heeft een sterke lamp
 • Mooi ontwerp 
 • Makkelijk te gebruiken
 • UV beschermende brillen mee geleverd

Nadelen BBWC Rubino 93131 Gezichtsbruiner

 • Past minder goed bij een moderne inrichting

2.  BBWC gezichtsbruiner 9212

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op nummer 2 staat de BBWC gezichtsbruiner 9212! Deze gezichtsbruiner is een flink stuk goedkoper dan zijn voorganger, en dat zal veel mensen wel aanspreken. 

Het ontwerp van de BBWC gezichtsbruiner 9212 is erg uniek. Dat heeft niet alleen een aesthetische functie. De zijpanelen van de BBWC gezichtsbruiner 9212 zijn namelijk speciaal gemaakt om ook de zijkanten van uw gezicht, tot aan uw oren en terug, maximaal te verkleuren.

De BBWC gezichtsbruiner 9212 maakt gebruik van 12 sterke UV lampen, en door de zijpanelen krijg je bij de BBWC gezichtsbruiner 9212 dus het grootste gezichtsbruiningsoppervlak van alle producten in deze lijst!

Ook handig is dat er 2 UV-beschermende brillen zijn meegeleverd, zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar bescherming voor je ogen!

Voordelen BBWC gezichtsbruiner 9212

 • Grootste gezichtsbruiningsoppervlak
 • Goede prijs
 • 12 krachtige UV lampen
 • 2 zonnebankbrilletjes mee geleverd

Nadelen BBWC gezichtsbruiner 9212

 • Alleen UV lampen

3. BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je een iets goedkopere gezichtsbruiner in huis halen, die wel gebruik maakt van alle drie de lichtsoorten bij het bruinen?

De BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power is een geweldig alternatief op de eerder genoemde gezichtsbruiners. Dat komt doordat de BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power een hele hoge kracht heeft en zelfs gebruikt wordt door professionals.

De UV klasse 4 betekent dat de BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power zelfs geschikt is om acne mee te bestrijden en het te kunnen voorkomen. Ook bij de BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power zitten twee zijpanelen, zodat je ook aan de zijkanten van je gezicht meer dan genoeg UV straling binnen krijgt op je huid.

Ook bij de BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power zijn brilletjes meegeleverd, zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan naar bescherming voor je ogen!

Voordelen BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power

 • Goedkoper dan de vorige variant
 • Gebruikt twee kleuren lampen voor een gebalanceerd effect
 • 12 zeer krachtige UV lampen
 • 2 zonnebankbrilletjes mee geleverd

Nadelen BBWC gezichtsbruiner 9215 Turbo Power

 • Alleen UV lampen

4. Hapro Summer Glow HB 175

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Aan de lagere budgets hebben we ook zeker gedacht! Als je niet zo veel geld wil uitgeven, dan is de Hapro Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner een geschikte goedkope gezichtsbruiner die het werk ook prima doet.

De Hapro Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner is voorzien van 4 x 15 Watt lampen in een blauw kleurtje. Deze lampen zijn krachtig genoeg om snel verandering aan te brengen aan je huid - zonder dat je er superveel geld tegen aan hoeft te gooien.

De Hapro Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner beschikt tevens over een mechanische timer waarna het apparaat automatisch uit gaat. Zo houd je zelf de controle over de blootstelling tegen UV.

Bij de Hapro Summer Glow HB 175 gezichtsbruiner worden tevens 2 brillen meegeleverd. Zo kun je maximaal veilig genieten van je winter zonnebad!

Voordelen Hapro Summer Glow HB 175

 • 4 x 15 watt lampen werken goed genoeg
 • budget vriendelijk
 • Mechanische timer

Nadelen Hapro Summer Glow HB 175

 • Geen zijpanelen, dus je moet je hoofd soms draaien om alles te bereiken

5. Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een complete set gezichtsbruiner met alle accessoires die je nodig gaat hebben? De Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner is dan precies wat je zoekt.

Met een Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner kan je je gezicht de hele winter door een lekker kleurtje geven. Met de 4 lampen van 15 watt is de Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner dus vergelijkbaar met het vorige product in onze top 5.

Verschil is echter dat je voor de zonnebank, en dus ook voor een gezichtsbruiner, veel accessoires nodig hebt. Niet alleen een zonnebank bril om je ogen mee te beschermen, maar ook een handschoen - niet tegen de kou, maar om de meegeleverde zonnebank crème mee uit te smeren!

Mocht je dus gebruik willen maken van crème en wil je graag een all in pakket gezichtsbruiner kopen? De Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner is dan de beste keus voor jou!

Voordelen Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner

 • Alles inbegrepen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Compact
 • Betaalbaar

Nadelen Danstar Summer Glow HB 175 Gezichtsbruiner

 • geen zijpanelen voor de zijkanten van je gezicht

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gezichtsbruiners hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gezichtsbruiners getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gezichtsbruiners op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gezichtsbruiners op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>